Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tak ... i jeszcze kurcze z tym gazem problem. Jak rozwiązaliście sprawę ogrzewania w domu? Ktoś się szarpnął na pompę ciepła?

Jargoss,

Z mężem zaczynamy budowę na wiosnę i zdecydowaliśmy się na pompę ciepła powietrze- woda. Nie chcę w domu żadnych pieców na eko groszek, itp, a mamy zbyt dużą odległość, by pociągnąć na działkę gaz.

Jargoss,

Z mężem zaczynamy budowę na wiosnę i zdecydowaliśmy się na pompę ciepła powietrze- woda. Nie chcę w domu żadnych pieców na eko groszek, itp, a mamy zbyt dużą odległość, by pociągnąć na działkę gaz.

Nie boicie się, że taka PC w zimie nie wydoli?Pompa powietrze- woda to raczej do CWU.

Sorry za 2 posty na raz, jakoś mi się tak kliknęło, a później nie wiedziałam jak wykasować. Może moderator forum to zrobi :) A teraz pytanie z innej beczki: ile faktycznie zajmuje uzyskanie pozwolenia na budowę w Goleniowie od momentu złożenia wszystkich papierów? Mają ustawowo trochę czasu, a jak to wygląda w rzeczywistości?

Co do ogrzewania, to długo byliśmy zdecydowani na gaz (biegnie w ulicy głównej), a tu takie zaskoczenie przy składaniu papierów o war. przyłączenia. Zastanawiamy się nad kotłem na drewno lub ekogroszek. Może ktoś ma takie cudo i podzieli się doświadczeniami z użytkowania. Zimą napali się i luzik, a latem przy 30 stopn. upałach mam palić w piecu, żeby mieć ciepłą wodę?