Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No kochani, czas spalić trochę świątecznych kalorii i popracować na budowach. My działamy z gładziami i lada dzień ruszam z malowaniem. Staramy się dosuszyć maksymalnie tynki, ale po tych wielkich mrozach wyszło znowu trochę wilgoci :x Mam więc okazję, by nauczyć sie palić w kominku. Tak, tak, kominek gotowy :D W związku z tym, poratujcie mnie proszę namiarami na drewno kominkowe, bo brykiety wykończą mnie finansowo.

Hiromi, jak u Ciebie z dosuszaniem? Dawno nie pisałeś.

Tsunami, obiecałaś skrobnąć coś po świętach...

Witam po Świętach!

U nas akcja dosuszania tynków zakończona. Dzięki "kozie" i dmuchawie nawet to poszło.

Porada by zostawić nieobsadzone parapety i nie ocieplać dachu przy ścianie kolankowej to strzał w dziesiątkę.

Cyrkulacja powietrza częściowo naturalna a częściowo wymuszona dała efekty.

Tynki są suche i nawet mrozy nic nie zmieniły.

Teraz akcja poddasze i parapety.

Znalazłem dobrego i taniego wykonawcę więc pewnie pójdzie dobrze.

Pozdrowienia dla wszystkich i szczęścia w Nowym Roku !

Ja witam z nowym rokiem :)

Chętnie bym coś napisała, ale dzieje się nie wiele.

Tynki wyschły lub prawie wyschły. Na wszelki wypadek jeszcze je susze i czekam trochę cieplejszych dni. W międzyczasie założyliśmy jedynie parapety i drzwi frontowe.

Przepraszam coffee, że dopiero teraz odpisuję w sprawie kominka. Szukam prostego, kanciastego (bez zaokrągleń) i bez żadnych ozdóbek - takiego co pasowałby do wnętrza w stylu nowoczesnym. Na tę chwilę trochę odpuściłam, ale niestety na wiosnę muszę coś wybrać. I niby nie mam wielkich wymagań, ale w rozsądnym pułapie cenowym nic ładnego nie widzę.

• 2 weeks później...
W lutym jak nie bedzie mrozów to chcemy wkopac baniak na scieki plastikowy.Ma ktos namiary na takowe no i na koparke co by to wkopac !!!

A i moze orientujecie sie jakie to koszty tego ??

dzieki

Witam,

ja zakupiłem zbiornik 12 m3 w hurtowni ANA w Szczecinie-Wielgowie. Wykop zamówiłem u pana , który zajmuje się takimi sprawami a ma siedzibę przed przejazdem kolejowym w Goleniowie od strony Nowogardu.

Całość z wyrównaniem terenu (i zbiornikiem oczywiście) wyszła 8.700,-.

pozdrawiam,

hiromi

hej coffe,

ja dużo dobrego słyszałem o agencji, która mieści się zaraz za Lidlem, w budynku salonu meblowego albo zaraz zanim (przed przejazdem kolejowym jadąc Szkolną).

Nazwy teraz nie pamiętam bo jakoś się nie interesowałem tą sprawą ale elektrycy polecali - solidna, szybka i rzeczywiście dojeżdża na sygnał z systemu alarmowego.

pozdrawiam

hiromi

No niestety, też się zdziwiłem cenami zbiorników - bo sama koparka to wyszło 600 zł.

Chciałem oczyszczalnię (7.500) ale nie dostałem pozwolenia- zawsze to oszczędność na kosztach wywozu a przy kolektorach -kosztów zrzutu ścieków.

Tak więc mam duży zbiornik i liczę na "chemię", która podobno pozwala zredukować ilość wywożonych beczkowozów.

pozdrawiam,

Hiromi

coffe

daj i mnie namiary - ja też będę potrzebował ogrodzenie frontowe, bramę wjazdową i furtki zrobić wiosna.

Przyda się.

Ja bramy garażowe zamówiłem w Stragrdzie Szcz. u dealera firmy KRISPOL - dobra cena i piękne bramy. Za całość (2 bramy z napędem, piloty 2 biegowe i montaż zapłaciłem 7.000,-.)

pozdrawiam,

hiromi

My okna i brame bralismy tez razem w M&S na gdanskiej-poki co jestesmy zadowoleni .

Hiromi- a napisz czy sam kupowales zbiornik ??? jak tak to gdzie ???

My teraz zaczynamy walczyc z tematem kafli do lazienki.

Jestesmy zdecydowani na TUBADZIN GRAFITE (Z CZERWONYMI DEKORAMI) sa na pewno w leroy merlin ale szukam po necie gdzie mozna by je taniej znalezc i nic nie moge wyszukac !!!!!

A i jeszcze przydalby sie jakis projekt lazienki -w leroy niestety nie robia :-?