rere79 08.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 i jak to moja madra Babcia mowila .. Jak nie dolozysz okiem to kieszenia ....... Pozdrawiam ... oj bardzo mądrą masz Babcię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 A tutaj cos w sprawie kolektorow .... http://funduszeue.info/blog/2010/07/11/kolektory2010/ http://www.nfosigw.gov.pl/gfx/nfosigw/userfiles/files/aktualnosci/2010/czerwiec/lista_bankow_kolektory_sloneczne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 oj bardzo mądrą masz Babcię Niestety mialam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Mam pytanko odnosnie przylacza gazu czy ktos przerabial ten temat ..... generalnie chodzi mi o podciagniecie gazu na dzialke , chce zrobic wszystkie niezbedne przekopy i wstawic skrzynke w ogrodzenie , nie chce doprowadzac go jeszcze do domu poniewaz pobor planuje nie wczesniej jak w 2012 zima .... czy mozna tak ? . Jesli podprowadze do domu to mam chyba 3 miesiace na rozpoczecie pobierania .... pozniej narzucane sa jakies kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 09.08.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 czescz gazownią jest podobnie jak z energetyką. Podpisujesz umowe, wpłacasz opłatę ryczałtem (ok 2000), padasz na kolana i prosisz o zgody sąsiadów - jeśli przez ich działki będzie przechdził gazociąg i czekasz ok pół roku. aaa i skrzynkę gazową sobie kombinujsze np pod kolor oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 09.08.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja po rozmowie z teściową. Żyję . Ale co bym miała nie przeżyć jak moja teściowa to fajna babka . Numer do gościa mam, wyślę Wam na priva. Edyta ,teściowa też nie ma pojęcia czy projektuje ogrodzenia. Jak będziesz chciała to musisz zadzwonić do niego. Co do Praktycznego1, podobno architekci z pracowni mają we wrześniu wypuścić wersję z garażem z boku i dodatkowo zadaszonym. Moja tesciowa rowniez jest spoko:) To poprosze ten numer. Skad wiesz, ze we wrzesniu wyjdzie nowa wersja Praktycznego1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Moja tesciowa rowniez jest spoko:) To poprosze ten numer. Numer wysłałam na priv. Skad wiesz, ze we wrzesniu wyjdzie nowa wersja Praktycznego1? Odsyłam na strone o Praktycznym - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152660-Praktyczny-z-pracowni-Domy-z-wizją/page5&highlight=praktyczny Tam ktoś się kontaktował z architektami z pracowni DzW. Edyta bardzo mi przykro. Moja ukochana bacia też dawno temu odeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2010 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 czesc z gazownią jest podobnie jak z energetyką. Podpisujesz umowe, wpłacasz opłatę ryczałtem (ok 2000), padasz na kolana i prosisz o zgody sąsiadów - jeśli przez ich działki będzie przechdził gazociąg i czekasz ok pół roku. aaa i skrzynkę gazową sobie kombinujsze np pod kolor oczu. TT16 ...... Ty jak mi juz wypiszesz post to ...... :lol2: ........ Szybko pisze co nastepuje : Warunki przylaczenia do sieci gazowej - SA Mapa do celow projektowych z naniesionymi przylaczami - JEST Uzgodnienia z ZUD wazne do wrzesnia 2012 - SA Oswiadczenie Pani od ktorej kupilam dzialke dotyczace zgody przekopu przez droge - JEST Jednym slowem papiery wszystkie mam ............... wiem , ze teraz nalezy isc i podpisac umowe z KSG ( oplata zryczaltowana to 1600 zl. ) ..... Chodzi mi o to , ze na obecna chwile chce skrzynke w ogrodzeniu ( a raczej w granicy dzialki ) i koniec ...... a pozniej za kilka miesiecy chce dalej ciagnac przylacz do domu ..... Niestety nie bedzie to raczej mozliwe .... bo po zawarciu umowy dostaje 6 miesiecy na wykonanie instalacji wewnetrznej i po tym okresie nastepuje odbior . Reasumujac ..... jesli teraz podpisze umowe to luty - marzec 2011 bede musiala zglosic gotowosc poboru gazu ( co ewidentnie mi nie pasuje ) .... z drugiej strony na drugi rok chce robic ogrodzenie wokol domu i chce zrobic wszelkie niezbedne przekopy !!!! A co do koloru skrzynki to bedzie ladna jesli dopasuje ja do koloru moich oczkow ..... ..... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2010 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Edyta bardzo mi przykro. Moja ukochana bacia też dawno temu odeszła Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2010 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Skad wiesz, ze we wrzesniu wyjdzie nowa wersja Praktycznego1? Aliminer ...... zadzwon do pracowni i zapytaj Architektow moze warto poczekac ...... jak zmienia ten garaz to bierz projekt w ciemno ..... to naprawde fajny domek ... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 10.08.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam Tarnowiaków po długim niebycie. My już płytkujemy, za dwa tygodnie drewno i wprowadzka....gdyby nie przylącza. No i jasne...jak trwoga to do boga... Nie mamy wody i kanalizacji mimo,że wszelkie urzędowe sprawy załatwione. Powód>? niski poziom wód gruntowych (ok 1 m) a wykopy będą od 1,5 do 3 Nikt nie chce nam pomóc. Nasi hydraulicy chowają głowe w piach twierdząc,że trzeba poczekać? ile rok? My musimy wprowadzić się za miesiąc około!!! gdyby ktoś coś wiedział o firmie, która chcialaby się podjąć 25 metrów przyłaczy w takim terenie to będę wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.08.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Marlow wody gruntowe opadajądopiero na jesień. Ale ile u Was opadną tego nie jestem w stanie powiedzieć. Namiarów na firmę też nie mam . Oby Wam się udało wszystko szybko załatwić!!! Jeśli możesz, to wklej pare fotek Waszego gniazdka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.08.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 A ja dalej wertuję projekty, choć narazie nie wiem po co . Znalazłam parę projektów, które spełniają moje wymagania :/. MożeWy znacie jakieś fajne projekty z dwoma sypialniami, kuchnią, jadalniaą, salonem, łazienką i kotłownią na parterze, a na poddaszu 3 pokoje, łazienka i garderoba ? Teraz mam problem. Nie chcę myśleć co będzie jak przyjdzie czas konktetnych decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 11.08.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Aliminer ...... zadzwon do pracowni i zapytaj Architektow moze warto poczekac ...... jak zmienia ten garaz to bierz projekt w ciemno ..... to naprawde fajny domek ... Pozdrowionka Hej:) Raczej zdecydujemy sie z zona na projekt "na miare1". Ten uklad najbardzie nam odpowiada, choc musze isc na kompromis, i zrobic wejscie od zachodu. Edyta twoj projekt tez nam sie b. podoba. Czy kosztorys przedstawiony przez pracownie pokrywa sie w realu? Rere79 dziekuje bardzo za kontakt, jednak architekt nie zgodzil sie na projekt indywidualny. Oczywiscie podzwonilem po wszystkich pracowniach w Tarnowie i okolicach i mam burze w glowie. Wybiore jednak gotowy projekt. Jeszcze raz thx:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.08.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Rere79 dziekuje bardzo za kontakt, jednak architekt nie zgodzil sie na projekt indywidualny. Oczywiscie podzwonilem po wszystkich pracowniach w Tarnowie i okolicach i mam burze w glowie. Wybiore jednak gotowy projekt. Jeszcze raz thx:) Oj to szkoda. A podał z jakiego powodu nie podejmie się zadania? Czy to tylko zawalene robotą czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.08.2010 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej:) Raczej zdecydujemy sie z zona na projekt "na miare1". Ten uklad najbardzie nam odpowiada, choc musze isc na kompromis, i zrobic wejscie od zachodu. Edyta twoj projekt tez nam sie b. podoba. Czy kosztorys przedstawiony przez pracownie pokrywa sie w realu? Hejka U mnie tez wejscie jest od zachodu ..... Kosztorys ...... :bash::bash: chyba juz dalam Ci odpowiedz ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 12.08.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hejka U mnie tez wejscie jest od zachodu ..... Kosztorys ...... :bash::bash: chyba juz dalam Ci odpowiedz ..... Pozdrawiam Nawet mnie nie strasz Rere79, architektowi nie pasowalo miejsce - Tarnow oraz sam projekt indywidualny. Powiedzial, ze woli sie zajmowac adaptacjami;) o czasie nic nie wspominal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 12.08.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Houston mamy problem:) W decyzji o warunkach zabudowy mamy podane 14m +/- 20% szerokosci elewacji frontowej. Jeli ustawie projekt na dzialce tak, zeby odpowiadal tym warunkom, to do garazu bede musial sie teleportowac lub salon bede mial z widokiem na piekana skarpe;) Dzwonilem do architekta z pracowni domy z wizja i powiedzial, ze nie ma problemu z uzyskaniem zgody na adaptacje projektu. Zastanawiam sie jednak, czy nie latwiej uzyskac zmiene w zapisie w warunkach zabudowy. Czy ktos wie ile na to sie czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.08.2010 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej:) Raczej zdecydujemy sie z zona na projekt "na miare1". Ten uklad najbardzie nam odpowiada, choc musze isc na kompromis, i zrobic wejscie od zachodu. Edyta twoj projekt tez nam sie b. podoba. Czy kosztorys przedstawiony przez pracownie pokrywa sie w realu? Zwrociles uwage na slupy w domu widze 3 na poddaszu w srodku kazdej sypialni i jeden na parterze w centralnym miejscu salonu , mozesz miec pozniej problem z ustawieniem mebli w pomieszczeniach . Istotna jest tez ilosc okien dachowych ....... zwroc uwage , ze przez okna bedziesz mial duza ucieczke ciepla ( chyba , ze zainstalujesz okna energooszczedne z wspolczynnikiem U nizszym niz 1 ) . Nawet mnie nie strasz Ja buduje troche inny Stylowy 2 tzn. robie inne ogrzewanie w domu ..... ( dosc kosztowne ) juz na etapie fundamentow byly robione koryta do ogrzewania lane z betonu ..... jak do tej pory wlalam w niego spore ilosci betonu i musisz liczyc sie z tym , ze stali rowniez dosc duzo trzeba bedzie w niego " wpakowac " . Dom jest dozbrojony jak forteca Houston mamy problem:) W decyzji o warunkach zabudowy mamy podane 14m +/- 20% szerokosci elewacji frontowej. Jeli ustawie projekt na dzialce tak, zeby odpowiadal tym warunkom, to do garazu bede musial sie teleportowac lub salon bede mial z widokiem na piekana skarpe;) Dzwonilem do architekta z pracowni domy z wizja i powiedzial, ze nie ma problemu z uzyskaniem zgody na adaptacje projektu. Zastanawiam sie jednak, czy nie latwiej uzyskac zmiene w zapisie w warunkach zabudowy. Czy ktos wie ile na to sie czeka? Zmienialam WZ i czekalam do miesiaca na decyzje , najpierw jednak musisz zdecydowac sie na projekt .... wtedy zobaczysz jak szeroka masz elewacje frontowa i w prosbie o zmiane WZ podajesz jaka szeroka elewacja Ciebie interesuje . Wez PRAKTYCZNY 1 ......... wtedy nie bedziesz musial zmieniac WZ nie ma w nim widocznych slupow !!!!!! i sa tylko 2 okna dachowe , jedyny mankament to ten garaz ... ale reszta to same plusy ... zobacz jaki duzy salon ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 13.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Dzieki za info:) Juz sie zdecydowalem na projekt na miare 1. Wczoraj dokonalem juz dosc sporych zmian w projekcie. Slupy oczywiscie do usuniecia. Architekt ma mi powiedziec ile podniosa sie koszty usuniecia tych slupow. Generalnie bedzie kilka zmian w elewacji wlaczajac obciecie skrzydla o ok 1,5 m od poludniowej strony. Ze 189m2 zostanie 173m2. Rozmawialem z osoba, ktora buduje na miare 2 i twierdzi, ze fundamenty sa dosc mocno przezbrojone. Twierdzi, ze sie zna na tym:) Oczywiscie ja nie szukam oszczednosci w cieciu kosztow na zbrojeniu. Co do okien, to juz wczoraj kilka usunalem. Praktyczny 1 nie podchodzi mi z wielu wzgledow. Najwazniejsza to ta, ze mam droge dojazdowa od poludnia. Zamieszcze niebawem kilka fotek, to zobaczysz o co mi chodzi. Pozdrawam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts