Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

Recommended Posts

do timel

ja planuje zakup raczej we wrześniu - chętnie bym już kupiła ale zakup blachodachówki to przykra dla mnie sprawa od koloru począwszy na firmie, powłoce i fabryce skończywszy a jeszcze rózne wzory :((( ojjjjjjj mam ból głowy jak o tum myślę.

Z rozmów z moim wykonawca dachu wychodzi że on poleca blache z firmy Regamet naprzeciwko Mrówki maja siedzibę, ale ja jeszcze odwiedze Blachodach

Co do cen to najpierw proponuje wybrać wzór i kolor może wtedy cos wspólnie popchniemy:))) dasz rade podjechac do tego Regametu??

pozdrawiam Mariola

• Odpowiedzi 879
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z forumowiczów tarnowskich jest może na etapie zakupu materiałów na dach lub okien??? Szukam wspólnika bo jak wiadomo im więcej tym taniej..

Pozdrawiam wszystkich Mariola

Myślę, że możemy powymieniać się doświadczeniami - mam juz kilka ofert na dach i okna. Podrzuć na priw jakie masz zamiary (blacha, dachówka ceramiczna, okna PVC czy drewno...)

• 2 weeks później...
:bash:Tarnowiacy poszukuje sprawdzonej ekipy do dachu bo moja ktora miala wejsc na dach od poniedzialku zaczela stawiac warunki min.deski na deskowanie dachu dlugie na 6 metrow (a co mam zrobic z 5 kubikami desek ktore zostaly mi po szalunkach), zadnych wtracan sie do budowy,zakaz robienia zdjec i nowe warunki zaplaty .Tego juz bylo zawiele podziekuje im jutro grzecznie a dzisiaj prosze o pomoc dekarz na "gwalt" potrzebny.I jeszcze jedno unikajcie ekipy mojego wykonawcy i podwykonawcow pracujacych dla niego.Wiecej wiadomosci napisze pozniej.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
podejrzewam, że podglądaczy jest więcej, ale nie mają siły inicjować kolejnych forumowych dyskusji... Każdy zabiegany, aby jeszcze przed zimą coś pozamykać. Zaspałem z oknami - jeśli macie jakieś sugestie - chętnie poczytam. Szukam czegoś ciepłego - najbliżej jestem wyboru Schuco Si82, ale może też być coś innego niezłego.

Witam wszystkich! Dopisuje się do skromnej grupy tarnowskiej;) jak tylko pozwolicie.

Niedługo zaczynamy budowę w Tarnowie i szukamy dobrego kierownika budowy, a najlepiej jednoczeście kumatego architekta. Bo mozliwe, że ze względu na warunki bedziemy budować na płycie fundamentowej. Sam będe dopiero pytał u znajomych, ale i tu na forum też nie zaszkodzi. Z budową chcemy wystartować wiosną 2011, więć jaiś czas jest. Pytanie drugie- Czy ktoś z was budował na płycie fundamentowej?

witaj byggmol - w temacie płyty fundamentowej nie pomogę, ja mam tradycyjne ławy i ściany fundamentowe lane monolityczne. Powodzenia w przygotowaniach!

Dzięki za odpowiedz.

Ja aktualnie mieszkam za granicą i moge mieć spore problemy z pilnowaniem budowy na miejscu dlatego szukam dobrego kier.bud. jak maciwe kogoś do polecenia to prosze piszcie. To samo tyczy sie ekip do stanu surowego zamknietego włącznie, zaczynam budowe dopiero w 2012 więc jest czas.

Dom mam zamiar zrobić energooszczędny, bo interesuje mnie tania eksploatacja i komfort jednoczesnie. Węgiel odpada, na 90% bedzie gaz, do tego rekuperator na 100 % tu uważam, że warto zainwestować bo daje on realne oszczędności-o tych korzysciach są inne wątki na tym forum i uprzedzam od razu, że nie chce się kłócić o to czy warto mieć reku czy.

Co do ocieplenia, ogrzewania i ogólnie budowy , kosztow ekip i materiałów to bardzo chętnie podyskutuje.:)

Czekam na chętnych i pozdrawiam.