Daro_K 22.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Daro_K, - no to pogratulować takiego stanu zaawansowania robót tylko można A nam jeden bank robi problem, zobaczymy co z drugim Kochana - miałbym już więźbę, gdyby nie bloczki Było minęło, od poniedziałku jedziemy ostro i na Święta WieliejNocy nie będę pamietał o budowie - mam nadzieję. 4 miesiące temu chciałęm spedzać wigilię 2007 przed kominkiem, ale to jest termin zagrożony obecnie;) Nie mam czasu i pieniędzy na budowanie latami, życie jest krótkie - buduję dom i szukam nowych celów;] Kredyt negocjowałem 6-8 tygodni w GE, ne było łatwo, ale i warunki stawiałem trudne. Póki co jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.06.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Daro, zawsze coś stanie na przeszkodzie jezeli chodzi o planowany czas zakonczenia budowy. Ja np. za dlugo czekalam na pozwolenie na budowe i warunki pogodowe zmusily mnie do przesuniecia terminu rozpoczecia budowy na ten rok, a chcialam zaczac we wrzesniu ubieglego W kazdym razie zycze Tobie Angeliko-pozytywnego zalatwienia sprawy z bankiem, a Tobie Daro -samcznego jajka w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 22.06.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Dawno mnie tu nie było a to wszystko spowodowane było walką o kredyt. Najbardziej liberalny z Banko tzn: Santander odmówił mi kredytu po trzech tygodnia zbierani acałej dokumentacji i opłacenia operatu szacunkowego domu. Przeniosłam teraz papiery do PKO BP i czekam na informację. W tym czasie wylałam ławy, podciągnęłam wodę i prąd. Teraz zekam na telefon bo mają jechać do mnie bloczki na fundament, ale więcej nic nie zrobię bo czekam na pieniądze. Jak tylko dostanę pozytywną odpowiedż z Banku to wracam na FORUM.Wszystkiego dobrego dla wytrwałych BUDOWNICZYCH, pozdrawiam zwłaszcza sąsiadów z okolic Trzebnicy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam, witam sąsiadkę, jaki projekt wybraliscie? pozdrawiam i powodzenia z PKO BP-ogolnie mam pozytywne wrazenia, oprocz ostatniej mojej wizyty. wchodze do pokoju i mowie czego potrzebuje, a pani do mnie: -trzeba poczekac na sofie wyszlam z pokoju i mysle na jaka Sofie?za ile bedzie? wiec wchodze znowu i pytam -o ktorej bedzie pani Sofia? babka spojrzala na mnie jak na idiotke i tlumaczy ze sofa to kanapa (jakbym nie wiedziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 anjamen, nie dziękuję za wsparcie i życzenia (by nie zapeszać), ale już mam serdecznie dość tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 ZAMIENIMY SIĘ? ja Ci załatwie rzeczoznawcę a Ty mi hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.06.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Angeliko ja dalej trzymam kciukory!Xeno, polecilabym Ci mojego hydraulika, ale sie boje, bo to dobry fachowiec i w swieto potrafi przyjsc popracowac, ale no wlasnie ale duzo piwa pije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Xena z Xsary 692 433 018- nasz hydraulik, niestety imienia nie znam Generalnie on współpracuje z wykonawcą kompleksowym, ale możesz zapytać. Fachowiec rewelacyjny, nie zauważylismy ani jednej puszki, butelki, kluczyka od puszki - poprostu nic. A ja niesety nie potrzebuję samego rzeczoznawcy tylko podwyższenie wyceny w banku. Jestem zalamana, nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 ktorego bankubylas w bepehu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 ktorego banku bylas w bepehu? tam nie mamy zdolności na taka kwotę, poza tym bierzemy kredyt na dłuższy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 wiem, ze juz jest lato, ale chyba ktoś jeszcze buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestyjeczka 02.08.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Kto wie gdzie można we Wrocławiu lub bliskich okolicach kupic tuby (tuleje) szalunkowe i gotowe głowice betonowe do zrobienia kolumny? Wdzięczna będę za namiary. pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 02.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Kto wie gdzie można we Wrocławiu lub bliskich okolicach kupic tuby (tuleje) szalunkowe i gotowe głowice betonowe do zrobienia kolumny? Wdzięczna będę za namiary. pozdrówka! Proponuję wskoczyć na grupę wrocławską tam więcej się dizeje. Ja niestety nie pomogę, nie wiem gdzie znaleźć to czego szukasz. Ale spróbuj zapytać w Betardzie z Długołęki może oni to mają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 16.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam wszystkich , dawno mnie nie było, było to spowodowane kilkoma sprawami. Jesteśmy teraz w trakcie układania stropu, oczywiście wszystko robimy sami, więc czasowo się to wydłuża. Zamierzaliśmy zadaszyć w tym roku, ale jak zadzwoniłam do tartaku niedaleko Miękinii to aż mnie zatkało- więźba na zapisy na przyszły rok Budowę chcielibyśmy zakończyć tak na jesień przyszłego roku, ale mam wątpliwości czy zdążymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 17.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich , dawno mnie nie było, było to spowodowane kilkoma sprawami. Jesteśmy teraz w trakcie układania stropu, oczywiście wszystko robimy sami, więc czasowo się to wydłuża. Zamierzaliśmy zadaszyć w tym roku, ale jak zadzwoniłam do tartaku niedaleko Miękinii to aż mnie zatkało- więźba na zapisy na przyszły rok Budowę chcielibyśmy zakończyć tak na jesień przyszłego roku, ale mam wątpliwości czy zdążymy. Pozdrawiam Spokojnie, to ponad rok. Głowa do góry. Teraz zostanie Wam juz tylko dach, a potem - jak mówią co niektórzy - to z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 17.08.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Angelika dziękuję za słowa otuchy. Jak nie jesień 2008 to wiosna 2009- przynajmniej koszty ogrzewania zimą odejdą Jak tam walka z kredytem, ja zacznę szukać pod koniec roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 17.08.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Teraz widać gdzie przeniosła się grupka "budowniczych". A ja myślałam że to jakieś wakacje budowlane. A tak serio to jestem na etapie zamawiania więźby a czas oczekiwania to około jeden miesiąc. My chcemy zadaszyć w tym roku a dopiero kończymy fundament. Ale jak to mówi koleżanka Andżelika - głowa do góry. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 10.09.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 KochaniCzy u kogoś kończą może dach i jest wolny,bo moi wystawili mnie do wiatru a umówieni byliśy jeszcze w styczniu.Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 10.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam wszystkich , dawno mnie nie było, było to spowodowane kilkoma sprawami. Jesteśmy teraz w trakcie układania stropu, oczywiście wszystko robimy sami, więc czasowo się to wydłuża. Zamierzaliśmy zadaszyć w tym roku, ale jak zadzwoniłam do tartaku niedaleko Miękinii to aż mnie zatkało- więźba na zapisy na przyszły rok Budowę chcielibyśmy zakończyć tak na jesień przyszłego roku, ale mam wątpliwości czy zdążymy. Pozdrawiam Spokojnie, to ponad rok. Głowa do góry. Teraz zostanie Wam juz tylko dach, a potem - jak mówią co niektórzy - to z górki Hej, Spróbuj w tartaku Drewbud koło Leśnicy niestety nie mam numeru Jest tanio no i może termin będzie. Tylko "ścigaj" go jak się dogadasz bo kręci z terminami pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 10.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Kochani Czy u kogoś kończą może dach i jest wolny,bo moi wystawili mnie do wiatru a umówieni byliśy jeszcze w styczniu. Pomóżcie proszę. Podam Ci nr.do moich. Właśnie skończyli. Są suuuper. Dach zrobiony w 4 dni. Rodowici Gorale z wszystkimi ich zaletami. Szczerze polecam 608-225 335. Powiedz że od Jacka z NAdolic Wielkich Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts