zahir1000 02.12.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Penny to dziewczyna. Ale może czają sie tu jacyś nieśmiali faceci - samotnicy oprócz Ciebie. Ja Ci sie podoba mój projekt? Twój jest fajny, ale ja z oszczedności wolę dach dwuspadowy. Będziesz domek wykańczał etapami, czy od razu zamieszkasz we wszytskich pokojach ? Twój domek faktycznie wygląda na ciepły i nie drogi w produkcji chociaż ja nie jestem przekonany czy dwu spadowy jest tańszy w budowie od koperty a tym bardziej w utrzymaniu, ze względu na większą kubaturę do ogrzania. Ale zanim kupię projekt w Styczniu zamierzam odwiedzić parę domków z podobnymi cechami jak mój i zobaczyć czy się wpasuję Budowę rozkładam na dwa etapy. 2007 stan surowy z dachem ale bez okien. 2008 do końca. W sylwester 2008/2009 odpalam szampana na tarasie uważnie by nie uszkodzić nowiutkiej elewacji Jeśli do tego czasu będę dalej singlem .... to wynajmę pokoje studentkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.12.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witaj Penny i witaj Anetko!!!! Jak nas opodatkują to zastrajkujemy przed Sejmem z transparentami OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 02.12.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Z tymi studentkami to ekstra pomysł To ja sie wpraszam na taras Już możemy zaczać zbierać grupę lobbingowa, może jakies ulgi budowlano-odsetkowe wyprotestujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.12.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Daj spokój z tym tarasem, będę miał 2 wolne do wzięcia pokoje całkiem wygodne mimo że z skosami (akurat tak po szampanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.12.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A na taras zapraszam wszystkie single spoko i tak zamierzam go powiększyć to może się zmieścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.12.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 No to pozdrawiam panią zamężną wraz z synkiem, psem i weekend-owym mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 03.12.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja tez pozdrawiam Rozumiem Zahir, że na poddaszu robisz 2 a nie 3 pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.12.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja tez pozdrawiam Rozumiem Zahir, że na poddaszu robisz 2 a nie 3 pokoje. Dokładnie to jest na poddaszu 1 sypialnia i 2 pokoje lub jak kto woli 3 pokoje, ewentualnie 3 sypialnie też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 03.12.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witaj Kasiu w naszej Grupie!!! Pozwól że spytam czy: a) CAEN pochodzi z nazwy miasta na północy Francji ? b) masz taki widok z działki jak na emblemacie ? Podoba mi się twój domek bardzo. Też chciałem kiedyś parterowy ale jednak wybrałem z użytkowym poddaszem. Twój nawet by mi się wpasował na działkę bo mam 24x38 malutka nie? ale mi wystarczy akurat. Czy zaplanowałaś jakieś zmiany w projekcie ? łazienka jak dla mnie trochę mała, ja lubię dużo miejsca pod prysznicem ale wygląda na tani do zbudowania. Gorzej chyba z utrzymaniem jeśli chodzi o ogrzanie, ale pewnie już się o wszystko wypytałaś na forum bo z tego co widziałem to sporo osób Irysa buduje odp. a) natychmiast i w dodatku perfekcyjnie rozpracowałeś pochodzenie mojego pseudo.. mmmm jestem pod wrażeniem !!!!!! b) jeśli zaś mówimy o fotce.. tak to widok na moją działkę (z tego zakupu jestem bezgranicznie dumna) co do architektury domu, zaplanowałam szereg zmian (przeprojektowałam tzn. podwyższyłam do 22' dach, "wyprostowałam" salon w którym umieściłam wieeelkie okno balkonowe, przesunęłam ściany między pokojami co wpłynęło m.in. na zwiększenie metrażu łazienki ). Przy wyborze projektu brałam pod uwagę zarówno koszt budowy jak i koszty eksploatacji, nie ukrywam, że korzystałam z doświadczeń osób budujących Irysa - odwiedziłam 3. Rozpoczynam wiosną, wprowadzam się przed zimą 2007 właśnie takie założenia przyjęłam w realizacji mojego planu. Powodzonka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 03.12.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Widzę Caen, idziesz jak burza! Trzymamy za Ciebie. Bezgranicznie gratuluję pięknej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.12.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 No CAEN teraz ja jestem pod wrażeniem. Zrobiłbym dokładnie takie same zmiany. Zdecydowanie ten salon, skos dachu no i oczywiście łazienka Rewelacja!!! Ciekawe jak będzie wyglądał teraz z tym dachem bo z takim płaskim to czegoś mu brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 03.12.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 CAEN ale tempo trzymam kciuki, żeby się udało !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 03.12.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 No własnie Caen, tempo imponujące- trzymamy łapki!! No to pierwsza nam opowiesz jak sie samemu mieszka w domku Gratuluję pięknej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.12.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A pro po CAEN, tą miejscowość znam bo dwa razy zabłądziłem tam jadąc na JARSEY. Jest tam duża obwodnica dzięki której można objechać Caen. Była noc . Noc ciemna jak....no... po prostu noc. Spieszyłem się na poranny prom , miałem jeszcze z 300km do St.Malo - portowego miasteczka płn.Francji. gdy wjechałem na obwodnicę pozostało mi tylko uważać na kierunek zjazdu ( jechałem sam ) Francuzi nie dbają o dobre oznakowania ( własciwie to kto dba ) Wiec obliczyłem na mapie że to trzeci zjazd i tak zjechałem, i już mogłem przycisnąć mocniej ( o ile można w załadowanej po uszczelki w dachu primerze 1.6 na gazie ) Nawet te francuskie znaczki kierunkowe się mniej-więcej zgadzały ( teraz wiem że mniej-więcej to troszkę za mało ) po godzinie jazdy zadowolony że już nie daleko ( prawie widziałem już maszty statków zacumowanych w porcie ) widok zaczął wydawać mi się znajomy ale to nie był widok zamku St.Michell opodal St.Malo, natomiast to był jak nazwa na tablicy informującej wskazywała Caen Myślałem że to drugie miasto z taką samą nazwą ( nawet w Polsce się to zdarza więc czemu by nie tam ) Myśle sobie kurcze nie możliwe bo ponad godzine temu wyjeczałem z Caen więc wjechałem do samego miasta i gdyby nie tablica z mapą w centrum to byłbym pozamiatany ( godz 4 nad ranem żywej duszy mimo że b.dużym miastem ten Caen jest ) Kurcze objechałem Caen obwodnicą i wjechałem z powrotem:( Ale na prom zdążyłem i to z 20 min. zapasem A drugi raz następnego roku pamiętałem nauczkę więc jechałem bardzo ostrożnie bardzo, bardzo. Patrzyłem szeroko rozwartymi oczyma , liczyłem zjazdy no i zjechałem ....do hurtowni wina Oczywiście nic nie kupiłem bo 02.00 godz. była nie mówiąc już że w nie najlepszym humorze byłem a jak chciałem wrócić na obwodnice to pojechałem w odwrotnym kierunku ale w końcu na prom zdążyłem z zapasem 2godz. Ale jestem zakręcony Kurde zdałem sobie sprawę że jak mi tak pójdzie z budową domu to ten sylwestewer na tarasie może się żdziebko opóżnić Chociaż jak na prom zdążyłem to i z domem się wyrobie Kiedyś Ci opowiem jak się w Paryżu zgubiłem ( nie było wesoło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 06.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 hmmm, przygoda prawie równie interesująca jak moja.. jeśli kiedyś nadarzy się okazja, chętnie podzielę się swoimi wspomnieniami związanymi z tym miastem - oj działo się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 06.12.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Przepraszam, można? Do tej pory "urzędowałam" w Klubie Budujących Kobiet, ale tu mi bliżej, bo ja singiel po przejściach z potomstwem, sztuk jeden. No i od września buduję tak poważnie , od 10 lat buduję na papierze i w myślach. Ukończyłam stan zero, teraz trochę snu zimowego, a wiosną pobudka i...szybko kończymy Gratuluję autorowi wątku realizacji celu=domu! Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 06.12.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Hej dzielna Aniu! Mamy jeszcze grupę wsparcia dla samotnie budujących kobiet Ale myślę, że wszyscy będziemy sie tu wspierać I gratuluje rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 07.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 o fajnie, poszukam pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.12.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 hmmm, przygoda prawie równie interesująca jak moja.. jeśli kiedyś nadarzy się okazja, chętnie podzielę się swoimi wspomnieniami związanymi z tym miastem - oj działo się działo Zaraz zwariuje z ciekawosci a wyobraznie mam, oj mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.12.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witaj Aniu w "Klubie Twardzieli" no bo trzeba byc twardym zeby budowac "samemu" nie ? ja pdobnie budowalem w myslach i na papierze ale tylko 7 lat , ale bardzo intensywnie Ponoc im dluzej sie planuje tym bardziej udany jest domek . W koncu mysli czynia cuda czyz nie ? Odwiedzaj nas i opowiadaj jak Ci idzie. Ja jestem jeszcze w Irlandii i jak wroce po swietach to zalatwiam papiery i kupuje materialy a budowe chce zaczac na lato. Trzymaj sie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts