Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Puławy i okolice

Recommended Posts

fakt nie poczytałam w innych watkach, sorki:)

ale swoją droga no pewnie nie wyjdzie drogo, aczkolwiek plan zagospodarowania mówi że nie mogę mieć grzania innego niż gaz lub elektrycznego:(

tak myślę właśnie jakie to będą koszty. Ale już wiem, że nie małe

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po moich badaniach rynku wyszło,że :

stal w Zwoleniu

beton w Rykach

bloczki betonowe w Klikawie

Ytong najprawdopodobniej w Górze Puławskiej

Reszta jeszcze nie wiem,jestem dopiero na etapie wykopów... :D

Aha,polecano mi jeszcze skład w Końskowoli,ale im chyba nie zależy na klientach-6 dni czekałam na wycenę paru pozycji,dzisiaj pojechałam ją odebrać i wróciłam z niczym.Właściciel obiecał mi dostarczyć ją dzisiaj do pracy,dochodzi 20a a jego nie ma... :-? Nie to nie,bez łaski :)

no z tym składem w Końskowoli to własnie tak jest mi tez tak wyceniali wyceniali, że kupiłam w innym miejscu

jesli chodzi o zaopatrzenie to jeszcze

strop terriva koło Radomia chyba

beton owszem ryki były kiedyś najlepsze nie wiem jak teraz Puławy strasznie drogie chociaż jakoś dobra

pustaki, cement i tego typu rzeczy w górze można zawsze się dogadać drugi punkt maja w Klikawie

styropian Puławy w termice bardzo miły pan brałam tam tez elewacje

steple u mnie ;)) mam do sprzedania jakieś 160szt z tego 140 powyżej 2,6m pilnie do sprzedania

a jeszcze pokrycia dachowe z czystym sumieniem Panowie z Lubelskiej za wiaduktem, ceny ok, zabierają to co pozostanie, bez problemu dowożą wyceniają szybko i często coś podpowiedzą cały materiał na dach tam brałam i oni namówili mnie na dachówkę jestem bardzo zadowolona

ja brałam beton z ryk, nie polecam, źle wyliczyli ilość za którą kazali placic a to co im zostało (ok. 2m3) wylali obok ulicy, beton też nie najlepszej jakości.

a jeszcze pokrycia dachowe z czystym sumieniem Panowie z Lubelskiej za wiaduktem, ceny ok, zabierają to co pozostanie, bez problemu dowożą wyceniają szybko i często coś podpowiedzą cały materiał na dach tam brałam i oni namówili mnie na dachówkę jestem bardzo zadowolona

ja też ich polecam z czystym sumieniem, bralismy wszystkie materiały na dach plus rynny, wszystko dokładnie wyliczyli, dali rabaty, jak czegos zbrakło to szybciutko zamawiali.

co do betonu to nie wiem skad ale slyszlam ze z Radomia z ul. Mokrej jest najlepszy stamtad bral moj znajomy ktory mieszka 11km przed Zwoleniem.

Stal rzeczywiscie ze Zwolenia od Kowalczyka, H+H tez tam kupowalismy-utargowalismy 15gr. na pustaku:) ale jak stal zamawialismy telefonicznie to juz nic nie opuscili trzeba tam pojechac i sie targowac. A roznica w cenie Zwolen-Pulawy ok.1zl na korzysc Zwolenia. Bloczki betonowe z Oleksowa k.Gniewoszowa teraz sa tam po 2.4 z transportem. W Klikawie jakos atrakcyjnie one nie wygladaly znac bylo kruszywo tansze napewno,ale blade takie a te z Oleksowa full wypas ciemne, znac ze betonowe a nie piaskowe.

Nie wiem jeszcze skad brac TERIVE i cegle palona moze polecicie jakies miejsce???

Bloczki betonowe z Oleksowa k.Gniewoszowa teraz sa tam po 2.4 z transportem. W Klikawie jakos atrakcyjnie one nie wygladaly znac bylo kruszywo tansze napewno,ale blade takie a te z Oleksowa full wypas ciemne, znac ze betonowe a nie piaskowe.

Niestety mam inne odczucia. Bloczki które kupiłem w oleksowie nie trzymały wymiarów z jednej strony. Po drugie kruszyły się. Może teraz poprawili jakość.

Z innej beczki. Nie macie jakichś namiarów na ziemię, którą można wyrównać działkę? Mam trochę zaniżony teren i muszę nadsypać. Myślę, że nie ma sensu kupować humusu.

Witam wszystkich. Co do materiałów to u mnie to wygląda tak:

- beton z Puław- dobry ale drogi, z ryk jak mi naliczyli 3zł z km za każdy samochód w obie strony to sobie odpusciłam

- bloczki -mokra Radom- bloczki równe solidne z kruszywem w środku a nie sam piach jak te z gniewoszowa, do tego niewymiarowe powinno byc 24cm a jest z jednej 22,5 a z drugiej 23,5(tak jak to kolega wczesniej pisał)

- cement, styropian- budus na deblinskiej

- stal kowalczyk zwolen- roznica ponad 500zl na calosci w porownaniu z hermanen

- pustaki działłowe- budoland Pulawy- ppmb z dowozem luzem(najtaniej gdzie znalazlam)

- dach- lubelska za wiaduktem- jeszcze materialy na placu ale jak narazie koledzy wydają się bardzo solidni i ceny tez dobre

-piach na podsypke z janowca- przystępne ceny, sprawdzcie może maja też ziemię

- strop teriva- tani jest za rykami jakies 3km w strone warszawy, podobno dobry, tak słyszałam, sprawdzilam ceny to wychodzi taniej jak w radomiu

Witam wszystkich

Mam do Was pytanie, czy może ktoś wie gdzie można dostać dobrą ziemię do ogrodu w naszych okolicach. Zbiliżam się do etapu finalnego i czas zabrać się za ogród. Jakby ktoś był zainteresowany kimś do wykończeniówki z polecenia, chętnie pomogę.

pozdrawiam A.

Jeżeli jest to cena z materiałem to nie jest tak źle, ja płaciłam 27 z materiałem w zeszłym roku - też cementowo wapienne. Panowie sprawni, dobrze wyposażeni sprzętowo, pracowali od rana do późnego wieczora. Ponad 400m2 zrobili w 5 dni. Jeżeli jesteś dalej zainteresowany poszukam tel.

pozdrawiam A.