Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa goleniowska

kogut73

Recommended Posts

Witajcie,

pozwolcie, ze sie juz wprosze, mimo ze daleko w polu z nasza budowa jestesmy. Na tyle daleko, ze nie mozemy znalezc odpowiedniej dzialki. Grrr!!

Mieszkamy w Goleniowie od niedawna, ale postanowilismy, ze to wlasnie tu ma byc nasze miejsce na Ziemi. Intensytwnie szukamy wiec dzialki, ale poki co kicha. Moze w Waszych okolicach jest jeszcze cos ciekawego? O samym Goleniowie przestaje juz marzyc, wiec zadowole sie nawet jakas okolica, w promieniu max. 10 km.

pozdrawiam Was serdecznie

coffee

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

pozwolcie, ze sie juz wprosze, mimo ze daleko w polu z nasza budowa jestesmy. Na tyle daleko, ze nie mozemy znalezc odpowiedniej dzialki. Grrr!!

Mieszkamy w Goleniowie od niedawna, ale postanowilismy, ze to wlasnie tu ma byc nasze miejsce na Ziemi. Intensytwnie szukamy wiec dzialki, ale poki co kicha. Moze w Waszych okolicach jest jeszcze cos ciekawego? O samym Goleniowie przestaje juz marzyc, wiec zadowole sie nawet jakas okolica, w promieniu max. 10 km.

W tamtych rejonach troche sprzedaje sie w Rurzycy albo Kobylanka :lol:

coffee

W tamtych rejonach troche sprzedaje sie w Rurzycy albo Kobylanka :lol:

Witajcie,

coffee

Witajcie

z tego co mi wiadomo sporo działek będzie na górce radarowej w stronę Marszewa i na Odrodzenia za liceum to są działki gminy i trzeba śledzić przetargi , może coś w Starostwie będzie oni też mają kilka działek na Odrodzenia.W planach zagospodarowania jeszcze widnieją działki w stronę na Nowogard za przejazdem po prawej stronie to jest chyba przyszła ulica Rybacka , niedaleko ujęcia wody. Warto też sprawdzić w biurach nieruchomości

pozdr

Witam! :)

Jesli chodzi o dzialki to my tez zaczelismy za nimi rozgladac dopiero w czerwcu i tez zalezalo nam na okolicach Goleniowa. My skorzystalismy z uslug biura nieruchomosci z Goleniowa. Na tamten czas w ofercie byly dzialki z Zolwiej Bloci, Marszewa, Zdzar i z Rurzycy. Mysle, ze na pewno znajdziecie cos interesujacego. My tez sie balismy, ze nic nie bedzie i bedziemy miec problem, ale udalo sie w miare szybko znalezc i wybrac dzialke. Zycze tego samego i czekamy na wiesci :D

Przyjemnego wtorku wszystkim zycze!

dzieki edi13 za cynk dot. Rybackiej. Sprawdze. Polujemy wlasnie na Odrodzenia, ale podobno przetargi maja byc dopiero pod koniec roku, moze nawet w styczniu. Radarowej Gorki nie chcemy, Rurzyca juz ciut za daleko. W biurach nieruchomosci nic nie znalezlismy ciekawego. Zaczelismy wiec pytac ludzi i powoli cos sie rusza.

Poki co, trzymam kciuki za Was.

edi13, w jakich okolicach Goleniowa sie budujesz?

• 2 weeks później...

Hej ! Witam wieczorkowo - nocnie po krótkiej nieobecności i uprzejmie donoszę, że odebrałam juz projekt :lol: Przy okazji opłaciłam też geodetę (6 stówek za tę przyjemność). Siedzę już tydzień nad płachtami rzutów parteru i poddasza i modzę nad zmianami w naszym przyszłym domu. Inni forumowicze zawsze wspominają o tym, że coś wyrzucają, albo dobudowują, albo zamieniają pomieszczenia, albo z czegoś rezygnują. No i ja, by tradycji stało się zadość też kombinuję coby tu zmienić i nijak nic nie mogę wymyśleć. No i chyba teraz dopiero mnie olśniło, że wybrałam dobry projekt, skoro wszystko mi w nim pasuje, do niczego nie mogę się przyczepić, to po co na siłę szukać dziury w całym. Tak więc po niedzieli zawiozę z powrotem projekt do architektki, niech już go przygotowuje do adaptacji, a ja zabiorę się do szukania ekipy, która ten projekt wprowadzi w życie. I ups, mały, malutki problem sie pojawił, jak się do tego zabrać ? Może macie jakies pomysły ? Książka telefoniczna ? Serfowanie po necie ? Podzielcie sie doswiadczeniami !

Pozdrawiam.

Witam wszystkich w niedzielne popoludnie :)

Gola99-witam w goleniowskiej grupie. Im wiecej nas tym lepiej :)

Lidiu ja tez zastanawiam sie jak wygladaja poszukiwania ekipy budowlanej. Mam nadzieje, ze tu znajdziemy pomoc w tej kwestii. Ciekawa jestem jak to wyglada tez z terminami-jak duzo wczesniej trzeba taka ekipe "zarezerwowac", zeby nie bylo problemow. My bedziemy potrzebowac ekipy w czerwvcu, lipcu 2008. Tak wiec ja tez podpisuje sie pod postem Lidi-prosimy podzielcie sie doswiadczeniami dotyczacemu szukania ekip, a moze nawet doswiadczeniami z konkretnymi ekipami :)

Tymczasem pozdrawiam!

z pełną odpowiedzialnością mogę polecić panów którzy u mnie budują. Robią wszystko od fundamentów do klamek i to nie prawda że" jak są do vwszystkiego do są do niczego". Możecie podjechać i zobaczyć- do Nowogardu nie daleko a ekipa uczciwa i pracowita ,nie wiem jak mają z wolnymi terminami ale warto na nich poczekać. Ja czekałam rok. Cenowo też są "normalni"

Gola99 !

Cieszę się że odpisałaś na naszą prośbę :lol: . Jesteśmy bardzo zainteresowani Twoją pracowitą ekipą. Chcielibyśmy również skorzystać z Twojego zaproszenia i wybrać się do Nowogardu, by na miejscu porozmawiac i zobaczyć efekty ich pracy. Napisz w jakich godzinach i dniach można Was zastać byśmy mogli podjechać.

Pozdrawiamy :p :p :p

lidiajanikowska

" szczegółowe zaproszenie" przesłałam na priw

Droga Gola99,

poniewaz jestem totalnym komputerowym niedorajdą :cry: nie wiem jak odszukać tę przesłaną przez Ciebie wiadomość. Jeżeli wysyłałaś na adres mailowy, to nic nie dostałam, a jeśli to poszło inną drogą - pomóż mi, proszę, odnaleźć. Albo może łatwiej będzie jak wyślesz jeszcze raz na mojego maila

[email protected]

bo znowu się pogubię w galimatiasie tych komputerowych haseł.

Jeszcze raz bardzo dziękuję :)

z pełną odpowiedzialnością mogę polecić panów którzy u mnie budują. Robią wszystko od fundamentów do klamek i to nie prawda że" jak są do vwszystkiego do są do niczego". Możecie podjechać i zobaczyć- do Nowogardu nie daleko a ekipa uczciwa i pracowita ,nie wiem jak mają z wolnymi terminami ale warto na nich poczekać. Ja czekałam rok. Cenowo też są "normalni"

Gola 99 zdradzilabys mi na privie co to za ekipa i jakies szczegoly do do nich?

Mam tez pytanie o architekta-czy bralas kogos z okolic Goleniowa i czy moglabys kogos polecic?

Pozdrawiam :)

witam

diunia, wysłałam wiadomość na priv

lidiajanikowska - wysłała wiadomość e-mailem

Mój dom to Kornelia z Archipelagu ale sporo zmian / moich / jest naniesionych i zrobiło się duuuużo więcej metrów. W tej chwili po całości jest 250 m ale bardzo mądrze podzielone i wcale nie jest to tak dużo.

pozdrawia

witam grupę ala goleniowska i mam do was pytanie SONDAż gdzie kupowaliscie stal tj. prety na swoje budowy tz w jakich hurtowniach i gdzie i w jakiej cenie za kg

Ja niestety na razie nawet na dobre nie ruszylam z papierologia dlatego niestety nie jestem w stanie Ci pomoc, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto bedzie umial :)

witaj diunia jako ze jestem z branży metalowej tj. zajmuje sie transportem tego badziewia prety i nie tylko wiec takie zapytanie gdzie kupujecie bo nie problem kupic jak majbliżej swojej budowy tylko za ile

Hurtownie takie jak goleniów, stargard i inne już nie bedę zdradzał jakie jeszcze zaopatruja sie same na śląsku w hutach ale też dobierają w szczecinie a cene mają wyzszą jak szczecin I TU MOJA UWAGA DLA WSZYSTKICH POTRZEBUJACYCH TO BADZIEWIE JAK JUZ POTRZEBUJESZ TO SPRAWDZ CENY W PARU MIEJSCACH I WYBIEż NAJLEPSZą OCZYWISCIE NEGOCJUJCIE CENę