bilba 24.11.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam wszystkich samotnie budujących. Ja też przyłaczam się do Was, gdyż napewno będę potzrebowac wsparcia. Zaczęłam budowac własny domek sama. Pan MAŻ wspiera mnie jedynie funduszami, resztą zajmuję się sama. Dużo czytam o budowaniu i sledzę postepy waszych prac. Buduje mały dome z pracowni http://www.dobreprojekty.pl - domek W 21.12b. Już na wstepie mam wiele wątpliwości czy dobry projekt wybrałam. Dom ten ma być dla 2-3 osób, no może w przyszłości wnuki będa mnie odwiedzać. Prosze o opinie co do mego wyboru. Witaj Tereso! Obejrzałam projekt Twojego przyszłego domku i chętnie podzielę się spostrzeżeniami. Ja mam domek nieco mniejszy (tak, tak - to możliwe! ), no ale mieszkam w nim tylko z córką i zwierzakami. Od biedy trzecia osoba by się zmieściła, ale... nie jest to duży domek. Twój też nie jest, stąd pewne ograniczenia. Trochę brakuje w nim pomieszczeń gospodarczych: garderoby, schowka, itp. - one są NAPRAWDĘ potrzebne. No chyba że zrezygnujesz np. z najmniejszego pokoju na poddaszu... Salon - nie jest duży. Ale otwierając kuchnię, przenosząc kominek (a głównie komin) na środek i likwidując ściankę przy klatce schodowej (schody ażurowe) uzyskujesz naprawdę ładne, przestronne pomieszczenie. Przeniesienie wyjścia z salonu na południe jest b. dobrym pomysłem - w słoneczne dni będzie się pięknie nagrzewał przez duże drzwi tarasowe. Troszkę go trzeba przearanżować Poza tym jest całkeim OK. Wiesz, oczywiście są to uwagi subiektywne, ale uważam, że klaustrofobiczne blokowe wnętrza pozostawiamy za sobą, w domku chcemy przede wszystkim - przestrzeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 24.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Bilba!! Dzieki serdeczne za cenne uwagi. Przemyśle jeszcze raz zmiany które mi przekazałaś. Na tym etapie co jestem (stan zerowy) mogę jescze duzo zmienić. Jak miło miec wsparcie wśród podobnie s samotnie budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilba 25.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Pewnie, że możesz! A i tak w bryłę nie możesz ingerować, bo musiałabyś mieć zamienne pozwolenie na budowę Tylko jeśli rozważasz zmianę usytuowania komina, to musisz już teraz zdecydować, bo - fundament i doprowadzenie powietrza musi być. No chyba że zrobisz podwójne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 25.11.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Zobaczcie ciekawy artykuł :http://zdrowie.onet.pl/1453344,2041,,,,bez_partnera_koniec_czy_poczatek_swiata,psychologia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 29.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 obaczcie ciekawy artykuł : http://zdrowie.onet.pl/1453344,2041,,,,bez_partnera_koniec_czy_poczatek_swiata,psychologia.html Zachir, przeczytałam i popłakałam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 29.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 obaczcie ciekawy artykuł : http://zdrowie.onet.pl/1453344,2041,,,,bez_partnera_koniec_czy_poczatek_swiata,psychologia.html Zachir, przeczytałam i popłakałam sobie Sorki, nie chciałem żebyś płakała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 30.11.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Świetny artykuł, popłakałam sobie w pozytywnym sensie. Czasem takie popłakanie też jest potrzebne. Nie masz za co sorkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.12.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 No to cieszę się że uroniłaś łezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Cześć samotni, co tam ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 **___**_________****_**___**_______**___****_**__**_______*___**___**__**__*______*__**__***__**___**__*____*__**_____**__*____**_**__**_**________**____**___**__**___*___________*__*_____________*_*____0_____0____*_*_______@_______*_*_______________*___*_____v_____*_____**_____**_______*****_______ Wesołego królika co po stole bryka,Spokoju świętego i czasu wolnego,Życia zabawnego w jaja bogategoI w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 .....@..@..@........@...@...@...@.........@....@...........@..@.......(\(\....@...../)/)...@...@.....(=':')........(':'=)..@....@....(")(").......(")(")..@......@.....................@........@...............@............@........@................@Moc prezentów od zajączkaco koszyczek trzyma w rączkachWielu wrażeń, mokrej głowyw poniedziałek dyngusowy.Życzę jaja święconegoi wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 23.07.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Hm......czy już wszysyc samotnie budujący pobudowali się czy przestali być samotni że już tu nie wpadają Proszę mi tu się stawić do raportu Ja pobudowana ,mieszkająca ale jeszcze wykończenia finiszują ....I ciągle sama. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.08.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Nareszcie znalazłam bratnie dusze! Witam dzielne budujące singielki! Jestem "panienką" z odzysku i dobrze mi z tym , po różnych krótszych i dłuższych znajomościach stwierdzam że dzisiejsi faceci / proszę się nie obrażać - są wyjątki, tylko nie wiem gdzie/ są wygodnymi, egoistycznymi pasożytami z wygórowanymi wymaganiami: często grubi, łysi chcą pięknej, pachnącej uśmiechniętej barbie, która i drzewo do kominka porąbie i przyniesie i zarobi na dom, posprząta, upierze i ugotuje i chłopa czepiać się nie będzie.... Mam już działkę, na niej od 2 dni magazynek-kiosk za komuny zwany szczęką, za tydzień uprawomocni się pozwolenie i zamierzam we wrześniu zalać fundamenty, reszta na wiosnę. Jestem babo-chłopem /160cm !/ wyposażonym we wszelkie narzędzia w tym piłę spalinową, wyżynarkę, szlifierkę itp. Właśnie tworzę bramę z desek i siatki oraz najważniejszy obiekt na budowie- kibelek. Jak to możliwe, że facet znalazł kobitkę w składzie budowlanym, a panie budujące, które mają doczynienia z wieloma budowlańcami-nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 13.08.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Nareszcie znalazłam bratnie dusze! Witam dzielne budujące singielki! Jestem "panienką" z odzysku i dobrze mi z tym , po różnych krótszych i dłuższych znajomościach stwierdzam że dzisiejsi faceci / proszę się nie obrażać - są wyjątki, tylko nie wiem gdzie/ są wygodnymi, egoistycznymi pasożytami z wygórowanymi wymaganiami: często grubi, łysi chcą pięknej, pachnącej uśmiechniętej barbie, która i drzewo do kominka porąbie i przyniesie i zarobi na dom, posprząta, upierze i ugotuje i chłopa czepiać się nie będzie.... Mam już działkę, na niej od 2 dni magazynek-kiosk za komuny zwany szczęką, za tydzień uprawomocni się pozwolenie i zamierzam we wrześniu zalać fundamenty, reszta na wiosnę. Jestem babo-chłopem /160cm !/ wyposażonym we wszelkie narzędzia w tym piłę spalinową, wyżynarkę, szlifierkę itp. Właśnie tworzę bramę z desek i siatki oraz najważniejszy obiekt na budowie- kibelek. Jak to możliwe, że facet znalazł kobitkę w składzie budowlanym, a panie budujące, które mają doczynienia z wieloma budowlańcami-nie? Znalazł, ale nic z tego nie wyszło niestety. Witaj w grupie Amelia i powodzenia w realizowaniu marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.08.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Może przez to że tak wyglądam jak na fotce to jestem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samowolka 06.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dawno tu nie byłam,wybudowałam ww międzyczasie domek,a teraz niestety musze go sprzedac,najpierw było przykro,potem poukładałam to sobie madrze/bo jestem mądra/i juz.pozdrowienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Oj współczuję, ale jak trzeba to trzeba, sama wiesz lepiej. ZA TO JAKA PRZYGODA Z BUDOWANIEM BYŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.10.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Z okazji 2 latek na forum stawiam wszystkim samotnym wirtualne piwka http://images11.fotosik.pl/69/4bb56f2071e38483.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.10.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Smutkiem tu zawiało, Zahir nadal jesteś sam? Mieszkasz już w swoim domku? U mnie na zimę pozostają obsypane fundamenty, ciąg dalszy na wiosnę - a sama jestem z wyboru i dobrze mi z tym A piwko grzane na jesienne wieczory - palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 30.10.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Hej, jestem sam, ciężko kogoś poznać jak się siedzi do wieczora na budowie. Właśnie ocieplam elewacje i poddasze, a zamieszkam za rok, nie spieszy mi się za bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts