Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brylantowa wrocław

adamrw

Recommended Posts

co do kar

nie jestem prawnikiem, ale w mojej umowie odsetki należą się za niedotrzymanie terminu 30 czerwca (z opcją przeciągnięcia o 3 miesiące) czyli od 30 września

a 1 stycznia to przyrzeczony termin podpisania umowy notarialnej

nie wiem jak będzie w przypadku gdy będziemy mieli podpisywać umowę notarialną a nie będzie na przykład uruchomiona kanalizacja.

Na razie sm opóźnia robienie przepompowni do nefrytowej bo czekają na zakończenie w terminie kanalizacji głównej.

jak pamiętam to przepompownia do istniejącej kanalizacji starej to dodatkowy koszt bo trzeba trochę rur dołożyć, ale w tym zakresie nie jestem fachowcem

tak przynajmniej tłumaczył mi to kiedyś, lata temu, prezes że jak miasto opóźni budowę kanalizacji to oni robią przepompownię i nitkę kanalizacji do nefrytowej.

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ze swojej strony zadzwonię jutro do SM1 z taką propozycją. Porozmawiam z Panem Perdkiem i tym nowym człowiekiem również (on jest na miejsce Pana Wódczaka). A tych z Was, którzy mają już terminy w umowach dawno przekroczone proszę abyście też skomasowali swoje natarcie na SM.

Niech czują oddech na plecach. Ja postaram się też poszperać po prawnikach.

Dam znać jak coś dowiem się po rozmowie z SM

Pismo chyba nie zadziała ponieważ musielibyśmy albo wszyscy się pod nim podpisać, co może być trudne albo powołać i umocować jakiegoś reprezentanta naszej wspólnoty. Myślę, że na tym etapie powinniśmy najpierw wykrzystać środki tzw uprzejmościowo/grzeczonościowe. Kto może niech dzwoni i proponuje takie spotkanie w trybie pilnym.

A co do przepompowni to ponoć temat się rozwiązał na korzyść SM - czyli nie będą musieli jej budować (oszczędność ok 300tys). Stąd też jest info, że wpięcie do kanalizy będzie mogło mieć miejsce w listopadzie. Również tym samym sprawa drogi się może się klarować bo w końcu Hydrobudowa przekazała ją w gestię miasta.

Postarajmy się doprowadzić do spotkania z nimi na budowie w następną sobotę. Dobrze byłoby aby pojawił się również Pan Składanek a ten jest jeszcze na urlopie i wraca do pracy od 19.10. Tak więc rozsądnie byłoby ustawić spotkanie z nimi wszystkimi na następną sobotę czyli 24.10.

pzdr

Witam Przyszłych Sąsiadów,

jak dotąd cierpliwie czekałam, ale faktycznie prace na budowie dość mocno się przeciągają i dlatego jak najbardziej przychylam się do propozycji spotkania w sobotę 24.10. na budowie.

Pozdrawiam

Rozmawiałem właśnie z prezesem. Chcą do końca roku podpiąć nas do kanalizacji i wody (ISPA wyznaczyła termin na 15 listopada) oraz wykonać drogi dojazdowe i ile się da ogrodzeń. Z końcem roku przekażą domy notarialnie z aneksem, że będą kończyli osiedle.

Boję się teraz, że z tymi aneksami i przedłużeniami mogą przesuwać ostateczny termin zakończenia jeszcze długo długo...

Witam

Rozumiem, że spotkanie odbędzie się 24 października w sobotę. Czekamy w takim razie na potwierdzenie terminu i godziny spotkania na forum. Dobrze, żeby osoba która będzie rozmawiała z zarządem SM Jedynka potwierdziła ich przybycie na spotkanie. Popieram połaczenie sił ponieważ grupowe oddziaływanie może przynieśc więcej korzyści niż indywidualne rozmowy, które jak widać, do tej pory, nieczego konkretnego nie wyjaśniiały.