jargoss 25.02.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam,mogę do Was dołączyć?? Projekt zakupiony jest u architekta, myślę, że realny termin rozpoczęcia budowy to czerwiec. Zamierzam postawić mały domek w Rurzycy. Jeżeli ktoś ma dobrą ekipę murarską do polecenia to proszę o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 25.02.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Aha, jeżeli ktoś potrzebuje stali na budowę i ogrodzenia działki (siatka, ogrodzenia panelowe itd.) to mogę pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 26.02.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A witamy witamy! może jednak grupa trochę się rozkręci. Podobno niedługo ma się ocieplić więc budowy ruszą pełną parą pozdrawiam tcsmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 27.02.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witamy w grupie. Ja czekam na budujących w Helenowie, narazie ta się nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 27.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Jargoss gdzie bedziesz budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 28.02.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jargoss gdzie bedziesz budowac? Rurzyca niedaleko stacji benzynowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.02.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 aha czyli na tej prostej Goleniowskiej tak? no to w "centrum" prawie co? powodzenia zycze;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 28.02.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 aha czyli na tej prostej Goleniowskiej tak? no to w "centrum" prawie co? powodzenia zycze;-) Yhym ... nie dziękuję, mały dom - szybka akcja. Przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ja juz wiem ze budowa w rok jest raczej nie realna, wszystko musi miec swoj czas i tynki naprawde długo schną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 28.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No tak ... i jeszcze kurcze z tym gazem problem. Jak rozwiązaliście sprawę ogrzewania w domu? Ktoś się szarpnął na pompę ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_mod 28.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No tak ... i jeszcze kurcze z tym gazem problem. Jak rozwiązaliście sprawę ogrzewania w domu? Ktoś się szarpnął na pompę ciepła? Jargoss, Z mężem zaczynamy budowę na wiosnę i zdecydowaliśmy się na pompę ciepła powietrze- woda. Nie chcę w domu żadnych pieców na eko groszek, itp, a mamy zbyt dużą odległość, by pociągnąć na działkę gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.02.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Beata_mod ty tez budujesz w Rurzycy? Jargoss a jaki masz problem z gazem??? my budujemy o wiele dalej w las i mielismy gaz w drodze pod furtką. Znajomi mają pompy ciepła i płaca rachunek za prad około 800zł a ich sasiedzi płacą 500zł za gaz i 300zł za prąd. Gdzie tu oszczednosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 28.02.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mamy 4 działkę od drogi głównej w drodze wewnętrznej, tj. ok 120m do podciągnięcia gazu. Ujęli nas w planie inwestycyjnym dopiero na 2014 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 28.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mamy 4 działkę od drogi głównej w drodze wewnętrznej, tj. ok 120m do podciągnięcia gazu. Ujęli nas w planie inwestycyjnym dopiero na 2014 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 28.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jargoss, Z mężem zaczynamy budowę na wiosnę i zdecydowaliśmy się na pompę ciepła powietrze- woda. Nie chcę w domu żadnych pieców na eko groszek, itp, a mamy zbyt dużą odległość, by pociągnąć na działkę gaz. Nie boicie się, że taka PC w zimie nie wydoli?Pompa powietrze- woda to raczej do CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 28.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, ale nam się grupa ożywiła ostatnimi czasy Ja początkowo również rozważałem pompę ciepła, jednak koszty są jak dla mnie narazie za duże, a że gaz mam blisko więc będzie ogrzewanie gazowe które właśnie zaczyna się powoli robić. pozdrawiam nowych goleniowskich budownicznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 01.03.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Sorry za 2 posty na raz, jakoś mi się tak kliknęło, a później nie wiedziałam jak wykasować. Może moderator forum to zrobi A teraz pytanie z innej beczki: ile faktycznie zajmuje uzyskanie pozwolenia na budowę w Goleniowie od momentu złożenia wszystkich papierów? Mają ustawowo trochę czasu, a jak to wygląda w rzeczywistości? Co do ogrzewania, to długo byliśmy zdecydowani na gaz (biegnie w ulicy głównej), a tu takie zaskoczenie przy składaniu papierów o war. przyłączenia. Zastanawiamy się nad kotłem na drewno lub ekogroszek. Może ktoś ma takie cudo i podzieli się doświadczeniami z użytkowania. Zimą napali się i luzik, a latem przy 30 stopn. upałach mam palić w piecu, żeby mieć ciepłą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 04.03.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam, Będę budował domek w Załomiu. Teraz jestem na etapie załatwiania pozwolenia i szukania ekipy do SSO. Mam pytanie, czy jest ktoś, kto może polecić swoją ekipę, - oczywiście z której był zadowolony Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpluto 05.03.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam wszystkich.Mam pytanie odnośnie tynków cementowo-wapiennych oraz instalacji alarmowej. Czy ktoś może polecić wykonawców tych robót?Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 06.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Aha, jeżeli ktoś potrzebuje stali na budowę i ogrodzenia działki (siatka, ogrodzenia panelowe itd.) to mogę pomoc A po ile siatki lub panele? Na wiosnę chcę grodzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts