Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witam budujących.

Cisza tu straszna.............

U nas etap dachowy , zastanawiamy się też nad wyborem okien.

cisza, cisza.

Etap dachowy a nawet się nie chwalisz jaki dach wybraliście i na jakie okna stawiacie :wink:

Ja juz nie buduje to nie za wiele się tu odzywam. Za to jutro w końcu mi zrobia ogrodzenie :lol: . Może nikt mi wtedy radia nie ukradnie, bo jedno juz straciłam :-?

Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie. Ale w tym czasie nie próżnowaliśmy - mamy już pozwolenie na budowę naszego Ptysia :lol: Poza tym załatwiliśmy ekipę, która rozpocznie budowę najprawdopodobniej w czerwcu. A obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania materiałów budowlanych, które chcemy zakupić przed końcem roku. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak mi podpowiada intuicja. Tak więc - do przodu :D Przy tej okazji życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt i jak najmniej problemów z realizacją planów i zamierzeń w roku 2010. Oby każdy z nas jak najszybciej mówł się ogrzać przy cieple ognia z własnego kominka we własnym wymarzonym domku. Trzymajcie się cieplutko :D

• 2 weeks później...

Witam forumowiczów z Siedlec i okolic :wink:

Ja niestety nie buduję, od 2 lat udoskonalam domek kupiony gotowy, budowany 9 lat temu. Misja najbliższa; usunąć taras murowany oklejony płytkami (dożywa swych dni powoli...) i w jego miejsce stworzyć drewniany zadaszony na słupach betonowych. I tu pytanie, macie namiary w rozsądnej odległości na sprawdzone źródło modrzewia (deski, legary, krokwie) sezonowanego?

Pozdrawiam

Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie. Ale w tym czasie nie próżnowaliśmy - mamy już pozwolenie na budowę naszego Ptysia :lol: Poza tym załatwiliśmy ekipę, która rozpocznie budowę najprawdopodobniej w czerwcu. A obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania materiałów budowlanych, które chcemy zakupić przed końcem roku. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak mi podpowiada intuicja. Tak więc - do przodu :D Przy tej okazji życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt i jak najmniej problemów z realizacją planów i zamierzeń w roku 2010. Oby każdy z nas jak najszybciej mówł się ogrzać przy cieple ognia z własnego kominka we własnym wymarzonym domku. Trzymajcie się cieplutko :D

WITAM

Po długich poszukiwaniach kogos kto buduje Ptysia 2g wreszcie dotarłem do celu.JA zaczynam budowe na przełomie marca i kwietnia,będe bardzo wdzięczny jeżeli będziemy mogli wymieniac między sobą wszelkie informacje dotyczace naszego projektu .Po małych zmianach w projekcie czekam już tylko na odpowiednią pogode i zaczynam

WITAM

Po długich poszukiwaniach kogos kto buduje Ptysia 2g wreszcie dotarłem do celu.JA zaczynam budowe na przełomie marca i kwietnia,będe bardzo wdzięczny jeżeli będziemy mogli wymieniac między sobą wszelkie informacje dotyczace naszego projektu .Po małych zmianach w projekcie czekam już tylko na odpowiednią pogode i zaczynam

HEJ!!! Bardzo się cieszę, że się odezwałeś. Też szukaliśmy kogoś, kto zdecydował się na ten projekt :) Bardzo ciekawi mnie jakich zmian dokonałeś w projekcie??? My niewiele zmieniliśmy - powiększyliśmy okno kuchenne i wyjście na taras, a poza tym połączyliśmy łazienki na górze i zrobiliśmy jedną większą. To chyba najważniejsze zmiany. Projekt tak bardzo nam się spodobał i tak bardzo odpowiadał położeniu naszej działki że nie korciły nas poważniejsze zmiany. :D

Witam!!! Witam!!!

W projekcie troszkę zmieniłem zlikwidowałem okna dachowe zostały tylko w łazience zlikwidowałem balkon nad garażem i w te miejsce dałem duże okno ,ponadto za okna dachowe w pokojach wstawiłem po jednym trójkątnym oknie z boku balkonu(wygląda czadowo)reszta poddasza zostaje bez zmian .

Kotłownie połączyłem z gospodarczym wybiłem drzwi od ogrodu ,zlikwidowałem pokoik na dole zrobiłem w nim dużą łazienkę ,powiększyłem pokój dzienny przesuwając ścianę w stronę łazienki(byłego pokoiku).

Łazienka na dole bezie miała około 12 m a salon ponad 30.Reszta wyjdzie w praniu przy budowie :D ,jak będzie mało pokoi to zaadaptuje garaż na pokój montując wczesniej w nim podłogówke (plan awaryjny)

Kupiliście jakieś materiały już na budowę ,i czy dogadaliście cenę za stan surowy.

Pozdrawiam