Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak sobie myślę, że jednak mogę polecać tu na forum. Rozmawialiśmy otwarcie o hurtowniach, to czemu nie o wykonawcach.

My korzystaliśmy i nadal korzystamy (ogrodzenie) z usług firmy Armet. Znaleźliśmy ich przez forum, grupę szczecińską. Pani Jola, która pracuje w biurze handlowym (jej mąż wykonuje zlecenia) ma nick jolly, zdaje się.

Biuro mieści się na Gdańskiej, za Kauflandem, w okolicach salonu Toyota. To budynek, w którym buduje się teraz Natuzzi.

Wykonują bramy i ogrodzenia.

• 1 month później...

Dycha a nawet dwie... brakują do wykończenia siebie i domu ;)

My tez staliśmy 2 miesiące.

Teraz już mamy zrobione gładzie pod malowanie na parterze, ocieplone poddasze - zaczynamy przykręcać płyty GK, osadzam w poniedziałek parapety i za kilka dni zaczynam kłaść płytki od pomieszczeń gospodarczych.

Większy problem to wybór płytek na podłogi i łazienki - nic nie idzie po naszej myśli. Jak ładna płytka- to cena kosmiczna. Jak dobra cena - to płytka nijaka.

Oj będzie głowa bolała.

pozdrawiam wszystkich budujących!

po dluzszej przerwie witam wszystkich ponownie!

jako ze nie duzo sie dzialo na mojej dzialce/budowie glosu nie zabieralem, ale mam nadzieje ze lada dzien wszystko sie zmieni.

w ciagu kilku dni ma wejsc na budowe ekipa od murow, pierwszy transport materialu zamowiony wiec dzialamy!

czy wy tez nie mogliscie sie tak doczekac rozpoczecia budowy czy tylko ja jestem taki niecierpliwy? :roll:

pozdrawiam goleniowskich budownicznych!

• 2 months później...
Witaj tcsmile. Ja żyję :-) Właściwie to dycham. U nas właśnie kończy się ocieplanie poddasza. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy regipsy i gładzenie. Plan jest taki, że we wrześniu już będziemy mieszkać. W sierpniu minie nam rok od wbicia szpadla. Wydaje mi się teraz, że z perspektywy czasu, że nerwówki opóźnieniami wykonawców były niepotrzebne. Pozdrawiam

Witaj Fiolka! czyli jednak ktoś tu jeszcze jednak dyszy ;) bałem się już, że zostałem tu sam. Ja kilka dni temu skończyłem robić więźbę i teraz chłopaki murują kominy a później ścianki poddasza. Muszę przyznać, że ekipa moich dachowców narazie się sprawdza, zobaczymy jak położą dachówkę ale jestem dobrej myśli bo sprawiają wrażenie prawdziwych fachowców (oby nie zapeszyć:)

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam, faktycznie jakiś niewielki ruch w naszej grupie... pewnie wszyscy ostro zajeci budowaniem ;) ja po sporych przygodach dalej robie dach tak więc tempo lekko spadło, ale nie ma co się przejmować, a do końca września mam miec już okna i bramy garażowe. pozdrawiam budownicznych grupy zarówno tych starych jak i nowych

• 2 weeks później...
Jak myślicie, ile odwiertów robić do badania geologiczne gruntu? Dom 16mX12m

Zrób do głębokości 3,5 m jeżeli budynek będzie niepodpiwniczony. Oprócz odwiertów koniecznie zrób sondowania (stopień zagęszczenia gruntu) do podobnej głębokości bo to w Twoim przypadku będzie ważniejsze - pod domem powinnaś mieć piaski drobne. Ważne jak bardzo są one nośne (zagęszczone).

edit:

No tak, pytanie było ile :) wystarczą 3, u Ciebie i tak będzie w każdym prawdopodobnie to samo

pozdrawiam

tcsmile

Zrób do głębokości 3,5 m jeżeli budynek będzie niepodpiwniczony. Oprócz odwiertów koniecznie zrób sondowania (stopień zagęszczenia gruntu) do podobnej głębokości bo to w Twoim przypadku będzie ważniejsze - pod domem powinnaś mieć piaski drobne. Ważne jak bardzo są one nośne (zagęszczone).

edit:

No tak, pytanie było ile :) wystarczą 3, u Ciebie i tak będzie w każdym prawdopodobnie to samo

pozdrawiam

tcsmile

Witam.

Czyżby zostało nas dwoje na forum? Posty będę pisał ja czyli Piotr, także zwracaj się do mężczyzny :-) Ja będę budował w Helenowie, teraz to jest dzielnica Goleniówka, ale dopiero w przyszłym roku. Trochę szkoda, że nikt z moich sąsiadów nie jest na forum, gmina sprzedała coś około 40 działek i chyba inwestorzy nie wiedzą o istnieniu forum. Narazie nie ma gdzie przyczepić wiadomości z linkiem do stronki, bo dopiero są ogrodzone 2 działki, ale chyba wydrukuję i powieszę na płocie może się ktoś zarejestuje. A gdzie Ty budujesz?

Pozdrawiam Piotr.