Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

Recommended Posts

Witam serdecznie -

mam zamiar budowac wg projektu Z102 w Stoku Lackim , domek w systemie prefabrykacji -keramzyt lub drewniany . Jestem na etapie poszukiwania firmy, ktora postawi mi szybko, tanio i dokladnie. W zwiazku z tym mam pytanie , czy w okolicach Siedlec znacie kogos kto mieszka juz w takim domku budowanym systemem prefabrykacji.?

• 5 weeks później...
  • Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Na wstępie chciał bym się przewitać ze wszystkimi...

Wertując strony z ogłoszeniami nt. działek budowlanych w Siedlach natrafiłem przypadkowo na grupę budujacą w Siedlach i okolicy.

Może ktoś z was mógł by mi pomóc i podsunąć namiary ewentulanie lokalizacje działki o pow. ok 800 - 1200 m2 w Siedlcach, może któryś z waszych sąsiadów, znajomych nosi się z zamiarem sprzedaży takiej działki - wszystkie informacje proszę kierować na PW lub [email protected]

Tak swoja drogą to ciężko jest znaleść odpowiednia działkę w samych siedlach ja już od pół roku szukam i szukam ale zawsze coś nie pasuje albo lokalizacja albo cena nie adekwatna do lokalizacji i tak w kółko.

W każdym razie za każdy namiar seredeczne dzięki.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Witam, dzisiaj trafiłam na to forum. Pozdrawiam wszystkich budujących, a w szczególności tych ze Stoku L.

Kates ja też buduję na Stefaniuka tylko z brzegu, jak będę w tym tygodniu na działce to rozejrzę się za Twoją "Lawendą.

Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia.

Aga

• 3 weeks później...
Kates ja też buduję na Stefaniuka tylko z brzegu, jak będę w tym tygodniu na działce to rozejrzę się za Twoją "Lawendą.

AGA

moja lawenda stoi na samym końcu na zakręcie

a Wasza działka to ta na samym początku na przeciwko młyna? wg jakiego projektu budujecie

pozdrawiam:)

• 4 months później...

Witam, straszna cisza w GRUPIE SIEDLECKIEJ.

Jednak jeśli ktoś tu jeszcze zagląda to mam pytanie dotyczące zakończenia budowy.

Jakie dokumenty wymaga Siedlecki PINB w załączeniu do zawiadomienia o zakończeniu budowy.

Jak to wygląda w praktyce? Wszelkie informacje mile widziane:D

Pozdrawiam

Aga:rotfl:

Witam wszystkich z Siedlec i okolic. Od roku przeglądam fora "muratora" i dopiero dzisiaj trafiłem na grupy :(

szczególnie na siedlecką. Planuję rozpocząć budowę na początku czerwca, warunkiem jest wybudowanie fragmentu linii energetycznej. Umowa z energetką podpisana, termin realizacji koniec maja 2012 więc mam nadzieję że ruszę w czerwcu :)

Czy ktoś może napisać jaka jest racjonalna cena na siedleckim rynku m2 tynkowania, lub m2 wylewania posadzek mixokretem, czy przykładowo m2 układania glazury czy terakoty. Byłbym bardzo wdzięczny. Takie inf. pomogą w negocjacjach z ekipami. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie weteranów tego forum.

Witam wszystkich z Siedlec i okolic. Od roku przeglądam fora "muratora" i dopiero dzisiaj trafiłem na grupy :(

szczególnie na siedlecką. Planuję rozpocząć budowę na początku czerwca, warunkiem jest wybudowanie fragmentu linii energetycznej. Umowa z energetką podpisana, termin realizacji koniec maja 2012 więc mam nadzieję że ruszę w czerwcu :)

Czy ktoś może napisać jaka jest racjonalna cena na siedleckim rynku m2 tynkowania, lub m2 wylewania posadzek mixokretem, czy przykładowo m2 układania glazury czy terakoty. Byłbym bardzo wdzięczny. Takie inf. pomogą w negocjacjach z ekipami. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie weteranów tego forum.

Witaj,

moje ceny :

tynki 16 zł m2 (cena z 2010r.)

posadzka 12 zł m2 (2011)

gipsy z gruntowaniem 15 zł m2 (2011)

glazura terakota 45 zł m2 ( 2012 - nie dopłacam za dekory, i inne udziwnienia)

Pozdrawiam

Aga

• 4 weeks później...
Witaj,

Zapraszam do mnie, mam elewację z dużą ilością drewnianych wstawek.

łaaaaał - nie spodziewałam się odpowiedzi, wszak cisza tu jak makiem zasiał.....

Z miłą chęcią skorzystam z zaproszenia. Poproszę o namiary kontaktowe na maila [email protected] (priv nie działa) - jak tylko szanowny małż wróci z delegacji to się przypomnę :yes:

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Witam wszystkich budujących ja jestem na etapie załatwiania formalności i właśnie potrzebuje namiarów na architekta adapującego projekt gotowy do działki w siedlcach lub w okolicy.

będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Witam.

Ja korzystałem z pomocy biura projektowego MAL-BUD, poszło sprawnie i koszty nie były zbyt wygórowane w porównaniu z moją siostrą która buduje się w Łochowie. Jest też u nich opcja że zajmują się wszystkimi formalnościami jeśli chodzi o pozwolenie na budowę, oczywiście za odpowiednią dopłatą.

Witaj,

moje ceny :

tynki 16 zł m2 (cena z 2010r.)

posadzka 12 zł m2 (2011)

gipsy z gruntowaniem 15 zł m2 (2011)

glazura terakota 45 zł m2 ( 2012 - nie dopłacam za dekory, i inne udziwnienia)

Pozdrawiam

Aga

Serdecznie dziękuję za te informację, widzę że można znaleźć wykonawców za rozsądne ceny. Moi znajomi wzięli ekipę z Międzyrzeca i płacili 60 zł za m2 glazury, plus dodatkowo za dekory i inne dodatki osobno. Pozdrawiam Adam