Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub użytkowników gazu płynnego...

Recommended Posts

Dragongazu nie polecam, prawdopodobnie ceny za gaz mają kosmos w porównaniu do Shella i innych zło.........

Najlepiej podjechac tam gdzie butla stoi kilka lat i zapytać, mój znajomy z pracy ma i cenę na dziś oferują około 2,16 brutto, to prawdziwy kosmos w porównaniu z innym, aha i nie jest to cena na pierwsze napełnienie.

Jaga 70, a ty masz już od nich zbiornik, napisz ja cię wykasowali za instalację i dzierżawę

pozdro

co do cen Dragongazu to to potwierdzam są wysokie. Moj kolega ma ich zbiornik. Mają jeszcze taki myk klient płaci dodatkowo za odbiór zbiornika przez UDT jakieś 400 zł plus dojazd oraz co roku stałe opłaty dla UDT jakieś 150 zł za co w takim razie biorą dzierżawy?

• Odpowiedzi 217
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam zbiornika, tylko też jestem na etapie ofert. Ofertę z Dragongaz podałam gdzieś wyżej w tym temacie. Nie było mowy o żadnych czasowych zwolnieniach z płatności dzierżawy i facet bąknął coś o jakimś limicie ilościowym zakupów, ale nie zapisałam ile. Ogólnie widzę, że Was Dragongaz traktuje lepiej niż chciałby mnie.

Hehe, pytałam niedawno znajomego elektryka ile kosztuje wykonanie czegoś tam, a on mi na to, że nie ma czegoś takiego "ile kosztuje" bo wszystko zależy od tego jakim np. samochodem zajedziesz, żeby zapytać. Myslę o pożyczeniumalucha na czas budowy :wink:

Pozdrówka

200 zł za punkt + 10 zł za 1mb rury, z zaworem, filtrem, kolankami, z protokołem szczelnoćci, bez projektu

robił mi koleś który zakładał CO, z rury 22

gratuluje - "ktoś " "coś "robił bez projektu - to na jakiej podstawie robił tą instalację ( na wewnętrzną instalację gazowwą potrzebne jest pozwolenie na budowę i co na to nadzór budowlany - uważaj bo możesz nieźle wybulić! - Niezły fachowiec jak Cię o tym nie poinformował!

zwolnienie z dzierżawy przez rok, potem 30 PLN/mieś.

gaz w cenie 1,65 PLN

projekt instalacji zewnetrznej - 400 PLN

przywiezienie i wykonanie instalacji - 900 PLN

rozłożenie opłaty za gaz w 3,4 ratach

bez limitu zużycia gazu

ceny brutto

ale wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem NEN-u i cena gazu 1,40 PLN a pozostałe warunki prawie takie same

rozliczanie przez telemetrię co miesiąc

Leszek

a kto ci zaprojektuje instalację gazową wewnętrzną i ile znowu bedziesz musiał zapłacić? instalacja wewnętrzna musi być w projekcie.

lolo

następny ściemniacz, wybudował dom, przynajmniej z tego wynika, i udaje ze jest zadowolony z N.EN, cała budowa mu super poszła nie wypowiadał sie na forum o innych etapach, ale nagle stwierdził ze ma z super firmy instalację z gazem, i wszystkie 4 posty jakie posiada to właśnie o gazie, nie dajcie się ściemnić ludziom typu pablo1979, lolo, returm przynajmniej stawia sprawe jasno, reklamuje swoją firmę, a kolesie typu lolo to on sam, albo jego kolesie z pracy, przypominam, warto sprawdzic ofertę wszystkich firm, a po lolo odrazu widać że branżysta, za bardzo obcykany w przepisach jak na laika

mat1: uwazaj na to co piszesz w stosunku do mojej osoby OK?!?!

pisałem wczesniej ze zanim podpisalem umowe to przeszedłem wszystkich dostawców LPG??

wiec wypraszam sobie, to forum jest do dzielenia sie opiniami i doswiadczeniami a nie opowiadania ze ktos jest sciemniaczem....

kazdy ma swoj rozum i wie o co chodzi a jak prosi o rade to pomoge

@mat1 - W moim ogłoszeniu też obrażasz @Pablo 1979 - jak i mnie i moja firmę . I w tym także miejscu apeluje do Twojego rozsądku i powagi tego forum - zaprzestań swoich pokręconych praktyk. Nie jesteś naszym klientem - jak widać po Twoich postach nie masz zielonego pojęcia o ofercie mojej firmy i o umowie która podpisuje z nami klient - a jedynie w czym osiągasz biegłość to sianie jadu (już chyba w 3 temacie o gazie) na firmę N.EN.

pozdr ol

redrum, nie powiedziałem nic absolutnie złego na firmę NEN, tylko zaapelowałem do ludzi żeby nie wierzyli w zadowolenie Klientów z firmy, która dzierżawi zbiorniki od czerwaca bo jeszcze sezon grzewczy przed nami a oni piszą ze są zadowoleni, kazdy chciałby zaczerpnąć obiektywnej opini, a na tą chile jest to niemożliwe, ewentualnie za kilka lat, bo przeciez nie wiadomo czy np za 3 lata będzieci sprzedawać gazu droższego od np. shella, a firma gaspol np. jest już na rynku x lat, i raczej nie jest w stanie zasoczyć klienta

powiedziałem nic absolutnie złego na firmę NEN

Powiedziałeś wielokrotnie np. sugerując że w grudniu zabraknie gazu albo że logistyka do bani , albo ze na pewno będą mieli drożej - jeżeli chcesz mogę się pobawić i zrobić kilka QUOT-ów Twoich wypowiedzi - i każdy będzie miał czarno na białym - że wiarygodność Twoja jest pod dużym znakiem zapytania.

a kolesie typu lolo to on sam

Tu przegiołeś Totalnie - (wystarczy sprawdzić IP) - na 100% mam pewność że Twoja AKCJA - jest dobrze przemyślna i napewno nie wynika z troski o innych juserów .Wielokrotnie próbowałeś także w miejscu do tego nieodpowiednim - kwestionować zalety mojej oferty - nie majac o niej pojęcia.

tylko zaapelowałem do ludzi żeby nie wierzyli w zadowolenie Klientów z firmy, która dzierżawi zbiorniki od czerwaca bo jeszcze sezon grzewczy przed nami a oni piszą ze są zadowoleni

Jak dobrze wiesz CO to nie wszytko jest kuchenka gazowa jest CWU - czyli klient może być zadowolony od razu szczególnie w przemyśle.

Także odbieranie Ci prawa głosu patrząc na Twój licznik postowy - jest nietaktowne - a Ty jak katarynka stosujesz to do mojej firmy.

Od pierwszego postu w moim ogłoszeniu lub w Tematach "gazowych"- jawisz się jako osoba z konkurencji lub z inną przypadłością .

Naprawdę daj już sobie spokój -przestań nękać N.EN. NOWA ENERGIA i jej Klientów.

pozdr ol

• 5 months później...
Heh własnie stoję przed trudnym wyborem dostawcy gazu i niestety o wszystkim pieknie fajniepiszecie tylko większośc zapomniała chyba o jednym wybierając dostawcę że "propan-propanowi" nie równy np gaz z PORGAS'u opisywany jest jako 45,6 MJ/kg a z Sheel'a 50,0 MJ/kg co daje nam 5% na samej kaloryczności gazu. Dodatkowo jeżeli wziąść pod uwagę rangę dostawcy wpływającą na dostawy, obsługę oraz możliwość negocjacji cen gazu, może okazać się, że teoretycznie najdroższy gaz okaże sie o wiele tańszy.

Heh własnie stoję przed trudnym wyborem dostawcy gazu i niestety o wszystkim pieknie fajniepiszecie tylko większośc zapomniała chyba o jednym wybierając dostawcę że "propan-propanowi" nie równy np gaz z PORGAS'u opisywany jest jako 45,6 MJ/kg a z Sheel'a 50,0 MJ/kg co daje nam 5% na samej kaloryczności gazu. Dodatkowo jeżeli wziąść pod uwagę rangę dostawcy wpływającą na dostawy, obsługę oraz możliwość negocjacji cen gazu, może okazać się, że teoretycznie najdroższy gaz okaże sie o wiele tańszy.

A ty myślisz, że na stacji Shell jest paliwo Shell???

Liczy się, kto jest producentem a nie dystrybutorem, a niestety na prodcuenta nie mamy bezpośredniego wpływu. Jedna dostawa może być super a druga już niekoniecznie.

Chyba, że pobawimy się w badanie "zawartości cukru w cukrze"... :D

Niestety nie mam pojęcia czy " na stacji Shell jest paliwo Shell", ale wiem natomiast, że głupi samochód sprawuje się znacznie lepiej na mieszance Shell'a niż "rodzimym" typu np Orlen, więc tak sobie wydedukowałem na tej podstwawie i opini uzytkowników bańki z Shell'a że sam gaz jest jednak lepszy od konkurencji pomimo wyższej ceny.

Niestety nie mam pojęcia czy " na stacji Shell jest paliwo Shell", ale wiem natomiast, że głupi samochód sprawuje się znacznie lepiej na mieszance Shell'a niż "rodzimym" typu np Orlen, więc tak sobie wydedukowałem na tej podstwawie i opini uzytkowników bańki z Shell'a że sam gaz jest jednak lepszy od konkurencji pomimo wyższej ceny.

Shell bierze paliwo z orlenu a to o ile lepiej chodzi to w jakimś piśmie motoryzacyjnym opisano. O ile dobrze pamietam - wartości były w wiekszości niemierzalne.

A ten post udało mi się przeoczyć.

Srednia dla propanu no 46MJ/kg. shell poprostu pisze w folderach o górnych granicach kaloryczności propanu, a czy ich dotrzymuje to juz inna historia. Wiekszośc propanu pochodzi z importu ze wschodu- shell nie jest pod tym względem wyjątkiem.