TS147 26.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, Ja co prawda zaczynam późnym latem w Malinie ale przyłączę się do tematu . Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Niestety te strony oglądaliśmy wcześniej i chyba wybredni jesteśmy za bardzo. AgaB3 dzięki za namiary na architekta. Nadal walczymy z naszymi pomysłami a co z resztą? Czy ktoś już zaczął? Proszę bardzo, właśnie wczoraj bylismy u niego wieczorkiem..... Mam prośbę o prześłanie namiarów na wspomnianego architekta. Jestem na etapie adpatacji projektów i chcę skonsultować sprawę z kilkoma architektami . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 26.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, Ja co prawda zaczynam późnym latem w Malinie ale przyłączę się do tematu . Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Niestety te strony oglądaliśmy wcześniej i chyba wybredni jesteśmy za bardzo. AgaB3 dzięki za namiary na architekta. Nadal walczymy z naszymi pomysłami a co z resztą? Czy ktoś już zaczął? Proszę bardzo, właśnie wczoraj bylismy u niego wieczorkiem..... Mam prośbę o prześłanie namiarów na wspomnianego architekta. Jestem na etapie adpatacji projektów i chcę skonsultować sprawę z kilkoma architektami . Pzdr, TS Oki, wysłałam na priv Powodzenia Pozdrawiam AgaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 27.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Natalia Stanko Hej sasiadko Wstepnie ekipe juz mamy, z materialami jest troche gorzej ale jestesmy dobrej mysli. Mozesz napisac, gdzie dokladnie sie budujecie ? Pozdrawiamy EiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 28.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam wszystkich dzisiaj było pięknie, próbowalismy ściągnąć humus, ale za mokro działeczka uginała się jak gąbka,,, koparkowy wjechał na plac boju bez problemu ale po ściągnięciu jednej łopaty zarył się koparą do połowy koła ojć było trochę nerwowo no nic trza poczekac aż woda jeszcze trochę zejdzie i próbowac za tydzień... A miało byc tak pięknie i juz taka nadzieja Za to jedno drzewko odjechało, więcje miejsca na kopanie ... A w sobotę postawimy kibelek, i zaczniemy przygotowania do ogrodzenia i tak jest pięknie ... Pozdrawiam wszystkich serdecznie... Ps. TS147 wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze i samego słońca bez końca z okazji narodzin ślicznych bliźniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 28.03.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Slav, budujemy się we wsi Białe Błoto pod Dobroszycami. Ekipa ma przyjść w poniedziałek (zwleka miesiac - tłumaczac się że mokro było) Prawda jest taka, że konczy gdzieś budowę i przesuwa terminy. Ale najgorsze jest to, ze dekarz był umówiony na konieć kwietnia, póżniej ma następne prace dekarskie aż do października i ja w tej sytuacji nie mam dekarza. Potrzebuje na czerwiec pilnie!!! Mozna sobie planować całą logistykę, ale jedno opóźnienie i wszytko płynie.... Zajrzałam do twego dziennika - dobrze mieć takich rodziców...Macie szczęscie. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 02.04.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam serdecznie, cos nikt się nie odzywa... Budujecie, czy zdobywacie materiały tak jak ja hihihi Na działeczce stoi już fajny drewniany kibelek i wykopane rowki pod ogrodzenie, a dzisiaj przywożą krawężniki i można zamawiać siatkę ... Ogrodzimy, wykopiemy fundamenty, zalejemy i jak nie będzie z czego budować to się upijemy .... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 02.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam witam Raczej na wiosnę nie zdążymy, bo na razie nasza działko-dziura z sadzawką wygląda tak: http://img64.imageshack.us/img64/2002/dziuracc2.jpg a walka z Trzebnickim urzędem do prostych i krótkich nie należy, ale dołączam do grona "usiłujących". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 02.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ulkaszpulka - o mamuśku a ja myślałam że mam mokro na działce bo mi się koparka do połowy koła zakopała... mhmhmh ... no to nie zazdroszczę...Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wesołego jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 11.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam serdecznie, cos nam się wątek zakurzył okriopniaście, więc trochę z mojej działeczki wiadomości: - humus po wielkich bojach ściągnięty, dopiero trzeci koparkowy dał radę bo miał naprawdę profesjonalny sprzęt, na moją mokraśną działkę - siatka na płot zamówiona, krawężniki i piach przywiezione, rowki wzdłuż działeczki wykopane - bloczki na fundamenty w cementowni w Pęgowie zamówione, będą się robić i leżakować sobie spokojnie... - i tylko trzeba deszcz zaklinać, coby jeszcze nie padał z tydzień conajmniej uff Jakos powoli się rusza, startuje i klaruje wszystko,,, tylko najważniejszego brak ytongu gestości 400 - 40 cm bloczek, ale może jakis cudek mały Pozdrawiam wiosenkowo AgaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.04.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 humus po wielkich bojach ściągnięty, dopiero trzeci koparkowy dał radę bo miał naprawdę profesjonalny sprzęt, na moją mokraśną działkę - Witam, Mam pytanko - ile płaciłas za koparkowego? Jaki miał sprzęt? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 My mamy zalane ławy fundamentowe, poszło 30 m3 W poniedziałek zaczynaja murować ścianę fundamentową ( po 2 tyg. od wylania) W mojej wsi powstają 4 nowe domy, ale inwestorzy chyba nie udzialaja sie na forum. Pozdrawiam natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 11.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Natalia, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 11.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 humus po wielkich bojach ściągnięty, dopiero trzeci koparkowy dał radę bo miał naprawdę profesjonalny sprzęt, na moją mokraśną działkę - Witam, Mam pytanko - ile płaciłas za koparkowego? Jaki miał sprzęt? Pzdr, TS Wziął 700 zł., ale zrobił ładnie postaram się wkleić zdjęcie koparki (tel.: 501564880 p. Wajs), zrobił ładnie i nie wziął za dojazd bo gdzieś z okolic, a namiar od koleżanki co się buduje w Rogożu czyli po drugiej stronie drogi niż Malin ... ale nie umiem wkleić zdjęcia, jest gdzieś jakas instrukcja do tego.. coby od razu było widoczne w poście?? koparka z łyżką, co od góry bierze ziemię, stoi na specjalnych nogach wysuwanych nie wiem czy wiesz o co chodzi?? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 11.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 AgaB3 - powodzenia i wytrwałości U mnie już wyschło, ale błotko dalej... póki co geolog będzie robił odwierty. I tez nie chcę deszczu! Dzięki, oj wytrwałości to bardzo potrzeba, ale jak już pisałam powoli sie wszystko klaruje... Powodzenia i suchej wiosenki, coby bajorka na działeczkach powysychały AgaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 12.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Szukam budujących na wiosnę z okolic Wrocławia. Ja dostałam dzisiaj swoj Projekt z pracowni mg projekt. Buduję w Dobrzykowicach Ja przymierrzam się do startu późną wiosną. Na razie czekam na pozwolenie. Będziemy prawie sąsiadami - Nadolice Wielkie Jaki projekt wybraliście i z czego będziecie budować. Witam ! My też budujemy w Dobrzykowicach tuż przy samaym Krzykowie. Obecnie stan surowy otwarty i nie wiadomo co dalej bo nie ma prądu Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 12.04.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 My zaczynamy w przyszłym tygodniu, rzeczywiście z tym prądem jest problem i tego też się obawiamy . drugi problem to drogi. Czy Macie jakieś wieści n/t kanalizacji Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 13.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dzwoniłam do gminy i rozmawiałam z panem ,który zajmuje się sprawą kanalizacji. Interesowały mnie szczegóły i terminy dotyczące tego projektu. Staliśmy przed wyborem czy inwestować w oczyszczalnie lub szambo ,czy jeszcze się wstrzymać i poczekać na kanalizacje ,ale odpowiedz pana nie pozotawiła mi żadnych złudzeń. Projekt kanalizacji owszem jest gotowy a teraz muszą ustawić się w kolejce po pieniądze. Więc narazie nie ma na co liczyć. O konkretnych datach nikt nie chciał mówić. Czyli budujemy szambo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.04.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A my budujemy się w Trzebnicy, a własciwie koło Trzebnicy. Poszukuję może jakiś sprzymierzeńców. Póki co idzie nieźle, tylko boimy się robienia instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 13.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja też niedaleko Trzebnicy - w bok od Wiszni. Kanalizacja jakimś cudem dochodzi dokładnie do mojej działki, za to mam problem z 30m wodociągu , za który muszę zapłacić i wybudować 100m, a potem jeszcze przyłącze... Każda działka ma "coś" - taka u nas infrastruktura. Głowy do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts