Hiromi 21.01.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 My okna i brame bralismy tez razem w M&S na gdanskiej-poki co jestesmy zadowoleni . Hiromi- a napisz czy sam kupowales zbiornik ??? jak tak to gdzie ??? Zbiornik kupiłem w ANA Wielgowo - 12 m3 za 7600 brutto. transport 150, montaż ,kopara, 600. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 21.01.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Tak sobie myślę, że jednak mogę polecać tu na forum. Rozmawialiśmy otwarcie o hurtowniach, to czemu nie o wykonawcach. My korzystaliśmy i nadal korzystamy (ogrodzenie) z usług firmy Armet. Znaleźliśmy ich przez forum, grupę szczecińską. Pani Jola, która pracuje w biurze handlowym (jej mąż wykonuje zlecenia) ma nick jolly, zdaje się. Biuro mieści się na Gdańskiej, za Kauflandem, w okolicach salonu Toyota. To budynek, w którym buduje się teraz Natuzzi. Wykonują bramy i ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 12.03.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Halo! czy ktoś jeszcze dycha, czy budowanie wszystkich wykończyło Mrozy odpuściły więc kończymy ocieplanie dachu. Niestety ponad dwumiesięczna przerwa nieco pokrzyżowała mi plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 12.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dycha a nawet dwie... brakują do wykończenia siebie i domu My tez staliśmy 2 miesiące. Teraz już mamy zrobione gładzie pod malowanie na parterze, ocieplone poddasze - zaczynamy przykręcać płyty GK, osadzam w poniedziałek parapety i za kilka dni zaczynam kłaść płytki od pomieszczeń gospodarczych. Większy problem to wybór płytek na podłogi i łazienki - nic nie idzie po naszej myśli. Jak ładna płytka- to cena kosmiczna. Jak dobra cena - to płytka nijaka. Oj będzie głowa bolała. pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 15.03.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 po dluzszej przerwie witam wszystkich ponownie! jako ze nie duzo sie dzialo na mojej dzialce/budowie glosu nie zabieralem, ale mam nadzieje ze lada dzien wszystko sie zmieni. w ciagu kilku dni ma wejsc na budowe ekipa od murow, pierwszy transport materialu zamowiony wiec dzialamy! czy wy tez nie mogliscie sie tak doczekac rozpoczecia budowy czy tylko ja jestem taki niecierpliwy? pozdrawiam goleniowskich budownicznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 15.03.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Też czekałam niecierpliwie Najprzyjemniejszy etap przed Tobą - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 19.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam budujących i wykańczających domy i siebie Proszę o namiary na sprawdzonych tynkarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 22.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, dzis zaczeło się u mnie murowanie ścian parteru.Postanowiłem, że będę (w miarę możliwości) regularnie zamieszczał zdjęcia z budowy na moim fotoblogu. Osoby zainteresowane zachęcam do komentowania (i wyszukiwania błędów:)pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 09.06.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Mam pytanie .Jakie dokumenty sa potrzebne do odbioru domu i jak dlugo trwa cala procedura a goleniowie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 15.06.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 witam, ja niestety nie pomogę, bo domu jeszcze nie skończyłem. Mam natomiast inne pytanie...czy ktoś jeszcze wogóle tutaj zagląda? czy grupa goleniowska umarła śmiercią tragiczną??pozdrawiamtcsmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 16.06.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witaj tcsmile. Ja żyję Właściwie to dycham. U nas właśnie kończy się ocieplanie poddasza. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy regipsy i gładzenie. Plan jest taki, że we wrześniu już będziemy mieszkać. W sierpniu minie nam rok od wbicia szpadla. Wydaje mi się teraz, że z perspektywy czasu, że nerwówki opóźnieniami wykonawców były niepotrzebne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 23.06.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witaj Fiolka! czyli jednak ktoś tu jeszcze jednak dyszy bałem się już, że zostałem tu sam. Ja kilka dni temu skończyłem robić więźbę i teraz chłopaki murują kominy a później ścianki poddasza. Muszę przyznać, że ekipa moich dachowców narazie się sprawdza, zobaczymy jak położą dachówkę ale jestem dobrej myśli bo sprawiają wrażenie prawdziwych fachowców (oby nie zapeszyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 21.08.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Jak tam grupa goleniowska zasneła?? czy wszyscy juz sie wybudowali? pozdrawiam z okolic Klinisk;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.09.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam grupę goleniowską. Chcę już uciec ze Szczecina, nie lubię dużego miasta. Mam działeczkę w Helenowie przy ul. Starzyńskiego, może w przyszłym roku zacznę przygodę z budową, ale narazie poczytuję i szukam na forum sąsiadów. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 17.09.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Chyba na plotach w Helenowie rozwieszę informację z linkiem do strony grupy goleniowskiej, może właściciele działek nie wiedzą o istnieniu forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 19.09.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam, faktycznie jakiś niewielki ruch w naszej grupie... pewnie wszyscy ostro zajeci budowaniem ja po sporych przygodach dalej robie dach tak więc tempo lekko spadło, ale nie ma co się przejmować, a do końca września mam miec już okna i bramy garażowe. pozdrawiam budownicznych grupy zarówno tych starych jak i nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 26.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Działeczki w Helenowie grodzą się, piękny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 07.10.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Jak myślicie, ile odwiertów robić do badania geologiczne gruntu? Dom 16mX12m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 07.10.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Jak myślicie, ile odwiertów robić do badania geologiczne gruntu? Dom 16mX12m Zrób do głębokości 3,5 m jeżeli budynek będzie niepodpiwniczony. Oprócz odwiertów koniecznie zrób sondowania (stopień zagęszczenia gruntu) do podobnej głębokości bo to w Twoim przypadku będzie ważniejsze - pod domem powinnaś mieć piaski drobne. Ważne jak bardzo są one nośne (zagęszczone). edit: No tak, pytanie było ile wystarczą 3, u Ciebie i tak będzie w każdym prawdopodobnie to samo pozdrawiam tcsmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 08.10.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Zrób do głębokości 3,5 m jeżeli budynek będzie niepodpiwniczony. Oprócz odwiertów koniecznie zrób sondowania (stopień zagęszczenia gruntu) do podobnej głębokości bo to w Twoim przypadku będzie ważniejsze - pod domem powinnaś mieć piaski drobne. Ważne jak bardzo są one nośne (zagęszczone). edit: No tak, pytanie było ile wystarczą 3, u Ciebie i tak będzie w każdym prawdopodobnie to samo pozdrawiam tcsmile Witam. Czyżby zostało nas dwoje na forum? Posty będę pisał ja czyli Piotr, także zwracaj się do mężczyzny Ja będę budował w Helenowie, teraz to jest dzielnica Goleniówka, ale dopiero w przyszłym roku. Trochę szkoda, że nikt z moich sąsiadów nie jest na forum, gmina sprzedała coś około 40 działek i chyba inwestorzy nie wiedzą o istnieniu forum. Narazie nie ma gdzie przyczepić wiadomości z linkiem do stronki, bo dopiero są ogrodzone 2 działki, ale chyba wydrukuję i powieszę na płocie może się ktoś zarejestuje. A gdzie Ty budujesz? Pozdrawiam Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts