Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

Recommended Posts

Sprzedam wełnę mineralną URSA DF 40 o grubości 20 cm - dostępna duża ilość.

Cena 18,10 zł /m2 = 79,19 zł / rolka

- współczynnik przewodzenia ciepła λ = 0,040 W /m K

- grubość: 200 mm

- długość: 3500 mm

- szerokość: 1250

W razie pytań proszę o kontakt (w godz. 7.00 - 17.00) pod tel. 0 606 261 460 lub 0 25 759 32 23 wew. 101, 115 .

Odbiór w Mińsku Mazowieckim, możliwość dostarczenia naszym transportem w dowolne miejsce (za dopłatą).

W SPRZEDAŻY POSIADAMY RÓWNIEŻ BOGATY ASORTYMENT MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH I WYKOŃCZENIOWYCH

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Serdecznie Wszystkich,

Mam działkę budowlaną w Siedlcach na ulicy Topolowej.

Projekt domu indywidualny.

Złożyłem pod koniec kwietnia wniosek o pozwolenie na budowę i czekam na akceptację – maksymalnie 65dni.

Teraz poszukuje sprawdzonej ekipy do wybudowania domu. Jeśli możecie kogoś polecić to bardzo proszę dajcie namiary.

Dom będzie z Porotherm 30 P+W, strop Teriva.

Witaj,

To będziesz budował niedaleko ode mnie, czasami jeżdżę do Domanic przez Wiśniew i Łupiny. Kiedy planujesz ruszyć z budową?

A co do formalności, ja przechodziłem to jakieś 3 lata temu i powiem Ci że już jakoś mi to wyleciało z głowy. Pewne jest że będzie i tak potrzebował kierownika budowy, więc poszukaj sobie kogoś, dogadaj się z nim, a wtedy on już Ci powie co i jak masz dalej robić.

Pozdrawiam

Jeśli masz działkę i projekt.

To teraz pytanie, czy Twoja działka jest budowlana?

I czy ta działka znajduję się na terenie dla którego jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego?

Polecam stronę:

http://www.dom.pl/finanse-i-formalnosci/krok-po-kroku-czyli-jak-zalatwic-formalnosci

Działka jest budowlana ,bo na niej stoi już dom , a że jest spora to zmieści się i drugi :-). Mam zamiar ruszyc z budową w pszyszłym roku na wiosnę , ale powolutku zbieram info żeby wiedziec co i jak .

• 2 weeks później...
Z jakiego materiału budowaliście swoje domki? Myślę nad tym dosć długo i nie mogę sie zdecydować: Porotherm, Ytong, zwykły pustak? Z ilu warstw? Może ktoś ma jakieś argumeny za i przeciw, chętnie poczytam.

Pozdrawiam budujących i wybudowanych

Anka

witam

my stawiamy z ceramiki z Lewkowa

podobno Porotherm jest sztucznie barwiony dlatego ma taki równiutki kolor

Lewkowo jest to naturalny wypał... no ale każdy buduje z czego uważa

pozdrawiam

A ja wybrałem, jak już wcześniej pisałem Porotherm 30 P+W

W pustakach Porotherm 30 szczeliny ustawione są dłuższym bokiem równolegle do lica ściany, natomiast w Porotherm 25 szczeliny są prostopadłe do lica ściany.

Kiedyś gdzieś czytałem, że takie ustawienie szczelin jak w Porotherm 25 jest niekorzystne.

Nie ukrywam, że zastanawiam się jeszcze na zamianie Porotherm 30 P+W na Maxa - grubości 28,8 cm ale słyszałem, że max wymiarów nie trzyma.

Ile głów tyle pomysłów :)

Witajcie,

Ja jeszcze nie zdecydowałam się na materiał, jest tego bardzo dużo, opinie bardzo różne- ale czas mnie goni. Dostałam wreszcie pozwolenie na budowe. W lipcu planujemy wystartowac na działce. Udało się skompletowac ekipę!

Poszukuje baraku na działkę do przechowywania sprzętu. Chętnie odkupię po jakiejś budowie w okolicy Siedlec.

Dziękuje wszystkim za uwagi dot. materiału budowlanego.

Pozdrawiam

Anka

• 2 weeks później...

Witam,

Od tygodnia już mieszkamy w nowym domu. Jeszcze zostało do zrobienia trochę "drobiazgów" w środku i duuużooo na działce, ale już mieszkamy i cieszymy się nowym domem.

Andzia4623 , ja będę miał garaż blaszany do sprzedania ( na mojej budowie dobrze służył :)), ale pewnie dopiero za jakieś dwa tygodnie. Na razie jeszcze mam w nim trochę gratów. Jak możesz trochę poczekać i jesteś zainteresowana to pisz na PRIV, graż jest w Domanicach.

Pzdr