symony3 15.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 co do karnie jestem prawnikiem, ale w mojej umowie odsetki należą się za niedotrzymanie terminu 30 czerwca (z opcją przeciągnięcia o 3 miesiące) czyli od 30 wrześniaa 1 stycznia to przyrzeczony termin podpisania umowy notarialnej nie wiem jak będzie w przypadku gdy będziemy mieli podpisywać umowę notarialną a nie będzie na przykład uruchomiona kanalizacja.Na razie sm opóźnia robienie przepompowni do nefrytowej bo czekają na zakończenie w terminie kanalizacji głównej. jak pamiętam to przepompownia do istniejącej kanalizacji starej to dodatkowy koszt bo trzeba trochę rur dołożyć, ale w tym zakresie nie jestem fachowcemtak przynajmniej tłumaczył mi to kiedyś, lata temu, prezes że jak miasto opóźni budowę kanalizacji to oni robią przepompownię i nitkę kanalizacji do nefrytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 15.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 W jedności siła. Może powinniśmy podjąć próbę ustalenia i przeprowadzenia spotkania z zarządem spółdzielni, na którym będą mieli szansę poinformować nas oficjalnie o planach, terminach itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 15.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 takdobry pomysł - chyba już czas na to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 15.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ja ze swojej strony zadzwonię jutro do SM1 z taką propozycją. Porozmawiam z Panem Perdkiem i tym nowym człowiekiem również (on jest na miejsce Pana Wódczaka). A tych z Was, którzy mają już terminy w umowach dawno przekroczone proszę abyście też skomasowali swoje natarcie na SM. Niech czują oddech na plecach. Ja postaram się też poszperać po prawnikach. Dam znać jak coś dowiem się po rozmowie z SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemer11 15.10.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Jeśli chodzi o zebranie z zarządem jesteśmy ZA! Pytanie jak to zorganizować?Wspólne pismo do SM? czy telefonicznie każdy poprosi o takie zebranie...? Może wcześniej spotkanie przyszłych sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 15.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Pismo chyba nie zadziała ponieważ musielibyśmy albo wszyscy się pod nim podpisać, co może być trudne albo powołać i umocować jakiegoś reprezentanta naszej wspólnoty. Myślę, że na tym etapie powinniśmy najpierw wykrzystać środki tzw uprzejmościowo/grzeczonościowe. Kto może niech dzwoni i proponuje takie spotkanie w trybie pilnym. A co do przepompowni to ponoć temat się rozwiązał na korzyść SM - czyli nie będą musieli jej budować (oszczędność ok 300tys). Stąd też jest info, że wpięcie do kanalizy będzie mogło mieć miejsce w listopadzie. Również tym samym sprawa drogi się może się klarować bo w końcu Hydrobudowa przekazała ją w gestię miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 15.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 sobota?może Prezesi przyjadą powitać gości objeżdżających budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemer11 15.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Spróbujmy zatem ponękać tel spółdzielnię i wymusić spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 16.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 My również jestesmy za spotkaniem z prezesem.Może spotkanie na budowie nie byłoby takie złe.Niech zobaczą i wytłumaczą co dalej.Sobota jest dobrym terminem bo wiele osób powinno dojechać.Może następna sobota?Może ktoś kto jest na bieżąco z prezesem zaproponuje takie spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 16.10.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Postarajmy się doprowadzić do spotkania z nimi na budowie w następną sobotę. Dobrze byłoby aby pojawił się również Pan Składanek a ten jest jeszcze na urlopie i wraca do pracy od 19.10. Tak więc rozsądnie byłoby ustawić spotkanie z nimi wszystkimi na następną sobotę czyli 24.10. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna1003 16.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Przyszłych Sąsiadów, jak dotąd cierpliwie czekałam, ale faktycznie prace na budowie dość mocno się przeciągają i dlatego jak najbardziej przychylam się do propozycji spotkania w sobotę 24.10. na budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek1972 16.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja również, może wspólnie uda nam się więcej ustalić, bo indywidualnie cały czas mnie ściemniają. Teraz pewnie będą tłumaczyć sie zimą. Wróciłem właśnie z budowy, a tam ruch jakby byli z pół roku do przodu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemer11 16.10.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Rozmawiałem właśnie z prezesem. Chcą do końca roku podpiąć nas do kanalizacji i wody (ISPA wyznaczyła termin na 15 listopada) oraz wykonać drogi dojazdowe i ile się da ogrodzeń. Z końcem roku przekażą domy notarialnie z aneksem, że będą kończyli osiedle. Boję się teraz, że z tymi aneksami i przedłużeniami mogą przesuwać ostateczny termin zakończenia jeszcze długo długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 16.10.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Patka&Pawelo jakiej drodze mówisz?? w kontekście hydrobudowy? a wiecie coś na temat drogi dojazdowej na osiedlu? jak widać na razie miasto nie wywłaszczyło właściciela na którego terenie ma być część drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemer11 16.10.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 o drogach osiedlowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibretti 18.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 WitamRozumiem, że spotkanie odbędzie się 24 października w sobotę. Czekamy w takim razie na potwierdzenie terminu i godziny spotkania na forum. Dobrze, żeby osoba która będzie rozmawiała z zarządem SM Jedynka potwierdziła ich przybycie na spotkanie. Popieram połaczenie sił ponieważ grupowe oddziaływanie może przynieśc więcej korzyści niż indywidualne rozmowy, które jak widać, do tej pory, nieczego konkretnego nie wyjaśniiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 20.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Czy spotkanie w sobotę jest aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 20.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jestem zdecydowanie na TAK za spotkaniem. Proponuje sobote 24, godz. 10, chyba, ze komus udalo sie umówic z zarzadem na jakas inna godzine. Wydaje mi sie, ze nawet bez zarzadu warto byloby sie spotkac i porozmawiac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 21.10.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jakoś umilkło nasze forum ws spotkania w sobotę.Czy jest szansa na to spotkanie w wiekszym gronie i czy ktoś dzwonił do prezesa,czy raczy się pojawić na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 21.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Spotkajmy się w tą sobotę o godzinie 10.00 na budowie niezależnie od tego czy ktoś z zarządu będzie (mi się nie udało do nich dodzwonić). Jeżeli ktoś będzie miał okazję porozmawiać z zarządem to zaproście ich na sobotę. Czy spotykamy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts