Berni Z 01.12.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witaj witjak w naszym gronie ;-D Czy ktoś z Szanownych Koleżanek i Kolegów może polecić kogoś do kierowniczenia budową? Chodzi mi o kierownika budowy, który poza posiadaniem pieczątki i chęcią jej przystawienia za kilkaset złotych realnie będzie w newralgicznych momentach na budowie i odbierze robotę lub wcześniej zasugeruje zmiany, modyfikacje itp Również szukam takiej osoby! W zeszłym tygodniu dzwoniłam do biura projektowego w Lisiej Górze. Właściciel zapewniał mnie, że ich kierownik budowy pojawia się na placu budowy 3 razy: - odbiór fundamentów, - odbiór konstrukcji, - odbiór więźby dachowej Jeśli chcesz to mogę wysłać namiary - podaj maila. U mnie nie będzie kierownikiem ze względu na cenę jaką sobie biuro zaśpiewało. Wiem w cenę wliczone są odwiedziny ( trzy krotne) budowy, ale mimo wszystko DROGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 02.12.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam Tarnów i okolice Czy ktoś z Szanownych Koleżanek i Kolegów może polecić kogoś do kierowniczenia budową? Chodzi mi o kierownika budowy, który poza posiadaniem pieczątki i chęcią jej przystawienia za kilkaset złotych realnie będzie w newralgicznych momentach na budowie i odbierze robotę lub wcześniej zasugeruje zmiany, modyfikacje itp. Pozdr, W. Witam Proszę podać e-mail to podam namiary. Mój kierownik niedrogi, pilnuje wykonawców, w niektórych sytuacjach aż za bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 03.12.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam Proszę podać e-mail to podam namiary. Mój kierownik niedrogi, pilnuje wykonawców, w niektórych sytuacjach aż za bardzo. Pozdrawiam Timel czy ja mogę też prosić o namiary na Twojego kierownika? Ten którego znalazłam jest bardzo drogi. Mój mail [email protected] Z GÓRY BARDO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 10.12.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 OGŁASZAM CASTING NA MURARZA !!!!!!!!!!! Mam więc prośbę o polecenie sprawdzonych murarzy z naszych okolic. Proszę pomóżcie Jak na razie rozmawiałam z 2 murarzami Jeden powiedział mi 32 tyś ( cena może ulec zmianie - domyślam się, że w górę ;-( Drugi natomiast wstępnie oszacował koszt w granicach 70 - 80 tyś. Oczywiście przy pierwszej opcji muszę zakupić wszystkie deski, stęple oraz kaparkowego do wykopania fundamentów. Natomiast przy drugiej opcji mam to już wszystko wliczone w cenie. Pomimo tego różnica w cenie jest duża. Podane ceny dotyczą 3 etapów: fundamenty, konstrukcja oraz więźba dachowa. Interesują mnie ekipy które zajmą się wszystkimi 3 etapami. Z GÓRY DZIĘKUJĘ BARDZO!!!!Pozdrawiam Bernadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 10.12.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Możecie się podzielić informacjami a propos biur projektowych z Tarnowa? Ceny adaptacji, projektów przyłączy, projektów wjazdu, rzetelności i czasu związanego z dokumentacją potrzebną do uzyskania PnB. Ja zetknąłem się z pierwszym sporym opóźnieniem... mapka do celów projektowych leży w starostwie dobre kilka tygodni dłużej niż to powinno trwać... Wszelkie informacje mile widziane. Ciekawi mnie ile z Was załatwiało możliwie na własną rękę większość papierów a ile zleciło biurom projektowym, projektantom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 11.12.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 OGŁASZAM CASTING NA MURARZA !!!!!!!!!!! Mam więc prośbę o polecenie sprawdzonych murarzy z naszych okolic. Proszę pomóżcie Jak na razie rozmawiałam z 2 murarzami Jeden powiedział mi 32 tyś ( cena może ulec zmianie - domyślam się, że w górę ;-( Drugi natomiast wstępnie oszacował koszt w granicach 70 - 80 tyś. Oczywiście przy pierwszej opcji muszę zakupić wszystkie deski, stęple oraz kaparkowego do wykopania fundamentów. Natomiast przy drugiej opcji mam to już wszystko wliczone w cenie. Pomimo tego różnica w cenie jest duża. Podane ceny dotyczą 3 etapów: fundamenty, konstrukcja oraz więźba dachowa. Interesują mnie ekipy które zajmą się wszystkimi 3 etapami. Z GÓRY DZIĘKUJĘ BARDZO!!!! Pozdrawiam Bernadka Witam Moge polecić mojego murarza ale namiary to moze na meila bo nie wiem czy by sobie żuczyłzeby tak go ogłaszać))) POwiem tyle że miał swojego gościa do wytyczenia domu, koparkowego też, jak chceszz to ma też uczcicwego kierownika budowy, a do dachu też nam ;polecił ekipę i zrobili:))) Co do cen to muisz się sama z nim skontakotować. Jak ja szukałam ekipy to wypadli bardzo dobrze no i wymurowali już) Pozdrawiam MAriola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 13.12.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam Moge polecić mojego murarza ale namiary to moze na meila bo nie wiem czy by sobie żuczyłzeby tak go ogłaszać))) POwiem tyle że miał swojego gościa do wytyczenia domu, koparkowego też, jak chceszz to ma też uczcicwego kierownika budowy, a do dachu też nam ;polecił ekipę i zrobili)) Co do cen to muisz się sama z nim skontakotować. Jak ja szukałam ekipy to wypadli bardzo dobrze no i wymurowali już) Pozdrawiam MAriola Dziękuję MAriola Bardzo chętnie się z nim spotkam i porozmawiam Proszę prześlij mi namiary na priva Będę zobowiązana Z GÓRY DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 14.12.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 witamsprzedam tzw prowizorkę budowlaną (kompletna - gniazda zwykłe oraz trójfazowe) - dla zainteresowanych info na prvpozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 16.12.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam wszystkich serdecznie !!! Jak się cieszę, że Was znalazłam !!!!!!!!!!! Świetnie że jest takie miejsce i można zapoznać się z „sąsiadami” w Grupie Tarnów i okolice. Ja właśnie z tych okolic jestem - zakupiłam działeczkę pod domek w Dąbrowie Tarnowskiej i na wiosnę 2011 myślę ruszyć z budową. Na razie jestem na etapie zbierania papierków i duuuuuuużejjjjjjj ilości informacji o budowaniu i oczywiście TWORZE projekt domu. Mam nadzieje, że będę mogła do was przyłączyć i wesprzecie mnie dobrą radą i słowem w potrzebie? Pozdrawiam wszystkich cieplutko Witam również! Ja nowa jestem Oczywiście z braku czasu nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, ale w miarę możliwości będę się starała. Działkę kupiliśmy w Radlnej. Planujemy budowę na wiosnę 2011r. Projekt się kończy "Za chwilę" składamy papiery o pozwolenie na budowę i będziemy szukać ekipy. Może macie jakąś godną polecenia? Pozdrawiamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 16.12.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam również! Ja nowa jestem Oczywiście z braku czasu nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, ale w miarę możliwości będę się starała. Działkę kupiliśmy w Radlnej. Planujemy budowę na wiosnę 2011r. Projekt się kończy "Za chwilę" składamy papiery o pozwolenie na budowę i będziemy szukać ekipy. Może macie jakąś godną polecenia? Pozdrawiamy!!!! Witamy serdecznie mwp Bardzo się cieszę, że coraz więcej forumowiczów z naszych okolic się ujawnia i do nas przyłącza Będziecie budować według indywidualnego projektu czy wybraliście może gotowy? Ja ciągle w swoim projekcie coś zmieniam, nie mam jeszcze ostatecznej wersji. Myślę, że wkrótce podejmę ostateczną decyzję, a później to tak jak u was składam wniosek o PnB i WIOSNĄ ZACZYNAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 17.12.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Dzięki Berni Z My budujemy wg indywidualnego projektu. Niby już jest gotowy od miesiąca, ale non stop coś nam jeszcze do głowy wpada... Np. wczoraj wieczorem znów coś wymyśliłam, taką malunią przeróbeczkę (hihihi) i po uzgodnieniu z kolegą małżonkiem zamierzamy ją wprowadzić. Tak więc jeszcze dzisiaj kontakt z pracownią arch., nanosimy zmiany i dalej... "Branżówka" jest w trakcie realizacji. Potem - tak jak Ty - składamy wniosek o pozwolenie na budowę i WIOSNĄ ZACZYNAMY Na początek równanie terenu (bo działka nie jest płaska no i dalej... Dopiero się w to zagłębiam... A Ty gdzie się budujesz? Duży dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 17.12.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wstępnie wybrałam APS101 z pracowni Archi-projekt Lublin Tak mnie zaczarował, że nie mogę się odczarować i wprowadzam codziennie inne zmiany w układzie pomieszczeń, by dom stał się bardziej funkcjonalny i przystosowanym do mnie - a nie ja do niego. ALE TO NIE JEST ŁATWA SPRAWA ! Też zastanawiałam się nad projektem indywidualnym. Wasz domek przez kogo jest projektowany? Architekt Wam doradza i pomaga czy tylko nanosi to co Wy sobie zażyczycie? Domek będziecie mieć parterowy czy z użytkowym poddaszem? Ja jutro jestem umówiona na spotkanie z Panem projektantem Zobaczymy co z tej rozmowy wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 18.12.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam również! Ja nowa jestem Oczywiście z braku czasu nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, ale w miarę możliwości będę się starała. Działkę kupiliśmy w Radlnej. Planujemy budowę na wiosnę 2011r. Projekt się kończy "Za chwilę" składamy papiery o pozwolenie na budowę i będziemy szukać ekipy. Może macie jakąś godną polecenia? Pozdrawiamy!!!! Witam przyszłych sąsiadów, też budujemy w radlnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.12.2010 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Zdrowych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia .......http://img195.imageshack.us/img195/1286/bombka2.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 20.12.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam przyszłych sąsiadów, też budujemy w radlnej. Pozdrawiam Pozdrowienia dla sąsiadów. My również budujemy sie w Radlnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 28.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 TT16, timel witajcie A gdzie konkretnie, tj. w którym miejscu Radlnej macie działkę? I na jakim etapie budowy jesteście? Berni projektujemy w Pracowni EB. Konsultujemy też z architektem, który mieszka zbyt daleko, żeby cały projekt zrobić, ale pomaga nam co nieco w planowaniu rozkładu pomieszczeń. Też chcielibyśmy aby domek był w każdej części dopasowany do nas, ale niestety nie bardzo się tak da - układ działki nie do końca pozwala lub... KASA... Ale z grubsza jest ok. Domek ma być parterowy z poddaszem nieużytkowym, bez piwnic. Miał być mały, ale jakoś tak wyszło, że się zrobił większy niż mniejszy. Cóż - w parterówce nie unikniesz korytarzy... A Ty z jakim architektem współpracujesz? Jaki masz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.12.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 czesc My budujemy dom z piętrem (częściowo). mamy już stan deweloperski. a projektował Pan projektant (nazwisko nic Ci nie powie). Choć zawsze jest coś co już bym zmienił to jednak nie żałuję i przy drugim podejściu też bym budował w oparciu o projekt indywidualny. Korytarze też mamy spore, ale to nie wada. zawsze można je zagospodarować. na pietrze planuje biurko z komputerem, półki, biblioteczke i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 28.12.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Stan deweloperski powiadasz... Znaczy instalacje, tynki, wylewki, malowanie masz już za sobą? Czyżby w tym roku przeprowadzka? W którym miejscu Radlnej masz działkę? U nas korytarz zajmuje 18 metrów - nie będzie za szeroki (zwęziliśmy go, bo już za duża powierzchnia nam wychodziła), więc z zagospodarowaniem będzie kiepsko. Ale damy radę Przeglądaliśmy setki projektów i żaden nie odpowiadał nam w nawet 90%. Projekt indywidualny to jest to - zobaczymy jeszcze ile nas ta przyjemność wyniesie... Też myśleliśmy o "gabinecie" na piętrze - antresole w salonie bardzo mi się podobają. Jednak ostatecznie postanowiliśmy: "zero schodów", no i antresola odpadła. Masz jakieś zdjęcia, rysunki? Chętnie zobaczę. Czy wykorzystywaliście w swoim domu takie rozwiązania jak np. centralny odkurzacz, wentylacja mechaniczna z rekuperacją...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.12.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 witamsprzedam tzw elektryczną prowizorkę budowlaną (kompletna - gniazda zwykłe oraz trójfazowe) - dla zainteresowanych info na prvpozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.12.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 centralny odkurzacz mam. Sam wykonałem instalacje i jestem póki co z tego dumny (póki co - bo nie wiem czy zadziała jak odkurzacz podepne ). zdjecie moge wysłać na prv. rekuperator miałem ochotę, ale nie dla oszczędności tylko dla zdrowia. ale te pieniądze....... Też mi sie antresola podoba, ale to ogrzewanie..... nie chciałem żeby zimno było w salonie, wiec wybrałem wyjście pośrednie (salon wysoki z sufitem skośnym biegnący do góry - takie półtorej piętra. Co do przeprowadzki to ciężko powiedzieć czy w tym roku ale nie mamy pośpiechy, więc nie gonimy. no i znów te pieniądze....... A budujemy sie na początku wioski od strony nowodworza. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts