madzenka 15.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 fakt nie poczytałam w innych watkach, sorki:)ale swoją droga no pewnie nie wyjdzie drogo, aczkolwiek plan zagospodarowania mówi że nie mogę mieć grzania innego niż gaz lub elektrycznego:( tak myślę właśnie jakie to będą koszty. Ale już wiem, że nie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lerris 15.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 hejka mam pytanko gdzie można w okolicy Puław zaopatrzyć się w materiały budowlane, bo właśnie zamierzamy szukać jakiś składów tylko obecnie mieszkamy pod Warszawą i jakoś nie wiem gdzie uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 15.03.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Po moich badaniach rynku wyszło,że : stal w Zwoleniu beton w Rykach bloczki betonowe w Klikawie Ytong najprawdopodobniej w Górze Puławskiej Reszta jeszcze nie wiem,jestem dopiero na etapie wykopów... Aha,polecano mi jeszcze skład w Końskowoli,ale im chyba nie zależy na klientach-6 dni czekałam na wycenę paru pozycji,dzisiaj pojechałam ją odebrać i wróciłam z niczym.Właściciel obiecał mi dostarczyć ją dzisiaj do pracy,dochodzi 20a a jego nie ma... Nie to nie,bez łaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lerris 16.03.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 dziekuje za info i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 19.03.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 no z tym składem w Końskowoli to własnie tak jest mi tez tak wyceniali wyceniali, że kupiłam w innym miejscu jesli chodzi o zaopatrzenie to jeszcze strop terriva koło Radomia chyba beton owszem ryki były kiedyś najlepsze nie wiem jak teraz Puławy strasznie drogie chociaż jakoś dobra pustaki, cement i tego typu rzeczy w górze można zawsze się dogadać drugi punkt maja w Klikawie styropian Puławy w termice bardzo miły pan brałam tam tez elewacje steple u mnie ) mam do sprzedania jakieś 160szt z tego 140 powyżej 2,6m pilnie do sprzedania a jeszcze pokrycia dachowe z czystym sumieniem Panowie z Lubelskiej za wiaduktem, ceny ok, zabierają to co pozostanie, bez problemu dowożą wyceniają szybko i często coś podpowiedzą cały materiał na dach tam brałam i oni namówili mnie na dachówkę jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja brałam beton z ryk, nie polecam, źle wyliczyli ilość za którą kazali placic a to co im zostało (ok. 2m3) wylali obok ulicy, beton też nie najlepszej jakości. a jeszcze pokrycia dachowe z czystym sumieniem Panowie z Lubelskiej za wiaduktem, ceny ok, zabierają to co pozostanie, bez problemu dowożą wyceniają szybko i często coś podpowiedzą cały materiał na dach tam brałam i oni namówili mnie na dachówkę jestem bardzo zadowolona ja też ich polecam z czystym sumieniem, bralismy wszystkie materiały na dach plus rynny, wszystko dokładnie wyliczyli, dali rabaty, jak czegos zbrakło to szybciutko zamawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowator 19.03.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam. Odnośnie tego "betonu z Ryk", to po pierwsze nie zRyk tylko z Zalesia lub Dąbi Starej, po drugie bralem z Zalesia i wydaje mi sie że ok, mocny. Fakt tylko, że resztki to mogliby zabierać ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 19.03.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 co do betonu to nie wiem skad ale slyszlam ze z Radomia z ul. Mokrej jest najlepszy stamtad bral moj znajomy ktory mieszka 11km przed Zwoleniem.Stal rzeczywiscie ze Zwolenia od Kowalczyka, H+H tez tam kupowalismy-utargowalismy 15gr. na pustaku:) ale jak stal zamawialismy telefonicznie to juz nic nie opuscili trzeba tam pojechac i sie targowac. A roznica w cenie Zwolen-Pulawy ok.1zl na korzysc Zwolenia. Bloczki betonowe z Oleksowa k.Gniewoszowa teraz sa tam po 2.4 z transportem. W Klikawie jakos atrakcyjnie one nie wygladaly znac bylo kruszywo tansze napewno,ale blade takie a te z Oleksowa full wypas ciemne, znac ze betonowe a nie piaskowe. Nie wiem jeszcze skad brac TERIVE i cegle palona moze polecicie jakies miejsce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowator 20.03.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Co do stali to sprawdzcie jeszcze w Kozienicach. Chyba TRANS BUD. jeśli się nie mylę. Mieli dobre ceny w zeszlym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 20.03.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Bloczki betonowe z Oleksowa k.Gniewoszowa teraz sa tam po 2.4 z transportem. W Klikawie jakos atrakcyjnie one nie wygladaly znac bylo kruszywo tansze napewno,ale blade takie a te z Oleksowa full wypas ciemne, znac ze betonowe a nie piaskowe. Niestety mam inne odczucia. Bloczki które kupiłem w oleksowie nie trzymały wymiarów z jednej strony. Po drugie kruszyły się. Może teraz poprawili jakość. Z innej beczki. Nie macie jakichś namiarów na ziemię, którą można wyrównać działkę? Mam trochę zaniżony teren i muszę nadsypać. Myślę, że nie ma sensu kupować humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokuz 22.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Z innej beczki. Nie macie jakichś namiarów na ziemię, którą można wyrównać działkę? Mam trochę zaniżony teren i muszę nadsypać. Dołączam się do pytania, mam ten sam problem. Czym wyrównać działkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panterka 22.03.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam wszystkich. Co do materiałów to u mnie to wygląda tak:- beton z Puław- dobry ale drogi, z ryk jak mi naliczyli 3zł z km za każdy samochód w obie strony to sobie odpusciłam- bloczki -mokra Radom- bloczki równe solidne z kruszywem w środku a nie sam piach jak te z gniewoszowa, do tego niewymiarowe powinno byc 24cm a jest z jednej 22,5 a z drugiej 23,5(tak jak to kolega wczesniej pisał)- cement, styropian- budus na deblinskiej- stal kowalczyk zwolen- roznica ponad 500zl na calosci w porownaniu z hermanen- pustaki działłowe- budoland Pulawy- ppmb z dowozem luzem(najtaniej gdzie znalazlam)- dach- lubelska za wiaduktem- jeszcze materialy na placu ale jak narazie koledzy wydają się bardzo solidni i ceny tez dobre-piach na podsypke z janowca- przystępne ceny, sprawdzcie może maja też ziemię- strop teriva- tani jest za rykami jakies 3km w strone warszawy, podobno dobry, tak słyszałam, sprawdzilam ceny to wychodzi taniej jak w radomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lerris 23.03.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 dzięki za te podpowiedzi mam pytanko, który to skład z tym pokryciem dachowym na lubelskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panterka 23.03.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Neotech, jak jedziesz na lublin to za wiaduktem jakieś 300m po prawej stronie, znajdziesz, są tam wystawki różnych pokryć dachowych dobrze widocznych z drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 24.03.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 o kurcze to zeście mi napisali niezle wiesci o tych bloczkach z Gniewoszowa, wydaja sie ładne, na rozmiary nie zwracalam uwagi. Jak zaczna po swietach budowac z bloczków to napisze co mowili murarze, bo nasz kierbud mowil zeby brac z Klikawy ale jak pisalam takie blade,anemiczne byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 24.03.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 U mnie kończą murować sciany fundamentowe z bloczkow z Klikawy-na anemiczne nie wygladają ,majster też na nie nie narzekał [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aginda 26.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam wszystkich Mam do Was pytanie, czy może ktoś wie gdzie można dostać dobrą ziemię do ogrodu w naszych okolicach. Zbiliżam się do etapu finalnego i czas zabrać się za ogród. Jakby ktoś był zainteresowany kimś do wykończeniówki z polecenia, chętnie pomogę. pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 27.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Jakby ktoś był zainteresowany kimś do wykończeniówki z polecenia, chętnie pomogę. Niby, mam już fachowca od tynków, ale zaśpiewał mi 26 zł za cementowo-wapienne . Jeżeli jesteś zadowolona ze swojej ekipy to chętnie zapisze telefon i poznam cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aginda 27.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Jeżeli jest to cena z materiałem to nie jest tak źle, ja płaciłam 27 z materiałem w zeszłym roku - też cementowo wapienne. Panowie sprawni, dobrze wyposażeni sprzętowo, pracowali od rana do późnego wieczora. Ponad 400m2 zrobili w 5 dni. Jeżeli jesteś dalej zainteresowany poszukam tel. pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 27.03.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tak, to cena z materiałem kreisel. Podobno ostatnio wyszła jakaś nowa mieszanka. Byłem na budowie na której robil,i wygląda nieźle. Czy ten człowiek od tynków to nie Dziadkiewicz? Czy znacie firmę budmar z Góry Puławskiej? Robią wylewki. Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts