Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś z okoloc Wrocławia buduje na wiosnę 2007

Recommended Posts

Daro_K, - no to pogratulować takiego stanu zaawansowania robót tylko można :-)

A nam jeden bank robi problem, zobaczymy co z drugim :-(

Kochana - miałbym już więźbę, gdyby nie bloczki :evil:

Było minęło, od poniedziałku jedziemy ostro i na Święta WieliejNocy nie będę pamietał o budowie - mam nadzieję.

4 miesiące temu chciałęm spedzać wigilię 2007 przed kominkiem, ale to jest termin zagrożony obecnie;)

Nie mam czasu i pieniędzy na budowanie latami, życie jest krótkie - buduję dom i szukam nowych celów;]

Kredyt negocjowałem 6-8 tygodni w GE, ne było łatwo, ale i warunki stawiałem trudne. Póki co jest ok.

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daro, zawsze coś stanie na przeszkodzie jezeli chodzi o planowany czas zakonczenia budowy. Ja np. za dlugo czekalam na pozwolenie na budowe i warunki pogodowe zmusily mnie do przesuniecia terminu rozpoczecia budowy na ten rok, a chcialam zaczac we wrzesniu ubieglego :(

W kazdym razie zycze Tobie Angeliko-pozytywnego zalatwienia sprawy z bankiem, a Tobie Daro -samcznego jajka w nowym domu :)

Dawno mnie tu nie było a to wszystko spowodowane było walką o kredyt. Najbardziej liberalny z Banko tzn: Santander odmówił mi kredytu po trzech tygodnia zbierani acałej dokumentacji i opłacenia operatu szacunkowego domu. Przeniosłam teraz papiery do PKO BP i czekam na informację.

W tym czasie wylałam ławy, podciągnęłam wodę i prąd. Teraz zekam na telefon bo mają jechać do mnie bloczki na fundament, ale więcej nic nie zrobię bo czekam na pieniądze. Jak tylko dostanę pozytywną odpowiedż z Banku to wracam na FORUM.

Wszystkiego dobrego dla wytrwałych BUDOWNICZYCH, pozdrawiam zwłaszcza sąsiadów z okolic Trzebnicy!!!!

Witam, witam sąsiadkę,

jaki projekt wybraliscie?

pozdrawiam i powodzenia z PKO BP-ogolnie mam pozytywne wrazenia, oprocz ostatniej mojej wizyty.

wchodze do pokoju i mowie czego potrzebuje, a pani do mnie:

-trzeba poczekac na sofie

wyszlam z pokoju i mysle na jaka Sofie?za ile bedzie?

wiec wchodze znowu i pytam

-o ktorej bedzie pani Sofia?

babka spojrzala na mnie jak na idiotke i tlumaczy ze sofa to kanapa (jakbym nie wiedziala :) :p :D :) :lol:

Xena z Xsary

692 433 018- nasz hydraulik, niestety imienia nie znam :oops:

Generalnie on współpracuje z wykonawcą kompleksowym, ale możesz zapytać. Fachowiec rewelacyjny, nie zauważylismy ani jednej puszki, butelki, kluczyka od puszki - poprostu nic.

A ja niesety nie potrzebuję samego rzeczoznawcy tylko podwyższenie wyceny w banku. Jestem zalamana, nie wiem co robić :-)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Kto wie gdzie można we Wrocławiu lub bliskich okolicach kupic tuby (tuleje) szalunkowe i gotowe głowice betonowe do zrobienia kolumny? Wdzięczna będę za namiary.

pozdrówka!

Proponuję wskoczyć na grupę wrocławską tam więcej się dizeje.

Ja niestety nie pomogę, nie wiem gdzie znaleźć to czego szukasz. Ale spróbuj zapytać w Betardzie z Długołęki może oni to mają.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich :D ,

dawno mnie nie było, było to spowodowane kilkoma sprawami.

Jesteśmy teraz w trakcie układania stropu, oczywiście wszystko robimy sami, więc czasowo się to wydłuża. :roll:

Zamierzaliśmy zadaszyć w tym roku, ale jak zadzwoniłam do tartaku niedaleko Miękinii to aż mnie zatkało- więźba na zapisy na przyszły rok :evil:

Budowę chcielibyśmy zakończyć tak na jesień przyszłego roku, ale mam wątpliwości czy zdążymy.

Pozdrawiam

Jesteśmy teraz w trakcie układania stropu, oczywiście wszystko robimy sami, więc czasowo się to wydłuża. :roll:

Zamierzaliśmy zadaszyć w tym roku, ale jak zadzwoniłam do tartaku niedaleko Miękinii to aż mnie zatkało- więźba na zapisy na przyszły rok :evil:

Budowę chcielibyśmy zakończyć tak na jesień przyszłego roku, ale mam wątpliwości czy zdążymy.

Pozdrawiam

Spokojnie, to ponad rok. Głowa do góry. Teraz zostanie Wam juz tylko dach, a potem - jak mówią co niektórzy - to z górki :-)

Teraz widać gdzie przeniosła się grupka "budowniczych". A ja myślałam że to jakieś wakacje budowlane. A tak serio to jestem na etapie zamawiania więźby a czas oczekiwania to około jeden miesiąc. My chcemy zadaszyć w tym roku a dopiero kończymy fundament. Ale jak to mówi koleżanka Andżelika - głowa do góry. Pozdrowionka. :lol:

• 4 weeks później...

Pozdrawiam

Spokojnie, to ponad rok. Głowa do góry. Teraz zostanie Wam juz tylko dach, a potem - jak mówią co niektórzy - to z górki :-)

Hej,

Spróbuj w tartaku Drewbud koło Leśnicy niestety nie mam numeru

Jest tanio no i może termin będzie. Tylko "ścigaj" go jak się dogadasz bo kręci z terminami

pozdrawiam

Jacek

Kochani

Czy u kogoś kończą może dach i jest wolny,bo moi wystawili mnie do wiatru a umówieni byliśy jeszcze w styczniu.

Pomóżcie proszę.

Podam Ci nr.do moich. Właśnie skończyli. Są suuuper. Dach zrobiony w 4 dni. Rodowici Gorale z wszystkimi ich zaletami. Szczerze polecam 608-225 335. Powiedz że od Jacka z NAdolic Wielkich

Pozdrawiam

Jacek