Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś z okoloc Wrocławia buduje na wiosnę 2007

Recommended Posts

Witam Grupę Wrocławską!!!

Zaczynam budowę w Leśnicy. Jestem w trakcie załatwiania spraw papierkowych. Projekt juz wybrany - z pracowni krajobrazy.

Pozdrawiam

Anulka

Witaj, :)

to jesteśmy prawie sąsiadami, my już zaczęliśmy na Stabłowicach.

a gdzie się zaopatrujecie?

Pozdrawiam

Monika

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich budujących się w okolicach Trzebnicy. Zaczynamy z mężem "zabawę w dom" chyba w przyszłym tygodniu. Miało być wcześniej jednak na dwa tygodnie przed budową Pan Szef powiedział nam że rezygnuje. Może uda się teraz. Nie zapeszam i odezwę się jak dostanę informację o wejściu na plac budowy ekipy. Buduję w Szczytkowicach.

Wczoraj byłam w hurtowni w której kupowaliśmy w styczniu ytong i sprzedawca twierdzi, że ma on podrożeć od czerwca o 25%. Nie wiem ile w tym prawdy, ale my już jesteśmy po zakupach i chyba nie miał interesy żeby ściemniać. Pozdrawiam.

No to ładnie - to się nazywa cios w kolano, ewentualnie w nery.

Zaczynam się poważnie zastanawiać nad rozpoczynaniem budowy bo jak słyszę takie rzeczy to wiem, że choć planowane 240 kPLN udało mi się w świadomości własnej podwyższyć do 300 kPLN to wychodzi mi na to, że i 350 będzie mało. A na tyle to nie mam ani zdolności kredytowej, ani woli mieszkania w domu za wszelką cenę.

Niech producenci materiałów napiszą wspólny podręcznik - Jak ostudzić zapał do działania. Poradnik praktyczny.

Troszkę przybity pozdrav

Witam Wszystkich budujących się w okolicach Trzebnicy. Zaczynamy z mężem "zabawę w dom" chyba w przyszłym tygodniu. Miało być wcześniej jednak na dwa tygodnie przed budową Pan Szef powiedział nam że rezygnuje. Może uda się teraz. Nie zapeszam i odezwę się jak dostanę informację o wejściu na plac budowy ekipy. Buduję w Szczytkowicach.

Witam Serdecznie, my się "produkujemy" w Księginicach, więc po sąsiedzku.

Czy Pan Szef, to kierownik budowy czy może jakis inwestor zastępczy?

Hej,

Budujemy w Nadolicach Wielkich.Jesteśmy na etapie ścianki fundamentowej ale mamy mały przestój bo czekamy jeszcze na 400 bloczków. Mam pytanie do Was, czy stawialiście u siebie na budowie WC? Widzę że żadko kto o to zadbał i zastanawiam się czy tak naprawdę trzeba.

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

Hej,

Budujemy w Nadolicach Wielkich.Jesteśmy na etapie ścianki fundamentowej ale mamy mały przestój bo czekamy jeszcze na 400 bloczków. Mam pytanie do Was, czy stawialiście u siebie na budowie WC? Widzę że żadko kto o to zadbał i zastanawiam się czy tak naprawdę trzeba.

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

Ja u siebie postawiłam :lol:

Pan Szef który miał mi przyprowadzić ekipę budowlaną i z którym nie potrzebnie rozmawiałam przez dwa miesiące. Pewnie w tym czasie bym znalazła kogoś solidnego a teraz czekam n a następnego Pana SZefa który nie ma czasu zadzwoni ć do mnie. Myślę ze wybiorę się do Księgienic, to jedna mieścina wcześniej i pogadam z ludżmi którzy tam budują. Jestem na etapie wykończenia nerwowego. Czy ktoś - mam na myśli ekipę budowlaną- traktuje w tym Kraju Kogoś poważnie.??? Kończę i idę do pracy bo z tych nerwów wypisuję już bzdury.

Pozdrowionka dla Wszystkich budujących się. :lol: ' alt='lol.gif.aba2f8c52d54b33e0374caa643b21f03.gif' alt=':lol:'> '>

Pan Szef który miał mi przyprowadzić ekipę budowlaną i z którym nie potrzebnie rozmawiałam przez dwa miesiące. Pewnie w tym czasie bym znalazła kogoś solidnego a teraz czekam n a następnego Pana SZefa który nie ma czasu zadzwoni ć do mnie. Myślę ze wybiorę się do Księgienic, to jedna mieścina wcześniej i pogadam z ludżmi którzy tam budują. Jestem na etapie wykończenia nerwowego. Czy ktoś - mam na myśli ekipę budowlaną- traktuje w tym Kraju Kogoś poważnie.??? Kończę i idę do pracy bo z tych nerwów wypisuję już bzdury.

Pozdrowionka dla Wszystkich budujących się. :lol: ' alt='lol.gif.aba2f8c52d54b33e0374caa643b21f03.gif' alt=':lol:'> '>

Kochana, wyluzuj troche. Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że to tylko poczatek schodów i przeszkód, więc musisz nauczyć się do tego wszystkiego podchodzić z rezerwą. Ja mimo, ze nie musimy sami zalatwiać wielu spraw, to i tak niestety nabawiłam sie nerwicy, więc uwierz Kochana, nie warto. Skorzystaj z rad kolezanki. Zrelaksuj się, tupnij nóżka dwa razy i wówczas dzwoń do ludzi z listy misia.

Powodzonka i łepek do góry, bo w takim tempie skończysz ze zdrowiem, jak ja.

bardzo dziękuję za słowa otuchy od sąsiadki z Księgienic. Twoje słowa były zaczarowane, gdyż dzisiaj Pan koparkowy zdjął humus z naszej działeczki a jutro lub pojutrze przychodzi geodeta i ruszmy. Tylko cały czas nie mam podpisanej umowy bo "Najważniejszy" cały czas zapracowany. Przy okazji dla Wszystkich zaczynających budowę w tych okolicach mam do polecenia super gościa z koparką i taniego!!!!!

A tak nawiasem ciekawa jestem gdzie budujesz, albo gdzie stoi Wasz dom Angeliko???

Juz w lepszym nastroju pozdrawiam Wszystkich.

bardzo dziękuję za słowa otuchy od sąsiadki z Księgienic. Twoje słowa były zaczarowane, gdyż dzisiaj Pan koparkowy zdjął humus z naszej działeczki a jutro lub pojutrze przychodzi geodeta i ruszmy. Tylko cały czas nie mam podpisanej umowy bo "Najważniejszy" cały czas zapracowany. Przy okazji dla Wszystkich zaczynających budowę w tych okolicach mam do polecenia super gościa z koparką i taniego!!!!!

A tak nawiasem ciekawa jestem gdzie budujesz, albo gdzie stoi Wasz dom Angeliko???

Juz w lepszym nastroju pozdrawiam Wszystkich.

nie ma za co :-)

Co do naszego domku, to spójrz tutaj: może to Ci cos podpowie :-)

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=98653