Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Puławy i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ooooo,kochana, to chetnie skorzystam z podpowiedzi, bo na razie jestem na samym poczatku drogi :roll: A domek jaki/Bal, szkielecik?

Okolice Nałeczowa są piekne, tylko ze ja pracuje w Radomiu wiec dojazd do roboty nieco by mi sie wydłużył, gdybym chciała tam sie budować.Ale jezdżę w te okolice na konie(stajnia w łakach),tzn. jeździłam, na razie mam przerwę bo mi 20letni gówniarz auto rozwaliłi mało mobilna teraz jestem :evil:

jak przyjeżdzasz na konie to pewnie do Szewczyka?;) nam też są bliskie te okolice:) my budujemy dom w koniczynce z archonu, zaczynamy kompletować materiały i w zależności od tego kiedy dostaniemy pozwolenie ruszymy z budową, bardzo chętnie służę pomocą i mogę dać namiary na potrzebne ekipy, cieszę się że znalazła się w okolicy budująca bratnia dusza, mam nadzieje że będzie nas coraz więcej:)

Faktycznie jeżdżę u Szewczyka,stęskniłam się juz za jego konikami.

Fajny ten wasz domek.A garaż będzie wolnostojacy?Jezeli chodzi o mnie, to tak jak pisałam w pierwszym poscie: jestem na samym poczatku drogi, niestety.Na dniach powinnam dostac odpowiedx z AR,że nie maja ochoty na "moją" działkę, wtedy sfinalizuję umowę.No i muszę wystąpić o warunkowe dopuszczenie do zabudowy, ponieważ tam, gdzie chce budować póki co nie ma planu zagosp. przestrz. i wszystkie działki sa rolne.Na dzień dzisiejszy(bo to jeszcze moze sie zmienić) wybrałam projekt z30 z biura Z500.W balu , z dobudowanym garażem i jeszcze kilkoma przeróbkami, muszę do nich znaleźć dobrego architekta.Trochę mnie przeraża wizja załatwiania tej całej papierologii ale cóż, przynajmniej cos sie dzieje nowego :lol:No i jak juz bede miała znowu jakis automobil to zamierzam sie wybrać do Biłgoraja-tam jakis facet podobno stawia przyzwoite domki z bala.

my zaczeliśmy załatwiać wszelkie formalności w październiku ubiegłego roku i do tej pory bez żadnej przerwy czekaliśmy na komplet dokumentów potrzebny do ubiegania się o pozwolenie i teraz czekamy juz na wydane decyzji.

My będziemy kiedyś z czasem budować garaż wolnostojący a narazie mam nadzieje że będzie służył blaszak:) działka jest duża więc kiedyś zbudujemy.

Stało się!Właśnie podpisałam końcową umowę i jestem już pełnoprawną i jedyną właścicielką 4493m2, brzegu rzeczki i jako majątek ruchomy-zaskrońca,który ciagle sie tam wyleguje.Chociaż może zaskroniec jednak nie należy do mojego inwentarza... :wink: Ale jak go oswoję, to może bedę nim mogła straszyć nierzetelnych wykonawców :lol:

Karollinka, a jak u Ciebie?Lejesz fundamenty?

Czy w całych Puławach i okolicy tylko my budujemy?!Bo cos niemrawo w tej naszej grupie...