Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nóż w kieszeni..

Gość ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

najpierw na tapecie była żona, teraz po rodziców sięga :roll:

Mam nadzieję, że nie będzie rozsyłał ich zdjęć w halkach ? :>

lepsze w halce niz bez

Przecież greguś też się wypowiadał nie we własnym imieniu, a żony. :D :D :D

moze u niego zona ma tyle do gadki co ...ekhmm

ale nie bede pytala , bo to nie moja sprawa

To każdy człowiek, z jego wolną wolą DECYDUJE, co jest dla niego do zaakceptowania. Tutaj zarówno o. dyrektor, jak i sztabowcy oraz klakierzy PiS-u mają akurat niewiele do powiedzenia, żeby nie powiedzieć wprost, że nic. Tak samo jak w kwestii, z czego wolno się śmiać publicznie :lol:. Najgorszy grzech prawicy: "ja wiem, co jest dla ciebie dobre" :lol:

To był najgorszy grzech Adama M. i taka jest jego spuścizna,niestety można już tak powiedzieć,

ale załączam piękną odpowiedź,niby nie a jednak bardzo a propos -zainteresowani oczywiście znają świeżą i pasjonującą historię tego dyskursu

List Mirosława Chojeckiego do Adama Michnika

Wściekłość, wstyd, smutek, duma-Rzeczpospolita

Drogi Adamie,

W świątecznej "Gazecie Wyborczej" (17/18 grudnia) opublikowałeś tekst zatytułowany "Wściekłość i wstyd, smutek i duma". W jednym z pierwszych akapitów piszesz: "Czcimy w tym roku rocznicę pamiętnego orędzia biskupów polskich, którzy 20 lat po wojnie wyciągnęli ręce ku niemieckim biskupom w geście przebaczenia i pojednania. Czy ćwierć wieku po wprowadzeniu stanu wojennego nie jesteśmy zdolni - my, Polacy - do polsko-polskiego gestu przebaczenia i pojednania?"

Jesteś historykiem i znasz odpowiedzialność za słowo.

1. Biskupi polscy wyciągnęli rękę do biskupów niemieckich, a nie do katów hitlerowskich.

2. Społeczeństwo polskie wyciągnęło rękę do postkomunistów, między innymi wybierając ich do poprzedniego parlamentu, gdzie mieli przygważdżającą przewagę.

3. Zarówno kaci hitlerowscy, jak i hitleryzm zostali osądzeni nie tylko w opinii publicznej, ale i w sądach. I dlatego: Wściekłość, że Ty, autor "Z dziejów honoru...", tak naginasz honor do spraw tak niehonorowych.

Wstyd, za Ciebie, że używasz niecnych chwytów publicystycznych

Smutek - co się z Tobą porobiło?

Duma, że jednak kiedyś byliśmy przyjaciółmi.

Mirosław Chojecki

..się otwiera, jak się czyta, że Kwaśniewski ułaskawia złodziei i morderców. /.../

A kto powiedział, ze akt łaski dotyczy niewinnych osób ?

Wyrwałeś z kontekstu - przecież sens mojej wypowiedzi był taki, że skandaliczne jest ułaskawianie przestępców - SWOICH KOLESI, a zarzucałem mu, że takiego Sikorę (podwójnego mordercę) długo ułaskawić nie chciał.

Ale się czepiacie. :o

Ponuraczek ma rację:

o W. Jaruzelskim napiszą w podręcznikach historii:

"I prezydent R.P. po upadku P.R.L."

o L. Wałesie napiszą:

"Prezydent R.P., który uzyskał pokojową nagrodę Nobal"

o A. Kwaśniewskim napiszą:

"Prezydent R.P., pomimo wykształcenia niepełnego wyższego wprowadził Polskę do NATO, UE i był katalizatorem "Pomarańczowej Rewolucji"".

Kto będzie pisał o jakichś ułaskawieniach w podręcznikach dla dzieci. Takie materiały to na prace magisterskie z historii i politologii.

o L. Kaczyńskim napiszą:

"Prezydent R.P., brat Jarosława :lol: , za jego panowania Rosja podniosła 3-krotnie ceny gazu dla Polski :( , Niemcy wybudowały Centrum Wypędzonych, Polska przez ograniczenie wolności mediów została napiętnowana jako państwo niedemokratyczne :x , kraj dotknęła ptasia grypa :cry: .

A tak w ogóle, to od czapy jest wymysł, że to akurat TYLKO PiS-owi przeszkadza, że Kwaśniewski ułaskawia przestępców, którzy kradli, przekręcali, mordowali ale byli/są jego kolesiami z układu. To jest nie do zaakceptowania przez każdego normalnie myślącego człowiek, bez względu na barwy partyjne.

To każdy człowiek, z jego wolną wolą DECYDUJE, co jest dla niego do zaakceptowania. ... Najgorszy grzech prawicy: "ja wiem, co jest dla ciebie dobre" :lol: ... Sobotka chyba nikogo nie okradł ani nie zamordował ... :wink:

Oczywiście, że to każdy sam decyduje, jakie ku..stwa jest w stanie zaakceptować. Bo czymże innym jest ułaskawianie ministra odpowiedzialnego za policję (!!!), który ostrzega swoich kolesi o mającej mieć miejsce akcji policji. Przypominam, że dodatkowo w tamtej sprawie miały miejsce powiązania eseldowskich samorządowców z lokalną mafią, więc ostrzegając swoich, którzy z mafią współpracowali, ostrzegł tym samym mafiosów, pozwalając im się przygotować na akcję policji. A jak wyglądała akcja policji na tylko 2 dobrze przygotwanych członków mafii, każdy widział w Magdalence. Więc mimo, że Sobotka nikogo nie okradł i nie zamordował, to bezpośrednio naraził policjantów na utratę zdrowia lub życia! Ponury, dziwię się, że zamiast dobra państwa, wolisz dobro przestępców. I przepraszam za swój grzech domniemania, że mogłeś jednak myśleć odwrotnie.

kwadraciku

Żeby mieć państwo prawa, trzeba mieć w ogólnej masie polityków ogromna chęć do reform (w Finlandi owocują reformy edukacji z przed 20 lat, wykształcili sobie młódzież tak, że jak kto robi wały to ma wypierdol ze społeczności).

Daleki jestem od poglądów czerwoności, ale to co robi teraz PiS dla uzyskania poparcia ekstremistycznych klubików i uniezależnienia sięod TM i TVTrwam to już było. Zachowanie takie jest pokłosiem edukacji w systemie, w którym my sięedukowaliśmy. Mizłem nadzieję, że moje dziecko nie będzie musiało się edukować w takim samym systemi. Ale Stańczykiem głupim tylko jezdem.

To co widzę to mi się za bardzo nie podoba. Jak się powtórzę to kliknę:

"czym różni się 5 Wspaniałych (Jeźdźców Apokalipsy) z nowej RRiTV od zapisu "i/lub czasopisma".

Wolność gospodarcza stłamszona podatkami, wolność osobista dąży do MatrixReaktywacji z ul. Mysiej w W-wie. :o

Jak zabrakło Najmądrzejszego Polaka, to już się nawet Boga nie boją.

A "Bozia nie rychliwa, ale sprawiedliwa".

Bedą nowe wybory, naród się (przepraszam moderację za wyrażenie) wqrfi, zrobi im wypierdol z Par_Lamentu, a ustawa zostanie. I będzie kac, bo nie ma Rady, której nie możnaby zmienić.

Członkowie Rady nie mogą być karani. Za co najłatwiej w kraju pokarać?

No?

Za jadzę po pijaku.

Mały protokół z balonika, mały protokół z krwi (próbka oczywiście zgodnie z procedurami znika) i jest wakacik.

PS. Jak ja widzę taką amatorszczyznę to mi sięrzeczywiście nóż w kieszeni otwiera. 8)

Ale się czepiacie. :o

Ponuraczek ma rację:

o W. Jaruzelskim napiszą w podręcznikach historii:

"I prezydent R.P. po upadku P.R.L."

Właśnie chodzi o to ,żeby napisali prawdę,że wcześniej ten prezydent wystawił wojska przeciw swojemu narodowi i miał krew na rękach.Że to taki ruski nadgorliwiec był.

Na szczęście historycy mają dostęp do materiałów i Michnikowe od... się od generała zostało tylko symbolem,a nie zaleceniem,jak długo bywało.

O płk. Kuklińskim też zaczyna się mówić prawdę.

o L. Wałesie napiszą:

"Prezydent R.P., który uzyskał pokojową nagrodę Nobal"

O Wałęsie już piszą w podręcznikach historii.

o A. Kwaśniewskim napiszą:

"Prezydent R.P., pomimo wykształcenia niepełnego wyższego wprowadził Polskę do NATO, UE i był katalizatorem "Pomarańczowej Rewolucji""

.

Ale jak się dzieciak douczy,to sie dowie,że takie procesy jak wprowadzenie do Nato czy UE było historyczną koniecznością i konsekwencją polskiej drogi ,a nie zasługą tylko Kwaśniewskiego.

-nota bene szykowanego na I sekretarza,którym też byłby na pewno dobrym.I wprowadził Polskę,tylko nie w tą stronę-na wschód mu bliżej było.

Kto będzie pisał o jakichś ułaskawieniach w podręcznikach dla dzieci. Takie materiały to na prace magisterskie z historii i politologii.

To ułaskawienie było symbolem tego,jak bardzo jest umoczony w układy tylko ludziska tak go kochają,że jak widać nie ma to dla nich znaczenia.:lol:

o L. Kaczyńskim napiszą:

"Prezydent R.P., brat Jarosława :lol: , za jego panowania Rosja podniosła 3-krotnie ceny gazu dla Polski :( , Niemcy wybudowały Centrum Wypędzonych, Polska przez ograniczenie wolności mediów została napiętnowana jako państwo niedemokratyczne :x , kraj dotknęła ptasia grypa :cry: .

To już wszystko passe-pobudka,wybory się skończyły.Czas wstawać,a nie powtarzać odgrzewane kotlety (jak sie je za długo odgrzewa,to strasznie na wątrobę szkodzą, a może i na co inszego-diabli wiedzą)

kwadraciku

Kroyena - żebym ja Cię nie zdrobnił poza sieciunią.. :wink:

"czym różni się 5 Wspaniałych (Jeźdźców Apokalipsy) z nowej RRiTV od zapisu "i/lub czasopisma".

A jeśli chodzi o różnicę "5" versus "lub czasopisma" to jest ona zasadnicza. Choćby z tego względu, że "5" zostało przeprowadzone zgodnie z demokratyczną procedurą i obowiązującym prawem stanowienia prawa a "lub czasopisma" jak wiadomo nie. "Lub czasopisma" powstało w lepkich (i to bardzo, bo chciały przecież aż 17,5 mln $) rączkach nieformalnej grupy eseldowskich polityków i urzędników i były narzędziem szantażu wobec Agory. Mam nadzieję, że na Lwie sie nie skończy i GTW jeszcze za to beknie.

Ło matko huto, już se pozdrabniać nie można. :lol:

Wiem że różnica jest zasadnicza, chociazby taka, że czasopisma są dla nieanalfabetów, a % Wspaniałych także analfabetom zrobi sięczkęw móżgowiu przed głosowaniem.

Aleć każdy kij ma dwa końce (a różdżka nawet 3 [ chodzi o taką różdżkę "Y" 8) ] :lol: ), żeby Miłosciwie Nam Panujący czasem z takiego kija po krzyży nie dostał.

Co do rączek, PiSzczałki też nie myją, nie bój ptysia. 8) Taka po prostu higuiena w narodzie, ohasłowana: "Rączka rączkę myje" :lol:

Co do gabarytów to niestety kurduple zawsze podskakują, żeby było ich widać, to i misiom będzie nasz Miłościwie Panujący podskakiwać i nas wykiwają.

Ale będzie MIŚ aktualny. 8)

Co do gabarytów to niestety kurduple zawsze podskakują, żeby było ich widać, to i misiom będzie nasz Miłościwie Panujący podskakiwać i nas wykiwają.

Ale będzie MIŚ aktualny. 8)

Nie wiem,czy jest taka zasada,bo tak dobrze oceniony przez Ciebie A.K. jest takiego lub podobnego (maleństwo w każdym razie ) wzrostu jak L.K. a przecież był misiem,co to nie podskakiwał (oj, czasem nie mógł ustać,ale to nieważne)

nie nerwujsja :lol:

Oto próbka występów na grupie piaseczyńskiej:

"mieczotronik nie musiales zamieszczac tego zdjecia wystarczy ta wiejska geba przy twoich postach na niej jak wymalowane ze do warszawy przywiesiono cie w kobialce. "

Jak widać,podróże to ważny temat dla tadzela.

:lol:

Wyrwałeś z kontekstu - przecież sens mojej wypowiedzi był taki, że skandaliczne jest ułaskawianie przestępców - SWOICH KOLESI, a zarzucałem mu, że takiego Sikorę (podwójnego mordercę) długo ułaskawić nie chciał.

To jest słowo w słowo pierwsze zdanie twojej wypowiedzi, nic tam nie ma o kolesiach. Poza tym mógłbym przytoczyć cały twój post i zadac to samo pytanie. Co do Sikory to skąd znasz przyczyny braku łaski przy wcześniejszych prośbach ? I co ma do rzeczy, że jest podwójnym mordercą ? Bardzo łatwo oceniasz czyny innych osób nie mając najmniejszego pojęcia o przyczynach i powodach takich a nie innych decyzji. ....mam tylko cichą nadzieję, że twój prezydent swoje osądy i decyzje będzie opierał na o wiele bardziej konkretnych podstawach.