coffee 13.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tsunami, ogród jednak poczeka do wiosny. Boję się, że rośliny mogą się nie ukorzenić skoro widmo przymrozków się pojawia. Czekam więc do wiosny, tylko boję się, że pieniądze wtedy znajdą sobie inny cel Z kominkami trafiłaś w 100% w moje potrzeby właśnie przeszukuję net i sama już nie wiem, na jaki wkład się zdecydować. Póki co byliśmy w Steel Art na Gdańskiej i u Buczka w Dąbiu. Szukam jeszcze kogoś, najchętniej poleconego. Ps. grzejniki do salonu chyba wolałabym neutralne, a szaleństwo zostawiłabym do łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 14.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Polecić nie polecę. Na razie zrobiłam kominkowy nalot na Castoramę (najwięcej mają przy rondzie na Cukrowej) ale nic mi się nie podobało. Zachwyciłam się podnoszonymi do góry kominkami Steel-Art , ale w moim projekcie nie mam na mechanizm miejsca Pewnie je oglądałaś w salonie. Za to okazało się, że z grzejnikami mogę jednak trochę poczekać, bo na dole tynki nie chcą schnąć, więc podłogi pewnie zrobimy dopiero na wiosnę. Plan jest taki, aby zimą wykończyć górę. Musze więc się zając kafelkami do łazienki i jakąś fajną wanną. A ja tak nie lubię zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 14.10.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Tsunami, Ty mnie nie stresuj, że tynki nie chcą schnąć Właśnie są u nas tynkarze i mam nadzieję, że od grudnia ruszamy z wykończeniówką. Nie ma innej opcji! Co do kominków to faktycznie chcemy z podnoszoną szybą. W Steel Art wchodzi w gre Spartherm Varia 1h lub w innych źródłach Arysto10. Do końca tygodnia musimy zdecydować. Jakby ktoś szukał to mam do polecenia posadzkarzy. Jesteśmy baardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 16.10.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Co do tynków to na razie mam pożyczoną kozę i dogrzewam - ale schnąc nie chcą. Jednak pogoda ma się zmienić na lepsze, to może i tynkom to podpasuje. Proszę coffee jak sie zdecydujecie na kominek to wrzuć jego fotkę po zamontowaniu. A czy Ty chwaliłaś się fotkami z budowy? Jakoś żadnych sobie nie przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR_ZGL 16.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam wszystkich Jutro ruszamy z ścianami. Musimy zdecydować się na komin. Jasny gwint kompletnie nie wiem jaki mamy wybrać. Różnica w cenie kolosalna Schiedel ok. 8800 zł, IBF ok.6000 zł. Jaki polecacie. Pomocy...... Greg&Jola bloczki betonowe, ytonga i stal braliśmy z DARBUDU, beton z Betmixu. Zadzwoń jeszcze do firmy DOMINO z Klinisk- dzisiaj kupiliśmy od nich klej do ytonga. Może jakieś fajne ceny Wam zaproponują Ul. Szczecińska 46, 72-123 Kliniska Wlk Tel./fax. 091/460 04 34 kom. 0504 195 001 Pozdrawiam Witam, jeśli o komin Scheidel chodzi to polecam, tylko montażysta musi być dobry, bo można mieć banan zamiast komina Scheidel co prawda trochę droższy, za to jakościowo bardzo porządny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR_ZGL 16.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Co do tynków to na razie mam pożyczoną kozę i dogrzewam - ale schnąc nie chcą. Jednak pogoda ma się zmienić na lepsze, to może i tynkom to podpasuje. Proszę coffee jak sie zdecydujecie na kominek to wrzuć jego fotkę po zamontowaniu. A czy Ty chwaliłaś się fotkami z budowy? Jakoś żadnych sobie nie przypominam Co do tynków, proponuję przy najbliższych suchych dniach otworzyć tyle okien ile się da i ogrzewanie na wysokie obroty. Wilgoć nie odparuje w zamkniętych pomieszczeniach. Proponuję zostawić je przez zimę i na wiosnę dopiero działać z malowaniem itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 06.11.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Czy wiecie może gdzie najlepiej zaopatrywać sie w rośliny do ogrodu? Najlepiej w cenach hurtowych, bo ilości spore. Najszybciej potrzebny mi jałowiec chiński Stricta i/lub Obelisk. witam, Zapraszam do ogrodnictwa Białuń 49 - duży wybór i ceny hurtowe. To moje rodzinne więc gwarantuję zadowolenie. No i robimy profesjonalne nawodnienia - będzie jak znalazł do nowych ogrodów - a ile taniej! Trochę milczałem ale roboty mam w bród, praca dyplomowa i jeszcze budowa, to się trochę deaktywowałem. Jutro wrzucę trochę zdjęć na bloga. Co do postępów na budowie: - dach piękny gotowy - instalacje (woda, kanaliza, biały montaż, grzanie, wentylacja, odkurzacz) gotowe, - posadzki wylane, - u mnie z uwagi na ogrzewanie podłogowe trochę nietypowo to poszło, bo musiałem zalać przewody na obu kondygnacjach. Teraz jeszcze 10 dni na podsuszenie posadzek i będzie można stawiać rusztowanie do tynkowania. Przyszły już pierwsze kafle do łazienki na parterze i rozglądamy się za resztą kafli i podłogami. Schody udało się zamówić za naprawdę dobrą cenę - mam z sapeli taniej niż u niektórych z sosny bejcowane. I do tego piękne balustrady w cenie. Kominek sobie na razie odpuszczam - zacznę wiosną - budżet nie wytrzyma, ale swój typ już mamy - skromny, minimalistyczny narożny , z delikatnym wykończeniem/obramowaniem marmurowym - reszta w płycie GK. Ogrzewanie podłogowe będzie gotowe do wygrzewania za 20 dni. Rekuperacją też włączymy na maksa. W sumie to nie spieszy się nam bardzo ale cały czas celujemy w końcówkę grudnia, może nie jeszcze na stałe ale już meble będziemy wnosić i kartony przeprowadzkowe ( a mamy ich 100) powoli rozpakowywać. I to będzie najbardziej oczekiwany moment - na razie żyjemy na kartonach i zestawie ratunkowym ciuchów. Ale jakoś dajemy radę. Zapraszam od jutra na bloga - będą nowe zdjęcia. pozdrawiam, hiromi PS gdyby ktoś ze znajomych poszukiwał ciekawie położonych działek budowlanych w Białuniu o pow. 1505 m.kw., z warunkami zabudowy i dobrą ceną - zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 07.11.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Hiromi, z nieba mi spadasz z tymi roślinami i nawodnieniem. Odezwę się w lutym, bo wszelkie prace ogrodowe odłożyliśmy do wczesnej wiosny. Gratauluję postępów w budowie, zajrzę na blog i obejrzę zdjęcia. U nas podobnie sprawy się mają. Czekamy na wyschnięcie tynków i za 2 tygodnie ruszamy z kaflami. W tzw. międzyczasie mąż dłubie przy ocieplaniu poddasza. Żeby nie było, że jędza jestem, pomogę mu w przyszłym tygodniu Termin przeprowadzki- ostatni tydzień lutego. Ostateczny i niepodważalny, choć wiele będzie jeszcze rzeczy do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 09.11.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 witaj coffee, o to Wy podobnie jak my idziecie do przodu! My trochę weryfikujemy nasze zapędy grudniowe - trochę się boimy wilgoci i wydłużamy etapy schnięcia. Podobnie też zamierzam podejść do tematu poddasza - sami będziemy utykać wełnę i mam zaprzyjaźnioną złotą rączkę do regipsów. ceny jakie wołają "fachowcy" - "wołają o pomstę do nieba" To też pewnie opóźni o kilka dni roboty ale ile kasy zostanie. Otoczenie domu zostawiamy na wiosnę, podobnie jak ogrodzenie i małą architekturę. Teraz tymczasowo położyc planuję jakieś stare płyty żelbetowe z ogrodzenia betonowego lub temu podobne i bedzie wjazd do garażu i podejćie do domu. wiosną sie to zdejmie i położy kostkę i będzie super. pozdrawiam, hiromi PS zdjęcia dopiero dzisiaj wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 09.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Hiromi- no,no,jestem pod wrazenie szybkosci prac jakie postepuja u Ciebie !!! idziesz jak burza !!! ae z ta wilgocia to niestety masakra my tynki kladlismy we wrzesniu i dalej potrafi wilgos na nich wyjsc -tyle ze my nie ogrzewamy bo nam jeszcze pradu brak Zycze szybkiej wprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiatomek1719503162 13.11.2009 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam grupe Goleniowska nawet nie mialem pojecia ze my tez mamy swoje forum Dzieki coffee za namiary z przyjemnoscia dolacze do grona Goleniowian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 14.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Kasię i Tomka witam serdecznie w wątku, trochę tutaj pusto bo wszyscy pewnie na budowach dzielnie pracują U nas tynki nadal schną. Nie wiem na ile wpływa na to fakt, że głównych drzwi jeszcze nie mamy (są zabite deskami) i nie grzejemy cały czas, tylko w momentach, kiedy jest tam ekipa. Powolutku robimy natomiast górę. Co prawda ścianek działowych jeszcze brak ale glazurę do łazienki udało nam się już wybrać. W poniedziałek też wreszcie wymierzymy - i mam nadzieję zamówimy - drzwi wejściowe. Hiromi & coffee - trzymam kciuki za powodzenie Waszych planów wprowadzkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpluto 22.11.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam Wszystkich Zaczynam budowę w okolicy Goleniowa a dokładnie w Rurzycy. Mam pytania co do piasku zasypowego gdzie najtaniej można go kupic lub zorganizować? Poszukuję także jakiegoś garażu blaszanego lub budy na budowę jakby oczywiście ktoś w okolicy taką dysponował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 22.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 witam, proponuję ANBET Miękowo -tanio i dobrze.Ja całą budowę z nimi pracuje i jestem zadowolony. możesz też u nich beton zamawiac na późniejsze etapy. Polecam. Telefon - napisz na priv. pozdrawiam,hiromi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 25.11.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam wszystkich po długiej przerwie Dzisiaj u nas zalewają strop. Trochę mamy opóźnienia tzn. 1 m-c ale akurat do tego to już zdążyliśmy się przyzwyczaić . 14 grudnia mają zacząć robić dach. Co do betonu to braliśmy z Betmixu z racji tego, że budowa w Krzywicach. A jeszcze jedno z jakiej firmy macie okna dachowe? Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 26.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam wszystkich po długiej przerwie Dzisiaj u nas zalewają strop. Trochę mamy opóźnienia tzn. 1 m-c ale akurat do tego to już zdążyliśmy się przyzwyczaić . 14 grudnia mają zacząć robić dach. Co do betonu to braliśmy z Betmixu z racji tego, że budowa w Krzywicach. A jeszcze jedno z jakiej firmy macie okna dachowe? Pozdrawiam budujących witam po długiej przerwie U nas jest dziewięć okien firmy FAKRO. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma zamontowane solary próżniowe z firmy BIAWAR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 26.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ja mam pięć okienek i też mam Fakro - nie wiem jak inni, ale mi odpowiadają. Miło też donieść, że w końcu udało się zamontować drzwi balkonowe na poddaszu i teraz stan jest faktycznie "zamknięty" Jutro chyba kończymy tynkowanie! Lecę po kozę do "GS-u" i będę wysuszał tynki. pozdrawiam hiromi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 29.11.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam grupę "G" ! z radością donoszę, że tynki położone! W sobotę ostatnie pacnięcia, sprzatanie i koniec. Teraz to już naprawdę wnętrze zaczyna przypominać dom. Można zacząć planować pozostałe prace. Wstawiłem już "kozę" i zaczynam grzać. Po pierwszym dniu widać jakie to skuteczne urządzenie. Trochę rur, kilka kilogramów węgla a ciepło się robi naprawdę szybko. Widać już po pierwszym dniu jak schną te nasze tynki. Teraz zatem przerwa na zakupy kafli i podłóg do pokoi.Jak tynki podeschną wchodzimy na poddasze z wełną i regipsami. Do 10 grudnia trwa akcja suszenie. pozdrawiam grupę! PSzdjęcia już są na bloogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 02.12.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Życzę aby te tynki schły Ci szybciej niż moje. Wciąż czekam aż łaskawie wyschną :/ Nie ma jednak tego złego... Nie wylałam podłogi więc mogę ją zmienić. I właśnie porzuciłam wizję parkietu w salonie. Tak jak korytarz cały zostanie wyłożony płytkami i wrzucę pod spód ogrzewanie podłogowe. Nadal nie znalazłam kominka który by mi się spodobał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 02.12.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tsunami, a jakiego kominka szukasz? Długo szukałam swojego i w końcu poszłam na ustępstwo i kupilismy tańszy wkład niż zamierzaliśmy, ale za to będzie solidniej obudowany. Jutro zaczynamy montaż Może wreszcie tynki doschną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts