jaga00 25.12.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Ja tez mam zamiar ( o ile wszystko pozałatwiam !!!???) zaczac budować na wiosne - w Dobrzykowicach. Może tam spotkam kogoś z forum? Pozdrawiam wszystkich "optymistów" i życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 28.12.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Hej, a ja remontuję i przebudowuję dom na Złotnikach - to jakby prawie koło Mrozowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 28.12.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Hej, a ja remontuję i przebudowuję dom na Złotnikach - to jakby prawie koło Mrozowa To pięknie Będziemy Cię odwiedzać po drodze do Mrozowa (jak zmęczy nas stanie w korkach ). A jak duży domek remontujesz? i czy dużo tego remontu przed Tobą? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 28.12.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 malutkiego bliźniaczka ale planujemy przede wszystkim rozbudowac go z 90 do około 200 m. Jak mi sie uda, wkleję projekt. Na razie musimy:1) postawić ścianę oddzielającą nas od sąsiadów, bo mamy wspólne jętki2) wyburzyć część domu3)wylac fundamenty pod dobudowywaną część a potem już z górki, byle zdążyć przed mrozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AriAn 28.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 My też chcemy zacząc - w Kotowicach (gmina sw. Katarzyna). Projekt Archipelagu Lote II L Juz sie boję Kto Wam bedzie budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.12.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Macie może jakiś namiar na sprawdzoną ekipę do stanu surowego otwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 29.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 mamy sprawdzoną ekipę, budowali m.in. bloki na Żernikach ale też domki. Wiemy, ze potrafią rozbudowywac takie bliźniaki jak nasz i są w tym dobrzy, przynajmniej nie słyszałam żeby coś skopali. Na razie wycenili nam stan surowy z dachem i orynnowaniem (bez oczywiście okien i bez instalacji) na 45 tys. czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AriAn 29.12.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 pierwek, fajnie spotkac drugiego Lotowicza, i to w nowszej wersji a jakie zmiany zrobiłes w projekcie? na pewno przesuniecie okien w razie czego zapraszam na priv, chętnie pogadam mamy nadzieję, że będzie nas stac na inwestora zastepczego, bedzie znajdowal wszystkie ekipy, bo inaczej cięzko to widze zuch - nam też wstepnie wyceniono stan surowy zamkniety na minimum 40, a srednio 45 tys. (max. - jak byśmy wyjątkowo szaleli z materiałami - ponad 50parę tys.) Ania (i Arek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.12.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Prawdę mówiąc praktycznie nie wprowadziliśmy zmian w projekcie. Szukaliśmy projektu ponad pół roku i LOTE 2 w zasadzie nam odpowiada. Był pomysł na przestawienie łazienki z pokojem ale po przemyśleniu odpuściliśmy ponieważ skomplikowałoby to instalacje a chcieliśmy w miarę proste rozwiązania aby budowa była jak najtańsza. Przedłużyliśmy natomiast garaż o 2m i w powiększonej części zrobiliśmy kotłownię z piecem na ekogroszek. A jakie Wy wprowadziliście zmiany do projektu? Na PW wysłałem Ci mój nr GG. Odezwij się. Zdecydowaliście się już na ekipę?Ja mam w zasadzie 2 oferty na 50 i 50pare tys za stan surowy otwarty (oczywiście sama robocizna) a pozostale ekipy z którymi rozmawiałem zajete na rok lub 1,5 do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 02.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Jesteśmy na etapie poszukiwań. Chcieliśmy gotowy projekt, ale nic nie ma, a indywidualny niezle kosztuje. Moze ktoś poleci biuro projektowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 02.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 ponoć archipelag jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 03.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ponoć archipelag jest OK Niestety z tym Archipelagiem to chyba nie do końca prawda, bo wśród osób na różnych forach internetowym o tej pracowni wypowiadają się chyba najgorzej. Podobno (nie wiem tego na pewno) w ich projektach pojawia się dużo błędów nawet takich "szkolnych", więc radzę uważać A poza tym to pozdrawiam wszystkich w tym NOWYM JESZCZE LEPSZYM ROKU 2007 !!! Oby zapału do pracy (szczególnie budowalnej) było jak najwięcej i żeby trafiali się Wam sami porządni wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 04.01.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich My rowniez mamy zamiar zaczac na wiosne. Po baaardzo dlugich poszukiwaniach wybralismy Zuzie z Archipelagu: http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=357 Teraz szukamy sprawdzonego niedrogiego architekta do adaptacji i zrobienia przylacza elektr. - pomozcie, prosze . Mozna na priv - bede bardzo wdzieczna . Robilismy tez wstepne rozeznanie w ekipach - ceny maja nie z tej ziemi . Zazdroszcze mieszkancom malopolski - moga postawic sso za 15-20 k. . U nas jak prosza dwa razy tyle to juz dobrze . Pozdrawiam wszystkich i zycze Szczesliwego 2007! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.01.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie!My rozpoczynamy swoją "przygodę budowlaną" w marcu. Ja już opisywałam swoje przejścia z ekipą, która w natłoku pracy zrezygnowała z mojego zlecenia (za daleko było dojeżdzać na moja budowę) latem minionego roku. Niestety nie udało mi się nikogo znaleźć i musieliśmy przełożyć prace na następny rok. Straty z tego powodu rosną na oczach- materiały drozeją w zawrotnym tempie, ekipy budowlane wyczuły interes i ( rownież z braku rąk do pracy) windują ceny az głowa boli, ale cóż...Nasza budowa będzie miała miejsce w uroczej wiosce pod lasem 30km na północ od Wrocławia. Projekt mamy indywidualny, ale jeśli miałabym zaczynać od nowa, to kupiłabym gotowy. Proszę o radę - hurtownie ponaglają z zakupem bloczków z betonu komorkowego ze względu na rosnacą cenę. Ale musiielibyśmy trzymać BK na działce i zastanawiam się czy do marca nie rozkradną materiał gdyż sąsiadow na działce nie mamy. Co tu robić?Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Kup w takiej hurtowni która pozwoli odebrać materiał jak zaczniesz stawiać ściany. Nieraz tak się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 05.01.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam serdecznie. Też zamierzamy rozpocząc budowę w tym roku. Jesteśmy na etapie odrolnienia,następnie wystąpienia o pozwolenie na budowę. Jednocześnie przerowadzamy rozmowy z wykonawcami naszego domu.Do wyboru mamy kilku i mam nadzieję że wybierzemy tego najsolidniejszego. Start planujemy na wiosnę w Biestrzykowie. Mam nadzieję że utworzymy grupę wspierającą rozpoczynających budowę w 2007. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 05.01.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie! ... Proszę o radę - hurtownie ponaglają z zakupem bloczków z betonu komorkowego ze względu na rosnacą cenę. Ale musiielibyśmy trzymać BK na działce i zastanawiam się czy do marca nie rozkradną materiał gdyż sąsiadow na działce nie mamy. Co tu robić? Pozdrawiam Natalia Witaj Natalia! Nas też w zeszłym roku namówili na zakupy w lutym i powiem szczerze że było warto, poza tym można znaleźć hurtownię, która to przetrzyma (tak jak sugerował pierwek). Ja mogę polecić Buildera II na Armii Krajowej - nie było żadnego prablemu. Absolutnie nie polecam trzymania materiałów na budowie. Oczywiście w trakcie pracy po kilka dni to jak najbardziej, ale tak samopas to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 05.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Szukam budujących na wiosnę z okolic Wrocławia. Ja dostałam dzisiaj swoj Projekt z pracowni mg projekt. Buduję w Dobrzykowicach Ja przymierrzam się do startu późną wiosną. Na razie czekam na pozwolenie. Będziemy prawie sąsiadami - Nadolice Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Ja mogę polecić Buildera II na Armii Krajowej - nie było żadnego prablemu. A co powiesz o BUDOSKŁADZIE na Grota Roweckiego? - Prawdę mówiąc po wstępnych rozmowach dali mi lepsze ceny niż BUILDER II. Poza tym jest bliżej mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.01.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 PIERWEK, ja nie polecałam tej hurtowni... Natomiast szukając materiałów na budowę zrobiłam tak: zadzwoniłam do kilku polecanych przez forumowiczów hurtowni i zapytałam cenę kilku, dosłownie dwóch artykulów takich jak bloczek komórkowy, dachowka ceramiczna jednej z firm i najbardziej atrakcyjna okazała się hurtownia Eljot w Smardzowie, w dodatku po drodze do naszej działki (naprzykład BK kosztuje u nich 6.80, podczas gdy we Wrocławiu ponad 9 zł) DANAD zobacz forum grupy Wrocławskiej, tam jest parę osób z Dobrzykowic. Gdzie ty masz tam działkę? Ja tam jestem co tydzień ( w ramach pracy). Pozdrawiam wszystkich. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts