SPO_WRO 15.04.2007 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witajcie Buduję dom w Zabardowiach /ok 4 km od Oławy i ok 20 km od Wrocławia/. Z budową wystartowałem na marcu 2007 . Jestem tuż przed wylaniem fundamentów .Początkowo chciałem go budować z YTONG /tak mam w projekcie/ ale problemy z dostępnością tego materiału na rynku mocno mnie zniechęcają. W hurtowni GAJA we Wrocławiu dowiedziałem się o możliwość zastosowania jako alternatywy materiałów H+H. Mam kilka pytań dot. H+H: 1) czy ktoś z tego też zamierza budować? A może znacie kogoś kto już z tego wybudował i może podzielić się jakimiś doświadczeniami? 2) czy ktoś wie czym technologicznie różnią się od YTONGa.? Chodzi mi zwłaszcza o przenikliwość cieplną. Miałem budować ściany zewnętrzne z YTONG 36,5 cm więc nie było by potrzeby dodatkowego ocieplenia. Jak to będzie w przypadku H+H? 3) gdzie najtaniej można kupić H+H we Wrocławiu lub okolicach? PS. Oczywiście nadal pozostaje aktulane pytanie czy gdzieś można dostać tego YTONGA? Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybką odpowiedź. SPO_WRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 15.04.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam, buduję się w siechnicach, i wypadła nam niestety ekipa budowlana Czy możecie kogoś polecic? Mamy stan 0, potzebujemy murarzy do scian. PILNE Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 15.04.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A co to H+H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 15.04.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Czy ktoś się buduję lub już mieszka w Dobrzykowicach tuż przy Krzykowie ? Poroszę o kontakt . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 16.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ulkaszpulka, my co prawda w Księginicach. Co prawda inny kierunek, ale zawsze to okolica, czyli prawie, że sasiedzi jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 16.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 16.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A co to H+H? To jest beton komórkowy produkowany w Niemczech, ostatnio jak byłam w hurtowni w Psarach to nie mieli gęstości 400, ale właściwości cieplne ma toto takie samo jak ytong, czy solbet, ale dostepność tego też nie jest jakaś rewelacyjna. Jak ostatnio dzwoniłam do BuilderaII na Ziębicką to pan mnie poinformował, że na ytong 36,5 czeka się 3-4 miesiące a na 40 cm gęstości 400 to nie wiadomo ile bo jest wogóle niedostępny, ale z tego co się zorientowałam, to w Miliczu otwierają w maju linię produkcyjną i będą robić 400- 40cm,,, Porażka i padaczka ogólnie z materiałami, ale nie wyobrażam sobie budowac domu np z porothermu i go jeszcze ocieplać... No cóż, ale życie weryfikuje wiele rzeczy.. Pozdrawiam wiosenno-budowlanie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 16.04.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A co to H+H? To jest beton komórkowy produkowany w Niemczech, ostatnio jak byłam w hurtowni w Psarach to nie mieli gęstości 400, ale właściwości cieplne ma toto takie samo jak ytong, czy solbet, ale dostepność tego też nie jest jakaś rewelacyjna. Jak ostatnio dzwoniłam do BuilderaII na Ziębicką to pan mnie poinformował, że na ytong 36,5 czeka się 3-4 miesiące a na 40 cm gęstości 400 to nie wiadomo ile bo jest wogóle niedostępny, ale z tego co się zorientowałam, to w Miliczu otwierają w maju linię produkcyjną i będą robić 400- 40cm,,, Porażka i padaczka ogólnie z materiałami, ale nie wyobrażam sobie budowac domu np z porothermu i go jeszcze ocieplać... No cóż, ale życie weryfikuje wiele rzeczy.. Pozdrawiam wiosenno-budowlanie Aga Spokojnie, porothermu też nie ma Andzelika pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 20.04.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A my się budujemy w Trzebnicy, niedlugo będziemy zaczynać wykoncznie, tzn. instalacje, tynki, wylewki, jest ktos na podobnym etapie? Deweloper zrobil nam stan surowy zamknięty. I teraz pytanie, skoro mamy juz skrzynkę przyłączeniowo-pomiarowa na granicy dzialki, to czy kts jeszcze coś musi podpisywac po skończeniu instalacji w domu? Mama na mysli kogoś z energetyki, co by musiał jakiś odbiór w budynku robić. I to samo z woda, mamy przyłącze wodno-kanalizacyjne do budynku. Czy ktoś jeszcze z wodociągów będzie coś sprawdzał, w chwili gdy już skończymy robić instalacje sanitarne? A jak z odbiorem kominów, kiedy powinien nastapić, po ich postawieniu czy dopiero podłączeniu pieców, kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 25.04.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.04.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam, czy ktoś z okolic - Oleśnica, Dobroszyce ma namiar na kopareczkę z małą łyżką? Proszę o pilną odpowiedź... Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Podciągam wątek - dla nowych budujących . racja coś się wszyscy wiosenni z nadejściem ciepełka zaczęli obijac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 27.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 I grupa budujaca na wiosnę padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 27.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 I grupa budujaca na wiosnę padła chyba nie padla, tylko ostro wzięla się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 04.05.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 chyba nie padla, tylko ostro wzięla się do roboty tez mi się tak wydaje, ale żeby od razu nie zdawać relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 04.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Chętnie bym odpowiedziała na wszystkie pytania, ale jeszcze nie wiem nic o niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebum 05.05.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Hej! Jest ktos jeszcze w tym wątku?? Pytam bo zaczynamy budowe w maju-czerwcu (Marcinkowice), ekipa gotowa, projekt jest, bank sypnął kasą a tu materiałów brakuje... Zaczynam się rozglądać za importem cegieł typu porotherm bo wychodzi taniej niż w hurtowniach (wczoraj za trzydziestkę dostałem cenę 10,50 zł...).Może ktoś taki temat już próbował uruchomić? Może by tak siły połączyć i jakieś wspólne zakupy zrobić, czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 08.05.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Hej! Jest ktos jeszcze w tym wątku?? Może ktoś taki temat już próbował uruchomić? Może by tak siły połączyć i jakieś wspólne zakupy zrobić, czy co... Pomysł niezły, tylko my już mamy ściany. Ale może znajdzie się ktoś. Halo, orywac się na sekundkę od domów i napisać cos na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.05.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Hej! A tutaj jeszcze nie byliśmy:-) Zatem pozdrawiamy wszystkich budujących, zwłaszcza sąsiadów z powiatu Trzebnickiego:D Jesteśmy z Prusic, ale na razie na etapie papierologii... Niemniej pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.05.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Hej! Jest ktos jeszcze w tym wątku?? Pytam bo zaczynamy budowe w maju-czerwcu (Marcinkowice), ekipa gotowa, projekt jest, bank sypnął kasą a tu materiałów brakuje... Zaczynam się rozglądać za importem cegieł typu porotherm bo wychodzi taniej niż w hurtowniach (wczoraj za trzydziestkę dostałem cenę 10,50 zł...). Może ktoś taki temat już próbował uruchomić? Może by tak siły połączyć i jakieś wspólne zakupy zrobić, czy co... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96663&highlight= ja widziałem w dobrej cenie w Hornbach pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts