Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brylantowa wrocław

adamrw

Recommended Posts

czy ktoś z Was ma czy też miał kontakt z ofertą UPC (telefon+internet+telewizja) ? Wg mnie mają bardzo dobrą ofertę i może byliby zaineresowani wejściem na nasze osiedle. Za 195 zł/mies. proponują: telewizję odp. full pakietwowi Cyfry+, plus telefon bez limitu na kraj i 22 wybrane państwa, plus internet 25 Mb/s. Może zna ktoś kogoś w tym UPC ?

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o upc nie słyszałem czy mają możliwości techniczne, ale rozmawiałem w dialogu że oni kończą brylantową chyba pod numerem 13 czy 17 więc technicznie mają najbliżej, ale nie ma za bardzo z kim tam rozmawiać.

zna ktoś tam kogoś?

na tv mi osobiście nie zależy mocno, ale internet i telefon jak najbardziej

uf

mamy już ściany i elektrykę

za chwilę tynki

czy macie jakiś pomysł na podłogę tzn czy iść standartem w styropian czy jest coś bardziej wydajnego jeśli chodzi o izolację?

a jaką izolację od podłogi?

czekam na podpowiedź

co do drogi - mam obawy że zajmiemy się tym tematem jak utopimy się w błocie na jesień...

Witam Wszystkich,

Posiadam pewne informacje na temat sprawy ktora toczyla sie przeciw SM 1 w przeszlosci.

Nie chce jednak i ch ujawniac na tym forum gdyz sa tu osoby ze spoldzielni. Proponuje ustanowic nowy sposob komunikowania sie, moze bezposrednio poprzez liste adresow meil.

Mysle ze wszyscy obecni i przyszli wlasciciele domow na O. Brylantowym powinni wspolnie wystapic na droge sadowa przeciwko SM 1

Koszt sprawy nie jest taki wysoki a jesli wygramy bedzie zrefundowany przez SM 1.

Nalezy takze podniesc kwestie niegospodarnosci w spoldzielni oraz sprawe bylego prezesa i lustracji przez "znajomych".

Tk czy inaczej inni czlonkowie SM 1, nie tylko z O. Brylantowego sa takze mile widziani aby zjednoczyc szeregi przeciwko bezprawiu SM 1.

Kazdy dobrze wie do czego zdolna jest SM 1 i co juz uczynila w przeszlosci swoim czlonkom i przyszlym wlascicielom mieszkan i domow.

Po co anonimowe oszołomstwo miesza na tym forum, prowadzicie wojenkę z SM 1 to róbcie to poza forum. Z tego co wiem to spółdzielnia działa zgodnie z prawem a wszystkie wasze problemy to pierdoły. Jeżeli macie dość mieszkania w bloku to zrócie tak jak my, kupcie sobie dom. Wiem, że tego nie zrobicie gdyż wtedy nie byłoby na kogo zwalać winy za bieżace problemy z utrzymaniem domu, teraz macie "chłopców do bicia". Dzięki takim oszołomom jak wy, sprzedaję mieszkanie bo mam dosyć moich oszołomów ze wspólnoty, nie chcą wydać złotówki ale pretensje mają do całego świata.

uuuu

widać Koczys, że masz mocną determinację ;-))

a propo

czy nas czeka jakaś wspólnota?

jak sobie wyobrażacie zrobienie placu zabaw czy drogi dojazdowej

będziemy musieli się dogadywać w 61 rodzin - chyba nieosiągalne - chyba że jestem pesymistą

pytanie do Pana Janusza

proszę o kilka szczegółów odnośnie elektryki - jak rozumiem za chwilę bez podłączenia naszych skrzynek będziemy mieli problem z zasilaniem a bez tego nie uda nam się zrobić prac wykończeniowych

Jak jest problem z energetyką to może ktoś na forum mógłby pomóc popchnąć sprawę.

Witam Pana J. Lipowskiego

Kiedy SM zamierza zrobic instalacje odgromowa? Prosze podac konkretyny termin.

Przylacza gazowe, elekytryczne itp na zewnatrz robi SM. Instalacja odgromowa jest czescia instalacji elektrycznej zewnetrznej

Jest to element zewnetrzny elewacji i polaczony z innymi domami w szeregu. Jak sobie Pan wyobraza zrobienie ogromowki, jezeli jeden lub kilku sasiadow nie beda chcieli jej zrobic? A takze w przypadku niesprzedanych domow - pozostali beda czekac np. latami, zeby tam zrobic odgromowke?

Zgodnie z umowa wszystko to co jest na zewnatrz domu robi SM, a to co wewnatrz robi kupujacy.

czekam pilnie na odpowiedz w tym tygodniu!!

No i jeszcze pytanie do przyszlych mieszkancow: Jak Wy sobie wyobrazacie zrobienie odgromowki, ktora jest bardzo wazna rzecza, jezeli nie wyobrazacie sobie dogadania sie np w sprawie placu zabaw lub drogi.

Pozdrawiam serdecznie

Witam,

W piątek 14 maja zostanie odebrana pierwsza część przyłączy od skrzynek na chodnikach do domów. Odbiór ten pozwoli tym z Państwa, którzy mają podpisane akty notarialne, na podpisanie umowy z zakładem energetycznym. W związku z powyższym prosze o kontakt w piatek po południu lub w poniedziałek 17 maja.

Pozdrawiam.

Janusz Lipowski

• 2 weeks później...

Witam,

Dokonany został odbiór 41 przyłączy elektrycznych (tj. do 41 domów). Aby móc podpisać umowę na dostwę energii i zamontowanie licznika, trzeba udać się z aktem notarialnym do oddziału EnergiPro na ul. Trzebnicką 53/37, tel. 71 32 33 430, "wniosek o przyłaczenie instalacji odbiorczej do sieci' który złożyła spółdzielnia zawiera listę zbiorczą, która jest w dziale obsługi klienta przy ul. Trzebnickiej. W siedzibie spółdzielni do odebrania są klucze do skrzynek elektrycznych w których założone będę indywidualne liczniki. W przypadku pytań proszę o kontakt.

Janusz Lipowski