diunia 30.09.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam Chcialam sprawdzic co tam u goleniowskich budowniczych slychac? Coffee czy juz znalazlas jakiegos architekta? Ja mam kilka namiarow, ale o wiekszosci nie znam opinii. Mam nadzieje, ze na forum uda mi sie czegos dowiedziec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 01.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Diunia, nie wiem jak Wy, ale my musimy robic projekt indywidualny i tu juz sie nieco wybor zaweza Mam 2 nazwiska do rozwazenia: Petrasz i Skarzynski. Cos o nich slyszalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 02.10.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Coffee wysłałam Ci wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 02.10.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 diunia, masz priva Pytanie dot. planu zagospodarowania przestrzennego. Gmina oglosila ze bedzie go wykonywala w mojej przyszlej okolicy. przez 4 tygodnie mozna teraz skladac wnioski. Nie wiecie czego moga one dotyczyc? Chyba trzeba sie przejsc do gminy... Jak wyglada u Was sprawa z mediami? My mamy do pociagniecia, w zasadzie zbudowania sieci, 150m wod-kan Czy udalo Wam sie uzyskac jakis zwrot z gminy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 23.10.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam Co tam slychac u goleniowskich budowniczych? Trzeba reaktywowac nasz watek Ja pod koniec tygodnia zloze nareszcie wniosek kredytowy i bede czekac na jego pozytywne rozpatrzenie A jak wygladaja postepy u Was? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 23.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Zaczelismy walke z wodociagami, bo bez tego nie dostaniemy WZ. Papierologia ruszyla wiec pelna para. Chcielibysmy w tym czasie zrobic badania gruntu. Macie namiary na jakiegos geologa w okolicy? Zastanawiamy sie tez czy nie zlozyc do gminy wniosku w sprawie projektu planu zagospodarowania przestrzennego dla naszego rejonu. Mamy jeszcze kilka dni na to. Ciekawe kiedy uda sie wbic pierwsza lopate.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 24.11.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam, My również budujemy w okolicy Goleniowa - w Krępsku.Czekam usilnie na skończenie dachu - brakuje łat i dachówki. pozdrawiamyarfiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 25.11.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam, My również budujemy w okolicy Goleniowa - w Krępsku. Czekam usilnie na skończenie dachu - brakuje łat i dachówki. pozdrawiamy arfiS Witamy Super, ze mamy kolejnych budujacych w naszej grupie My nadal nie wygrzebalismy sie jeszcze z etapu "kredyt na kupno dzialki"-czekamy na decyzje i coraz bardziej sie denerwujemy Mam nadzieje, ze szybko wszystko sie wyjasni i zaczniemy etap wspolpracy z architektem. A co slychac u pozostalych budujacych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 25.11.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 diunia, a w jakim banku załatwiacie kredyt?i u jakiego architekta zamawiacie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 25.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Kredyt zalatwiamy w Santanderze i czekamy juz miesiac, wiec troche zaczynam sie denerwowac Co do architekta to nadal sie nie zdecydowalismy kogo wybrac-polecano nam m. in.pana Skarzynskiego. A Wy z kim wspolpracowalscie i kogo byscie polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Muminka 25.11.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam, My również budujemy w okolicy Goleniowa - w Krępsku. Czekam usilnie na skończenie dachu - brakuje łat i dachówki. pozdrawiamy arfiS Witam radośnie Może bedziemy sąsiadami, bo my tez kupilismy działeczkę w Krepsku na Lipowej nad strumieniem Jeszcze chaszczory po pachy tam rosną, ale jutro (po trzech miesiącach oczekiwania) jedziemy podpisać umowe w PKO BP (kredytową na dom oczywista). Nie do końca jestem przekonana, czy ją podpiszemy, ponieważ po drodze do wspomnianego kredytu mieliśmy kilka niespodzianek i jeśli jutro zostaniemy znowu czymś zaskoczeni rezygnuję i zaczynam wszystko od nowa, ale już w innym banku. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 26.11.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 My mamy kredyt w Nordei, ale chyba gdybym jeszcze raz brał wybrałbym Multibank (w pierwszej transzy mogą wypłaci do 170 tys., teraz wiem że to DUŻE udogodnienie).Projekt robiła nam P. Józefa Benłużańska z Goleniowa. Gdybyśmy robili projekt jeszcze raz pewnie znowu bymśmy Ją wybrali. Chociaż teraz bym już inaczej pewne rzeczy w projekcie rozwiązał. "Oprawę" geodezyjną robił nam p. Sebastian Strzeboński, wbrew pozorom dużo kasy na to idzie. Każde medium trzeba też zamierzac !!! A macie już wybraną ekipę do budowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 26.11.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Lidia (jeżeli pozwolisz będę używał skrótu), my mamy działkę niedaleko szkoły. Nazwy ulicy jeszcze nie ma . Tuż obok jest sklep i taki pomarańczowy dom parterowy (jedyny taki na wsi), a zanim nasz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 09.12.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam kolejna osobe w naszym gronie. Znamy juz projekt naszych WZ i moco sie zdziwilismy Koniec marzen o parterowym domeczku Jednak beda schody na poddasze, ktorego baardzo nie chcielismy miec. Zaczynam sie pomalu oswajac z ta wizja. Czekamy tez na pierwsza wizje domu naszego potencjalnego architekta. Za tydzien powinno byc jasne, czy sie dogadamy, czy szukamy kogos innego. Lidia, diunia, jak sprawy kredytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 09.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 My również rozczarowaliśmy się niemile, gdy okazało się, że projekt wybrany i lansowany od dwóch lat (Apollo II) nie nadaje się ze względu na zbyt mały kąt nachylenia dachu (w warunkach stoi jak byk między 35 a 45). Pismo do urbanisty też nie pomogło. I teraz wyszła nam mała "stodółka". Ale już ją polubiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 12.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam My w koncu po miesiacu czekania otrzymalismy decyzje o przyznaniu nam kredytu Teraz czekamy na decyzje agencji rolnych-ponoc moze to potrwac z 2 tygodnie albo i dluzej, wiec nie wiem czy do Swiat cos zalatwimy. Okaze sie Teraz jestesmy na etapie intensywnych poszukiwan architekta-bylismy juz u pana Lisa i w pracowni pana Lukasza Skarzynskiego, tyle, ze nie rozmawialismy z panem Lukaszem tylko z jego wspolnikiem. Na razie zastanawiamy sie kogo wybrac. Ty Coffee jestes zadowolona z wyboru swojego architekta? Moze inni budujacy tez cos o nich slyszeli albo poleca jeszcze kogos innego? Bede wdzieczna za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 12.12.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 diunia, fajnie ze dzialeczke macie juz w garsci. Agencja to juz pikus, wiec pojdzie z gorki. Co do architekta, to wyslalam Ci priv. Czy mozecie polecic ekipe do zbudowania sieci wodociagowej? mamy troche do pociagniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 13.12.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Coffee wyslalam Ci priv A co slychac u reszty goleniowskich budowniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 13.12.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Walczymy z pokryciem dachowym (a raczej z ekipą która to kładzie, bo chłopaki robią jednocześnie ze 3 dachy), kończymy elektrykę. Słyszałem, że w Krępsku dosyć często występują zaniki prądu i zastanawiam się nad dodatkowym obwodem awaryjnym, podłączonym w przyszłości do agregatu. Cieszymy się nowymi oknami. Tyle u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 13.12.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Coffe, polecam kontakt z Wodociągami odnośnie wykonania przyłącza. Każdej innej ekipie zapłacisz dokładnie to samo, a tutaj nie będzie żadnych problemów z odbiorem. Chyba, że masz na myśli wykonanie podłączenia wody z przyłącza wodnego do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts