Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie!!!

Hej Ww tu masz pewnie inny login ale licze na to ze mnie zobaczysz dołączam się do prośby marty o kosztorys projektu amaltea III. Razem z dziewczyna wybraliśmy ten projekt i w czerwcu orzyszłego roku ruszamy z budowa, mysle ze będziemy mogli troche zaoszczedzic na materialach dlatego iz pracuje w hurtowni duzej materialow budowlanych no i mam taniej zapraszam innych którzy maja blisko moge dac spore rabaty to nie reklama :) tylko chec pomocy innym. Jesli ktos buduje ten domek w warminsko mazurskim prosze o kontak. Moj e-mail [email protected]. Ww licze na kosztorys albo jesli ktos inny z zyczliwych forumowiczów by mi podesła byłbym niezmiernie wdzieczny. Pozdrawiam wszytskich

czy ktos sie orientuje ile teraz biora za wylanie posadzek ?????

Ja znalazłem ekipę za 12 zł od metra.

U mnie dach się robi - końcówka więźby i we wtorek foliowanie membraną.

Skompletowałem już wszystkie ekipy, okna, bramy i schody już się produkują.

Czekam na dachówkę - na 17 września transport. Zaraz zamykam stan surowy i wpuszczam elektryka oraz ekipy wodno-kanalizacyjno - grzewcze.

Wygląda na to, że grudzień jest realny jako termin zasiedlenia.

Zobaczymy.

zdjęcia będę robił jutro to wrzucę na bloga.

Tymczasem pozdrawiam Grupę! :D

Ja znalazłem ekipę za 12 zł od metra.

To bede wdzieczna za namiary na nich !!!! :wink: oj szybko planujesz zasiedlenie a zdazy wszystko wyschnąc ???

U nas juz 2 tyg po polozeniu tynkow i nadal raz sucho raz mokro mimo ladnej pogody i przeciagach całodniowych.

Od pazdziernika zaczynamy hydraulike i posadzki .Planujemy zamieszkac najwczesniej wiosna :wink:

Witam grupę,

z radością donoszę, że dzisiaj zawisła WIECHA !!

Cieśle spisali się na medal i w 10 dni postawili więźbę! A nie była to łatwa konstrukcja.

W sumie to trochę się dziwię architektom - większość domów projektowanych w Archonie (a trzeba przyznać,że ładne to domy) ma zbyt małe przekroje krokwi. Większość cieśli zaleca pogrubienie. Nie wiem jak u Was ,ale ja się zdecydowałem.

Od jutra zaczynamy pokrywać dach membraną i kłaść łaty.

Dachówka robi się w fabryce, w Niemczech i będzie za 10 dni u nas.

Teraz już przygotowujemy się do montażu okien, bram garażowych i drzwi.

Elektryk stoi już na progu i tylko czeka na zamknięcie stanu surowego.

Tynkarze i instalatorzy też zacierają ręce do roboty więc ogólnie rzecz biorąc , 15 grudnia zasiedlamy dom!!

Pogoda nas wspiera i liczę na słoneczny październik.

pozdrawiam,

Arek

Witajcie,

faktycznie pogoda sprzyja, więc i na budowie dużo się dzieje. Dziś pojawiła się u nas na dachu pierwsza dachówka :D

Ale żeby nie było za wesoło, mam kłopot z odkurzaczem centralnym.

Czy znacie kogoś, kto w najbliższych dniach mógłby zrobić instalacje do odkurzacza centralnego? Niestety słynna firma Odkurzacze Centralne z Przybyszewszkiego (same pozytywy na liście :roll: ) wystawiła nas do wiatru. Nie tylko nie przyjechali w umówionym terminie, ale w ogóle nas nie poinformowali, że mają teraz inne duże zlecenie. Wysłali nas na drzewo, nawet bez głupiego "przepraszam" :evil:

Mamy kilka dni do tynków i zaczynamy szukać wykonawcy instalacji odkurzacza. Bosko :evil: HELP!!

pozdrawiam

coffee

Witajcie,

mam kłopot z odkurzaczem centralnym.

Czy znacie kogoś, kto w najbliższych dniach mógłby zrobić instalacje do odkurzacza centralnego?

pozdrawiam

coffee

Witaj coffe - a znasz EKO s.c ze Słupska?

Będą za 2 tygodnie u mnie odkurzacz i pozostałe instalacje robi. W Miękowie też coś ostatnio robili. I bardzo byli chwaleni.

mogę na priv podesłać namiar.

U mnie dachówka się kładzie, tynkujemy garaż pod bramy i za moment zaczynam tynki w pokojach.

Okna i drzwi z bramami garażowymi montuję w nowym tygodniu.

Zdjęcia na blogu wrzucę jutro bo jestem już zmęczony.

pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin.

Arek

Dzięki Hiromi, tak myślałam, że mogę na Ciebie liczyć :) Już w piątek jednak skontaktowaliśmy się z drugim wykonawcą z listy szczecińskiej i umówiliśmy się na wtorek. Mam nadzieję, że się nie rozmyśli :wink: W razie gdyby jednak, zgłoszę się po kontakt.

Kibicuję Wam gorąco, żeby udało się spędzić święta w domu.

Czy wiecie jak wygląda w naszej lokalnej Enei przejście na normalną taryfę? Boję się, że grzanie zimą prądem budowlanym da mi sie portfelu we znaki.

Witam,

nie ma sprawy cofee.

Co do enei to nie wiem jeszcze jak to się robi.

U mnie dachówka już częściowo na dachu, ścianki działowe poddasza gotowe. Od jutra zaczynamy ją rozkładać i powoli dach będzie się robił coraz piękniejszy.

zapraszam na bloga - dodałem zdjęcia.

pozdrawiam grupę!

Witam wszystkich

Jutro ruszamy z ścianami. Musimy zdecydować się na komin. Jasny gwint kompletnie nie wiem jaki mamy wybrać. Różnica w cenie kolosalna Schiedel ok. 8800 zł, IBF ok.6000 zł. Jaki polecacie. Pomocy......

Greg&Jola bloczki betonowe, ytonga i stal braliśmy z DARBUDU, beton z Betmixu. Zadzwoń jeszcze do firmy DOMINO z Klinisk- dzisiaj kupiliśmy od nich klej do ytonga. Może jakieś fajne ceny Wam zaproponują :-)

Ul. Szczecińska 46, 72-123 Kliniska Wlk

Tel./fax. 091/460 04 34

kom. 0504 195 001

Pozdrawiam

Fiolka, nie doradzę Ci wielce. Mamy Schiedel, ale nie wiem czemu :roll: Mąż zdecydował i tyle. Sprawdz na Wymianie Doświadczeń, było tam kilka wątków na ten temat.

Może komuś się przyda namiar na kontener do wywozu odpadów. Najtaniej znalazłam- 10m3 wszystkiego oprócz papy za 650zl.

Czy wiecie może gdzie najlepiej zaopatrywać sie w rośliny do ogrodu? Najlepiej w cenach hurtowych, bo ilości spore. Najszybciej potrzebny mi jałowiec chiński Stricta i/lub Obelisk.

Witam nowych sąsiadów :)

Wieści z mojego placu boju to zrobione tynki. Teraz się dzielnie suszą a ja muszę w trybie pilnym zdecydować się na grzejniki. I mam problem - czy do salonu dać białe, niejako "neutralne" czy ozdobne, które będą odważnym elementem dekoracyjnym.

Widzę coffee, że robisz ogródek? Ja co prawda zrobiłam sobie plan, ale w tym roku chyba nic nie ruszę - brak kaski i czasu :( Jak nic wprowadzę sie na ugór :(

edit. Czy ktoś już wybierał kominek i może jakiś salon polecić?