Eltaco 22.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 22.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 myślę że realny termin to wrzesień - październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 30.05.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Wczoraj w błotach miałem okazję być chwilę na budowie i rozmawiać z kier. budowy i wynika z niej, że wciąż czekają na to aby weszła energetyka. Na pytanie o termin wrzesień-październik padła odpowiedź, że realny pod warunkiem, że będą wszystkie media. Natomiast mówiąc szczerze chyba i tak nie powinniśmy się teraz tym przejmować bo cały Ołtaszyn jest tak rozryty, że dojazd do Brylantowej stanowi średnią przyjemność. A taki stan rzeczy ma trwać do września. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 01.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Zastanawiam się jaki jest powód że energetyka tak zwleka z wykonaniem robót.Podobno spółdzielnia juz dawno podpisała z nimi umowę więc dlaczego tak długo to wszystko sie ciagnie.Może należy interweniować w samej energetyce.A czy wczoraj było widać jakieś okna ?podobno mieli je wstawiać w drugiej połowie maja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 01.06.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Z informacji, jakie przekazuje SM1 to energetyka rozpisała przetarg na wykonanie okablowania. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale może faktycznie warto to zweryfikować u źródła. Może ktoś z Forumowiczów ma jakieś dojścia? Proszę o sugestie. Podobnie jak z TPSA, która nie ma nawet w planie aby tam kłaść kable. Macie jakieś inne pomysły na "telefon" na naszym osiedlu? Co do okien to nie zwróciłem uwagi ale prace widać, że jakoś się posuwają. Robią dachy, ocieplenia itd (mówię o szeregach). Zastanawia mnie wciąż jeszcze kwestia drogi dojazdowej do osiedla. Ta obecna troszkę słabo nadaje się na docelową Ciekawe co tu wymyśli SM1...? Może jakieś spotkanie celem zebrania pomysłów na nasze osiedle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machomen 01.06.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Z informacji, jakie przekazuje SM1 to energetyka rozpisała przetarg na wykonanie okablowania. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale może faktycznie warto to zweryfikować u źródła. Z energetyka jest tak ze rozpisuje przetarg, jest czas na zgloszenie ofert, wybranie oferty, ktos zawsze moze zawetowac wybor i przetarg jest rozpisywany od nowa. Wykonawca ma rowniez okreslony czas na wykonanie pracy. Takze to moze trwac i trwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 05.06.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 dobry pomysł ze spotkaniem - też o tym myślałemza tydzień pewnie budowa słabo będzie pracować (boże ciało) więc może 20.05 chyba że jakiś dzień w środku tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 08.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jestem za. Np. 20.05 godz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek1972 17.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Wszystkich przyszłych sąsiadów. Jestem "właścicielem" szeregu S3 na naszym osiedlu i cieszę się, że znalazłem forum, dzięki któremu będę mógł poznać moich nowych sąsiadów. Niestety nie będę mógł uczestniczyć w sobotnim spotkaniu ze względu na wyjazd ale na każde kolejne chętnie się wybiorę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 17.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Ciesze sie, ze grono sasiadów sie powieksza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 22.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Sąsiadów, rozmawiałem ostatnio z SM1 w kwestii Energatyki. Sprawa wygląda tak, że przetarg się zakończył i został wybrany wykonawca. Za chwilę będzie ponoć znany harmonogram wykonania prac. Można mieć nadzieję, że dzięki temu sprawy przyspieszą biegu bo tylko to tak naprawdę blokuje naszą inwestycję. Trzymajmy kciuki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 06.07.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Sąsiadów! Czy odbyło się ostatnie spotkanie? A moze jest planowane jakies nowe? Czy ktoś ma jakieś nowe wieści? A może ktoś już rozmawiał z jakimiś wykonawcami na temat wykończeniowki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 06.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 co do spotkaniamnie się niestety nie udało dojechać, ale chętnych chybai tak nie było byłem na budowie w sobotę i jak widać bliźniaki mają okna. kolejny etap to szeregówki innych postępów nie widać niestety co do fachowców - dostałem wycenę od szefa budowy na prace wykończeniowe w podziale na poszczególne kawałki ale na razie sprawdzam sobie ceny tu i ówdzie na razie na stronie szukajfachowca.pl - na ścianki działowe zeszła najniższa propozycja w cenie 18 zł za m.kw.dalej - kolejnych etapów jeszcze nie sprawdzałem bo ciężko się umawia na jakieś prace bez możliwości podania terminu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 06.07.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Te okna w szeregówkach to miały być wstawiane w drugiej połowie maja, a mamy już lipiec,ciekawe czy te opóźnienia faktycznie są spowodowane przez energetykę i ekipa się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 06.07.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 a skąd energetyka przy oknach?? z tego co ostatnio usłyszałem w spółdzielni to energetyka skończyła już przetargi na rozłożenie okablowania i może ktoś się weźmie z tym do roboty, ale to nie spółdzielnia i raczej z oknami nic wspólnego to nie ma na pewno stoi sprawa z kanalizacją bo jakoś ta wielka dziura na końcu brylantowej dalej stoi nie ruszona pełna wody a tam ma być ta wielka studzienka np i sprawa drogi, że dalej właściciel sąsiedniej działki nie jest chyba wywłaszczony bo droga przy domkach S1 i S2 się nie poszerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 07.07.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam, energetyka i okna nie mają ze sobą zbyt wiele wspólnego chociaż jedno tak - oba projekty są opóźnione. Faktem jest, że zaczęto wstawiać okna a energetyka zakończyła przetarg. Z informacji od SM1 wynika, że w ubiegły piątek miała być już podpisana umowa pomiędzy wykonawcą a energetyką. Ta sprawa dotyka nas wszystkich bardzo mocno ponieważ bez przyłączy energetycznych inwestycja nie będzie oddana a także nie zostanie zrobiona cała infrastruktura osiedla. Dodatkowo jest nie dokończona sprawa kanalizacji. SM1 w tej chwili czeka na rozwój wypadków co do kanalizacji na Brylantowej bo od tego zależy czy będą musieli budować przepompownię czy też nie. I tak dalej. Jak widać jest kilka spraw wymagających jeszcze wielu aktywności zanim będziemy mogli cieszyć się naszymi domkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 08.07.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 symony3 jak bedziesz m ial jakies ceny to daj znac.Interesujace by było gdymyś miał ceny jednostkowe, bo wiadomo nasze domy sie różnią. A ta cene którą podałeś za wybudowanie scianki dzialowej ( 18 zl m.kw) to za jakas scianke? z maxa 8 czy cos innego? I miejmy nadzieje, ze chociaz nam we wrzesniu oddadza te domy.... bo jak nie to zima ich znow zastanie i dopeiro bedziemy sie wprowadzac w lato 2010. A moze ktos wie ile domow ma jeszcze spoldzielnia do sprzedazy? Moze to etz wstrzymuje postep robot, bo wiadomo kredytu na tej inwestycji nie ma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 08.07.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 symony3 jak bedziesz m ial jakies ceny to daj znac.Interesujace by było gdymyś miał ceny jednostkowe, bo wiadomo nasze domy sie różnią. A ta cene którą podałeś za wybudowanie scianki dzialowej ( 18 zl m.kw) to za jakas scianke? z maxa 8 czy cos innego? I miejmy nadzieje, ze chociaz nam we wrzesniu oddadza te domy.... bo jak nie to zima ich znow zastanie i dopeiro bedziemy sie wprowadzac w lato 2010. A moze ktos wie ile domow ma jeszcze spoldzielnia do sprzedazy? Moze to etz wstrzymuje postep robot, bo wiadomo kredytu na tej inwestycji nie ma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 08.07.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Niech ktoś zadzwoni do Panoramy jako potencjalny klient i odpyta o ofertę to się dowiemy ile domów jest wolnych. Ciekawe czy SM1 liczy się z tym, że jak będą się opóźniać z oddaniem to będziemy występować o kary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 10.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Bylem na budowie. Widziałem, iż wstawiają okna w szeregach srodkowych, więc jakis postep prac jest. I drzwi tez zaczęli wstawiac! Chyba jeszcze z 10 domow jest nie przedanych. Jak macie jakis znajomych, to moze poleccie im te domy. Wtedy wszystko pojzie szybciej, a oni beda mieli fajne domki i fajna lokalizację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts