Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś z okoloc Wrocławia buduje na wiosnę 2007

Recommended Posts

Witajcie Kochani

Angeliko widze ze udalo sie powiekszyc zdjecie :) czy Ty juz mieszkasz? chyba masz wszystko juz w domku????

ja tez tak chceeeeee

jezeli chodzi o dzialke to jest spora 50 kilka na 70 kilka metrow (4tys m2)

ale... sa to 2 polaczone dzialki moja i rodzicow buduja M08 na swojej. A swoja droga to ich podziwiam 10 lat temu wybudowali swoj pierwszy domek a teraz drugi (a sa juz oboje po 50-tce) jak to mawia moj padre cos trzeba robic:)

Daro_K my juz korespondowalismy w sprawie stanu 0 i tak jak pisalam a pochwale sie w tym watku moj stan zero zamknal sie w kwocie 30.264 PLN chyba jestem rekordzistka ale buduje systemem gospodarczym i np zalapalam sie np. na bloczki betonowe za 3zł/szt

pozdrawiam goraco

No cóż, budujesz dom nieco wiekszy ode mnie ale będę odnosił sie w wydatkch do Twoejgo systemu gospodarczego;]

Poza tym, w podstawie mam 190m2 na dość małej działce - 1000m2 (teraz o tym sie doweidziałem, że mogłaby być większa;))

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiem, wiem...

znalazlam zapiski mojego padre z budowy jego pierwszego (troche wiekszego) domu z 1997 roku i wyobraz sobie ze za stan 0 wyszlo mu tez 30tys wiec uwazam sie za szczesciare :lol:

niestety teraz te koszty rosna w takim tempie...

No to naprawdę piękna sumka, każdy by chyba chciał, by mu tyle wyszło. Chyba jesteś cudotwórczynią, albo niezłą organizatorką :-D

Angeliko dzieki

ale to dzieki info z Forum np. piach-taniej, koparkowy tez za free bo rozwalil nam przy zasypywaniu fundamentow rog (ok 2m na 2m) i powiedzielismy mu ze mu nic nie zaplacimy ani teraz ani przy drenazu, jakims cudem beton za 190zł/t, robocizna-free - tylko obiadki tesciowi wozimy na budowe :)

i tak sie troche zaoszczedzilo...

widzę, ze to forum opanowane jest przez polnoc Wrocławia

AgaB3 i Bestyjeczka, witam sasiadki :)

Damro ja juz pisalam w Grupie Wrocławskiej ze cegla bywa czesto w Castoramie(wiem bo dzisiaj przywiezli mi ja na dzialke) po 1,05zł/szt

Witam również, fajnie widzieć, że u Was coś się dzieje, ja juz od dwóch miesięcy czekam na ekipę i słysze że jeszcze coś gdzieś kończą i tp. można zejść od razu, nawet materiały jadą sobie powoli w moją stronę i chyba prędzej bedę miała prąd i gaz na działce niż stan surowy hihihi :roll:

Pozdrawiam i życzę powodzenia

AgaB3

Daro_K, - no to pogratulować takiego stanu zaawansowania robót tylko można :-)

A nam jeden bank robi problem, zobaczymy co z drugim :-(

Kretyni z tych rzeczoznawcow, pracujących dla banków!!!!!!

Powiedz im ze chetnie kupisz od niego taki dom za cene na jaka wycenił Twój!

wtedy sprzedasz swoj, kupisz od niego a róznicę ulokujesz w jakims funduszu i bedziesz zyla z odsetek (wtedy oni Ci beda placic, a nie Ty im)

A wtedy on zrobi tak :o

A Ty tak :lol: