mwp 28.12.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ha - mówisz tak, jak my myślimy Odkurzacz też chcemy mieć i pewnie się to uda. Gorzej z rekuperacją - dla naszego alergika byśmy chcieli, ale te koszty... Zobaczymy, czy nam starczy kasy... Wysoki salon - fajnie, ale to uciekające ciepło... Często rzeczywistość weryfikuje marzenia. Początek wioski - patrząc od Nowodworza - to tak jak my!! Nasza działka znajduje się jakieś 200 m od znaku "Radlna" po prawej stronie - druga linia zabudowy. Wysłałam Ci wiadomość z adresem prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.12.2010 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 MWP ....... moge podac namiary na goscia ktory dla mnie bedzie wykonywal " reku " zawsze warto sprobowac i pokusic sie o wycene ......Podrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.12.2010 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 TT16 ..... dzieki za maila i sorrki , ale mam opoznienia w odpisywaniu Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 29.12.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Edyta bardzo chętnie - podeślij mi te namiary. A czy to jakaś firma, czy gość prywatnie się tym zajmuje? Czy też coś przy okazji doradzi w tej kwestii? Gdzie Ty się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.12.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 mwp ..... witaj Chlopak spoko doradzi we wszystkim , info przesle na priv. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 29.12.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Dzieki wielkie.A gdzie powstaje Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.12.2010 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 mwp ...... Cholercia nie poszlo na priv..... wiec podaje tutaj Rafal Kulas 663 - 213 - 032 Powiedz , ze masz namiar od Edyty - dom Stylowy 2 A buduje w T-owie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.12.2010 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 mwp .... jak masz jeszcze jakies pytania to pisz na mojego priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 30.12.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 TT16, timel witajcie A gdzie konkretnie, tj. w którym miejscu Radlnej macie działkę? I na jakim etapie budowy jesteście? Berni projektujemy w Pracowni EB. Konsultujemy też z architektem, który mieszka zbyt daleko, żeby cały projekt zrobić, ale pomaga nam co nieco w planowaniu rozkładu pomieszczeń. Też chcielibyśmy aby domek był w każdej części dopasowany do nas, ale niestety nie bardzo się tak da - układ działki nie do końca pozwala lub... KASA... Ale z grubsza jest ok. Domek ma być parterowy z poddaszem nieużytkowym, bez piwnic. Miał być mały, ale jakoś tak wyszło, że się zrobił większy niż mniejszy. Cóż - w parterówce nie unikniesz korytarzy... A Ty z jakim architektem współpracujesz? Jaki masz dom? Witam wszystkich po dłuższej przerwie świątecznej . Pomimo świąt i mojego 2 tygodniowego urlopiku nie próżnuje wczoraj zamówiłam dużą ilość materiału ściennego, a dzisiaj rano projekt domku z pracowni Archi Projekt z Lublina ASP 101 odbicie lustrzane Po dzień dzisiejszy cały czas współpracowałam z biurem projektowym w Lublinie. Teraz będę współpracować z lokalnym projektantem, który będzie robił mi adaptację oraz projekty mediów i mam nadzieję zjazdu na działkę również. U mnie jest dokładnie tak samo jak u was jeśli chodzi o zmiany. Wczoraj zrobiłam listę zmian i wyszło mi 22 pozycje Parę z nich napisałam na wyrost by później nie musieć myśleć o korespondencji z biurem i czekać na pozwolenie ich wprowadzenia. Dobrze że jest taka możliwość i zmiany wewnątrz budynku można jeszcze korygować w trakcie budowy - zawsze to jeszcze jakaś otwarta furtka. Nie wszystko uda się przewidzieć wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 30.12.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 TT16 centralny odkurzacz mam. Sam wykonałem instalacje i jestem póki co z tego dumny (póki co - bo nie wiem czy zadziała jak odkurzacz podepne ). zdjecie moge wysłać na prv. rekuperator miałem ochotę, ale nie dla oszczędności tylko dla zdrowia. ale te pieniądze....... Czy możesz mi opisać w skrócie jak w murze biegnie instalacja do centralnego odkurzacza? może głupie pytanie, ale nie znam się na technicznych sprawach jeszcze dobrze DUŻO PRZEDE MNĄ Obecnie zastanawiam się nad zrobieniem instalacji wewnętrznej do odkurzacza centralnego, a w późniejszym czasie dokupię odkurzacz. Teraz to wydatki będą takie że ho ho ale później może się uda, więc lepiej teraz już zaplanować coś więcej, by późnej było mniej problemów i więcej możliwości. Edyta_M czy ja również mogę skorzystać z podanego namiaru na Pana od rekuperacji? i czy będę się mogła powołać na Ciebie? Też zastanawiam się nad rekuperacją w domu, ale tak jak większość trzeba się liczyć z kasą. Choć ostatnio rozmawiałam z kimś na ten temat i wiem, że nie trzeba budować kominów wentylacyjnych jak się ma wentylację mechaniczną w domu i rekuperator. Więc były by już jakieś wstępne oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.12.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Edyta_M czy ja również mogę skorzystać z podanego namiaru na Pana od rekuperacji? i czy będę się mogła powołać na Ciebie? Też zastanawiam się nad rekuperacją w domu, ale tak jak większość trzeba się liczyć z kasą. Choć ostatnio rozmawiałam z kimś na ten temat i wiem, że nie trzeba budować kominów wentylacyjnych jak się ma wentylację mechaniczną w domu i rekuperator. Więc były by już jakieś wstępne oszczędności Witaj Oczywiscie dzwon do Niego ..... ja zrezygnowalam z komina w kuchni w zwiazku z instalacja " reku " jest to spora oszczednosc rzedu kilku tys. zl . ( biorac pod uwage murowanie kominu , wklad , oblozenie klinkierem itp. ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 31.12.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Edyta dzięki za ten tel. Gdzie w Tarnowie się budujesz? Które okolice? Wszystkiego dobrego wszystkim na Nowy Rok - powodzenia w budowaniu!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.01.2011 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 http://img827.imageshack.us/img827/1278/happynewyeari.jpgUploaded with ImageShack.us Serdeczne zyczenia noworoczne przesyla Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 01.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 TT16 Czy możesz mi opisać w skrócie jak w murze biegnie instalacja do centralnego odkurzacza? może głupie pytanie, ale nie znam się na technicznych sprawach jeszcze dobrze DUŻO PRZEDE MNĄ Obecnie zastanawiam się nad zrobieniem instalacji wewnętrznej do odkurzacza centralnego, a w późniejszym czasie dokupię odkurzacz. Teraz to wydatki będą takie że ho ho ale później może się uda, więc lepiej teraz już zaplanować coś więcej, by późnej było mniej problemów i więcej możliwości. w ścianie są tylko umiejscowione końcówki odkurzacza. cała reszta idzie w posadzce (czyli zrobiłem przed wylewkami). Pracy naprawde nie dużo. Na internecie cały zestaw do montażu możesz kupić za kilka stówek. Generalnie zasada jest taka, aby dobrze rozmieścić gniazdka, a droga od gniazdka do jedynostki odkurzacza była jak najkrótsza. ważne też jest ułożenie kolan w określonym kierunku. mogę przesłać na prv jakieś instrukcje montażu (jeśli jeszcze je mam). Tak naprawdę w ostatniej chwili sie zdecydowałem na ten wynalazek. i tylko dlatego, że koszt niewielki, pracy nie dużo, a satysfakcja, wygoda (i może wzrost wartości nieruchomości ) gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 01.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Korzystając z okazji Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 03.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Happy New Year dla wszystkich forumowiczów grupy tarnowskiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 03.01.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 w ścianie są tylko umiejscowione końcówki odkurzacza. cała reszta idzie w posadzce (czyli zrobiłem przed wylewkami). Pracy naprawde nie dużo. Na internecie cały zestaw do montażu możesz kupić za kilka stówek. Generalnie zasada jest taka, aby dobrze rozmieścić gniazdka, a droga od gniazdka do jedynostki odkurzacza była jak najkrótsza. ważne też jest ułożenie kolan w określonym kierunku. mogę przesłać na prv jakieś instrukcje montażu (jeśli jeszcze je mam). Tak naprawdę w ostatniej chwili sie zdecydowałem na ten wynalazek. i tylko dlatego, że koszt niewielki, pracy nie dużo, a satysfakcja, wygoda (i może wzrost wartości nieruchomości ) gwarantowana. Ok dziękuję bardzo, nie będę Ci sprawiać kłopotu, znalazłam coś już w necie - na początek podstawowa wiedza mi wystarczy Chyba zdecyduje się na instalację. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 03.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Oby 2011 okazał się - BYŁ !!! - najlepszym rokiem dla budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 09.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 TT16, timel witajcie A gdzie konkretnie, tj. w którym miejscu Radlnej macie działkę? I na jakim etapie budowy jesteście? Berni projektujemy w Pracowni EB. Konsultujemy też z architektem, który mieszka zbyt daleko, żeby cały projekt zrobić, ale pomaga nam co nieco w planowaniu rozkładu pomieszczeń. Też chcielibyśmy aby domek był w każdej części dopasowany do nas, ale niestety nie bardzo się tak da - układ działki nie do końca pozwala lub... KASA... Ale z grubsza jest ok. Domek ma być parterowy z poddaszem nieużytkowym, bez piwnic. Miał być mały, ale jakoś tak wyszło, że się zrobił większy niż mniejszy. Cóż - w parterówce nie unikniesz korytarzy... A Ty z jakim architektem współpracujesz? Jaki masz dom? Witam Budujemy w południowej części Radlnej. Stan budowy to SSO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 10.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 timel południowa część Radnlej, to chyba kawałek od nas, ale ze Radlna nie jest duża, to pewnie nie tak daleko My w tym roku dopiero wbijamy łopaty Zazdroszczę SSO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts