meg11 24.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Myślę że termin 04.04.bedzie dobry.I mam cichą nadzieję, że w soboty też sa wykonywane jakieś roboty na budowie.Troche się zmartwiłam tymi opóźnieniami o których się tu wspomina.jak narazie zostaje miec cicha nadzieje że sie troche pospiesząPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 24.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 dla mnie sobota też jest ok ale w soboty na budowie rzadko kogoś miałem okazję spotkać, choć raz się udało (przed 13) o której proponujecie? może koło 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltaco 24.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 25.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Bardzo sie ciesze z planowanego spotkania. Pozostaje miec nadzieje, ze nam troche bloto obeschnie, albo chociaz zamarznie Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matylda13 29.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam, pomysł spotkania i termin ok, też będziemy. W sobotę na budowie może będzie kierownik, ale ostatnio był tylko jakiś młody chłopak-inżynier budowy. Można z nim porozmawiać, choć najlepiej spotkać się z kierownikiem albo prezesem. Może zaproponujmy spotkanie prezesom spółdzielni??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marchewa13 30.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marchewa13 30.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Cześć Wszystkim, ja jestem ciągle w kontakcie ze spółdzielnią, "atakuję" prezesów co rusz, bo lubię mieć wszystko pod kontrolą. Owszem, jest ciężko ich złapać - bo albo są na budowie, albo gdzieś w terenie załatwiają sprawy. Jak się chce to można się umówić telefonicznie na spotkanie. Z tego co wiem, to do końca czerwca spółdzielnia chce postawić wszystkie domy. Wszystkie media są położone za wyjatkiem prądu, dlatego może się przesunąć w czasie zrobienie infrastruktury. Położenie prądu nie jest w gestii spółdzielni, z tego co wiem za ułożenie kabla zostało zapłacone energetyce i ta w ciągu 2-3 miesięcy ma się z tym wyrobić. Ale wiecie jak to jest?energetyka ma swoje procedury. Słyszałam, że umowa z nią została podpisana już przed rozpoczęciem inwestycji ok 1,5 roku temu. Niemożliwe jest zatem zrobienie dróg, chodników, infrastruktury wewnętrznej, bo energetyka rozryje to.Co jeszcze z wieści, które mam? Drogi dojazdowe na osiedle nie są w gestii spółdzielni, z tego co się dowiedziałam w Urzędzie Miasta termin zakończenia prac przewidują na VI br. Mam tylko nadzieje, że terminu dotrzymają. Fajnie by było gdyby przekazano nam domy w czerwcu-lipcu (tego roku oczywiście), wtedy byśmy sobie je wykańczali, a infrastruktura niech się robi. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Brylantowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 30.03.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 byłem w spółdzielni w ubiegłym tygodniu i podobnie usłyszałem.Prąd faktycznie lekko opóźnia, ale na elektrownię ciężko nacisnąć podobnie jak telekompromitacja - z nimi to jak za komuny - 20lat czekania na telefon to optimum!znacie metodę przyspieszenia TP to dajcie znać a z innej beczkiNie wiem jak Wy, ale ja siedzę w necie i coraz większe rozterki przeżywam co do wyboru rodzaju ogrzewania:czy piecyk gazowy dwufunkcyjny czy kondensacyjnykomunek z dgp czy z płaszczem wodnym a może soloogrzewanie grzejnikami, a może jednak podłogowerekuperator? a może to tylko moda a nie niezbędna rzecz? Im więcej czytam tym niestety więcej wątpliwości. Jakie macie rozwiązania (zaplanowane oczywiście) pozdrawiamIdę kupić kalosze na przyszłą sobotę...Podobno kiedyś kalosze kupowało się razem z wkładką.... półlitrową min30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 01.04.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam, czy można jeszcze kupić szereg na tym osiedlu bezpośrednio od spółdzielni? Czy można znaleźć ofertę w internecie? Pozdrawiam Mozna kupic. Dzwon bezposrednio do spoldzielni. Maja napewno. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam wszystkich z Brylntowej Wroclaw.Zajzalam na wasz watek.Spora grupka sie zebrala.Trzymam za was kciuki Mowia ,ze w grupie zawsze razniej.Mimo,ze nie bede mieszkanka brylantowej,to pozwole sobie do Was zagladac .Wiosna nadeszla,wiec moze i u Was sie wszystko ruszy. Pozdrawiam caly watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltaco 15.04.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 15.04.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam, Spotkanie sie odbylo. Mam nadzieje, ze nie ostatnie . Nabardziej konstruktywna decyzja jaka zapadła na nim, to ze umówimy sie po świetach. Ze mnie optymizm juz tez ulecial. Roboty niemal stoja. Ja z nowych rzeczy zobaczylam tylko okna dachowe. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ni-kam 16.04.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam lokatorów.Co do wyboru produkcji ciepła w waszych szeregach możemy podyskutować.Zajmuję się tym od 14lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 18.04.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 cześćdzisiaj byłem na budowiepóźniej wkleję kilka zdjęć na fotosik.pl to będzie można popatrzeć - choć nadal nie ma na co pozytywdzisiaj trwały pracerobione są ocieplenia S1 i więźby na ostatnich S3 razem z wykańczaniem dachówek na S1 na pewno od naszego ostatniego spotkania jeździła koparka po terenie bo pozostały ślady częściowo na drodze pomiędzy S3 i bliźniakami i na działkach S3 mam nadzieję, że wiecie o czym piszę np pomiędzy S3 i bliźniakami? Tak czy inaczej sobotnie powolne ruchy ale coś powoli idzie naprzód - a trochę zostało... ni-kama co byś zaproponował na nasze domki??ja myślę o ogrzewaniu dołu całego w ogrzewaniu podłogowym i górnej łazienki a reszta grzejniki plany i wymiary i rzuty i zdjęcia nahttp://www.fotosik.pl/search.php?search=symony3&wyslij=szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ni-kam 18.04.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 WitamWidziałem projekty waszego osiedla i robiłem ofertę na jeden segment.Co do sposobu ogrzewania to podłogówka jak najbardziej.Dobry komfort cieplny,ale zależy kto co lubi.Ja osobiście wolę grzejniki(gorąco w nogi) a ja tego nie lubię.Zamontowałem u siebie kocioł kondensacyjny i oszczędzam na gazie,ale temperatura w domu wzrosła o 2stopnie.I nie mam zwiększonych grzejników.Cała istota w tym,żeby ciepło zatrzymać w domu!!!Jak ustalicie termin spotkania na budowie to się pojawię i porozmawiamy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ni-kam 18.04.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Teraz trochę więcej o ogrzewaniu podłogowym.Komfort cieplny ok,ale...Zdecydowanie droższe w wykonaniu tzn.więcej rur niż przy grzejnikowymstosunkowo droższy ekran z foliąregulacja wymaga kilku elementów które są też w cenie(zawory 3-drogowe lub 4-drogowe z mieszaczami,dodatkowa pompa obiegowa,napędy termiczne,termostaty naścienne,regulator nadrzędny)prawidłowo wykonane dylatacje(profile dylatacyjne,taśma brzegowa)grubsza płyta betonowa(min 4,5cm nad rurą)wybór miejsca gdzie będzie zabudowa stała lub meble(pod meblami nie rozkładamy)przy podłogówce należy wybierać kleje elastyczne,spoiny,panele lub deskę nie grubszą niż 16mmi oczywiście koszt robocizny To tyle co przyszło mi do głowy.Nie odradzam oczywiście jako instalator.Staram się naświetlić temat.Przy grzejnikach mamy o wiele mniej kłopotów.Ja mam grzejniki obliczane do wyższych parametrów i po wymianie kotła na kondensacyjny w tym roku 3 noce na instalację wychodziło 42st na zasileniu.Dom 120 mkw z betonu komórkowego + 10 styropian.Średnie zużycie gazu 230m3 z gotowaniem i cwu.Pozdrawiam.Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltaco 07.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 10.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam Wszystkich, faktycznie prace posuwają się dość mozolnie. Z tego co się dowiedziałem to zmienił się kolejny raz kierownik budowy (już trzeci)... Czy macie jakieś wieści co do dróg dojazdowych? Z tego co mówi spółdzielnia to na tą chwilę nie ma z kim rozmawiać bo drogi się w gestii ZDiUM ale przekazane Hydrobudowie do końca czerwca:(Też słyszłem, że telekomuna nie wejdzie z inwestycją bo....KRYZYS. Mówiłem prezesowi żeby odpytali innych oparatorów.Dajcie znać jakie macie ciekawe wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 11.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ja słyszałam że okna mają wstawiać w drugiej połowie maja.Poczekamy Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 22.05.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 druga połowa maja mija "podobno" za tydzień dwa mają zacząć szklenie pytanie:czy macie już ułożone w głowie ogrzewanie?jakie? podzielcie się proszę pomysłami symon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts