Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś z okoloc Wrocławia buduje na wiosnę 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Angelika

GosiaIAdam

Witam sąsiadów,

Jestem za podgrzaniem tego wątku, i równocześnie z korzystania z wiedzy naszych bardziej doświadczonych Kolegów z Grupy wrocławskiej,

Ja buduje sie w Szymanowie, jestesmy na etapie stawiania murów,

czy ktoś wie gdzie można tanio wypożyczyć rusztowania??????

pozdrawiam podgrupę

Hej! Jest ktos jeszcze w tym wątku??

Pytam bo zaczynamy budowe w maju-czerwcu (Marcinkowice), ekipa gotowa, projekt jest, bank sypnął kasą a tu materiałów brakuje...

Zaczynam się rozglądać za importem cegieł typu porotherm bo wychodzi taniej niż w hurtowniach (wczoraj za trzydziestkę dostałem cenę 10,50 zł...).

Może ktoś taki temat już próbował uruchomić? Może by tak siły połączyć i jakieś wspólne zakupy zrobić, czy co...

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96663&highlight=

ja widziałem w dobrej cenie w Hornbach

pozdrawiam mariusz

Mariusz możesz coś bliżej na temat tych cen w Hormbach? Będę bardzo wdzięczna.

widzę, ze to forum opanowane jest przez polnoc Wrocławia

AgaB3 i Bestyjeczka, witam sasiadki :)

Damro ja juz pisalam w Grupie Wrocławskiej ze cegla bywa czesto w Castoramie(wiem bo dzisiaj przywiezli mi ja na dzialke) po 1,05zł/szt

Kochana wielkie dzięki zaraz dzwonię a jak załatwiłaś transport,oni oferują,jeśli tak to po ile?

Pozdrawiam

Ytong na ściany kupowaliśmy jeszcze w styczniu. I całe szczęście, bo teraz naprawdę jakiś koszmar. Zabrakło nam parę pustaków i musiałam zdobywać pozostałości po zakończonych budowach. Może naprawdę taniej będzie sprowadzić z Czech czy Niemiec. Sprawdźcie też na allegro. Przyszło nam się budować w chorych czasach. Kupiliśmy też wcześniej dachówkę, wełnę mineralną i styropian. Zmusiłam mojego męża do kupna materiałów wcześniej , czytając forum.

Witam raz jeszcze. Jesli chodzi o nasz etap budowania, to obecnie mamy już sciany, w 90 % ocieplone, mamy wstawione drzwi wejściowe i okna. brakuje nam tylko tylnich drzwi garażowych, bramy wjazdowej do garażu, a także jednych bocznych drzwi tarasowych, bo firma się pomylila i przywiozła jakies nie takie. Niestety jeszcze nie mamy skończonego dachu, bo jest za mało dachówek, no i co za tym idzie niestety nie mamy okien połaciowych.

Czy ktoś jest na podobnym etapie?

anjamen napisał:

widzę, ze to forum opanowane jest przez polnoc Wrocławia

AgaB3 i Bestyjeczka, witam sasiadki

Damro ja juz pisalam w Grupie Wrocławskiej ze cegla bywa czesto w Castoramie(wiem bo dzisiaj przywiezli mi ja na dzialke) po 1,05zł/szt

Kochana wielkie dzięki zaraz dzwonię a jak załatwiłaś transport,oni oferują,jeśli tak to po ile?

Pozdrawiam

nie zauważylam Twojego pytania transport 98 zł/samochod

jesli nie tam to znalazlam dzisisaj z wrocławia na allegro cegle za 1,35 nie potrafie wkleic linku wiec spisuje Tel kontaktowy kom. 889 771 886

pozdrawiam cieplo