izaska 08.07.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Fiolka7911Właśnie sobie przypomniałam ,że juz mówiłaś jaki dom bedziesz stawiać.Mój będzie trochę większy- 144m2 na parterze,33m2 garaż i 15m2 pomieszczenie gosp. a no i poddasze użytkowe -otwarta pzrestrzeń do aranżacji-kiedys tam 68m2.Myślę ,że to dużo za dużo dla trzech osób...ale do tego poddasza użytkowego namówiła nas architekt,że niby taniej w budowie???łatwiej ewentualnie sprzedać no i nie wiadomo co w życiu sie wydarzy-córka będzie chciała zamieszkać,starych rodziców trzeba będzie przygarnac itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaPrzemko 15.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Widzę,że ostatnio tylko my tu sobie piszemy-wszyscy pewnie siedzą juz na swoich budowach,albo ciężko na nie pracują ,że się nie odzywają... Po długiej przerwie wracam na forum Miałam małe zawirowania - sprzedaż jednego mieszkania i remont drugiego. Do tego brak neta i życie na kartonach. Na budowie nie siedziałam, ale mała wizytacja była. W zeszły poniedziałek zaczęły rosnąć ściany i jak przyjechałam w piątek na kontrolę, to aż dech mi zaparło. Powoli widać zarysy naszego "Adasia" Muszę trochę zaktualizować swój dziennik budowy Do tej pory nie miałam na to czasu, a sporo się zmienia na naszej działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 16.07.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witajcie mam małe pytanko, Szukam ekip budowlanych a być może ktoś z was słyszał o ekipach z okolic stargardu:M. Ryziński lub M. Stefaniak?Macie jakieś opinie o nich?Będę wdzięczna za wiadomości na prv.PozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 17.07.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Za dużo radości było naprzód i co...pozwolenia na budowę niema!!!... Brakło jakiegoś papierka,w jednym błąd do poprawienia i czekam aż pani wróci z urlopu...wściec sie idzie... Czekam na wycene mat.z Darbudu-robią pozytywne wrażenie. Zaczynam "sptykać się z budowlańcami" narazie jeden mi przypasował-czekam na wycenę robocizny. Ponawiam pytanie może ktoś z nim budował-Zieliński Darek się nazywa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 19.07.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Hej Ja mam wycenę z Marbudu i Darbudu. Korzystniejsze warunki zaproponowali w Darbudzie. Izaska nie denerwuj się oszczędzaj nerwy na czas budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 19.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam !!! My stawiamy dom w zalomiu i mamy ( sciany ,dach ,okna ) do tej pory wsztstkie materialy zalatwial nam budowlaniec .Teraz juz bedziemy robic troszke na wlasną reke ( bo taniej)Slyszlam ze w goleniowie jest jakis sklad budowlany z dobrymi cenami - jak ktos ma namiary to bede wdziecznaObecnie poszukujemy welny na ocieplenie dachu + potrzebne do tego akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 20.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Mam wycenę z Darbudu-przeraziła mnie!!!(130 za SSO) więc nie wiem czy iść do Marbudu-złe opinie o nich krążą... Posiedziałam przy int. i powiem Wam ,że taniej można wszystko znaleźć z int.np. allegro i przy większej zamawianej ilości transport gratis-tylko kto będzie tego wszystkiego pilnował? Czekam na wycenę prac budowlanych pierwszego budowlańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 25.07.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 WitamDzisiaj robimy wykop pod fundament. Izaska moja wycena w DARBUDZIE to ok. 85 tyś zł. razem z dachem i oknami połaciowymi. Co do materiałów z internetu to robiłam rozeznanie i wszędzie doliczają transport. Jedna firma zaoferowała mi ytong 24 za 7,60 zł/szt. + 900 zł transport- czyli wychodzi prawie na to samo jak doliczyć jeszcze koszt rozładunku. Dochodzi tu jeszcze ryzyko dostawczenia towaru wadliwego- ja się właśnie tego boję. I potem " szukaj wiatru w polu". Stwierdziliśmy, że to bez sensu jeśli mamy pod nosem hurtownie, która na każde gwizdnięcie dostarczy nam towar.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 29.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Izasko, pamiętaj o negocjowaniu cen! Przejrzyj ceny w necie, zrób notatki i uderz jeszcze raz po wycene do hurtowni. Tylko bądź przygotowana. Jestem pewna, że dużo zejdziesz z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaPrzemko 31.07.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Negocjowanie cen to podstawa. Co do tej wyceny z Darbudu, to nie wiem co Wam policzono i na jakie materiały się zdecydowaliście, jak dużą macie połać dachu. To wszystko wpływa na cenę. Nam generalnie współpraca z Darbudem jakoś się układa. Trochę negocjacji, osobiste spotkanie z ich przedstawicielem i wszystko idzie ok. Dostawy w miarę terminowe. Ustaliliśmy, że będą odbierać to co nam zostanie z materiałów budowlanych bezpłatnie. Zamówienia składamy telefonicznie lub mailowo. Marbud z tego co się orientuję ma droższe materiały. Razem z mężem także planowaliśmy zakupy przez Allegro, bo miało być taniej. Kilka telefonów, porównanie cen i problemy z transportem utwierdziły nas w przekonaniu, że nam się to nie opłaca. Często okazywało się, że transport wcale nie jest gratisowy. No i pilnowanie oraz ponaglanie dostawców spadnie na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 02.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Odległość od dostawcy tez nie jest bez znaczenia,Można kupić na "styk", a później po te parę "cegieł" podjechać.Ściąganie z drugiego końca Polski będzie i kosztowne (drugi raz transport) i czasochłonne. U mnie "robi się" elektryka. Mam więc ostatnie chwile na zastanowienie się, czy w kuchni potrzebuje z dwieście czy z trzysta gniazdek :] Budowa idzie powolutku, ale też nigdzie nam się nie śpieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 02.08.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Tak piszecie o tym Darbudzie ze chyba tam podjedziemy i zobaczymy co uzyskamy na ocieplenie dachu !!!! Biore sie za szukanie cen w necie - mam nadziej ze cos znajde A w necie sa 2 adresy Darbudu!!! to sa dwa rozne składy ????? ma znaczenie do ktorego sie wybrac ??? Tsunami- no u nas przed elrktryka byłam przekonana gdzie bedzie zlew np a teraz jak juz jest po elektryce to nagle mi sie odwidzialo i teraz podoba mi sie zlew akurat tam gdzie jest skupisko gnazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 03.08.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 WitajciePoczytałam co piszecie i myślę ,że macie rację...Muszę się przyłożyć, porobić kalkulacje i myśleć o negocjacjach poważnie.Po otrzymanej wycenie nie odzywałam się przez tydzień to sami zaproponowalli mi,że mogą policzyć beton i drewno w cenach netto czyli 11 400 mniej-nieźle co?Wydaje mi się ,że teraz też maja mniej klientów i starają sie o każdego potencjalnego ...A mój dom też nie należy do tanich w wykonaniu-powierzchnia dachu-400m2.Pierwsza wycena budowy brzmi-87 tys. netto...Ciągle też nie mogę podjąc decyzji z czego budować-wycena jest na Ytong 24.(ale bez oczeplenia-ocieplenie to dodatkowy koszt- i znowu pytanie-wełna czy styro???)Może z czegoś taniej i niekoniecznie gorzej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 03.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Nima, Darbud to ten na Brygady Legionów. Drugi adres dot. małego oddziału, bardziej sklepu niż hurtowni. Izaska, beton zamów sama z betoniarni a nie przez hurtownię. Zadzwoń do Betmixu z Nowogardu albo do Miękowa. Z kolei drewno na więźbę załatw w tartaku a nie u pośrednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 03.08.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Nima, Darbud to ten na Brygady Legionów. Drugi adres dot. małego oddziału, bardziej sklepu niż hurtowni. Izaska, beton zamów sama z betoniarni a nie przez hurtownię. Zadzwoń do Betmixu z Nowogardu albo do Miękowa. Z kolei drewno na więźbę załatw w tartaku a nie u pośrednika. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR_ZGL 05.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, gdyby ktoś szukał ekipy od malowania czy podłóg to proszę o kontakt na privie, podam namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuchsler 11.08.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Mam do sprzedania ok 230 szt. dachówki Roben miedziany +, cena 2 zł za szt. do odbioru własnego w Załomiu gm. Goleniów. Zainteresowanych proszę o odpowiedź na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 12.08.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 poszukuje kogas do ocieplenia poddasza +regipsy -bede wdzieczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 16.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam grupę po dłuższej przerwie. dobre wieści na początek - poradziłem sobie ze sprzedażą domu w Poznaniu i od jutra rozpoczynam dalszy etap budowy Tymianka !! Drewno na więźbę zamówione, cieśla i dekarz zamówiony, ekipy instalacyjne grzeją palniki. Odpalamy "podwójny dyfuzor" bo 6 grudnia Mikołaj musi mieć gdzie podrzucić prezenty. Tak więc wracam aktywnie na forum aby relacjonować przebieg prac. Co do ekip wykończeniowych - chętnie skorzystam z polecenia - posadzki, tynki, poddasze. pozdrawiam i suchej pogody wszystkim życzę! Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 16.08.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hiromi, odwiedziłam kilka dni temu Twój blog i byłam wielce zdziwiona, że przestałeś pisać. To teraz rozumiem dlaczego Nikogo Ci nie polecę z ekip, bo wygląda na to, że jesteśmy na podobnym etapie. Więźba już czeka na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts