Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brylantowa wrocław

adamrw

Recommended Posts

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

KANALIZACJA

kilka dni temu prasa i media rozpisywały się na temat wielkich kar dla hydrobudowy oraz że za miesiąc będzie podpinane osiedle ołtaszyn do kanalizacji.

Panie Januszu i wszyscy czytający

czy my również w tym momencie będziemy mieli wodę?

nie ukrywam, że zależy mi na szybkim wprowadzeniu się do domu ale życia z Toi Toi sobie nie wyobrażam

• 2 weeks później...

Witam,

Chciałbym poinformować, że w związku z trwającymi pracami na terenie budowy, informuję, że w piątek 11 czerwca zostanie definitywnie odłączone tymczasowe zasilanie energii elektrycznej. Tym samym od soboty 12 czerwca nie będzie możliwości korzystania z "prądu budowlanego" udostępnianego przez wykonawcę i inwestora.

Janusz Lipowski

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Chciałbym poinformować, że:

1. istnieje mozliwość podpisania umowy na dostawę gazu (pod warunkiem, że w budynku wykonana jest instalacja),

2. do końca sierpnia wykonana będzie sieć kanalizacyjna.

Ad. 1

Aby podpisać umowę na dostawę gazu, należy "uzbroić się" w następujące dokumenty:

1. protokół z głównej próby wytrzymałości i szczelności, do odbioru w biurze budowy,

2. akt notarialny,

3. pozwolenie na budowę,

4. próba szczelności instalacji wewnętrznej,

5. odbiór kominiarski dokonany po wykonaniu instalacji wewnętrznej.

Pozdrawiam.

Janusz Lipowski

Witam,

Z tego co słyszałam budowa się rozwija ale problemy się nie rozwiązują. Pracowałam kiedyś w Spoldzielni Mieszkaniowej ' Jedynka ' i wiem jakie metody są tam stosowane. Dziś się nic nie zmieniło.

Przykład to sieć telefoniczna, z tego co pamiętam miała ona byc wykonana przez Spółdzielnie. Nie ma tutaj na myśli kabli telefonicznych ale wykonanie studzienek oraz rur je łączących, bądź samych rur przez poddasza domów ze skrzynkami na bokach.

Cóż się obecnie dzieje: Spółdzielnia wmawia ludziom, że to firmy telefoniczne mają to wykonać. Firmy się tego nie podejmą, więc Lipowski jest szczęsliwy. Zaoszczedzi pieniądze, bedzie więcej na wypłaty dla Perdka i zastępcy ... i tak było zawsze jak pamiętam.

Ktoś powyżej napisał, że Spółdzielnia działa zgodnie z prawem, ja bym to określiła Spółdzielnia wymiguje się na pograniczu prawa. Wymiguje sie ale w rzeczywistości jest to niezgodne z prawem.

Dlaczego tak się dzieje, każdy się spyta, otóż sami Państwo na to pozwalacie. Każdy z Was zajmuje się swoją budową, co ma sens ale pewne rzeczy są niezauważone a czas mija i Spółdzielnia w postaci Lipowskiego (który przeskoczył z Rady Nadzorczej, czyli powinien Was reprezentować, do Zarządu Spółdzielni) nie ma w swoim interesie interesu mieszkańców Osiedla Brylantowego. To jest smutna prawda, która gorzko jest przełknąć i nie zdziwi mnie fakt, pojawienia się prostestów poniżej.

Innym przykładem jest instalacja odgromowa, jak już ktoś zaznaczyl wcześniej, jest ona w projekcie ale przy obecnym podjeściu z Państwa strony, czyli prośby i zbywanie przez Lipowskiego nic z tego nie będzie.

Pozdrawiam,

Lipowa

(to jest moj podpis gdyby ktoś zarzucał że się nie podpisałam ... sam podpis nic nie znaczy jeśli osoba prawdy nie pisze)

Odwagi Panie Lipowski

Moze Pan wypowiedzial by sie w sprawie odgromowki!

Innych Pan zachecasz do odwagi, a sam Pan nie wypowiadasz sie na temat instalacji odgromowej, choc iles razy bylo to pytanie kierowane do Pana.

Czy tam ciezko napisac, ze nie zrobicie tej instalacji, pomimo tego iz ona jest w projekcie?

Jeszcze raz odwagi w napisaniu odpowiedzi.

o co zdroga Brylantowa? Moze bycsie ja jednak wykostkowali, chociaz do polowy drogi. jak bedziemy dojezdzac do swoich domow w glebi osiedla? Przeciez to bedzie droga "przez meke". Pod naszymi domami jest kostka, ale dojazd przez Brylantowa to koszmar.

Pozdrawiam

Bezdomna

ale brak tej wody i kanalizacji to porażka. Nie wiadomo czy spieszyć się z tą budową czy nie, budowlańcy z tego faktu też niezadowoleni. Co niektórzy już przy białym montażu są, może niektórzy wręcz gotowi do wprowadzki, a tu nawet instalacji sprawdzić nie można. Męczące to już jest.