anjamen 12.06.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 nie chce Was martwic ale ja w Trzebnicy czekalam i czekalam. Chyba w ostatnim dniu dostalam kiedy mijal ustawowy termin. (przez to nie zaczelam w ub. roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 zmieniono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.06.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Czy możesz mi podrzucić, jak wkleic duze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.06.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja mam stan zero, z wykonanym przyłączem wodnym, energetycznym budowlanym. Pod koniec tygodnia przychodzą pustaki z Uniporu (z Austrii w 14 dni od zamówienia za nieco ponad 8zł) i ruszam dalej. Resztę materiałów mam;] ufff - Szczegóły w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 12.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja mam stan zero, z wykonanym przyłączem wodnym, energetycznym budowlanym. Pod koniec tygodnia przychodzą pustaki z Uniporu (z Austrii w 14 dni od zamówienia za nieco ponad 8zł) i ruszam dalej. Resztę materiałów mam;] ufff - Szczegóły w dzienniku Hej, Ja stan zero będę miał jutro. Też czekam na mat.na ściany kupiłem Unipor po 103 zł zam2. Muszę jeszcze popatrzeć za mat. na działówki, no i rozejżeć się za klinkierem, którego będę sporo potrzebował. Oprócz tego rozglądam się za kominami. Chyba pojade do Komwentu na Karmelkową. Dobrze że mam już resztę do sso. Daro_k napisz ile tej cegły wchodzi na m2 Trzymajcie się! Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 quote] Hej, Ja stan zero będę miał jutro. Też czekam na mat.na ściany kupiłem Unipor po 103 zł zam2. Muszę jeszcze popatrzeć za mat. na działówki, no i rozejżeć się za klinkierem, którego będę sporo potrzebował. Oprócz tego rozglądam się za kominami. Chyba pojade do Komwentu na Karmelkową. Dobrze że mam już resztę do sso. Daro_k napisz ile tej cegły wchodzi na m2 Trzymajcie się! Pozdrawiam Jacek A klinkierek do czego? Kominy, jakieś wykończenie domu czy może cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dane techniczne Uniporu:Wymiary 372x240x238 mmMasa ok. 16,7 kg/szt.Zużycie 11 szt./m2; ~ 97złm2 (w moim przypdaku)Zużycie zaprawy 15 l/m2;Działówki też robię z Uniporu 12cm.Jak kupicie kominy to dajcie znać gdzie najlepszą ofertę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 anjamen,fajny ten Wasz domeczek.Projekt bardzo mi się podoba, a jaką macie działkę? Pewnie ogromną?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A przy okazji, pochwalcie się swoimi wynikami finansowymi;) Moje są w dzienniku - coś słabo mi to wyszło chyba, bo liczyłem na mniej. Stan zero z robocizną = 56200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Daro_K Jeszcze przy tym wyniku finansowym trzeba dodać miesiąc, kiedy się robiło. Ja w marcu za stan 0 zapłaciłam ok 45.000. Jak się patrzę teraz na ceny, to chyba nie odważyłabym się zaczynać Do tych co przed stropem Oddam w dobre ręce około 25 keramzytowych garów do Terrivi I, większość deklowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie Kochani Angeliko widze ze udalo sie powiekszyc zdjecie czy Ty juz mieszkasz? chyba masz wszystko juz w domku???? ja tez tak chceeeeee jezeli chodzi o dzialke to jest spora 50 kilka na 70 kilka metrow (4tys m2) ale... sa to 2 polaczone dzialki moja i rodzicow buduja M08 na swojej. A swoja droga to ich podziwiam 10 lat temu wybudowali swoj pierwszy domek a teraz drugi (a sa juz oboje po 50-tce) jak to mawia moj padre cos trzeba robic:) Ola i Jacek za czym rozgladacie sie na dzialówki? ja tez juz intensywnie o tym mysle jakis tani gazobeton moze? podpowiedzcie gdzie cos jest w jakies hurtowni (jakie czasy nawet boje sie zapytac za ile tylko czy wogole jest) Pani Koala nam jutro przywoza strop, jak zabraknie to sie usmiechne Daro_K my juz korespondowalismy w sprawie stanu 0 i tak jak pisalam a pochwale sie w tym watku moj stan zero zamknal sie w kwocie 30.264 PLN chyba jestem rekordzistka ale buduje systemem gospodarczym i np zalapalam sie np. na bloczki betonowe za 3zł/szt pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam, U mnie już postanowione i zaczynam we wrześniu w Ligocie/Malinie. na dniach składam wniosek na PnB. Miałem już "przyjemność" rozmawiać z architektem ze starostwa w Trzebnicy... Mam pytanie gdzie polecacie kupic więźbę dachową na połnocy Wrocławia? Możecie polecić jakiś tartak? Drugie pytanie o dachówkę - gdzie mozna dostać dobrą cenę na Creatona/Ruppa? A trzecie o wycięcie drzew - ktoś przerabiał procedurę usunięcia drzewa? Muszę usunąć 4 olchy, z czego 2 duże po 10-15m. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Anjamen, niestety jeszcze nie mieszkamy. Trwa kończenie, a właściwie to zaczęło się wykańczanie typu instalacje, tynki, posadzki, ocieplenie poddasza, płyty g-k, wełna i schodki na poddasze. Aczkolwiek chętnie już bym się pakowala w kartony i startowała, by tam już mieszkać.Działeczkę macie naprawdę godną podziwu. My mamy jakieś 27x44 m.Rodziców, to naprawdę można podziwiać, bo ja czasami mam już dość i brakuje mi sił, mimo, ze nie budujemy sami, tylko z ogromną pomocą wszystkich możliwych ekip. A Wy kiedy macie zamiar się wprowadzać? Ola i Jacek, my mamy zrobione działówki z pustaków 12 cm. Zrobione sa z nich wszystkie ścianki działowe, nawet garderoba. Tylko do wymurowania barku użyliśmy 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Angelika-to kiedy pakujesz kartony i do swojego domku? Nasze plany na wprowadzke do domu to blizej nieokreslony miesiac przyszlego roku (moze wiosna?-marzy mi sie marzec-na moja 30stke ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 anjamen, mi się marzy koniec października. zapewne nie wprowadzimy się na cały gotowy budynek,bo pewnie nie zrobimy dwóch sypialnii na górze no i nie wiem czy skończymy łazienkę na górze, ale wreszcie będziemy w swoim domku. A co do pakowania, to ja już dziś mogę, tylko to niestety za wcześnie, a tak bardzo już bym chciała Rozumiem, że u Ciebie będzie ogromne party - przecież podwójna okazja, jak Wam się uda zrealizować Twoje plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No to trzymam kciukory za pazdziernik, zeby Wam sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 14.06.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Anjamen,dzięki za wspracie i podparcie mojego nastawienia psychicznego. A ja już powoli się szykuję na Twoją podwójną imprezę Mam nadzieję, ze uda Wam się zrealizować wszystko w zaplanowanych terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 14.06.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Obecnie poszukuję firmy montującej system alromwy w domu? Czy macie może jakieś dobre namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.06.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Angeliko - prawie sąsiadko , moge polecić firmę, która montowała systm alarmowy u mnie. Karpiotech - Paweł Karp (właściciel) - 600606710. Jeżeli zdarzy się, że nie będzie odbierał - wyślij SMS z prośbą o kontakt w sprawie instalacji alarmowej, zadzwoni jak będzie mógł. Powiedz, że polecenie z budowy w Rogożu . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 14.06.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 dabell Dzięki Wielkie, zadzwonię do niego może się czegoś blizej dowiem [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts