tadzel 17.12.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Jankazik ha ha ha to Tusk, Rokita to postkomunisci,lewicowcy To kto jest ta prawica? Kaczynscy Leper, czy Piękny Romuś to prawica uczciwa mądra etc a może z mózgiem Jankazika nie tak . Nie ma co dyskutowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.12.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 oczywiście najłatwiej przyłączyc się do chóru krzyczącego zniszczyc Otylie.... bo przecież sami nigdy nie przekroczylismy 50h gdy taki zakaz i sami nigdy nie wyprzedzaliśmy bez łamania przepisów....., NO NIE, CO ZA BZDURY takie drobne podkreslenia niektorych slow i przerysowane przykłady to sie nazywa MANIPULACJA kolego !!! po pierwsze nie wiem czy dostrzegles w swoim uwielbieniu dla pani O ze zabiła człowieka przez wlasna brawure i glupote i oczywiscie nie powinna byc "zniszczona" (swoja droga ciekawe slowo do rzeczowej dyskusji) tylko jak kazdy przestepca pojsc do wiezienia .... co do lamania przepisow i wyprzedzania to nie wiem czy widzisz subtelna roznice pomiedzy przyspieszeniem do 80-100 i wyprzedzeniem jednego dwoch samochodow, a leceniem 180 i wyprzedzaniem calej kolumny ... kazdy lamie przepisy drogowe ale malo kto jest na tyle nieodpowiedzialny zeby robic to w taki sposob .... Ponury63 super artykuly ... powinny przekonac ostatnie niedobitki (jesli jeszcze istnieja) ktore ufaja w PiS .... ze nie powinni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.12.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 pawson rozumiem że Ty nigdy nie wyprzedzasz z przyspieszeniem większym niż 80-100 (masz racje ja nigdy nie wyprzedzam z przyspieszeniem wieszym niz 30-50), a jeśli nagle zauważasz że masz 110 na godzine to gwałtownie hamujesz??? chciałam powiedzieć że jesteś bardzo niebezpiecznym kierowcą, hamując tak gwałtownie powodujesz zagrożenie.... a zabic można co pokazuja crash-testy jadąc 50 na godzinę..... Otylia zrobiła źle, należy się kara, ale od razu przestępca?? tak łatwo przyłączyc sie do atakujących Otylkę?? ja myśle że ona poniosła juz najgorsza z możliwych kar.... no chyba pawson że jesteś zwolennikiem lewicowej resocjalizacji i uważasz że kilka lat Otyli z złodziejkami, morderczyniami w więzieniu nauczy ja by już nigdy nie przekraczała 90 na godzinę... ponury dał swietne art.... ale mojego taty to nie przekonalo, własnie się przepisał z PO do PIS.... mówi że stał w kolejce wiele godzin.... a ilu kolegów z starej partii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 17.12.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 ...To kto jest ta prawica?... W Polsce nie ma partii prawicowej w ścisłym tego słowa znaczeniu. Przecież to oczywiste. ...a może z mózgiem Jankazika nie tak. Nie ma co dyskutowac. Podobno nie ma zdrowych tylko niektórzy są nieprzebadani. Nie mniej jeżeli ktoś nie ma argumentów to zaczyna obrażać. To forum też niestety nie jest od tego wolne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.12.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 pawson rozumiem że Ty nigdy nie wyprzedzasz z przyspieszeniem większym niż 80-100 (masz racje ja nigdy nie wyprzedzam z przyspieszeniem wieszym niz 30-50), a jeśli nagle zauważasz że masz 110 na godzine to gwałtownie hamujesz??? chciałam powiedzieć że jesteś bardzo niebezpiecznym kierowcą, hamując tak gwałtownie powodujesz zagrożenie.... a zabic można co pokazuja crash-testy jadąc 50 na godzinę..... Otylia zrobiła źle, należy się kara, ale od razu przestępca?? tak łatwo przyłączyc sie do atakujących Otylkę?? ja myśle że ona poniosła juz najgorsza z możliwych kar.... no chyba pawson że jesteś zwolennikiem lewicowej resocjalizacji i uważasz że kilka lat Otyli z złodziejkami, morderczyniami w więzieniu nauczy ja by już nigdy nie przekraczała 90 na godzinę... Dobra odnosnie wyprzedzania oczywiscie masz racje .. ale to juz czepianie sie slowek... na pewno nie zdaza mi sie nigdy "zagapic" ponad 120 - 130, chociaz samochod dal by rade bez wiekszego wysilku :) Natomiast strasznie niepodoba mi sie stwierdzenie "ona poniosla juz kare" ?? i tutaj bede GŁOŚNO protestowal JAKA KARE ??? czy rozwalnie brata jest mniejszym zlem niz rozwalenie obcego na przejsciu ... ??? czy kara maja byc wyrzuty sumienia ??? przeciez to bez sensu ... Gdyby owego brata rozjechal ktos obcy na przejsciu dla pieszych i mial wielkie wyrzuty sumienia z tego powodu to tez bys powiedziala zeby dac mu spokoj bo juz "poniosl kare" ??? To moje zdanie jesli masz inne to OK ... nie bedziemy sie klocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 18.12.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 ponury dał swietne art.... ale mojego taty to nie przekonalo, własnie się przepisał z PO do PIS.... mówi że stał w kolejce wiele godzin.... a ilu kolegów z starej partii.... Ze wzgledów czysto ideowych rzecz jasna owi koledzy stali w kolejce......prawda? Nagle łuseczki z oczu spadły....... Smutne. Dobrze to to PiSowi nie wrózy....taki napływ członków tak łatwo zmieniających poglady ......... Nam wszystkim rządzonym też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.12.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 pawson, z tego co wiem to poza 2 kawałkami autostrady w Polsce gdzie jeśli znam przepisy... a słabo znam jest max 110, to cała reszta Polski to ograniczenie do 90 albo do 50 na godzine.... chciałam zauważyć że wyprzedzając ponad 120-130 jesteś notorycznym przestępcą łamiącym przepisy drogowe..... pawson poza tym napisałam wyraźnie Otylia źle zrobiła, powinna ponieśc kare... i nie kłóce się ale akurat mam inne zdanie niż panująca moda by otylia z pierdla nie wyszła, z dwóch powodów.... bo po pierwsze najcześciej krzyczą ci co sami codziennie łamia przepisy drogowe, a po drugie uważam że lewicowy system resocjalizacyjny czyli kilka lat więzienia Otylii np. z złodziejkami raczej nie pomoże jej.. Dropsiak masz rację, nie wróży to najlepiej PIS, ale przede wszystkim jakże ośmiesza obecnie tych co zagłosowali na PO, przecież to była zbitka ludzi czychających na władzę, bo jak nazwać to że są tam ludzie od ZCHN po PZPR... podobno Rysia CZarneckiego widziano w knajpie z Niesiołowskim.... czyżby PO wkrótce także zaczeło eksportować swoich ludzi do Samoobrony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.12.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Dobrze to to PiSowi nie wrózy....taki napływ członków tak łatwo zmieniających poglady ......... Były już jedynie słuszne partie, potem jedynie słuszne związki zawodowe, i szczytowanie PIS jak wszystko inne też przeminie. Za wszystko zapłacimy kartą Mastecard. (Kto nie posiada zapłaci Visą) [A kto nie posiada plastiku, a posiada CÓŚ, to tez zapłaci bo mu zaniorą] Czyjekolwiek poparcie, zawsze kosztuje, każdy kraik w UE patrzy na własne interesy. Mam nadzieję, że ostatnie budżetowe negocjacje to był i jest nasz interes. Pamiętajcie i Francuzy, i Niemcy, i ktokolwiek inny wystawi nam rachunek. A my wiecznym Winkeridem (czy jakimśtam innym) narodów. A pierdszielonych Angoli chyba pocieło dostali dla swojej gospodarki potężny zastrzyk wykształconych najemników (i to nie kolorowych) w promocji i jeszcze ryja drą. Kto komu robi tu dobrze? Ludzie zmuszeni za chlebem budują im siłę imperium, a nie Rzeczpospolitej, a ci se angielskie żarty stroją. Pogiglana rasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.12.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 A i żeby nie było: Kto handlował w Teheranie, na Krymie i w Pocztamie. A kto Rosjanom przekazał w Austrii Kozaków? Co z tego że byli po stronie nazistów? Nie byli jeńcami Armii Czerwonej. Zamglona rasa handlarzy. Ale posiałem nienawiści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.12.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 obserwując życie polityka po 40 (czytaj mojego taty)... który postawił na złego konia, czytaj PO... widzę duże ożywienie.... podzieli się na 2 grupy... jedni pobiegli zapisac się do PIS... a drudzy Ci co zostali w PO... postanowili przebić PIS i nie tylko przepraszają moherowe babuszki... co juz nawet gminem Platformy całym wypychają PIS z Rydzykowych mediów i codziennie występują w pisemkach ojca Tadzia.....słusznie, słusznie..... idą nowe wybory na wiosne, PO może zdąży udowodnić że jest bardziej moherowe i wygra wybory na wiosne...... ale jakoś do dziś tato nie może nam wytłumaczyć co to jest podatek liniowy???? tylko gaworzy nie słuchajcie tych bzdur.... przecieramy z mamą oczy.... tata ma problem PIS nie przyjmuje tych co co chwile zmieniają partie.... i go odrzucili, i teraz myśli zadumany co ma zrobić, dzis zapisał się do kółka przyjaciół radia MAryja.... jak na jedna niedziele za dużo wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.12.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Ckwadrat piszac o ułaskawieniu Vogla nie wspolniał ze ułakawienie vogla nastapilo na wniosek prawicowej Pani premier suchockiej. I dlatego uwazam ze jego wypowiedz jest czysto propagandowa robiona na zlecenie Wydziału propagandy i agitacji Prawa i Sprawiedliwosci. A tak z ciekawości ile oni płaca za zamieszczanie takich kłamliwych informacji na forach nie politycznych ?. Ckwadrat pamietaj "kłamstwo powtórzone 100 razy staje się prawdą:" - autot Gebels. Tadzel, jak nie masz pojęcia o czym piszesz, to nie zabieraj głosu. A jak idziesz w ślady swojego idola Goebbelsa, to chociaż poprawnie napisz jego nazwisko. Prezydent nie ułaskawia NA WNIOSEK osoby trzeciej to po pierwsze. Ułaskawia na prośbę samej osoby zainteresowanej. Po drugie Suchocka nie jest i nigdy nie była prawicowa! To za jej kadencji inwigilowano prawicę właśnie. Chyba coś kiepsko SLD płaci, że stać ich tylko na takich propagandzistów dyletantów. A tak w ogóle, to od czapy jest wymysł, że to akurat TYLKO PiS-owi przeszkadza, że Kwaśniewski ułaskawia przestępców, którzy kradli, przekręcali, mordowali ale byli/są jego kolesiami z układu. To jest nie do zaakceptowania przez każdego normalnie myślącego człowiek, bez względu na barwy partyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.12.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 obserwując życie polityka po 40 (czytaj mojego taty)... który postawił na złego konia, czytaj PO... widzę duże ożywienie.... podzieli się na 2 grupy... jedni pobiegli zapisac się do PIS... a drudzy Ci co zostali w PO... postanowili przebić PIS i nie tylko przepraszają moherowe babuszki... co juz nawet gminem Platformy całym wypychają PIS z Rydzykowych mediów i codziennie występują w pisemkach ojca Tadzia.....słusznie, słusznie..... idą nowe wybory na wiosne, PO może zdąży udowodnić że jest bardziej moherowe i wygra wybory na wiosne...... ale jakoś do dziś tato nie może nam wytłumaczyć co to jest podatek liniowy???? tylko gaworzy nie słuchajcie tych bzdur.... przecieramy z mamą oczy.... tata ma problem PIS nie przyjmuje tych co co chwile zmieniają partie.... i go odrzucili, i teraz myśli zadumany co ma zrobić, dzis zapisał się do kółka przyjaciół radia MAryja.... jak na jedna niedziele za dużo wrażeń prosze napisz ze zartujesz .... bo az nie wiem co myslec o czlowieku ktory by tak postepowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.12.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 pawson, z tego co wiem to poza 2 kawałkami autostrady w Polsce gdzie jeśli znam przepisy... a słabo znam jest max 110, to cała reszta Polski to ograniczenie do 90 albo do 50 na godzine.... chciałam zauważyć że wyprzedzając ponad 120-130 jesteś notorycznym przestępcą łamiącym przepisy drogowe..... zalmanie przepisow ruchu to wykroczenie drogowe a nie przestepstwo ... warto troche doczytac zanim sie odpisze pawson poza tym napisałam wyraźnie Otylia źle zrobiła, powinna ponieśc kare... i nie kłóce się ale akurat mam inne zdanie niż panująca moda by otylia z pierdla nie wyszła, z dwóch powodów.... bo po pierwsze najcześciej krzyczą ci co sami codziennie łamia przepisy drogowe, a po drugie uważam że lewicowy system resocjalizacyjny czyli kilka lat więzienia Otylii np. z złodziejkami raczej nie pomoże jej.. tu sie zgodze ... nie powinna z nimi siedziec i wlasnie tutaj moglby sie prezydent wykazac ulaskawieniem ... jednak inne mozliwosci nie powinno byc w panstwie prawa ... jesli kiedykolwiek sie nim mamy stac ... sad ma sadzic w oparciu o przepisy prawa a nie w oparciu o ilosc medali lub uwielbienie tlumow ... warto o tym pamietac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.12.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 pawson.... tak się sklada ze troszku to studiowalam rok temu i nie masz racji.... i niech mnie ktoś poprawi jak się zna na tym to co zrobiła Otylia to nie przestępstwo..... przestępstwo jest tylko wtedy gdy jest zawinione, wypadek Otylii i śmierć jej brata to występek dlatego prosze pawson notoryczny łamaczu przepisów drogowych () waż słowa zanim kogo ocenisz... pawson.... z PO uciekają bo okręt tonie.... wyobraź sobie mój tato przyniósł wczoraj do domu Niedzielny Nasz Dziennik (przypominam pismo Rydzyka) a tam więcej posłów PO daje wywiady niż z PIS.... to juz jest numer roku ale media Rydzyka stały sie trybuna PO.... chyba zaczne pisać pamiętnik "Córka polityka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.12.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 pawson.... tak się sklada ze troszku to studiowalam rok temu i nie masz racji.... i niech mnie ktoś poprawi jak się zna na tym to co zrobiła Otylia to nie przestępstwo..... przestępstwo jest tylko wtedy gdy jest zawinione, wypadek Otylii i śmierć jej brata to występek dlatego prosze pawson notoryczny łamaczu przepisów drogowych () waż słowa zanim kogo ocenisz... OK - cofam i zwracam honor Co do ludzi ktorzy przystepuja do partii po to zeby cos wycaignac i gdy okazuje sie ze sie nie da to uciekaja to ... szkoda gadac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.12.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 pawson.... tak się sklada ze troszku to studiowalam rok temu i nie masz racji.... i niech mnie ktoś poprawi jak się zna na tym to co zrobiła Otylia to nie przestępstwo..... przestępstwo jest tylko wtedy gdy jest zawinione, wypadek Otylii i śmierć jej brata to występek dlatego prosze pawson notoryczny łamaczu przepisów drogowych () waż słowa zanim kogo ocenisz... Wg. polskiego prawa karnego przestępstwa dzielą się na zbrodnie i występki. Zbrodnię można popełnić tylko z winy umyślnej, występki także z nieumyślnej. Czyny mniejszej wagi są wykroczeniami. Wykroczeniem jest np. przekroczenie prędkości, ale już spowodowanie wypadku, w którym ktoś zostanie ranny jest przestępstwem, nawet jesli kierowca nie pił. Jest to opisane w art. 177 Kodeksu karnego: "Art.*177.*§*1.*Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. §*2.*Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. §*3.*Jeżeli pokrzywdzonym jest wyłącznie osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 1 następuje na jej wniosek." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.12.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 ha, czyli mialem racje dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.12.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 ha.... widzisz kiepsko studiowalam ale chyba łamiesz prawo pisząc że popełniła przestępstwo, chyba jest coś takiego jak domniemanie niewiności ale tylko chodzi mi o to łatwo oceniac innych a samemu na codzien łanmac przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 19.12.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Inaczej mówiąc, nie macie się prawa czepiać G. bo kiedyśtam jechaliście za szybko? Ciekawa linia obrony... To się nazywa, tak zwalczany przez RM, relatywizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.12.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 ale tylko chodzi mi o to łatwo oceniac innych a samemu na codzien łanmac przepisy nawet nie proboje jej oceniac mi chodzi jedynie o to ze pozycja jaka ktos zajmuje w spoleczenstwie nie powinna wplywac na ocene dzialan danej osoby ... Ja tez bardzo lubie Otylie i wiem ze to wielka tragedia dla niej ale sad nie powinien sie kierowac takimi przeslankami ... co innego prezydent ktory wlasnie w takim przypadku moze skorzystac z przyslugujecego mu prawa laski ... I tyle.. nie ma co dluzej meczyc tego tematu ... PS. Postaraj sie sprowadzic Tate na dobra droge ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts