Edyta M 27.04.2011 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam wszystkich serdecznie po świątecznej przerwie Ogłaszam oficjalne rozpoczęcie robót budowlanych na mojej działeczce TARRAMMMM Domeczek wytyczony Zdrojenia wykonane Pozdrawiam Berni gratulacje ..... no to do przodu Dziewczyno i pogody budowlanej zycze ... Zakladaj dziennik i komenty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 28.04.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Berni gratulacje ..... no to do przodu Dziewczyno i pogody budowlanej zycze ... Zakladaj dziennik i komenty Pozdrawiam Dziękuję Edytko Dziennik i komentarze założę oczywiście tylko ( wstyd się przyznać ) nie miałam czasu naumieć się zdjęć wklejać ;-( Obiecuję się poprawić i nadrobić zaległości Tobie również życzę powodzenia w wykończeniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 28.04.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 WCZORAJ ZALALIŚMY ŁAWY FUNDAMENTOWE w sobotę jak się nic nie pozmienia to będą lane fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 28.04.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 WCZORAJ ZALALIŚMY ŁAWY FUNDAMENTOWE w sobotę jak się nic nie pozmienia to będą lane fundamenty Berni GRATULACJE!!!! Oby wszystko układało się po Waszej myśli!!!! "Koko jumbo i do przodu" - jak to mówi klasyk... Trzymamy kciuki!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 WCZORAJ ZALALIŚMY ŁAWY FUNDAMENTOWE w sobotę jak się nic nie pozmienia to będą lane fundamenty U mnie w zeszlym roku byl problem bo 1 maja wypadal w sobote ..... i zadna betoniara nie mogla wyjechac ( podobno jakies przepisy zabranialy ) ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 02.05.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 U mnie w zeszlym roku byl problem bo 1 maja wypadal w sobote ..... i zadna betoniara nie mogla wyjechać ( podobno jakies przepisy zabranialy ) ....... 1 Maja to Święto Pracy w związku z tym nikt nie pracuje 3 maja również mamy święto tym razem kościelne i kolejny dzień leniuchowania. Ja obawiałam się ze 2 maja betoniarnia może nie pracować ze względu na długi weekend majowy i dlatego tak strasznie zależało mi na zrobieniu ścian fundamentowych w sobotę UDAŁO SIĘ I JUŻ MAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 1 Maja to Święto Pracy w związku z tym nikt nie pracuje 3 maja również mamy święto tym razem kościelne i kolejny dzień leniuchowania. Ja obawiałam się ze 2 maja betoniarnia może nie pracować ze względu na długi weekend majowy i dlatego tak strasznie zależało mi na zrobieniu ścian fundamentowych w sobotę UDAŁO SIĘ I JUŻ MAM No coz jak sie chce zarabiac pienizaki to niestety trzeba pracowac 7 dni w tygodniu czasem !!!! .... ale ktoremu wykonawcy sie chce , u mnie tez robia sobie kazda sobote wolna ...... oj wzielabym ich na przeszkolenie do siebie ....... zobaczyliby co to oznacza praca !!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 10.05.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mam do sprzedania kompletną skrzynkę elektryczną budowlaną, gniazda jedno i trójfazowe, pełne zabezpieczenia - kupowałem nówkę, niecały rok wstecz, jest niemal lśniąca i pachnąca nowością ) Mogę pstryknąć fotki dokumentujące stan i rodzaj wyposażenia - zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 19.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Może uda mi się wśród sąsiadów znaleść fachowca, który doradzi mi w kwestii kotła centralnego ogrzewania. Kocioł gazowy kondensacyjny z zasobnikiem wody, układ rotacyjny, pogodynka. Najlepiej stojący jak lodówka Myślałem o Viessmannie lub Vailancie ale ostatnio próbują mnie namówić na Brotje. Zna ktoś może walory tych urządzeń ponoć wszystkie są na takim samym poziomie. Może ktoś coś poradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.05.2011 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 No dobra zarty sie skonczyly ...... czy ktos z Was mial kontrole z PINB ????? na budowie , jesli tak to prosze o jakies wskazowki jak sie do niej przygotowac ...... co ... dlaczego ..... na co i po co ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 27.05.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Sprawa może być upierdliwa: będą sprawdzać od dziennika budowy, po wytyczenie i czy są zmiany istotne w stosunku do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.05.2011 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Oczywiscie jakies zmiany sa ..... a czy istotne ????? ...... Dowiem sie 30 maja - wtedy przychodza kontrolowac ..... moze jakis KARGUL zza miedzy doniosl na mnie ..... Byl taki sasiad ktoremu nie podobaly sie wizyty betoniarki na budowie ..... i ciagle nawiedzal budowlancow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 no to gratuluje sąsiadów .... ech szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Daj spokoj TT16 ..... jakbym miala za malo problemow , ale jak to mowia " Co nas nie zabije to nas wzmocni " ... nie wiem czy to sasiad ( ale dowiem sie ) ... rownie dobrze moze to byc wyrywkowy sprawdzian na budowie ... ze mna juz tak jest ... jak biore jakies lekarstwo to oczywiscie wszystkie skutki uboczne wymienione w ulotce .... mnie dotykaja !!!!!! Jak zwrot ze skarbowki to przepytywali od A-Z .... Wyglada na to , ze INNI maja po prostu latwiej , a mnie wszystkie plagi egipskie dotykaja ........ czas sie przyzwyczaic do tego ( najwyzszy czas ) . Trzymaj kciuki w poniedzialek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 31.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Juz po kontroli .......... wszystko gladko przeszlo , BUDUJE DALEJ !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 31.05.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam dziś sie dowiedziałam że w urzędia naszego maista tarnowa można uzyskac dotację do solarów - adres: Goldhamera 3szczegółów nie znam bo nie było tam dziś nikogo zorientowanego w teamcie...Wiem tylko ze jest to doatacja rzędu 1000zł do m2 solarów nie wiecej jednak niż 4.000 i jest przeznaczona dla mieszkańców tarnowa.Oprócz tego mozan korzystac z dotacji różnych banków - np. Na słonecznej "bgk" koło ronda/tesco -ławto i sprawnie.... Pozdrawiam budujących w tarnowie mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.06.2011 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam dziś sie dowiedziałam że w urzędia naszego maista tarnowa można uzyskac dotację do solarów - adres: Goldhamera 3 szczegółów nie znam bo nie było tam dziś nikogo zorientowanego w teamcie... Wiem tylko ze jest to doatacja rzędu 1000zł do m2 solarów nie wiecej jednak niż 4.000 i jest przeznaczona dla mieszkańców tarnowa. Oprócz tego mozan korzystac z dotacji różnych banków - np. Na słonecznej "bgk" koło ronda/tesco -ławto i sprawnie.... Pozdrawiam budujących w tarnowie mariola " Warunkiem skorzystania z programu będzie podpisanie umowy z bankiem i zaciągnięcie kredytu." Czy widzicie w tym jakis sens ?!? ... przeciez wyslarczyloby zwrocic deklarowane % po przedstawieniu faktury , ale jak zwykle ktos jeszcze musi na tym zarobic czyz nie tak ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 03.06.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 do Edyta M Czyżbyś już to przerabiała? Może znasz jakieś szczegóły..... Jeżeli dopłacają 100zł do m2 to chyba nawet ten kredyt sie opłaci?? I najważnijsze mówisz o banku czy o UM????Jeżeli bank to kredyt owszem ale mozesz go spłacić zaraz jak ci doatacje dadzą... mi wyszło że bank da mi jakieś 3500dotacji więc mimo kosztów kredytu, wszelich innych i oczywiści po zapłaceniu podatku do doatcji i tak jest sie do przodu - CHORA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 03.06.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 cd do Edyta M CHORA papierologia banku to już inna strona medalu.....Nie wiem jak u UM bo dopiero zaczynam..pozdrawiam MAriola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.06.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 do Edyta M Czyżbyś już to przerabiała? Może znasz jakieś szczegóły..... Jeżeli dopłacają 100zł do m2 to chyba nawet ten kredyt sie opłaci?? I najważnijsze mówisz o banku czy o UM???? Jeżeli bank to kredyt owszem ale mozesz go spłacić zaraz jak ci doatacje dadzą... mi wyszło że bank da mi jakieś 3500dotacji więc mimo kosztów kredytu, wszelich innych i oczywiści po zapłaceniu podatku do doatcji i tak jest sie do przodu - CHORA Hej Mariola Nie korzystalam , nie korzystam i nie bede korzystala ...... z doplaty do solarow . Prywatnie uwazam , ze powinno to byc inaczej rozwiazane tak jak napisalam kilka postow wyzej , po prostu zeby nie utrudniac Inwestorom zycia skoro jest taka doplata to na podstawie faktury powinno sie otrzymac umowiony zwrot % .... a nie zalatwiac to wszystko kretymi drogami .... Po prostu ktos na tym wszystkim musi zarobic i tworzy sie PIRAMIDA ..... a my jestesmy tylko pionkami w tej grze . Na papierze wszystko ladnie wyglada bo zwykle nikt nie czyta tego co pisze drobnym drukiem ..... i wlasnie po to jest to tak ladnie przedstawione zebys myslala iz jest to poprostu " INTERES ZYCIA ", a tak naprawde to jak zwykle bogaci sie bogaca kosztem tych biedniejszych ...... Lepiej dogadac sie w sklepie ze sprzedawca ( hurtownikiem ) ominie Ciebie ta cala biurokracja . Ale oczywiscie to jest kazdego indywidualna decyzja ja tylko wyrazam swoja opinie Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts