pierwek 05.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przepraszam źle mi się zacytowało. Zacytowałem MichAśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.01.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Zaczynam w maju w Tyńcu Małym (Jarzębina z Horyzontu, jednowarstwowy BK). Chętnie zawrę sojusz taktyczny z jakimś sąsiadem w bojach o rabaty w hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 07.01.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Pani Koala, to bedziemy prawie sasiadami . Zamierzamy budowac sie pare km na poludnie od ciebie . Mam nadzieje ze zaczniemy w marcu-kwietniu. Masz juz ekipe na oku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 07.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Super! My też myślimy o kwietniu-maju, wszystko zależy od pogody, a raczej możliwości wjazdu na działkę przez taplary Ekipę na sso niby mam. Kierownikiem budowy będzie mój wujek i on ma kogoś zaufanego. Jest to firma z Ziębic. Budują dużo we Wro, zarówno osiedla jak i domki. Na razie wiem tylko tyle. W przyszłym tygodniu mam się spotkać z szefem i porozmawiać o warunkach, referencjach i ewentualnie podpisać umowę. Dachowca też mam mieć z Ziębic. Podobno dobry. Jak tylko poznam nazwiska będę próbować sprawdzić gości na forum. A ty jak? Hurtownia wybrana? Też to chciałabym w przyszłym tygodniu ruszyć, bo... 03.03.07 mam termin porodu i z dnia na dzień ciężej mi się toczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 07.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 WITAJCIE JAGAOO Cieszę się , ze TY tez z Dobrzykowicz Jaki macie nr działki i jaki projekt. My będziemy w Dobrzykowicach przy ulicy Widawskiej .(działka od Gminy)Projekt w adaptacji. Czy macie prąd,. My czekamy na podpisanie przez Energetykę. Czy coś wiecie o kanalizacji. Rozmawialiśmy w gminie, przymiwerzają się,, ale powoli . więc na razie szambo, a woda ma byc w lipcu. Teraz tez zastanawiamy się nad materiałami i wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 My też chcemy zacząc - w Kotowicach (gmina sw. Katarzyna). Projekt Archipelagu Lote II L Juz sie boję Kto Wam bedzie budował? My budujemy w Radwanicach gm św Katarzyna.Mamy zrobione fundamenty. Budujemy systemem rodzinnym. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 07.01.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Szukam budujących na wiosnę z okolic Wrocławia. Ja dostałam dzisiaj swoj Projekt z pracowni mg projekt. Buduję w Dobrzykowicach Ja przymierrzam się do startu późną wiosną. Na razie czekam na pozwolenie. Będziemy prawie sąsiadami - Nadolice Wielkie Jaki projekt wybraliście i z czego będziecie budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 07.01.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Pani Koala Gratuluje! Co do hurtowni to jeszcze nie wybralismy. Mysle ze bedziemy korzystac z pary roznych. Na razie ogladam sie za ekipa Ciezko idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 08.01.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam My też zaczynamy na wiosnę, dopieszczamy projekt, a potem tylko pozwolenie na budowe i ruszamy No może jeszcze w między czasie załątwimy do końca kredyt i parę innych drobiazgów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam My też zaczynamy na wiosnę, dopieszczamy projekt, a potem tylko pozwolenie na budowe i ruszamy No może jeszcze w między czasie załątwimy do końca kredyt i parę innych drobiazgów... Pozdrawiam Witam sąsiada - bo jeżeli dobrze widzę to budowac będziesz W Szymanowie? U mnie w domku w Rogoży właśnie ułożyli więźbę i w tym tygodniu dachówka. Buduję przy drodze gminnej do Szymanowa z Rogoży. Radzę pośpieszyć się ze złożeniem dokumentów do pozwolenia na budowę, bo Trzebnicki powiat słynie z opieszałości - odrolnienie 1mc, pozwolenie 2-3, teraz ok. 1,5 miesiąca, ale na wiosnę jak będzie więcej wniosków, to się kolejka wydłuży. Wymyślają dodatkowe dokumenty - koszmar. Ja zaczęłam w styczniu a pozwolenie miałam na koniec sierpnia, trochę po drodze ślimaczył się architekt z adaptacją, ale i tak z 6 miechów od rozpoczęcia papierologii by się chyba nie zeszło. WZ już macie, czy mieliście plan zagospodarowania dla działki? Jeżeli chodzi o hurtownie, to polecam MSM Gaję z Opolskiej. Zero problemów z transportem, przechowywaniem materiałów zakupionych wcześniej. Ceny dobre, szczególnie, jeżeli się zadeklarujesz że będą głównym dostawcą , oczywiście nie podpisujesz lojalki . Do tej pory tylko styropian ekstrudowany i dachówkę brałam gdzie indziej. Jeżeli będziesz miał pytanie - zapraszam na priv. Pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 08.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja mogę polecić Buildera II na Armii Krajowej - nie było żadnego prablemu. A co powiesz o BUDOSKŁADZIE na Grota Roweckiego? - Prawdę mówiąc po wstępnych rozmowach dali mi lepsze ceny niż BUILDER II. Poza tym jest bliżej mojej budowy. Hej to o mnie chodziło z tym cytatem Przyznam szczerze, że o Budoskładzie nic nie wiem, ale jeśli chodzi Buildera to ostatnio dostaliśmy cenę na folię dachową lepszą od foilii z allegro z gorszymi parametrami (a po przeglądzie były to naprawdę dobre ceny), więc moją podtrzymuję moją opinię. Ale możliwe, że gdzieś lepiej Poza tym kupujemy jeszcze w Agrobudzie w Leśnicy i w lokalnej hurtowni w Miękini. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irq 08.01.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja buduję w Siechnicach. Projekt mam z Archipelagu. Ich projekty w sumie są ciekawe pod względem architektonicznym, przemyślane funkcjonalnie.... i zdarzają się wpadki, u mnie nie zgadzała się suma wymiarów cząstkowych z gabarytem, dlatego garaż mam krótszy o 25 cm. Robotnicy stawiający ścianki działowe podsumowiali: "...bo widzisz pan, na tej politechnice uczą całkować, różniczkować, a dodawać nie uczą!" Stan zero zrobiła firma "PREL" z ul. 50 Bohaterów W-w, bardzo solidnie. Zadowolony jestem też z elektryka, jeśli ktoś jest zainteresowany, to dam namiar na privie. Dalsze prace - różnie bywało, ale nie daję namiarów, bo mam już szyby i nie chcę, by mi ktoś z forumowiczów z wdzięczności powybijał. Obecnie mam stan surowy zamknięty i odkrywam w sobie umiejętności, których dotychczas nie znałem. Zaopatrzenie w grubsze sprawy realizuję przez MSM Gaja, są w porządku. Dzięki nim mam na dachu ceramikę zamiast cementówki, a takie same pieniądze wyłożyłem (to była promocja, nie wiem, czy to się powtórzy). Polecam ich dla budujących z tej strony Wrocławia, chociaż Bulider II też jest niezły, ale z nimi miałem mniej do czynienia - np. dostałem tam gąsiory, które gdzie indziej "już wyszły z produkcji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 09.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Do DANADA.Odpisałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.01.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam aktualnych i przyszłych mieszkańców podgrodzia wrocławskiego Zamierzam zepchnąć humus w pierwszej połowie marca (jak aura pozwoli) w Brzezinie. Pozwolenie toczy się i ma się ku końcowi. Mam kilka dylematów cenowo-wykonawczych, więc może jest to dobre miejsce na roztrząsanie tych kwestii. Podam je w punktach; 1. czy dachówka karpiówka czy zakładkowa (wszystko wskazuj na zakładkową) 2. czy budować szmbo czy ekologiczną skoro za około 3 lata będzie kanaliza (plany gminy Miękinia - chyba realne) 3. ile za stan sur. otwarty można dać a nie przepłacić (czy rozsądny jest przedział 54 tys a 66 tys - robocizna za 178 m2 pow użyt + 36,3 m2 garaż- dom parterowy z poddaszem użyt.) Jesli ma ktoś czas i swoje przemyślnia w tym wzgędzie to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 09.01.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witajcie. Mam wycenę od jednego z wykonawców.Dom o powierzchni całkowitej ok. 270m2 (wszystko, łącznie z garażem strychem, pomieszczeniem gospodarczym, poddasze po podłodze) .Samą robociznę oszacował na 73 tys.Wycena pochodzi od dewelopera ,on buduje dom a my nie martwimy się o nic.Wycena dotyczy domu w stanie surowym z dachem , rynnami i oknami połaciowymi. Czekamy jeszcze na inne wyceny.Zobaczymy. Co sądzicie o tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irq 10.01.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam aktualnych i przyszłych mieszkańców podgrodzia wrocławskiego Zamierzam zepchnąć humus w pierwszej połowie marca (jak aura pozwoli) w Brzezinie. Pozwolenie toczy się i ma się ku końcowi. Mam kilka dylematów cenowo-wykonawczych, więc może jest to dobre miejsce na roztrząsanie tych kwestii. Podam je w punktach; 1. czy dachówka karpiówka czy zakładkowa (wszystko wskazuj na zakładkową) 2. czy budować szmbo czy ekologiczną skoro za około 3 lata będzie kanaliza (plany gminy Miękinia - chyba realne) 3. ile za stan sur. otwarty można dać a nie przepłacić (czy rozsądny jest przedział 54 tys a 66 tys - robocizna za 178 m2 pow użyt + 36,3 m2 garaż- dom parterowy z poddaszem użyt.) Jesli ma ktoś czas i swoje przemyślnia w tym wzgędzie to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam Daro, humus zepchnij w jedno miejsce, pełny dostęp wokół budowy to ważna sprawa, chociaż niedoceniana przez inwestorów; co do dachówki - jeśli nie masz wolich oczek, to oczywiście zakładkową! Na temat kanalizy- popatrz w plany gminy, na przetargi (powinien albo -może- być już na wykonanie dokumentacji), dowiedz się, o jakie pieniądze unijne, (czyli na jaki cel) sie ubiegają. O pieniądzach za stan surowy nie dyskutuję, bo to trudna sprawa, na pewno masz jakiś pomysł na wyłonienie najlepszego kandydata. Może być tak, że korzystniej będzie podzielić na dwa (lub trzy) podetapy: roboty ziemne + stan zero = I erap, mury =II, dach -III. Uwarunkowane to jest innym sprzętem, no i jakość może być lepsza - odbierać robotę będzie oprócz inspektora nadzoru następny wykonawca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 12.01.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Do DANADA. Odpisałam na priva. Jak budowa napisz czy coś dalej się posuwa, czy jakies zakupy wykonaliście Na prywa odpowiedziałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Daro_K Witaj, nie wiem gdzie sie chcesz budować, ale chyba na Księzycu. 55.000 za stan surowy ? Ja w marcu rozpoczynam pod Wrocławiem za 26.500 sso, bez dachu 146mkw domu parterowego i garażu wolnostojącego 60mkw. Dekarz woła za 360mkw dachu 17.000 co razem wynosi 43.500 za stan surowy zadaszony. Masz jeszcze czas, poszukaj... Natalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 14.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Daro_K Witaj, nie wiem gdzie sie chcesz budować, ale chyba na Księzycu. 55.000 za stan surowy ? Ja w marcu rozpoczynam pod Wrocławiem za 26.500 sso, bez dachu 146mkw domu parterowego i garażu wolnostojącego 60mkw. Dekarz woła za 360mkw dachu 17.000 co razem wynosi 43.500 za stan surowy zadaszony. Masz jeszcze czas, poszukaj... Natalia. Mozesz dać na priv namiary, moze jak skończą u Ciebie mogliby rozpocząc u nas w Dobrzykowicacg zarówno budowlańców jak dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 DANADOdpisałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts