Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Puławy i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Witam po przerwie. Mam juz uprawomocnione pozwolenie na budowę. Poszukuję solidnego i niezbyt drogiego kierownika budowy. Bardzo proszę o namiary na adres: [email protected]. Czas mnie trochę nagli bo chcemy zaczynać na przełomnie kwietnia i maja. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich Budujących z okolic Puław.

Adaptuję poddasze w Kazimierzu i utknęłam, bo fachowcy ciagle odraczają termin rozpoczecia prac. Strasznie trudno znalezc dobrą ekipę w srodku sezonu.Wszyscy zajeci.Niektórzy az do grudnia! Poszukuję solidnych fachowców do ocieplenia poddasza ( folia-wełna-folia -plyta g-k),solidnego hydraulika i glazurnika. Może ktoś sprawdził i mógłby z czystym sumieniem polecić?

w tym okresie solidnych fachowców nie znajdziesz od zaraz. Pamiętaj, że każdy szanujący się fachowiec, który jest polecany przez ludzi ma przynajmniej na najbliższe 2-3 tygodnie zabite terminy jak nie więcej. Stąd zmuszony jesteś poczekać albo wybrać mniej szanującego się hydraulika, który od zaraz znajdzie wolny termin. Ale jest to ryzykowne. Mnie zawsze zastanawiało dlaczego od wiosny do czerwca jest dość spokojnie a poźniej do samej zimy jest tyle zleceń, że niestety trzeba odmawiać klientom. No ale cóż, to nie my budujemy.. Pozdrawiam!

Dziękuję za odzew i zrozumienie:)Hydraulik z Ryk trochę daleko, mimo to poproszę o namiary, bo dobry hydraulik jest na wagę złota! Myślałam, że z tą moją budową łatwiej pójdzie. Najpierw nacięłam się na hydraulika z Kazimierza, który przebił się z pionem i porobił podejścia. Cały czas chodził zawiany! Zrezygnowałam z niego oczywiście i konieczne były poprawki. Wylewki udało się jakoś zrobić, a nie bylo to łatwe, bo sklepienie jest kolebkowe ( jeśli kogoś interesuje styrobeton i namiary na ekipę , która go wylewa z maszyny-służe informacjami).

Nastepnie znalazlam fachowca do ocieplania poddasza i drobnych robót murarskich, gadał dużo i wyglądało, że bardzo chętny jest do pracy, wyznaczył termin na 9 sierpnia i do tej pory się wykreca, ze ma co innego do roboty, że mu "dokładają". Po prostu zaczal mnie olewac .Zapytalam wprost czy rezygnuje z tej roboty, a on na to:"możemy robić", ale nawet nie raczy sam mnie informowac o kolejnych przesunieciach terminu rozp. prac. Dlatego powoli rozglądam się za inną ekipą.Pozdrawiam!

Witam,

Ile płacicliście za ocieplenie dachu + płyty k-g ( robocizna). Gdzie najtaniej kupić wełnę Isover SuperMata i Płyty k-g Rigips?

Jeśli chodzi o namiar to wyśle w poniedziałek bo niesttey ukradli mi telefon z wszystkimi kontaktami:( Myślę że odległość nie jest duża do mnie przyjeżdzali pod Nałęczów.Pozdro.