Berni Z 03.06.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siga 03.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Haloooo jest tu ktoś ? Chyba wszyscy bardzo zajęci budową swojego "gniazdka" :rolleyes:U nas dziś 18-ty dzień budowy (z przerwami na deszcze i burze). Wczoraj byłam pierwszy raz na "poddaszu" ... fajne uczucie Dziś lejemy strop Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 08.07.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Haloooo jest tu ktoś ? Chyba wszyscy bardzo zajęci budową swojego "gniazdka" :rolleyes:U nas dziś 18-ty dzień budowy (z przerwami na deszcze i burze). Wczoraj byłam pierwszy raz na "poddaszu" ... fajne uczucie Dziś lejemy strop Pozdrawiam Hejka u nas szaluja pod strop, zadaszymy w tym roku i czekamy do wiosny. Lato nie sprzyja ślęczeniu przed kompem:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona113 13.07.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Witam wszystkich! ! Oboje z mężem zamierzamy zrealizowac marzenie życia - wybudować domek Retro w Wierzchosławicach (na ryby blisko) czy ktos go moze buduje w okolicy? jestesmy na etapie załatwiania pozwolenia i ogólnie rzecz biorąc masakra! ale damy rade mam nadzieję... bardzo się ciesze że tu trafiłam nie miałąm pojęcia ze taka fajna strona jest. szukamy oczywiście namiarów n a solidną i przede wszystkim tanią ekipę do wszystkiego...dodam ze na razie mam czlowieka który ma zrobic nam fundamenty jesienią ale nie jestesmy do końca przekonani czy powinien budowac resztę... pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga P. 15.07.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 To raczej nie jest dobry pomysł, aby ktoś inny robił same fundamenty. Potem będziecie mieli kłopot, znaleźć ekipę, która będzie ciągnęła w górę mury na fundamencie, którego sama nie wykonywała. Fundament to zresztą podstawa, i jeśli nie jesteście pewni tego wykonawcy, to tym bardziej bym się wstrzymała. Radzę poczekać do wiosny i wtedy jedna ekipa zrobi wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siga 29.07.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zgadzam się z Aga P. w 100 % "szukamy oczywiście namiarów n a solidną i przede wszystkim tanią ekipę do wszystkiego..." Wydaje mi się to mało realne... ale powodzenia! My mamy jedną ekipe, która stawia dom od zera do stanu surowego zamkniętego. Jesli będą pracować nadal tak jak do tej pory to z czystym sumieniem będę ich polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 02.08.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Zgadzam się z Aga P. w 100 % "szukamy oczywiście namiarów n a solidną i przede wszystkim tanią ekipę do wszystkiego..." Wydaje mi się to mało realne... ale powodzenia! My mamy jedną ekipe, która stawia dom od zera do stanu surowego zamkniętego. Jesli będą pracować nadal tak jak do tej pory to z czystym sumieniem będę ich polecać Witaj ja mam ekipe którą moge polecić z czystym sumieniem jak chcesz więcej info to się odezwij na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cordoba_2004 09.08.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Możecie polecić kogoś z Tarnowa lub okolic Tarnowa kto tanio wprojektuje dom w działkę ? PRojekt gotowy mapka gotowa chodzi o samo wrysowanie ? Kogo polecacie taniego ? Jakieś namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szmaragda 20.08.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Haloooo jest tu ktoś ? Chyba wszyscy bardzo zajęci budową swojego "gniazdka" :rolleyes:U nas dziś 18-ty dzień budowy (z przerwami na deszcze i burze). Wczoraj byłam pierwszy raz na "poddaszu" ... fajne uczucie Dziś lejemy strop Pozdrawiam Gratulacje Siga idziecie jak burza . My mamy jyż wylane fundamenty i na tym koniec w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 24.08.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Patrz niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.09.2013 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Do bialej listy dopisuje ekipe od ogrodzenia Panowie wlasnie ukonczyli prace u mnie , zlecenie polegalo na kompleksowym wykonaniu prac czyli wylanie 160 mb fundamentu + ulozenie ok. 10 000 szt . klinkieru + wykonanie i montaz 52 slupkow , 63 szt. przesel , bramy przesuwnej i 3 furtek . Solidna , uczciwa ekipa , doslownie zero zmarnowanego materialu , swietny kontakt mailowo - telefoniczny , ekipa wykonuje rowniez roznego rodzaju balustrady , porecze , konstrukcje stalowe schodow - generalnie kowalstwo bardziej lub mniej artystyczne na indywidualne zyczenie klienta . Pan Michal Budzik 505 - 305 - 475 begin_of_the_skype_highlighting http://forum.muratordom.pl/skype-ie-addon-data://res/numbers_button_skype_logo.png505 - 305 - 475 BEZPŁATNIE end_of_the_skype_highlighting - ogrodzenia , kowalstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siga 09.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam wszystkich pochłoniętych budową Pędzimy do przodu kroczek po kroczku bo mamy wielką chęć i pilną potrzebę wprowadzić się do domku gdzieś na wiosnę Jednak zachwując podstawowe, istotne przerwy technologiczne chwilami wydaje nam się nasz cel nie do końca realny... Jeszcze ze 2 dni i panowie elektrycy skończą swoje działania. A dziś zaczęła prace ekipa wod-kan. Teraz szukamy panów do tynków i wylewek. Czy macie może kogoś godnego polecenia ? ? ? Tj. takich których nie trzeba jakoś szczególnie pilnować aby wyprowadzili należyte piony i kąty proste. Pozdrawiam i życzę Wam i nam też, długiej słonecznej pięknej jesieni. P.S Jak dla mnie tegoroczna zima mogła by wyglądać tak jak ta w 2006 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 24.09.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 P.S Jak dla mnie tegoroczna zima mogła by wyglądać tak jak ta w 2006 r. Nie pamiętam jak było w 2006 roku ale przyjmę wszystko byle nie to co było rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 25.09.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Witam budujących. Zapraszam do pisania i komentowania mojego dziennika budowy, wymiany doświadczeń. Na dziś mamy SSO w trakcie krycia dachu. Dziennik wkrótce uzupełnię do tego etapu, będzie trochę o OZC, ekipach, materiałach i budowaniu energooszczędnym, bedą i są zdjęcia., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 27.09.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Mam na zbyciu następujące materiały: 1. Deski szalunkowe ok. 3 kubiki - 400 zł za całośćhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214997&d=1380293227 2. Pustaki Porotherm 30 P+W ok.210 szt. - cena 3,70 za sztukęhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214996&d=1380293213 3. Pustaki Porotherm 25 P+W 12 szt. - cena 4 zł za sztukęhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214995&d=1380293196 4. Stemple długość 280-285 cm ok. 100 szt. - cena 5 zł za sztukęhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=208229&d=1377366159 Ceny do negocjacji. Kontakt tel. 606 502 502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szmaragda 08.10.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Kto poleci dobre Hurtownie budowlane w t Tarnowie i okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 09.10.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Najlepsze to Sufigs i Tad bud gdzie ja kupuję. W sufigsie podobno dają najlepszą cenę ale mnie tam zlali na samym początku i poszedłem do tadbudu gdzie majster mój zna sprzedawce i gdzie mam zawsze ok dwutygodniowy termin płatności. Faktury na emaila, towar zamawia majster w porozumieniu ze mną. Ale jak macie czas to warto chyba sprawdzić składy pod Tarnowem, Majstry znają składy, jak macie już ekipę to warto zapytać. Ceny które ja dostałem z tad budu nie odbiegały od tych z allegro, z reguły były niższe. Nie polecam składu w krzyżu, jak ja byłem tam to obsługiwał nas zarozumiały bufon i dałem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 10.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Kto poleci dobre Hurtownie budowlane w t Tarnowie i okolicach Od 2,5 roku zaopatruje się w SUFIGSIE Wszystkie materiały do budowy domu były zamawiane przez mnie osobiście. Zawsze sprawdzam ceny zarówno w Sufigsie jak i innych hurtowniach - takie czasy- Sufigs był bezkonkurencyjny. A jeśli otrzymywałam ofertę od nich z wyższą ceną niż u konkurencji, zawsze po negocjacjach otrzymywałam taką samą lub niższą Ja mam jednego handlowca z którym od początku budowy współpracuje, wszystkie zamówienia składam telefonicznie, płatność przelewem. POLECAM i doradzam sprawdzać ceny zawsze w innych hurtowniach i negocjować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szmaragda 10.10.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Dzieki za informacje ,mam wycene tylko z Sufiksu tam brałam materjały na fundamenty . Teraz czas na sciany i dach . Nie chcę sie opierać na jednej wycenie . A jeszcze jedno zna ktoś dystrybutora na cegłe EDER w Małopolsce . Przeszukałam setki stron ale to co znalazłam jest nie aktualne . A ze Śląska nie opłaca sie sprowadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siga 10.10.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A propos hurtowni budowlanych to my większość materiałaów budowlanych kupowaliśmy z CegBud-u w Krzyżu ( nie wiem czy to ten sam skład o którym wspomina byggmol ). W naszym przypadku nie mamy się do czego przyczepić a bywało, że np. awaryjnie potrzebowaliśmy elementu komina i pan zdemontował nam go z ekspozycji. Jedyne ale, to to, że w soboty nie było transportu i bywało, że sami dowoźić materiały na budowę. (Chociaż podobno soboty bez transportu to norma również w innych składach budowlanych). W SUFIGSIE też byliśmy na początku, obsługa ok. jednak w CegBudzie mąż wynegocjował lepsze warunki. P.S. Miło, że się coś ruszyło w postach Jak złapię chwilę to napiszę więcej... Pozdrawiam ... Jadę na budowę , u nas trwa drugi tydzień tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts