Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

Recommended Posts

aneta-we, clontraf - dzięki :)

aneta-we, clontraf, dziękuję za powitanie i ciepłe słowo :)

To ja już wyskoczę z pierwszym zapytaniem. Czy ktoś z Was ma, bądź rozważa położenie płytek podłogowych Woodentic/Paradyż? Poszukuję fachowca z naszych okolic, który będzie potrafił je położyć, bo z tego co czytałam, to nie taka prosta sprawa...

U mnie właśnie teraz gość kładzie płytki. Na razie położyli tylko płytki na ścianie w kuchni więc trudno ocenić jak im wyjdą trudniejsze rzeczy np. łazienki.

Jak na razie robią to starannie i dokładnie.

Niestety nie mam takich płytek o jakich piszesz. Jeszcze jest pytanie kiedy chciałabyś je układać?

Wyślę Ci kontakt do tej firmy na Priva, jak chcesz zadzwoń i pogadaj.

Dodam, że ta sama firma zrobiła już u mnie ocieplenie poddasza, zabudowę k-g na poddaszu, jak pisałem teraz kładą płytki i przybierają się do robienia ocieplenia z zewnątrz. Później będą też tynkowali z zewnątrz, robili podbitkę a może i malowali w środku. Tak więc już trochę tą firmę przetestowałem i jak widać jestem z nich zadowolony skoro planuje z nimi kolejne prace.

Oczywiście do różnych prac są różne osoby, nie ma tak że wszystko robi jeden pan "złota rączka". Tylko właściciel firmy jest ten sam :) wszystkie ustalenia robię z nim i jak na razie dobrze się dogadujemy.

Pozdrawiam

I to jest właśnie to, czego bym sobie bardzo życzyła, czyli jedna firma a tyle rzeczy na raz. Zadzwonimy i popytamy, może i nam się poszczęści :wink:

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj vesna777 !

ciekawe czy Twój dom to ten który mijam codziennie..........

u mnie hydraulika skończona (prawie) z tych samych powodów co u Ciebie , stwierdzam, że ci hydraulicy i elektrycy to strasznie ciekawscy ludzie , cały czas pytają i pytają ............... a my kobiety to raczej takie "tajemnicze" jesteśmy :lol:

jestem zainteresowana w/w Panią , wyslę Ci na priv wiadomość.

Pozdrawiam.

I to jest właśnie to, czego bym sobie bardzo życzyła, czyli jedna firma a tyle rzeczy na raz. Zadzwonimy i popytamy, może i nam się poszczęści :wink:

u nas do wykończeniówki prawie wszystko tez jedna firma: mój tata i mój mąż :lol: :wink:

hehe, no już o takiej firmie nawet nie śmiem marzyć! Nie dość, że fachowcy, to jeszcze emocjonalnie uwiązani :lol: . Wykończenie skazane na sukces! :D

Witaj vesna777 !

ciekawe czy Twój dom to ten który mijam codziennie..........

A to ciekawe, ciekawe... musiałabyś mi napisać, którędy codziennie jeździsz, to rozwiejemy wątpliwości :)

u mnie hydraulika skończona (prawie) z tych samych powodów co u Ciebie , stwierdzam, że ci hydraulicy i elektrycy to strasznie ciekawscy ludzie , cały czas pytają i pytają ............... a my kobiety to raczej takie "tajemnicze" jesteśmy :lol:

Uff, jak to dobrze, że nie jestem sama w tych moich wątpliwościach i niezdecydowaniu :roll: . Choć muszę się pochwalić, że robię postępy. Wiem ,że w największej łazience kibelek będzie stał po prawej stronie 8) bo innej opcji nie ma :lol:

Witam!!!

Czy ktoś ma namiar na firmę w okolicy Siedlec z prętami w miarę niskiej cenie?

I może ktoś ma stemple do sprzedania chętnie odkupię :)

Pozdrawiam!

Witaj,

nie wiem jak obecnie sytuacja wygląda, natomiast jesienią ubiegłego roku, najtańsze pręty były w firmie "STIMB" na ul. Sokołowskiej. Stempli nie posiadamy :)

Pozdrawiam

Witam waszystkich budujących w Siedlcach. Ja też jestem stąd, ale dom buduję gdzie indziej :( Mam za to do sprzedania piękną działkę w Żelkowie - Kolonia. Może ktoś z Was albo Waszych znajomych jest zainteresowany. Dzialka piękna zalesiona. Częśc jest budowlana,a częśc rolna z możliwością przekształcenia. Powierzchnia 5500 m2.

Witam,

Miło ujrzeć na forum Grupę Siedlce. Buduję w Strzale, a raczej będę budować, bo utknełam na formalnościach, projekt mam od kilku dni, ale trzeba nanieść zmiany i dopiero załatwiać pozwolenie na budowę. Szukam solidnej ekipy, która zajmie się inwestycją mojego życia od zera do stanu zamkniętego. Chcę postawić domek jeszcze w tym roku.

Pozdrawiam

Anka

Witam budujących Siedlczan :)

Gratuluję Wszystkim po pierwsze podjęcia decyzji o budowaniu ;)

Ja jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Tydzień temu wstawili mi okna, za jakieś dwa tygodnie będę miał drzwi - już te docelowe a nie tymczasowe.

Teraz jestem w trakcie instalacji. Elektryka już jest, kanały od wentylacji mechanicznej już są, czekam na hydraulika.

W planach na ten rok miałem jeszcze tynkowanie w środku, ale raczej się z tym nie wyrobię.

Buduję w Domanicach.

Jak ktoś z Was potrzebuje jakiś kontaktów, wymiany doświadczeń itp. Nie ma problemu, piszcie, co będę wiedział pomogę.

Z reklamą na forum jest różnie, nie wszystkim się to podoba, ale... gdyby ktoś był zainteresowany WENTYLACJĄ MECHANICZNĄ Z REKUPERATOREM, to proszę pytać.

Pozdrawiam i powodzenia na budowie.

Piotrek

Piotrku, słyszałam o firmie budującej domki z Domanic - Nice House, możesz coś o nich powiedzieć, warto im powierzyć budowę?

Piotrku, słyszałam o firmie budującej domki z Domanic - Nice House, możesz coś o nich powiedzieć, warto im powierzyć budowę?

Cześć,

nie słyszałem o tej firmie :/

Mój dom budowała inna ekipa, taż z okolic Domanic, nawet nie najgorsza ale trzeba było ich trochę pilnować. Korzystając z ich usług trzeba się znać na budownictwie jednorodzinnym, wiedzieć jak powinien być postawiony dom z jego projektu itp. albo mieć kierownika budowy, który pokieruje ich pracą.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich po Świętach

Przybyło nam kilku nowych budujących na forum, super.

Po budowie zostało mi dwie palety pustaków Suporex, jakby ktoś potrzebował to chętnie odstąpię w dobrej cenie.

Na moim domku kończą kleić styropian :) Bramy garażowe już są i nawet działają, a w tym tygodniu ma przyjść hydraulik na kolejny etap swoich prac.

Ściany łazienek powoli pokrywają się płytkami, w czwartek przywiozłem drewniany blat do większej łazienki...

Co raz bliżej do końca :)

Powodzenia i wytrwałości dla tych co dopiero zaczynają, samo dobre przed Wami :)

Cześć,

nie słyszałem o tej firmie :/

Mój dom budowała inna ekipa, taż z okolic Domanic, nawet nie najgorsza ale trzeba było ich trochę pilnować. Korzystając z ich usług trzeba się znać na budownictwie jednorodzinnym, wiedzieć jak powinien być postawiony dom z jego projektu itp. albo mieć kierownika budowy, który pokieruje ich pracą.

Pozdrawiam

Początkowo nosiła nazwę „Zakład Usług Murarskich Sulej Józef” z siedzibą w Domanice Kolonia 33, teraz Nice House, Michał Sulej Kolonia Domanice 332, handlują także materiałami budowlanymi - może to Ci coś podpowie - w necie podają, że istnieje od 1991r.

Pozdr.

Początkowo nosiła nazwę „Zakład Usług Murarskich Sulej Józef” z siedzibą w Domanice Kolonia 33, teraz Nice House, Michał Sulej Kolonia Domanice 332, handlują także materiałami budowlanymi - może to Ci coś podpowie - w necie podają, że istnieje od 1991r.

Pozdr.

Hej,

Teraz kojarzę w którym to miejscu, faktycznie mają materiały budowlane, ale nie miałem z nimi kontaktu i nie słyszałem jak budują.

Pozdrawiam

Mam pytanie dla tych co budowali i dla tych co jeszcze budują, co robicie z odpadami typu resztki styropianu, wełny, blachy, gruzu i całą masą innych różności, które zostają po kolejnych etapach prac?

Wiem, że w naszym regionie ( ale nie tylko ) popularnym sposobem pozbywania się takich problemów jest wywożenie wszystkiego do lasu, ale dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.

Na przykład w okolicach Warszawy są firmy, które dostarczają na plac budowy kontener na odpady pobudowlane, jak się napełni przyjeżdżają, zabierają, oczywiście inkasują pewną sumkę... ale przynajmniej nie ma z tym problemu.

A u nas?

Bo nasz siedlecki PUK nie jest zainteresowany, sprawdzałem.

Pzdr

A zapytaj w Suchożebrach http://www.zuo.siedlce.pl/

PUK mam wrażenie.. że wypełnia swoją misję "z przymusu".

Generalnie nie idą na rękę ludziom. Chyba wolą jak się śmieci wywala do kontenerów w mieście lub pali na budowie :(

• 2 weeks później...