Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po fakcie zadzwoniłem do starostwa i o dziwo takie budowle bo to jest wg prawa budowla należy zgłosić do urzędu.

a to nawet nie wiedziałem, ale lepiej się śmiać niż płakać... :)

A my od soboty mieszkamy.

Szkoda, że z niewykończonym poddaszem ;)

Pomimo to jest super :)

Brawo! naprawdę gratuluję! nie ważne jak ważne że już :) a podobno (nie wiem na ile jest to prawdą, bo jeszcze nie miałem okazji się przekonać) z czasem w nowym domu sprząta się coraz mniej...

pozdrawiam

Witam. Kilka dni temu zamówiłem trochę desek w tartaku w Pucicach nie miałem czasu pojechać osobiście, bo czynny do 16a ze Szczecina jest trochę km, to poprosiłem właściciela żeby mi wybrał i odłożył, pojechałem z zamówionym transportem po odbiór o godz. 18 gdy tartak już jest zamknięty, ale wydał mi deski stróż. Jak zobaczyłem towar to aż mi włosy na głowie stanęły, deski całe czarne i zagrzybiałe, zadzwoniłem do właściciela, że wybrał mi samo dziadostwo to zaczął się wydzierać do słuchawki, że jak nie chcę to mam zostawić i kiedyś przyjechać po odbiór pieniędzy a ponadto cytuję "żebym mu nie zawracał dupy" . Cham, prostak i burak. NIE POLECAM TEGO TARTAKU.

Pozdrawiam

Witam. Kilka dni temu zamówiłem trochę desek w tartaku w Różycy nie miałem czasu pojechać osobiście, bo czynny do 16a ze Szczecina jest trochę km, to poprosiłem właściciela żeby mi wybrał i odłożył, pojechałem z zamówionym transportem po odbiór o godz. 18 gdy tartak już jest zamknięty, ale wydał mi deski stróż. Jak zobaczyłem towar to aż mi włosy na głowie stanęły, deski całe czarne i zagrzybiałe, zadzwoniłem do właściciela, że wybrał mi samo dziadostwo to zaczął się wydzierać do słuchawki, że jak nie chcę to mam zostawić i kiedyś przyjechać po odbiór pieniędzy a ponadto cytuję "żebym mu nie zawracał dupy" . Cham, prostak i burak. NIE POLECAM TEGO TARTAKU.

Pozdrawiam

Witam!!!

Ja polecam tartak ze Stawna koło Goleniowa obsługa solidna, towar pierwsza klasa, można się dogadać z właścicielem. Materiał mają bardzo dobry, a co ważne własny transport i ceny również bardzo konkurencyjne jak na nasz rejon.

pozdrawiam Jola i Daniel :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam, ja pana Krzysztofa niestety nie znam. My kończymy powoli zabudowę poddasza z regipsów, następna w kolejce jest kotłownia i łazienki. W między czasie wylałem taras i fundament pod przyszłe ogrodzenie od frontu (ale to napewno nie w tym roku). Obecnie szukam wykonawcy na ocieplenie domu (bez elewacji). Jakby ktoś miał "dobry i tani" namiar będę wdzięczny ;)

• 1 month później...

Halo, grupa chyba już umarła...

ja też prawie... tak na poważnie miałem "lekkie" problemy zdrowotne i od tygodnia leżakuje w szpitalu a budowy pilnuje żona, to jej pierwszy raz ;D

ale radzi sobie więc dobrze jest. Ja podobno niedługo wychodzę więc będę mógł zdać więcej realicji z budowy. Na dzień dzisiejszy poddasze skończone (bez malowania), kotłownia w kafelkach, i teraz robi się łazienka mała, później kolejne. i z rzeczy najważniejszych to mam wstawione drzwi wejściowe i napewno się nimi pochwalę bo jestem z nich dumny ;)

pozdrawiam zapadającą w sen zimowy grupę...

Witajcie po dłuższej nieobecności... mi się troche plany pokiełbasiły i teraz dopiero zaczynamy walkę z podziałem działki na dwie mniejsze ;) no i trochę zmieniła mi się koncepcja wyboru domu ze względu na jego wysokość i min rzędną domu na 151cm nmp ;)

Wybraliśmy Murator C117B oczywiście w lustrze i salonem na południe ;) Możecie coś podpowiedzieć swoim okiem co byście zmienili, co warto zostawić? Każda propozycja będzie przeze mnie przemyślana... co 10 głów to nie jedna :)

Ja już zauważyłem:

1. prawy taras idzie wek, i na tej ścianie okna

2. drzwi tarasowe z pokoju na parterze idą wek

3. na taras wchodzimy z salonu na tylną ścianę co za tym idzie taras będzie za salonem ;)

4. drzwi z kotłowni na tył domu muszą być!

5. martwią mnie 4 kominy :/ drogi interes ;)

6. na górze z pokoju 17 i 18 zrobić jeden wielki z garderobą i morze jeszcze jedna łazienka dla małżeństwa ;)

7. na parterze nie wiem czy da radę ten "wykusz" w pokoju wyrzucić, zawsze prościej i taniej ;)

Coś jeszcze ciekawego zobaczyliście?

• 3 weeks później...
Witajcie po dłuższej nieobecności... mi się troche plany pokiełbasiły i teraz dopiero zaczynamy walkę z podziałem działki na dwie mniejsze ;) no i trochę zmieniła mi się koncepcja wyboru domu ze względu na jego wysokość i min rzędną domu na 151cm nmp ;)

Wybraliśmy Murator C117B oczywiście w lustrze i salonem na południe ;) Możecie coś podpowiedzieć swoim okiem co byście zmienili, co warto zostawić? Każda propozycja będzie przeze mnie przemyślana... co 10 głów to nie jedna :)

Ja już zauważyłem:

1. prawy taras idzie wek, i na tej ścianie okna

2. drzwi tarasowe z pokoju na parterze idą wek

3. na taras wchodzimy z salonu na tylną ścianę co za tym idzie taras będzie za salonem ;)

4. drzwi z kotłowni na tył domu muszą być!

5. martwią mnie 4 kominy :/ drogi interes ;)

6. na górze z pokoju 17 i 18 zrobić jeden wielki z garderobą i morze jeszcze jedna łazienka dla małżeństwa ;)

7. na parterze nie wiem czy da radę ten "wykusz" w pokoju wyrzucić, zawsze prościej i taniej ;)

Coś jeszcze ciekawego zobaczyliście?

Witam,

widzę, że nikt się nie garnie to ja coś napiszę :) wybór projektu kwestia gustu a o gustach to wiadomo... ważniejsze jest to czego od domu (rozkładu) oczekujecie. Ale do rzeczy: uważam drzwi tarasowe w małym pokoju (biurze) za zbędne skoro jest wejście z salonu. Drzwi z kotłowni na taras jak najbardziej! Na 100% nie będziesz żałował. Co do kominów to u mnie było podobnie - ja jeden wyrzuciłem całkowicie, przeanalizuj sobie gdzie są jakie kanały i czy oby napewno wszystkie są potrzebne (u mnie np. były wentylacje w każdym pokoju na poddaszu i garderobach) Jeden komin czy to systemowy czy tym bardziej murowany to naprawdę spory koszt i należy o tym pamiętać. Łącząc pokoje na piętrze musisz założyć jak dużą planujesz rodzinę i ile będzie ich potrzebnych ;) tu kolejne podobnieństwo do mojego projektu. Połączyłem dwa pokoje w dużą sypialnię z większą garderobą i dla mnie jest ok, ale niektórym to może nie odpowiadać (patrz dyskusja o gustach ;) Wykusz napewno da się wyrzycić, nie jest to nie wiadomo jak ważny element.

Niezależnie od tego co zdecydujesz i co ludzie "doradzą" kieruj się tym co dla ciebie jest ważne bo to ty będziesz tam mieszkał i tobie będą później przeszkadzały ewentualne "babole" których nie zmieniłeś :D

powodzenia!