Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 879
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgłębiając wiedzę na teamt kontraktonów wpuszczanych zupełnie przypadkowo wpadłem na ten wątek, aż mnie zamurowało Tarnów w necie na muratorze !!!!! :) Coś nieprawdopodonego!!! Jako że buduje od lipca 2009 w Skrzyszowie z marszu podłączam się pod ten wątek. Jest mi niezmiernie miło znaleść się wśród "sąsiadów". Tak więc witam i życzę wszystkim pogody ducha i uporu w realizacji swoich celów. Moja budowa stan surowy zamknięty obecnie tynki wewnętrzne w trakcie realizacji.

Hejka

Macie moze namiary na piasek do zasypywania fundamentow .... interesuje mnie cena za tone (kubik )

Pozdrawiam

Na moją działkę parę miesięcy temu wywrotka (10-12 kubików) ziemi (brudnego piasku) po 200 zł w tej samej cenie ta sama wywrotka w ubiegłym roku woziła i zasypywała fundamenty. Jakby ktoś potrzebował mogę kontakt udostępnić.

Na moją działkę parę miesięcy temu wywrotka (10-12 kubików) ziemi (brudnego piasku) po 200 zł w tej samej cenie ta sama wywrotka w ubiegłym roku woziła i zasypywała fundamenty. Jakby ktoś potrzebował mogę kontakt udostępnić.

Witam

Prosze o namiary

Pozdrawiam Edyta :D

witam wszystkich

Czy ktoś jeszcze jest na etapie Kredytu?? Ja rozważam kredyt w euro w banku PKO BP jeżeli macie jakieś rozeznanie chętnie poczytam.

pozdrawiam MAriola i Jerzy

Ja już od prawie roku konsumuje w BZWBK :). Jak chcesz mieć szybkie rozeznanie w ofertach to proponuję udać się do Open Finance lub expander w 15 min pokażą ci niezobowiązująco ofert kilku banków i zrobią przykładową kalkulację. Niestety w naszym przypadku (mieszkańców Tarnowa) wiąże się to z wycieczką do Krakowa bo w Tarnowie nie mają swoich placówek.

Na działce woda była nawet sobie "tranzytem" popłyneła do sąsiada ale domek suchutki :) Całe szczęście że fundamenty na odpowiedniej wysokości zostały wykonane (wnioski po ubiegło rocznej fali). Działka 100 metrów od wątoku :) Jak kupowałem żaden sąsiad nie powiedział że woda lubi sie pojawiać wręcz słyszłem teksty typu najstarszy mieszkaniec nie pamięta żeby tu woda była :) W pozwoleniu żadnej adnotacji o ryzyku nic jeszcze wczoraj sprawdzałem. Już ekipa miała wchodzić latem ubiegłego roku a tu ciach po ulewnych deszczach przez moją działkę przeszła fala 70 cm :( i wtedy burza powstała ale myśli w mojej głowie co robić i czy robić a może nie robić. Na szcześnie woda dostarczyła danych na podstawie których można było wyciągnąć wnioski i podjęć słuszne decyzję :) Tak więc u mnie wszystko ok ale współczuje ludziom których woda nie oszczędziła w ubiegłym roku i w tym (widziałem takich co po metrze wody w domu mieli a naewt i więcej). Najgorsze jest to że jeżeli już ktoś ma dom postawiony i nie przewidział to już mu nikt nie pomoże. Gmina, która jest nabliżej mieszkanców nie robi nic aby w jakiś sposób zabezpieczyć mieszkanców narażonych na zalanie. Teraz będzie dużo huku póki media biją pianę, politycy zrobią marketnig, a za chwile wyjdzie słońce media skończą i wszystko rozejdzie się po kościach do następnej powodzi.

witam

tez mieszkalem (w zasadzie jeszcze mieszkam) blisko wątoku (na szczęście na górce) i co jakiś czas obserwuje problemy innych związane z ulewami. Dlatego kupując działkę zwracaliśmy szczególną uwagę na bliskość jakiejkolwiek rzeki czy strumyka oraz ukształtowanie terenu. Tak więc żadnej rzeki w poblizu, i poza tradycyjnym błotem jest ok.

miejmy nadzieje że najgorsze za nami i teraz juz bedzie tylko lepiej

pozdrowienia

U mnie troszke woda opadla .... widac wieksza czesc fundamentow :yes: .... deszcz wprawdzie znow pada , ale chyba w sobote ma byc troszke lepiej ... dobrze bo moi Panowie Budowlancy beda zmagac sie z Wielka Woda

Pozdrawiam :cool: