krzepa 02.12.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Spokojnie Panowie to nie jest tak, że ja tam wcale nie nadzorowałem ale co oko fachowca to nie laika. Po za tym trochę na siłę szukam argumentów do negocjacji na samym końcu Mój wykonawca ma swojego kierownika trochę to mnie martwiło przez cały czas, ale cóż dom stoi i to nawet całkiem nieźle sami oceńcie http://krzeepa.fotosik.pl/albumy/809978.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 03.12.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Możecie kogoś polecić od instalacji CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 03.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Spokojnie Panowie to nie jest tak, że ja tam wcale nie nadzorowałem ale co oko fachowca to nie laika. Po za tym trochę na siłę szukam argumentów do negocjacji na samym końcu Mój wykonawca ma swojego kierownika trochę to mnie martwiło przez cały czas, ale cóż dom stoi i to nawet całkiem nieźle sami oceńcie http://krzeepa.fotosik.pl/albumy/809978.html. No ładny domek!! Mam wrażenie, że go gdzieś widziałam... Gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 03.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 wygląda całkiem przyzwoicie ... nie widziałem tej budowy chociaż dużo plątam się po okolicy ważne żeby były słupy tam gdzie mają być i powinno być ok , wygląda to na solidną ekipe ? a kto to robi ? Może ktoś z Dąbrowy T ?? Może dlatego nie widziałeś, że trochę zaniżyliśmy teren (teraz po trosze żałuję, ale już nie ma odwrotu raczej...) i nas mało widać. A ekipa jest z Tarnowca i raczej solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 05.12.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Aha czyli miejscowi Myślałem , że to termalika początkowo , ale dopiero się teraz lepiej przyjżałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 06.12.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Sprzedam bardzo fajną rozdzielnicę budowlaną/ERBETKĘ/prowizorkę dla chcących rozpocząć budowę. Prawie nowa, zamykana, wkopywana w grunt, posiada dodatkowe uziemienie itd. Polecam. Kosztowała około 600 zł. Pozbędę się za 450 zł. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: [email protected]Mogę wysłać jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 06.12.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 potwierdzam stan rozdzielnicy sam ją wydzierałem dzisiaj z ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 06.12.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No ładny domek!! Mam wrażenie, że go gdzieś widziałam... Gdzie się budujesz? Skrzyszów widać go z drogi na Łękawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzMag 10.12.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Witajcie, mam pytanie jak wygląda sprawa podpięcia prądu gospodarczego na budowę w Tarnowie? Ile sobie liczą za podłączenie i 1 kWh? I ile kosztuję podpięcie prądu (w skrzynkę w granicy) i czy jest stała opłata czy też liczą sobie tzw abonament za umieszczenie skrzynki w granicy działki, bo słyszałem, że każą sobie płacić koło 40 zł za samą skrzynkę miesięcznie... Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 11.12.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witajcie, mam pytanie jak wygląda sprawa podpięcia prądu gospodarczego na budowę w Tarnowie? Ile sobie liczą za podłączenie i 1 kWh? I ile kosztuję podpięcie prądu (w skrzynkę w granicy) i czy jest stała opłata czy też liczą sobie tzw abonament za umieszczenie skrzynki w granicy działki, bo słyszałem, że każą sobie płacić koło 40 zł za samą skrzynkę miesięcznie... Nazywa się to "plac budowy - docelowo budynek mieszkalny". 1kWh to 141,04 zł. Dochodzi jeszcze długość przyłącza itd. Ja zapłaciłem około 2500 zł brutto za zejście ze słupa i postawienie skrzynki z licznikiem w granicy. Żebyś mógł korzystać to potrzebujesz tzw. prowizorkę, najlepiej wkopaną w grunt, zamykaną, uziemienie itd. MOGĘ CI SPRZEDAĆ swoją. Gotowa do wkopania i podpięcia. U mnie się sprawdziła. Stawka zależy od tego co masz w umowie. Jeśli to jest plac budowy to jest większa kasa. Np. u mnie za ostatnie 2 miesiące: zużycie tylko 44kWh a rachunek na.... 107 zł. Czyli luksusik posiadania prądu na budowie kosztuje W moim przypadku od momentu podpisania umowy, pierwszy ukierunkowany przepływ elektronów za które zapłaciłem nastąpił dopiero po 8 miesiącach. Trwało to wieki... Żenada... Jak pisałem wyżej. Chętnie Ci odstąpię skrzynkę budowlaną bez, której trudno będzie Ci ruszyć z budową. Gratis usługi konsultingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzMag 11.12.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witjak mam pytanko... Czy za postawienie tej skrzynki w granicy działki płaciłeś jakąś stałą opłatę abonamnetową? I czy płacisz wtedy, kiedy wogóle nie korzystasz z prądu np. przez zimę? Czy w skrzynce zakładany przez Tauron PE jest licznik prądu? Dzięki Witjak za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 11.12.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Czy za postawienie tej skrzynki w granicy działki płaciłeś jakąś stałą opłatę abonamnetową? I czy płacisz wtedy, kiedy wogóle nie korzystasz z prądu np. przez zimę? Czy w skrzynce zakładany przez Tauron PE jest licznik prądu? Stałą opłatę masz zawsze jak masz podpisaną umowę i licznik. W przypadku budowy jest po prostu drożej bo wg logiki energetyków... po prostu Cię stać na to Płacisz za luksus możliwości skorzystania z tego prądu nawet jak go zimą nie potrzebujesz Faktycznie jest to coś około 35 zł. Nie chce mi się sprawdzać, żeby się nie denerwować. Tak w skrzynce w ramach przyłącza mam elektroniczny układ pomiarowy To co chcesz ode mnie tą skrzynkę na plac budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzMag 11.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Okey Witjak, bardzo CI dziękuje za pomoc. Dzięki za skrzynkę, załatwię sobie...czeka mnie wizytacja na Studniarskiego w takim razie ehhh...Ci monopoliści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 11.12.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Tam lepiej o wszystko pytać w paru miejscach bo jedna osoba mówi , że się nie da , a druga że bez problemu Opłata jest za postawienie ZK potem umowa o przyłączenie. Jak już stoi złącze podpięcie ERBETKI przez elektryka . Zgłoszenie do ZE na placu budowy , licznik, plombowanie i już prąd jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 13.12.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Żeby was nie skłamać ja tą sprawę załatwiłem w 3 dni no może 5 od złożenia wniosku do wpięcia wtyczki w gniazdo i uzyskanie napięcia. Oczywiście wcześniej miałem warunki przyłącza, które musiałem zmienić na warunki przyłącza do placu budowy, a i słup stoi na mojej działce. Koszty 108 zł lub 180 nie pamiętam za przyłącz Enion wziął i 600 zł firma która wykonała przyłącz i całą papierkologię. Skrzynkę, zawieszono na słupie (na mojej działce) z resztą pożyczył ją na czas budowy generalny wykonawca w ramach dobrej współpracy. Więc koszty nie były wielkie i czas też. PrzMag zależy, którą ścieżkę wybierzesz, jak jeszcze nie wybrałeś daj znać na pm dam Ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 13.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ja bym tam wolał odrazu mieć ZK i spokój z ZE , ale to też jakies rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 15.12.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 No tak tylko ciężko to uzyskać bez protokołu odbioru instalacji wewnętrznej mówią, że najlepszą drogą jest dogadać się na odlicznik z sąsiadem. Sprawdziłem w autopsji z dwoma sąsiadami nie działa. Najalepszą odpowiedz uzyskałem o jednego, on by chętnie mi pomógł ale gdy się podłącze bedzie miał spadek napięcia, a w związaku z tym, iż ma warsztat i trochę narzędzi na prąd zakłócił bym mu pracę ) Nie wchodziłem z nim w dalszą polemikę od razu odczytałem sens wypowiedzi między wierszami )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 15.12.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Odradzam tzw. pożyczanie prądu od sąsiada... no chyba, że chcesz zrobić test jakim jest człowiekiem... mam niemiłe wspomnienia i nie polecam momentu rozliczania z Kargulem zza miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 15.12.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Drodzy moi, potrzebuję zakupić kilka samochodów ziemi.Pisał ktoś wcześniej, że ma kontakt do osoby, która chce sprzedać. Potrzebuję wyrównać swoją działkę w TarnowieProszę o kontakt na priv - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 16.12.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Drodzy moi, potrzebuję zakupić kilka samochodów ziemi. Pisał ktoś wcześniej, że ma kontakt do osoby, która chce sprzedać. Potrzebuję wyrównać swoją działkę w Tarnowie Proszę o kontakt na priv - dzięki Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts