Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

Recommended Posts

Edyta M napisał:
Berni do dachu nie bierz " byle kogo " Franek jest super fachowcem ... i na pewno nie wystawc Ciebie do wiatru . Ceny ma raczej srednie , ale warto zaplacic .... nic Ciebie nie obchodzi , sa samowystarczalni ... u mnie smazyli sobie kielbaski na ognisku , nie bylo zadnego pijanstwa i pracowali od switu do nocy .... :D

Tak wiem Edytko i dziękuje, podstawa to dobra ekipa na każdym etapie budowania ;-)

Na pewno porozmawiam z Panem Frankiem.

Pozdrawiam :hug:

• Odpowiedzi 879
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mwp napisał:
U nas we wrześniu wchodzi ekipa :)

Wiec na razie cisza... oprócz tego, ze w głowie jeszcze się jakieś pomysły urodziły i chyba będą przeróbki we wnętrzach :)

Super, wrzesień już nie niebawem Mam nadzieję, że w tym roku będziemy mieć prawdziwą złotą polską jesień :-) czego wam i sobie życzę!!!!

Poprawki zdecydowanie lepiej nanosić teraz niż zmieniać jak już wszystko jest zrobione. Ale wiem już z doświadczenia,że dużo więcej "widać" gdy stoją mury.

Ja ciągle jeszcze myślę o zmianach. Dzisiaj zdecydowałam, że rezygnuje z jednej lukarni w pomieszczeniu nad garażem. I dach również muszę tam zmienić :-)

Berni Z napisał:
Dzwoniłam do Pana Franka, ale niestety jest bardzo zajęty Wolny termin to połowa następnego roku i raczej nic mu się nie zwolni.

Dziękuję bardzo za pomoc :hug: i pozdrawiam

Szkoda .... bo to swietny dekarz ..... mam nadzieje , ze Twoj " Pan Daszkowy " rownie dobrze wykona swoja prace u Ciebie

Berni Z napisał:
Posiadam do sprzedania POROTHERM 30 P+W z Winerbergera.

Całe palety nie rozpakowane. Zainteresowanych proszę o info na priv.

Berni a nie mozesz zwrocic do skladu w ktorym kupowalas ? :)

Mam do Was prośbę o szacunkowe podanie zużycia prądu na budowie w okresie powiedzmy stan zero (ławy, ściany fundamentowe + chudziak). Ponieważ prądowcom zajęło ponad 8 miesięcy instalowanie przyłącza to przez pierwsze 5-6 dni na budowie miałem pożyczony prąd od sąsiada, który mi teraz śpiewa 340 zł. Dodam, że na budowie nie chodziła żadna betoniarka a sporadycznie wiertarka, piła do obcinania desek czy drutów. Pewnie chłopaki z 10 razy zagotowali wodę na herbatkę. Wydaje mi się, że uprzejmy sąsiad za dużo śpiewa stąd moje pytanie ile u Was zużyto kWh? Dzięki za ewentualne info.

Witjak sasiad chce nabic Ciebie w przyslowiowa butelke ......

Ja od 15 .04.2010 do 13. 09.2010 zaplacilam w sumie 188,15 zl. brutto w tym samego zuzycia pradu bylo na kwote 100 zl. reszta to oplaty manipulacyjne ....

- stan do polozenia wiezby

- kawki i herbatki Panow wykonawcow

- osuszanie terenu ( 2 pompy ktore dzialaly przez kilka dobrych dni wyciagajac wode z zalanych fundamentow )

" Zyczliwy " sasiad chce sobie po prostu zaplacic swoj rachunek Twoim kosztem ..... wiesz jak to mowia Dobry zwyczaj nie pozyczaj .....

TT16 napisał:
....a przy okazji odkopanych fundamentów, wykonałbym drenaż opaskowy. .....a moze i odprowadzenie wody z rynien (jesli wiesz gdze będą schodzić rynny, oraz masz pomysł z zagospodarowaniem tej wody).

pozdrowienia

Drenaz dobra rzecz :rolleyes:...... kanalizacje deszczowa radze zrobic jednak po elewacji i przy wykonywaniu sciezek wokol domu ..... osadnik musi byc zabetonowany .