forum_user 20.08.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 jak masz ocieplony i izolowany dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunbar 21.08.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 standardowo - ściany Poroterm chyba 36 cm i styropian 12 cm, strop 20 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 NOTO napisz prosze jaki masz dom jaka pow. jak izoloway jakie koszta napesz cos wiecej bo zdania sa podzielone Dom parterowy 112 m2. Drewniany prefabrykowany - ciepły. Zużyłem ok. 1500 l gazu (ogrzewanie i cw) Obecnie kupiłem gaz po 1,84 brutto (Shell) co daje ok 30 gr za 1 kWh. Prąd budowlany mam po 32 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 a jak to jest w umowach, czy dostawca gazu i zbiornika wymaga określenia minimalnego zużycia gazu i czy obliguje do zakupu deklarowanej ilości ? jak to można przewidzieć ? a co sie dzieje jak się nie kupi tyle ile się deklarowało , bo np. nie będzie tyle potrzebne ? Ja mam wpisane w umowie z Shellem 2000 litrów. Zużyłem 1500 Nie wiem co będzie . Zbiornik mam za kaucję - potrącą sobie coś ? Nie wiedziałem ile mi gazu pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.08.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 1.84 brutto to bardzo drogo kupujesz z tego co widze Shell ma drogo bardzo, bo mozna kupic za 1.40 brutto, to prawie 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraj 21.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Od tygodnia mam gaz w butelce - propan.Progaz - dzierzawa miesiecznie 30 zl. nettoPapiery/materialy/projekt instalacji zew. i wew ( ok. 16m) itp. - ja tylko wykopalem rowy - 1700 nettopierwsze tankowanie 1,07 nettobez limitow, umowa na 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Keraj: mialem sie na to załapac napisz cos o domu, jak masz ocieplony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraj 22.08.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 sciana 3-warstwowa - P25 + 10 welny + 8P; strop drewniany 20welny ; poddasze nieuzytkoweparterowka pow.calkowita 230m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.08.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Tak tylko za instalacje,projekt,transport,odbiór UDT około 3200 zł Przeglądy UDT pokrywasz Ty co dwa lata ok 250zł,raz w roku obowiązkowe są przeglądy zaworu bezpieczeństwa około 100zł.Nie masz gwarancji jakości gazu.A co serwisem-sam będziesz sobie serwisował w razie awarii.Różnice w cenie propanu nie są tak duże jeżeli dobrze poszukasz,np Progas nie ma limitów odbioru gazu i ma stosunkowo nie złe ceny.Sama myślę o zbiorniku i skłaniam się aby wzdzierżawić,ale naziemny.Nie wiem czy wiesz ale podziemny trzeba po pięciu latach odkopać rewizja UDT. Hehehehe, a ja mam w paszporcie zbiornika napisane "NASTĘPNY PRZEGLĄD TECHNICZNY W 2009, PRZEGLĄD UDT W 214 ROKU" Pytałem i cena UDT dla mojego zbiornika to 90,- zł + VAT, tylko gościa muszę przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 23.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ja musze sie dzisiaj zdecydowac czy Progaz - czy cos innego - Progaz zmienia warunki na zbiorniki podziemne i tylko do dzisiaj moge dostac go na starych. Martwi mnie tylko jedna rzecz. To że nie mają limitów - to fajnie - zamierzam trochę przyoszczędzic na gazie paląc w kominku z plaszczem wodnym. Ale kij ma dwa końce - umowa jest na 5 lat - przedstawiciel dość spokojnie powiedział że jeśli moje odbiory będą małe - np. 1500 litrow rocznie to przy rewizji zbiornika przypadającej w piatym roku- mogą po prostu spokojnie wypowiedzieć mi umowe bo nie opłaca im sie inwestować w kontrole mojego zbiornika itp. I wtedy to ja zostaję z reką w .... Ponadto boję sie innej uznaniowosci u nich. Obecnie progaz ma chyba najtańszy gaz - tez fajnie - ale przecież nie ma żadnej gwarancji ze tak bedzie. Żadnego zapisu w umowie o np. stosunku do cen publikowanych w Rzeczposplitej itp. - a budzi to moje obawy o tyle - ze według przedstawiciela tej firmy- te ceny ustalane są w dziwny uznaniowy sposób przez Prezesa firmy i nie wiele ma to wspólnego ze stabilną polityką rynkowo-cenową - zmienią prezesa - mogą byc ceny jak w Shellu. Kurcze nie wiem co robić - a dzień taki krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.08.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Zadna firma nie zagwarantuje ci ceny cena jest taka jaka gospodarka; zmienna i kaprysna Ja chce sie zwiazac z NEN i tez nie wiem jak bedzie kiedys Nikt gwarancji nie da ze za rok nie bedziemy kupowac nie po 1,40zł tylko 2 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 23.08.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Zadna firma nie zagwarantuje ci ceny cena jest taka jaka gospodarka; zmienna i kaprysna Ja chce sie zwiazac z NEN i tez nie wiem jak bedzie kiedys Nikt gwarancji nie da ze za rok nie bedziemy kupowac nie po 1,40zł tylko 2 zł Jasne jasne - ale jeśli jest jakiś sredni poziom rynkowy to człowiek czuje sie w miare bezpiecznie w jego przedziale- jeśli wybierasz Progaz bo jest znacznie tańszy od konkurencji i nic ponadto nie przemawia za tym wyborem bo reszta to standard- to w przypadku gdy nie ma stabilnych podstaw w polityce czy strategii firmy dajacych przynajmniej nadzieje ze ktoś tam mysli dlugookresowo i za chwilę nie staną sie najdroższym dostawcą - to juz większy strach niz zwiazać sie z firmą bardziej przewidywalną. Chodzi mi wyłącznie o hasło przedstawicela ktory stwierdził - że ceny zależą od Prezesa - Toż to Białorusią trąci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.08.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ja mam zamiar zwiazac sie z firmą która wchodzi na rynek wiec konkurencyjna moze byc przez 2 lata zeby zdobyc klientów. Ale co potem??Jak prezes zadecydyje wzrost cen? Nie wiem. Nikt nie przewidzi kiedy kto sie zdecyduje zrealizowac zyski podnosząc cene. Progaz jest firma z kapitałem zachodnim ale nie znaczy to ze beda dokładac do interesu. Podobnie Nowa Energia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 24.08.2005 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nikt się nie wychyli ponad konkurencję, bo to oznacza utratę klientów a wtedy pa-pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 24.08.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nikt się nie wychyli ponad konkurencję, bo to oznacza utratę klientów a wtedy pa-pa. Poza konkurencję pewnie nie - ale jeśli do konkurencji nalezy też i najdroższy Schell - to marna pociecha ze poza jego poziom nikt nie wyskoczy - taka zmiana i tak byłaby dramatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 26.08.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Nie wiem o co chodzi ale na moim osiedlu jest juz 5 butli Shell'a i tylko ja postawilem BP. Czy Shell ma najciekawsza oferte, czy moze ja machnalem sie kalkulujac ceny? Jesli BP jest mniej atrakcyjne niech ktos wytlumaczy mi, bo ja tego nie moge zalapac. No i vice versa, moze Shell ma wyjatkowa oferte?A zmieniajac watek, to mi sie wydaje ,ze to Gaspol (telemetria) ma najdrozsza oferte a nie Shell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Gaspol jest drogi Shell i BP tez sa drodzy i jeszcze maja ostre umowy, np musisz koniecznie kupic iles gazu przez iles lat; ktos mi np.opowiedział taka historie Instalacje gazu kosztowała 2500 zł brutto (kompleksowa) klient przykrecił przedstawiciela a własciwie przedstawiciel klienta bo zszedł do 1zł za instalke ale podpisał aneks ze musi 5 lat lub (oraz) 20000 literków. Po czym licza mu gazik za 2.05 brutto koles sie zdenerwował i chce umowe rozwiazac, to oni ze teraz musi wyrówanc promocje i dopłacic 2499zł plus kara umowana za demontaz ok 900zł - cena za wolnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata 32 26.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Gaspol jest drogi Shell i BP tez sa drodzy i jeszcze maja ostre umowy, np musisz koniecznie kupic iles gazu przez iles lat; ktos mi np.opowiedział taka historie Instalacje gazu kosztowała 2500 zł brutto (kompleksowa) klient przykrecił przedstawiciela a własciwie przedstawiciel klienta bo zszedł do 1zł za instalke ale podpisał aneks ze musi 5 lat lub (oraz) 20000 literków. Po czym licza mu gazik za 2.05 brutto koles sie zdenerwował i chce umowe rozwiazac, to oni ze teraz musi wyrówanc promocje i dopłacic 2499zł plus kara umowana za demontaz ok 900zł - cena za wolnosc Ty wybrałeś N.EN u mnie nie działają a co sądzisz o firmie Progas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Bardzo dobra oferta tylko trzeba było zalac za 3000 zł gaz a mnie szkoda kasy bo w budowe wole włozyc nie mogli zagwarantowac 1.4 brutto przez caly sezon przez telemetrieszkoda ale N.EN nie działa u Ciebie? moze którys z sasiednich przedstawicieli podjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 26.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Bardzo dobra oferta tylko trzeba było zalac za 3000 zł gaz a mnie szkoda kasy bo w budowe wole włozyc nie mogli zagwarantowac 1.4 brutto przez caly sezon przez telemetrie szkoda ale N.EN nie działa u Ciebie? moze którys z sasiednich przedstawicieli podjedzie Dobra, a co leją w tej NEN ? Propan-butan ?, czy Propan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts