tcsmile 06.03.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam, ja niestety mojej ekipy murarskiej wolalbym nie polecac, duzo sie jeszcze panowie musza nauczyc... ale za to moge polecic moich dekarzy, u mnie sie spisali Co do alarmu to mi robił solid - narazie dziala a na pozwolenie na budowe czekalem chyba kolo 3 miesiecy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 22.03.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ucichło? wszyscy siedzą na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 22.03.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam, chyba naprawdę wszyscy ostro walczą... też chciałem napisać, że jakość cicho, nikt się nie odzywa, ale nie będę pisał sam do siebie zachęcam wszystkich do czynnego udziału w grupie! ja jutro zaczynam lać posadzki (podobno 2-3 dni), niby ekipa sprawdzona, polecana z listy ale zobaczymy... na temat ich "solidności" wypowiem się już niedługo... pozdrawiam wszystkich zapracowanych niemających czasu nic napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 31.03.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mam pytanie o systemy kominowe, możecie coś polecić oprócz osławionego Schiedla? Czy Schiedel jest naprawdę taki dobry? Może ktoś użytkuje dłuższy czas i chce podać wady / zalety systemu który posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 31.03.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 tcsmile - pisz, pisz - ja Cię czytam Witam nowych budujących. U nas prawie koniec. A jak wiadomo "prawie" robi wielką różnicę Mieliśmy się wprowadzić na święta ale w tym tygodniu okazało się, że niestety nie jest to realne. Trudno, buduję trzy lata więc miesiąc w tę lub w tę nie robi już na mnie wrażenia. Dziś dotarły do domu drzwi wewnętrzne. Czekam na ekipę od parkietów, aż wejdzie by cyklinować i lakierować. Zbieram się do zrobienia kominka. I szukam lamp do salonu, które będą miały dwie cechy - rozsądną cenę i ładny, nowoczesny wygląd. I chyba takich jeszcze nie wyprodukowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 01.04.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dobry wieczór! ja niestety w kwestii kominów nie pomogę - mam murowane. Jak wcześniej pisałem lałem posadzki. Teraz już mogę powiedzieć, że posadzki mam wylane. Myślę, że są całkiem dobrze zrobione, jednak ostateczne zdanie będzie miała pewnie osoba która wygra kasting na wykonawcę podłóg Wykonanie posadzek zajęło ekipie... 2 dni (ok 300m2 posadzki), a robił je p. Kopyś z listy jakby ktoś chciał wiedzieć, i on też będzie robił mi tynki - widziałem jego tynki i mi się podobają (ale o gustach się podobno nie dyskutuje hę? pozdrawiam wieczorową porą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 02.04.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 W grudniu 2009 buristrz Goleniowa sprzedawał na przetargu kopleks działek budowlanych w Helenowie i ja jedną z nich nabyłem i dwa dni temu zadzwonił gość z TP, że chcą prowadzić na działkach kable i chcą naszej zgody na wejście na nieruchomość. Do każdej działki doprowadzą instalację, wprowadzą na działkę i zostawią zapas kabla w ziei. Ma to być nowoczesna sieć z TV, internetem i oczywiście z telefonem. Nic nas to nie będzie kosztowało a późniejsze przyłączenie mamy mieć taniej. Co o tym sądzicie, chyba trzeba w to wejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jargoss 04.04.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Hehe to co będzie później i o ile taniej to tak naprawdę wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Hehe to co będzie później i o ile taniej to tak naprawdę wyjdzie w praniu Nie wiem ile taniej, w środę jestem umówiony na rozmowę i ew. podpisanie umowy, to zobaczę co stoi w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 04.04.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Czy ja dobrze zrozumiałem, że oni te kable chcą na waszej działce prowadzić? jeżeli tak, to żeby później jaj z tego nie było, bo jeżeli tylko do waszej działki, to ja nie widzę problemu. Jeżeli mówią, że nic nie będzie kosztowało koniecznie to miejcie na piśmie i dokładnie przeczytajcie ew. umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 05.04.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czy ja dobrze zrozumiałem, że oni te kable chcą na waszej działce prowadzić? jeżeli tak, to żeby później jaj z tego nie było, bo jeżeli tylko do waszej działki, to ja nie widzę problemu. Jeżeli mówią, że nic nie będzie kosztowało koniecznie to miejcie na piśmie i dokładnie przeczytajcie ew. umowę Kable chyba będą prowadzić w drodze i robić odnogi, a na działce zakopią zapas tegoż kabla do ew. podłączenia mnie w przyszłości, ale jutro będę miał na piśmie, jak będzie coś podejrzane to nie będę podpisywał. Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 05.04.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ciekawe czy u nas coś takiego będą robić. Na razie mam problem aby zorganizować jakikolwiek sensowny internet :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 07.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 W grudniu 2009 buristrz Goleniowa sprzedawał na przetargu kopleks działek budowlanych w Helenowie i ja jedną z nich nabyłem i dwa dni temu zadzwonił gość z TP, że chcą prowadzić na działkach kable i chcą naszej zgody na wejście na nieruchomość. Do każdej działki doprowadzą instalację, wprowadzą na działkę i zostawią zapas kabla w ziei. Ma to być nowoczesna sieć z TV, internetem i oczywiście z telefonem. Nic nas to nie będzie kosztowało a późniejsze przyłączenie mamy mieć taniej. Co o tym sądzicie, chyba trzeba w to wejść? http://img706.imageshack.us/img706/48/hpim7793.jpg Oczywiście wczoraj przedstawiciel TP się nie zjawił i nie raczył nawet zadzwonić, ale odezwał się dzisiaj i zostawił mi o dziwo w/w umowę do przeczytania. Paragrafy 1, 3 i 4 nie podobają mi się, nie wiadomo co to są za obiekty ochronne, nie przedstawił mi projektu i załącznika graficznego, zabierają mi 2m szerokości działki, a ewentualne przeniesienie na mój koszt. Cholera sami mi proponują, narzucają się, ale te warunki są nie do przyjęcia. Nic nie jest napisane o późniejszym przyłączeniu czy będę czy nie będę płacił. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 07.04.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zobacz najpierw ten projekt, załącznik graficzny i sprawdź obiekty ochronne.Ciężko coś powiedzieć - oferta może być dobra i może być tragiczna w skutkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 15.04.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 i znowu cisza, alez wszyscy szaleją na budowach;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 21.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 W grudniu 2009 buristrz Goleniowa... i jak tam podjęta decyzja dotycząca kabelka? u mnie z ciekawych tematów to zamontowałem szambośmierdziucha, już podłączone i działa. W tym tygodniu miałem mieć przyłącze wodociągowe, jednak i tym razem okazało się, że będzie poślizg... po świętach, oby, bo już woda by się przydała. Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych chciałbym życzyć wszystkim dużo spokoju i cierpliwości, i jak najmniej stresów przy budowaniu swojego wymarzonego domku pozdrawiam tcsmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 21.04.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Umowa na kabelek podpisana, wątpliwości mam nadzieję rozwiane teraz czekam na kontakt od ekipy kopiącej i śmigam na Goleniówek wskazać miejsce zakopania kabelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 27.04.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 W święta byłem na swojej pustej działeczce jeszcze i postanowiliśmy, że nasz nadzór inwestorski w osobie teścia przy pomocy pana z ciągnikiem dokona orki naszej ziemi, bo ja niestety będę miał 40 km do nowego domu i nie mogę tam często być. Orka z powodu trawska które panoszy się na działce. Chcemy z moją Kasieńką postawić w lecie oprócz ogrodzenia budowlanego jakiś płotek panelowy drewniany coby zasłonić się od wścibskich i upiec jakiegoś grila. Wypada na pustej działce? Wy też tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 28.04.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Widzę sezon w pełni, cieszę się, że grupa się ożywiła bo i ja mam niedaleko do Goleniowa, konkretnie Borzysławiec jakby ktoś tam nie wiedział btw. jakbyście mieli ochotę wynająć dobrego elektryka na instalacje itd. itp. to nieskromnie polecę swoją malutką firemkę 2-osobową www.voltsystem.pl zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 03.05.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Co do grilla to ja za nim jakoś nie szaleję Co do grodzenia to zależy jakie masz otoczenie. Jeśli wokoło puste działki to szkoda kasy na tymczasowe ogrodzenie, które później wyrzucicie. Jeśli jest gęsto, to decyzję podjęłabym po pierwszym działkowym biesiadowaniu. Może ludzie w okolicy taktowni i do talerzy nie zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts