forest150 03.09.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam Nowego Sąsiada, ale masz wymagania:) moim zdaniem uzasadnione. Kolega również przestrzegał mnie przed takimi „kursantkami” Sam się wybudował i długo trwało za nim znalazł kogoś odpowiedniego. W prywatnym mailu forum, bo jak widać obowiązuje tu zasada anonimowości, mogę podać namiary na mgr inż. architekt. Głównie zajmuje sie wnętrzami publicznymi, prestiżowymi. Domami jednorodzinnymi sporadycznie. Kontakt dostałam od kolegi, o którym wspominałam na początku, to pomogło. Jestem bardzo zadowolona z współpracy. Bo to współpraca, nie jestem zostawiona z listą sklepów. Materiały oglądamy razem i od razu korygujemy jak cos mi sie nie podoba. A projekty instalacji podpisali inżynierowie z uprawnieniami. Spróbuj, może zechce zająć się Twoim domem. P.S. Gniazdka i włączniki będę miała białe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 03.09.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 witam nowych forumowiczy ale nam się osiedle rozrasta powodzenia w projektowaniu - życzę jak najmniej błędów - ale jak to mówią - pierwszy dom dla wroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest150 04.09.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 podobno trzeci juz jest tym wymarzonym... Dziękuję i pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysliciel 09.09.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 http://forum.muratordom.pl/group.php?groupid=2787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysliciel 09.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 http://pozwijgo.pl/pozew/7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 10.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 witam kanalizacja ciąg dalszy widzę że forum istnieje tylko trzeba je wyszukać - ale nie jest to trudne co do kanalizacji z tego co rozmawiałem z Panem Lipowskim, jest wśród mieszkańców 2 właścicieli którzy nie chcą podpisać pełnomocnictwa na przekazanie w służebność udziałów w gruntach na rzecz mpwik.jak zrozumiałem wody i kanalizacji bez tego mieć nie będziemy. gorąca prośba do tych właścicieli jeśli są czytelnikami forum, o podpisanie tych pełnomocnictw, bądź samodzielne przekazanie tej służebności do mpwik bądź też uzasadnienie wszystkim innym mieszkańcom swoich zastrzeżeń. Jak rozumiem są one bardzo mocne skoro są warte tego by innym uniemożliwić wprowadzenie się do domów. bardzo proszę o wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 10.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Najwyraźniej nie wszyscy chcą zamieszkać w soich nowych domach.Zawsze musi się ktos trafić i uprzykrzyć innym życie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fogata 10.09.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam wszystkich mieszkańców,jestem, mam nadzieję,szczęśliwą właścicielą szeregówki.Serdecznie pozdrawiam.Fogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 10.09.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 witam wytrwałości w przygotowaniach do wprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysliciel 11.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam, Proszę powiedzieć z jakich względów forum nie jest już dostępne publicznie ? Można go tylko zobaczyć bedąc zalogowanym? Wczoraj spora część wpisów była usunięta, być może była to usterka techniczna bo dziś się pojawiły. Tak czy inaczej forum zostało zmienione na prywatne więc komuś na tym zależało, jeśli się mylę to proszę o ponowne udostępnienie forum czyli zmianę statusu na publiczny i umożliwienie dostępu wszystkim użytkownikom. (w dniu wczorajszym niektórzy użytkownicy nie mogli dokonywać wpisów na tym forum podczas gdy inni mają ten przywilej). Nie można także już cytować innych wypowiedzi. Czy to jest przypadek ? W kwesti pełnomocnictwa jest znacznie więcej niż 2 osoby, które go jeszcze nie podpisały. Osoby te jak najwyraźniej mają ku temu poważne powody. ****** @Symony3 witam kanalizacja ciąg dalszy widzę że forum istnieje tylko trzeba je wyszukać - ale nie jest to trudne co do kanalizacji z tego co rozmawiałem z Panem Lipowskim, jest wśród mieszkańców 2 właścicieli którzy nie chcą podpisać pełnomocnictwa na przekazanie w służebność udziałów w gruntach na rzecz mpwik. jak zrozumiałem wody i kanalizacji bez tego mieć nie będziemy. gorąca prośba do tych właścicieli jeśli są czytelnikami forum, o podpisanie tych pełnomocnictw, bądź samodzielne przekazanie tej służebności do mpwik bądź też uzasadnienie wszystkim innym mieszkańcom swoich zastrzeżeń. Jak rozumiem są one bardzo mocne skoro są warte tego by innym uniemożliwić wprowadzenie się do domów. bardzo proszę o wypowiedzi ***** Powody te to na przykład istotne usterki w wykonaniu domów, które uniemożliwiają zamieszkanie w nich. SM1 pomimo wielokrotnych kontaktów nie zdołala ich usunąć na dzień dzisiejszy. W sprawie pełnomocnictwa pewien Pan, powiedział mi, że tylko 2 osoby nie podpisały pełnomocnictwa, co nie jest zgodne z prawdą oraz chwilę później powiedzial: " powiem wszystkim kto nie podpisał pełnomocnictwa " czyli w ten sposób próbował wywierać na mnie presję badź szantażować. Stało to sie w obecności osób trzecich w trakcie rozmowy telefonicznej. Tak wygląda profesjonalne podejście do klienta. Jeśli ktoś potrzebuje dalszych wyjaśnień bądź sądzi że moje działania są nieadekwatne do skali problemu to proszę o wpisy bądź wiadomości prywatne. Jeszcze raz proszę Symony3 o upublicznienie forum, zniesienia restrykcji wobec niektórych użytkoników oraz umożliwienie cytowania wpisów. Pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 11.09.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 hmmmwięc po pierwsze to forum nie jest prywatnym poletkiem ani moim ani nikogo innego - po prostu pewnie znów robili jakieś zmiany, które już kiedyś wpływały na takie działanie.czy nie działa cytowanie innych wypowiedzi - nie wiem bo nigdy nie korzystałem technicznie - na pewno trzeba sobie ponownie uruchomić (jeśli to słowo jest opowiednie) subskrypcję na wpisy forum tak by wypowiedzi dochodziły na email po drugie - co do przypadków - tak one wszystkim się zdarzają - mnie na przykład taki że zdecydowałem się na zakup domu akurat na osiedlu brylantowym w przededniu kryzysu na rynku nieruchomości a dodatkowo z takim a nie innym deweloperem - ale cóż - krok już poczyniłem dawno i chciałbym zakończyć to wprowadzeniem się do domu szanowny myślicielunie wiem ilu naprawdę właścicieli nie podpisało pełnomocnictw ale ilu by takich nie było - nic nie daje im prawa do tego by swoim działaniem (słusznym czy nie nie wnikam) uniemożliwiać innym normalne funkcjonowanie - a brutalnie - bez wody i toalety w 21 wieku się nie da! rozumiem że macie zastrzeżenia do spółdzielni (ja także) ale jeśli liczycie na to, że blokując całą budowę więcej uzyskacie dla siebie - to z pewnością uda Wam się uzyskać niechęć innych do siebie samego bo o niechęć do spółdzielni nie musicie się martwić - tę mają już wszyscy. ja akurat mam taką sytuację, że za dwa tygodnie nie będę miał gdzie mieszkać i rozumiem, że wtedy mogę mieć pretensję do sm1 i do osób które nie podpisały pełnomocnictwa "jeszcze raz proszę Symony3 o upublicznienie forum, zniesienia restrykcji wobec niektórych użytkoników oraz umożliwienie cytowania wpisów." JA NIE MAM TAKICH MOŻLIWOŚCI! - PO PROSTU PROSZĘ USTAWIĆ SWOJE KONTO WŁAŚCIWIE I PO SPRAWIE! MNIE SIĘ UDAŁO CHOĆ NIE JESTEM INFORMATYKIEM. Ale żeby nie kończyć w ten sposób, bardzo proszę o inne załatwienie spraw ze spółdzielnią i podpisanie pełnomocnictwa bądź samodzielne przekazanie aktem notarialnym swoich udziałów w gruncie na rzecz"służebności" dla mpwik (nie wiem czy właściwie to określam) sławek symonowicznie boję się przedstawić swoim nazwiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysliciel 11.09.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 hmmmmmmmm Szanowny Symony3 Zamieściłem odpowiedź na innym forum. Pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fogata 11.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 czyżby istniało jeszcze inne forum? gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna1003 11.09.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Szanowny Myślicielu, każdy w ostatnich dniach miał problem z wejściem na forum i zapewne Symony3 nie siedzi w domu i nie blokuje wszystkich uczestników forum, tym bardziej, że nie ma takich uprawnień, a ewidentnie widać, że było to wynikiem zmiany wyglądu strony Muratora. Natomiast problemy z wodą w tej chwili są głównie przez osoby, które nie chcą podpisać pełnomocnictwa. Nie usprawiedliwiam SM1 - swoje zawinili, ale nie jest to powód, żeby utrudniać życie tym, którym zależy na jak najszybszej przeprowadzce i od wielu miesięcy do tego dążą, bo walczyć możecie ze spółdzielnią mając kanalizację. Pozdrawiamk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 11.09.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 cóż rozumiem, że to forum jest cenzurowane i na nim odpowiedzi być nie może - trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 11.09.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Drodzy sąsiedzi ostudzcie nieco emocje, bo Wasze kłótnie to miód na uszy SM 1. Umowę na zbudowanie domu i kanalizacji podpisywałam z SM 1, a nie z sąsiadami i to SM 1 jest zobowiązana do załatwienia kanalizacji. Więc to ona jest winna tego, że na osiedlu nadal jej nie ma, mimo, że termin minął już 30.06.2009. Najpierw przeszkodziła zima, potem przeszkadzało miasto, przeszkadzała Hydrobudowa opóźniajaca oddanie kanalizacji na Ołtaszynie, a teraz jakiś 2 sąsiadów. Co nie jest do końca prawdą, bo sam pan L w czwartek informował mnie pokazując na mapie, które odcinki kanalizacji planują dopiero zakończyć w terminie ok 1,5 tygodnia. Zatem nawet jeśli wszyscy podpisaliby pełnomocnictwa, to trzebaby naprędce nowego winnego opóźniania szukać. Wszyscy wysłuchujemy kolejnych kłamstw i dajemy się zwodzić. Poza tym proszę pamietać, że mamy sezon urlopowy, że część sąsiadów pracuje za granicą i nie są w stanie na jedno kiwniecie palca zmianiać swoich planów zawodowych, czy wakacyjnych. Symony3 ja też jestem w kiepskiej sytuacji. Po obietnicach zawartych w akcie notarialnym, że wszystko zostanie ukończone do 30 kwietnia 2010 pozmianiałam dzieciakom szkołę i przedszkole i teraz pół dnia spędzam w samochodzie wożąc je po calym mieście, a usterek jakoś nikt nie usuwa, mediów w tym kanalizacji nie ma, instalacji odgromowej nie ma, oświetlenia na osiedlu nie ma, drogi brylantowej nie ma tylko błocko, placu zabaw dla dzieci nie ma, odpowiedzi na żadne pismo z SM nie ma, przepraszam też nie ma. Na problemy techniczne związane z tym forum zaproponuję niedługo nowe, indywidualne forum na prywatnej stronie jednego z nas, żeby admini udogodnieniami nas na siłę nie uszczęsliwiali i żeby moża kilka wątków w bardziej uporządkowany sposób prowadzić. Pozdrawiam,LinaSol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 11.09.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Zapraszam na:http://brzostowiecki.pl/forum-brylantowa Jesli bylyby tam jakies problemy z uprawnieniami, dostępem, wnioski o ograniczenie dostepu do wątków prosze zgłaszac do mnie. Mam nadzieje, że nowe medium pomoże nam szcześliwie dobrnąc do końca budowy, a potem pomoże w bieżacych sprawach typu odśniżanie, grilowanie... Pozdrawiam,Linasol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fogata 11.09.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mnie również zależy na jak najszybszym wprowadzeniu się.I opóźnieniami napewno nie obarczam sąsiadów ale spółdzielnię.Ona sobie z nas poprostu kpi.A co z tego nam,że wszstko podpisaliśmy,wszelkie narzucone umową zobowiazania zostały przez nas spełnione,skoro drogi są niegotowe,cała infrastruktura jest jeszcze daleko w lesie.Nie mam ochoty mieszkać na budowie i codziennie chodzić w gumowcach.Więc pozostaje mi tylko czekać aż spółdzielnia coś z tym zrobi.A moje dzieci od dwóch tygodni do przedszkola na Ołtaszynie dowożę.Cieszy to pana, panie Lipowski i spółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brylantowy Al 12.09.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam, A ja tak z innej beczki o deszczówce i rynnach słów parę na nowym forum: http://brzostowiecki.pl/forum-brylantowa/index.php?topic=9.0 Pozdrawiam, Brylantowy Al Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory Homeless 12.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam A ja tez z innej beczki. Gdzies tu na forum ktos stwierdzil, iz wywlaszczona jest babeczka z drogi brylantowej. NIe wiem, czy to jest prawda.To teraz Jedynka powinna zrobic cala droge Brylantowa, a nie jeden pas, jak do tej pory. NIech juz bedzie utwardzona, ale niech bedzie. Powinnismy to tez wywalczyc, bo w umowach mamy, ze jest cala Brylantowa zrobiona, a nie tylko polowa. I mam nadzieje, ze zostanie zrobiona jako utwardzona, a nie taka jak jest teraz - jakies bloto. I ciekawe, kto te droge bedzie odbieral??? My - wlasciciele, czy SM1??? Pozdrawiam sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts