Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś z okoloc Wrocławia buduje na wiosnę 2007

Recommended Posts

Witam,

Ja co prawda zaczynam późnym latem w Malinie ale przyłączę się do tematu :wink: .

Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Niestety te strony oglądaliśmy wcześniej i chyba wybredni jesteśmy za bardzo. :D AgaB3 dzięki za namiary na architekta. Nadal walczymy z naszymi pomysłami a co z resztą? Czy ktoś już zaczął?

Proszę bardzo, właśnie wczoraj bylismy u niego wieczorkiem.....

Mam prośbę o prześłanie namiarów na wspomnianego architekta. Jestem na etapie adpatacji projektów i chcę skonsultować sprawę z kilkoma architektami :) .

Pzdr,

TS

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Ja co prawda zaczynam późnym latem w Malinie ale przyłączę się do tematu :wink: .

Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Niestety te strony oglądaliśmy wcześniej i chyba wybredni jesteśmy za bardzo. :D AgaB3 dzięki za namiary na architekta. Nadal walczymy z naszymi pomysłami a co z resztą? Czy ktoś już zaczął?

Proszę bardzo, właśnie wczoraj bylismy u niego wieczorkiem.....

Mam prośbę o prześłanie namiarów na wspomnianego architekta. Jestem na etapie adpatacji projektów i chcę skonsultować sprawę z kilkoma architektami :) .

Pzdr,

TS

Oki, wysłałam na priv :D Powodzenia

Pozdrawiam AgaB

Witam wszystkich

:lol: dzisiaj było pięknie, próbowalismy ściągnąć humus, ale za mokro działeczka uginała się jak gąbka,,, koparkowy wjechał na plac boju bez problemu ale po ściągnięciu jednej łopaty zarył się koparą do połowy koła ojć było trochę nerwowo :-? no nic trza poczekac aż woda jeszcze trochę zejdzie i próbowac za tydzień... A miało byc tak pięknie i juz taka nadzieja :D Za to jedno drzewko odjechało, więcje miejsca na kopanie ;)... A w sobotę postawimy kibelek, i zaczniemy przygotowania do ogrodzenia i tak jest pięknie :lol: ... Pozdrawiam wszystkich serdecznie...

Ps. TS147 wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze i samego słońca bez końca z okazji narodzin ślicznych bliźniaków :lol:

Slav,

budujemy się we wsi Białe Błoto pod Dobroszycami. Ekipa ma przyjść w poniedziałek (zwleka miesiac - tłumaczac się że mokro było) Prawda jest taka, że konczy gdzieś budowę i przesuwa terminy. :evil:

Ale najgorsze jest to, ze dekarz był umówiony na konieć kwietnia, póżniej ma następne prace dekarskie aż do października i ja w tej sytuacji nie mam dekarza. Potrzebuje na czerwiec pilnie!!! Mozna sobie planować całą logistykę, ale jedno opóźnienie i wszytko płynie....

Zajrzałam do twego dziennika - dobrze mieć takich rodziców...Macie szczęscie.

natalia

Witam serdecznie, cos nikt się nie odzywa... Budujecie, czy zdobywacie materiały tak jak ja hihihi :roll:

Na działeczce stoi już fajny drewniany kibelek i wykopane rowki pod ogrodzenie, a dzisiaj przywożą krawężniki i można zamawiać siatkę :lol: ... Ogrodzimy, wykopiemy fundamenty, zalejemy i jak nie będzie z czego budować to się upijemy 8) :evil: .... Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie, cos nam się wątek zakurzył okriopniaście, więc trochę z mojej działeczki wiadomości: - humus po wielkich bojach ściągnięty, dopiero trzeci koparkowy dał radę bo miał naprawdę profesjonalny sprzęt, na moją mokraśną działkę

- siatka na płot zamówiona, krawężniki i piach przywiezione, rowki wzdłuż działeczki wykopane

- bloczki na fundamenty w cementowni w Pęgowie zamówione, będą się robić i leżakować sobie spokojnie...

- i tylko trzeba deszcz zaklinać, coby jeszcze nie padał z tydzień conajmniej uff

Jakos powoli się rusza, startuje i klaruje wszystko,,, tylko najważniejszego brak :evil: ytongu gestości 400 - 40 cm bloczek, ale może jakis cudek mały :-?

Pozdrawiam wiosenkowo

AgaB

humus po wielkich bojach ściągnięty, dopiero trzeci koparkowy dał radę bo miał naprawdę profesjonalny sprzęt, na moją mokraśną działkę

-

Witam,

Mam pytanko - ile płaciłas za koparkowego? Jaki miał sprzęt?

Pzdr,

TS

Wziął 700 zł., ale zrobił ładnie postaram się wkleić zdjęcie koparki (tel.: 501564880 p. Wajs), zrobił ładnie i nie wziął za dojazd bo gdzieś z okolic, a namiar od koleżanki co się buduje w Rogożu czyli po drugiej stronie drogi niż Malin ;)

... ale nie umiem wkleić zdjęcia, jest gdzieś jakas instrukcja do tego.. coby od razu było widoczne w poście??

koparka z łyżką, co od góry bierze ziemię, stoi na specjalnych nogach wysuwanych :-? nie wiem czy wiesz o co chodzi??

Pozdrawiam Aga

AgaB3 - powodzenia i wytrwałości :)

U mnie już wyschło, ale błotko dalej... póki co geolog będzie robił odwierty. I tez nie chcę deszczu!

Dzięki, oj wytrwałości to bardzo potrzeba, ale jak już pisałam powoli sie wszystko klaruje...

Powodzenia i suchej wiosenki, coby bajorka na działeczkach powysychały :lol:

AgaB

Szukam budujących na wiosnę z okolic Wrocławia. Ja dostałam dzisiaj swoj Projekt z pracowni mg projekt. Buduję w Dobrzykowicach

Ja przymierrzam się do startu późną wiosną. Na razie czekam na pozwolenie.

Będziemy prawie sąsiadami - Nadolice Wielkie

Jaki projekt wybraliście i z czego będziecie budować.

Witam !

My też budujemy w Dobrzykowicach tuż przy samaym Krzykowie.

Obecnie stan surowy otwarty i nie wiadomo co dalej bo nie ma prądu :-(

Pozdrawiam serdecznie

Dzwoniłam do gminy i rozmawiałam z panem ,który zajmuje się sprawą kanalizacji. Interesowały mnie szczegóły i terminy dotyczące tego projektu. Staliśmy przed wyborem czy inwestować w oczyszczalnie lub szambo ,czy jeszcze się wstrzymać i poczekać na kanalizacje ,ale odpowiedz pana nie pozotawiła mi żadnych złudzeń. Projekt kanalizacji owszem jest gotowy a teraz muszą ustawić się w kolejce po pieniądze. Więc narazie nie ma na co liczyć. O konkretnych datach nikt nie chciał mówić. Czyli budujemy szambo...

Ja też niedaleko Trzebnicy - w bok od Wiszni. Kanalizacja jakimś cudem dochodzi dokładnie do mojej działki, za to mam problem z 30m wodociągu :-? , za który muszę zapłacić i wybudować 100m, a potem jeszcze przyłącze... Każda działka ma "coś" - taka u nas infrastruktura. Głowy do góry!