Hiromi 26.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 O! Hiromi, widzę, że szalejesz. Lecę do Twojego dziennika budowy. A tymczasem.... W której hurtowni robiłeś wyceny materiałów? Kto będzie robil Ci wentylacje z rekuperatorem? pozdrawiam coffee wycenę mam z 3 hurtowni - Klinkierbud, goleniowski MARBUD i jeszcze jedna mniejsza ze Szczecina. Różnice są i to czasem spore. Biorę z każdej to co mają najtańsze. Mogę na priv podesłać lub najlepiej na bezpośredniego maila. Rekuperacje robi mi firma Klimatech z Kalisza. Szukam teraz używanych desek na szalunki do ław - jak by co - proszę na priv. pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 26.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 PostWysłany: Nie, 25 Styczeń 2009 21:51 Temat postu: Jola i Daniel napisał: Cytat: Miałbym pytanie do osób stojących przed wyborem systemu dociepleń, a dokładnie czym się kierują przy wyborze produktu. Mam pytanie jak postrzegacie produkty firmy STO? Pozdrawiam Produkty dobrej jakości ale bardzo drogie. Ja osobiście będę ocieplał produktami firmy Farby Kabe. Dużo tańsze a jeżeli chodzi o parametry np tynków barwionych w masie to parametry są zbliżone a nawet lepsze. Sam fakt, że tynk silikatowy Novalit T(nowość-gdyż jest niskoalkaiczny) został zastosowany na Pałacu w Wilanowie przekonuje mnie, że produkty muszą mieć naprawdę dobre. Pozdrawiam Jaką cenę udało się wytargować za metr w tym systemie? Jeśli mogę... Pozdrawiam Z tego co się orientuję to zależy od wybranego systemu ocieplenia. Firma w swojej ofercie ma 6 systemów ocieplenia z czego 3 systemy są najbardziej dla mnie interesujące z użyciem wypraw tynkarskich barwionych w masie. Ja jestem zdecydowany na system Kabe Therm NV Klima grubość ziarna 2,00 mm baranek. Cena katalogowa za m2 bez styropianu to 27,80 (netto) plus koszty zabarwienia tynku. Wszystkich informacji dowiedziałem się z ich strony internetowej http://www.farbykabe.pl Pozdrawiam Niestety z tym Pałacem w Wilanowie to nie jest tak do końca ... Okazuje się, że wszelkie materiały renowacyjne dla tego obiektu dostarczała firma STO. Fakt jest taki, że firma Kabe dostarczyła samą powłokę malarską ... i to za darmo na co nie chciała pójść firma STO. Czego się nie robi aby zaistnieć na rynku aby mieć taką wizytówkę! To informacje z pierwszej ręki! Będę szczery - jestem nowym doradcą handlowym firmy STO na terenie szczecińskim i widzę, że czeka mnie dużo pracy... P.S. Jeśli zależy Państwu na przedstawieniu obiektów zrealizowanych dzięki technologii STO to chętnie podeślę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 26.01.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Jola i Daniel napisał: Cytat: Miałbym pytanie do osób stojących przed wyborem systemu dociepleń, a dokładnie czym się kierują przy wyborze produktu. Mam pytanie jak postrzegacie produkty firmy STO? Pozdrawiam Produkty dobrej jakości ale bardzo drogie. Ja osobiście będę ocieplał produktami firmy Farby Kabe. Dużo tańsze a jeżeli chodzi o parametry np tynków barwionych w masie to parametry są zbliżone a nawet lepsze. Sam fakt, że tynk silikatowy Novalit T(nowość-gdyż jest niskoalkaiczny) został zastosowany na Pałacu w Wilanowie przekonuje mnie, że produkty muszą mieć naprawdę dobre. Pozdrawiam Jaką cenę udało się wytargować za metr w tym systemie? Jeśli mogę... Pozdrawiam Z tego co się orientuję to zależy od wybranego systemu ocieplenia. Firma w swojej ofercie ma 6 systemów ocieplenia z czego 3 systemy są najbardziej dla mnie interesujące z użyciem wypraw tynkarskich barwionych w masie. Ja jestem zdecydowany na system Kabe Therm NV Klima grubość ziarna 2,00 mm baranek. Cena katalogowa za m2 bez styropianu to 27,80 (netto) plus koszty zabarwienia tynku. Wszystkich informacji dowiedziałem się z ich strony internetowej http://www.farbykabe.pl Pozdrawiam Niestety z tym Pałacem w Wilanowie to nie jest tak do końca ... Okazuje się, że wszelkie materiały renowacyjne dla tego obiektu dostarczała firma STO. Fakt jest taki, że firma Kabe dostarczyła samą powłokę malarską ... i to za darmo na co nie chciała pójść firma STO. Czego się nie robi aby zaistnieć na rynku aby mieć taką wizytówkę! To informacje z pierwszej ręki! Będę szczery - jestem nowym doradcą handlowym firmy STO na terenie szczecińskim i widzę, że czeka mnie dużo pracy... P.S. Jeśli zależy Państwu na przedstawieniu obiektów zrealizowanych dzięki technologii STO to chętnie podeślę. Pozdrawiam Wiadomo, że jako przedstawiciel firmy STO będzie Pan polecał produkty tej firmy!!! Dlaczego więc tych produktów nie można dostać w żadnej hurtowni na terenie zachodniopomorskiego, chyba faktycznie czeka Pana dużo pracy. Ja jednak pozostanę przy swoim wyborze, ponieważ wiem gdzie znajdują się obiekty z zastosowaniem tynku Novalit T, na których nie ma śladu żadnych zabrudzeń i grzybów. Pozdrawiam, jednak mnie Pan nie przekonał gdyż za wszelką cenę próbuje Pan podstępnie namówić do zakupu waszych produktów poprzez reklamę na tym forum!!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 27.01.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jola i Daniel napisał: Cytat: Miałbym pytanie do osób stojących przed wyborem systemu dociepleń, a dokładnie czym się kierują przy wyborze produktu. Mam pytanie jak postrzegacie produkty firmy STO? Pozdrawiam Produkty dobrej jakości ale bardzo drogie. Ja osobiście będę ocieplał produktami firmy Farby Kabe. Dużo tańsze a jeżeli chodzi o parametry np tynków barwionych w masie to parametry są zbliżone a nawet lepsze. Sam fakt, że tynk silikatowy Novalit T(nowość-gdyż jest niskoalkaiczny) został zastosowany na Pałacu w Wilanowie przekonuje mnie, że produkty muszą mieć naprawdę dobre. Pozdrawiam Jaką cenę udało się wytargować za metr w tym systemie? Jeśli mogę... Pozdrawiam Z tego co się orientuję to zależy od wybranego systemu ocieplenia. Firma w swojej ofercie ma 6 systemów ocieplenia z czego 3 systemy są najbardziej dla mnie interesujące z użyciem wypraw tynkarskich barwionych w masie. Ja jestem zdecydowany na system Kabe Therm NV Klima grubość ziarna 2,00 mm baranek. Cena katalogowa za m2 bez styropianu to 27,80 (netto) plus koszty zabarwienia tynku. Wszystkich informacji dowiedziałem się z ich strony internetowej http://www.farbykabe.pl Pozdrawiam Niestety z tym Pałacem w Wilanowie to nie jest tak do końca ... Okazuje się, że wszelkie materiały renowacyjne dla tego obiektu dostarczała firma STO. Fakt jest taki, że firma Kabe dostarczyła samą powłokę malarską ... i to za darmo na co nie chciała pójść firma STO. Czego się nie robi aby zaistnieć na rynku aby mieć taką wizytówkę! To informacje z pierwszej ręki! Będę szczery - jestem nowym doradcą handlowym firmy STO na terenie szczecińskim i widzę, że czeka mnie dużo pracy... P.S. Jeśli zależy Państwu na przedstawieniu obiektów zrealizowanych dzięki technologii STO to chętnie podeślę. Pozdrawiam Wiadomo, że jako przedstawiciel firmy STO będzie Pan polecał produkty tej firmy!!! Dlaczego więc tych produktów nie można dostać w żadnej hurtowni na terenie zachodniopomorskiego, chyba faktycznie czeka Pana dużo pracy. Ja jednak pozostanę przy swoim wyborze, ponieważ wiem gdzie znajdują się obiekty z zastosowaniem tynku Novalit T, na których nie ma śladu żadnych zabrudzeń i grzybów. Pozdrawiam, jednak mnie Pan nie przekonał gdyż za wszelką cenę próbuje Pan podstępnie namówić do zakupu waszych produktów poprzez reklamę na tym forum!!! Powodzenia Z całym szacunkiem - nie było moim celem przekonywać Państwa do czegoś do czego nie muszę - jakość produktów STO-ISPO obroni się sama. Nie zamierzam wykorzystywać tego miejsca aby zachęcić Państwa do zakupu naszego produktu - moim zadaniem było pozyskać informacje na temat grupy klientów do których dotychczasowi handlowcy nigdy nie docierali z racji ukierunkowania się na większe inwestycje. Ja lokalnie zamierzam to zmienić i stąd zależy mi na Państwa opinii. Naszych produktów faktycznie nie można dostać u pośredników a powodów jest kilka, np. -my jako producent skupiamy się tylko na naszych produktach wobec tego wiemy o nich dużo, -zapewniamy naszym klientom poprzez bardzo indywidualne podejscie fachowe doradztwo techniczne, - produkt dzięki bezpośredniemu kanałowi produkcji jest tańszy niż poprzez pośredników, - poprzez bezpośredni kontakt z klientem możemy szybciej reagować na jego potrzeby niż poprzez pośrednika, - dostarczając produkt bezpośrednio gwarantujemy wysoką jego jakość z racji choćby odpowiednich, niezbędnych warunków magazynowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 05.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Tsunami, paskudzie jeden No i gdzie te fotki, he? Udało Ci się zadaszyć? Przepraszam, ale jakoś nie bywałam ostatnio na forum. Już się poprawiam http://2.bp.blogspot.com/_xU3g2LjjiSc/SYhDmLg_bJI/AAAAAAAACbY/Bq88FWB1aK4/s400/dom_011.jpg powiększenie Jak widać nie udało się go zadaszyć przed końcem grudnia. Mam nadzieję, że do końca lutego będę miała już stan zamknięty. Meczę się teraz z zaprojektowaniem ogrodu - trzeba by nawieźć ziemię, a ja wciąż bez wizji "co by tam wsadzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 05.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Noooo, ładny domek ! Wodzę porotherm i ciemną dachówkę - ja też tak będę "jechał". A jak pogoda w Goleniowie? Można już kopać?Ktoś mi ostatnio donosił, że na 50 cm zmarznięta ziemia - a ja czekam na zebranie humusu i przy takim przemarznięciu nie ma co wchodzić. pozdrawiam,Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 05.02.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 tak szczerze to ja kładę dach i na ziemię nie zaglądałam ale chyba jeszcze przemarznięta, ja tez z robotami "ziemnymi" jeszcze czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 05.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Tsunami, no wiesz... tylko jedna fotka? A tak się ładnie zapowiada Pięknie wygląda. Jesteście zadowoleni z wykonawcy stanu surowego? Napisz proszę na priv, kto Wam buduje. Właśnie kończymy casting na wykonawce stanu surowego i póki co średnio to wygląda Jedynym pocieszeniem jest fakt, że nie trzeba już zamawiać ekip z rocznym wyprzedzeniem. No chyba że samych partaczy wybieram i dlatego mają wolne terminy... Hiromi, mrozy dopiero puszczają. Ciut cierpliwości jeszcze. Ale jest niezle. Wracałam dzisiaj z Kaszub. Tam 1 stopień na minusie, u nas 6 na plusie. Tendencja prawidłowa Stał się cud! Czekamy na pozwolenie na budowe. Po prawie 1,5 roku od kupienie działki udało się wygrać z biurokracją i złożyć dokumenty w Starostwie. Alleluja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 10.02.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Niestety o dobrych ludzi ciężko a o jakiejś super ekipie w naszych okolicach to nie słyszałam O tyle dobrze, że faktycznie terminy stały się bardziej realne. Dużo mniej ludzi się buduje z uwagi na dekoniunkture i problemy z braniem kredytów. Pewnie tez z materiałami budowlanymi będzie łatwiej niż rok temu. A co do pozwolenia na budowę to koniecznie daj znać, jak je dostaniesz. Taką radością należy się dzielić! Ja kombinuję nad ogrodem - nie mam pojęcia jak ma wyglądać i co chcę tam mieć. Nawet myślałam o projektancie - ale oglądałam kilka ogrodów, które były projektowane i nie powaliły mnie na kolana.Więc sama próbuję coś wymyślać. Ciężko idzie. Widzieliście może gdzieś w naszych okolicach jakiś rewelacyjny ogródek przy domu - aby podpatrzeć i może się zainspirować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 10.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Tsunami, ja też porywam się na projekt i wykonanie ogrodu, więc szukam inspiracji. Niestety na żywo w okolicy widuję tylko tuje i mnóstwo kory. Żeby było ciekawiej są to ogrody zaprojektowane i wykonane przez specjalizujące się w tym firmy. Pół biedy, jeśli to inwestorzy zażyczyli sobie takie cuda, ale jeśli to były pomysły projektantów i wykonawców... Przypomniało mi się, że mam jeden namiar. Wysyłam priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 13.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 no to ja sie przywitam w grupie mojej przyszlej gminy ja juz mam warunki zabudowy, warunki przylaczy maja byc na dniach, teraz architekt bedzie robil adaptacje i potem to tylko czekac az papiery nabiora mocy pozdrawiam wszystkich budujacych w okolicach goleniowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 13.02.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A jak pogoda w Goleniowie? Można już kopać? Ktoś mi ostatnio donosił, że na 50 cm zmarznięta ziemia - a ja czekam na zebranie humusu i przy takim przemarznięciu nie ma co wchodzić. Ktos dobrze donosil ziemia w zaleznosci od regionow zmarznieta nawet do 60cm (mimo tego ze z gory 10 cm juz jest ladne blotko, a raczej teraz snieg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 14.02.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 tcsmile napisał no to ja sie przywitam w grupie mojej przyszlej gminy ja juz mam warunki zabudowy, warunki przylaczy maja byc na dniach, teraz architekt bedzie robil adaptacje i potem to tylko czekac az papiery nabiora mocy pozdrawiam wszystkich budujacych w okolicach goleniowa! Witamy w grupie goleniowskiej!!! Mam nadzieję, że namiary na architekta się przydały Napisz gdzie się budujecie no i jaki projekt??? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 15.02.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 oj przydaly sie, wielkie dzieki. powiem tak, to byl 1 architekt do ktorego poszedlem... i juz wiecej nie szukalem wprawdzie wspolpraca z tym panem sie jeszcze nie skonczyla ale narazie jest bardzo profi, i nie zaluje (obym to samo mogl powiedziec za jakis czas) bedziemy sie budowac z zalomiu, a projekt to jabloniowe wzgorze wI (z muratora ofkors;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 17.02.2009 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 ja również witam na grupie goleniowskiej - daj czasem znak jak Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam sąsiadów z Gminy Goleniów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 21.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witaj tcsmile, piękny dom budujecie, przynajmniej projekt zapowiada się ciekawie. A nas dopadły wątpliwości. Mam ochotę nasz projekt, na który zaraz dostaniemy pozwolenie schować do szuflady i poszukać czegoś mniejszego. Wizja dużego kredytu zaczyna mnie przerażać. Tylko czemu dopiero teraz, a nie rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 21.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 mam pytanie -czy ktos sie orientuje czy gmina goleniow dofinansowuje solary ???obilo mi sie o uszy ze takie cos zalatwia sie w ochronie srodowiska ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 21.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A nas dopadły wątpliwośc... Witaj kofi Nie rob tego, ja wyszedlem z zalozenia ze bede budowal ten dom dla siebie, mi tez wszyscy w kolo mowia (i to najdelikatniejsze okreslenie) zeby zrezygnowac z tego, tamtego i wogole zeby postawic sobie chatke 70m ale jakos to do mnie nie trafia, dla mnie dom powinien miec: - duzo pomieszczen/schowkow/garderob bo lubie jak rozne pierdoly sa pochowane - garaz 2stanowiskowy - niezbyt maly salon polaczony nieco z jadania - powinien byc ladny zeby nie napawalo mnie obrzydzeniem jak bede codziennie wracal z pracy i na niego patrzyl a ze moja lepsza polowka tez jest podobnego zdania wiec z wyborem projektu nie bylo az takiego wielkiego problemu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 25.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzięki za pocieszenie tcsmile. Doszłam do podobnego wniosku, ale właśnie rzeczoznawca sprowadził mnie na ziemie. Potrzebuję Waszej pomocy w sprawie operatu szacunkowego dla banków wykonanego przez rzeczoznawcę. Dostałam dziś operat od pani rzeczoznawcy polecanej na liście. Pani twierdzi, że wybudujemy dom 200 tys taniej niż nam sie wydaje A ze zrobiliśmy dla własnych potrzeb bardzo szczegółowy kosztorys, to wiemy, że w żadnym razie kwota wskazana przez panią (tym samym maksymalna jaką da nam bank) nie wystarczy!! Czy żaden rzeczoznawca nie uwzględnia technologii w jakiej chcemy budować, ani ponadstandardowych rozwiązań, jak fundament grzewczy, solary, czy reku? Operat jaki otrzymalam uwzglednia tylko metraż! Czy macie może lepsze doświadczenia z rzeczoznawcami? Podzielcie sie doświadczeniem. Może niepotrzebnie robiliśmy operat w Szczecinie. Może ktoś z Goleniowa zrobi mi bardziej realny operat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts