Edyta M 02.02.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dobra chlopaki , a u mnie w srode bylo TAKKKKKKKKKKKKKKK ....................................... http://img145.imageshack.us/img145/7294/img0336x.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 03.02.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Hejka Wygodniejsi wykonawcy maja w d...... zalatwianie stempli po prostu inwestorze radz sobie sam ..... w moim przypadku byl jeszcze problem poniewaz stemple mialy " tylko" 3 metry , a ja potrzebowalam ok. 3,50 cm. no wiec zeby " dorobic " odpowiednia wysokosc to pod nimi moi madrzy wykonawcy uwiezili pustaki !!!! jakies 500 szt . ( musialam czekac z murowaniem scian na poddaszu ) no bo pustakow nie bylo !!!!!! ..... Oczywiscie teraz wiem , ze bylo to celowe dzialanie gdyz wykonawca mial inna robote i pasowalo Mu po prostu zniknac na chwile z mojej budowy ..... U mnie bylo wykorzystane ponad 300 stempli ..... Berni deski na szalunki zwykle kupuje sie grubsze niz na deskowanie dachu ..... ja kupilam ciensze z mysla , ze wykorzystam je jeszcze pozniej .... Deski z szalunkow nie wykorzystuje sie do deskowania dachu ........ kazdy dobry dekarz Ci to powie !!!!!!! teraz i ja to wiem ..... . Musialam kupic nowe deski odpowiednio zaimpregnowane ..... na tarcice wydalam baaaaaaaaaardzo duzo pieniazkow ...... wiec wczesniej zastanow sie czy nie lepiej zrobic fundamenty z bloczkow ( oszczedzasz na drewnie ) , jeszcze kwestia wyboru stropu zamiast monolitu strop gestozebrowy teriva , a deski tylko do deskowania ....... Uprzedzajac Twoje pytanie ..... ja mam lane fundamenty i takie zrobilabym jeszcze raz ..... nie wierze w te betonowe bloczki , tak jak uwazam , ze nadproza powinny byc wylewane z betonu , ale to moja prywatna opinia ..... strop mam monolit .......gdybym budowala jeszcze raz zastanawialabym sie teraz nad gestozebrowym ...... Po prostu wszystko zalezy od tego ile kaski planujesz przeznaczyc na dom ...... Witaj ! Stemple już mam umówione więc problem z głowy Udało mi się znaleźć w tej samej miejscowości co będzie budowa ( Pan nawet obiecał powyciągać gwoździe więc gotowiutkie przewiozę na plac boju. Jeśli chodzi o fundamenty to ja nie rozważam żadnych możliwość FUNDAMENTY BĘDĄ TYLKO LANE!!!!!!!!!!!!!! bez względu na koszty desek do szalunków - SĄ RZECZY NA KTÓRYCH NIE MOŻNA OSZCZĘDZAĆ I tak spryciarze skubną inwestora z innej strony. Nikt mnie nie przekona do fundamentu z bloczków. Edyta M dlaczego wybrałabyś strop gęstożebrowy? Od samego początku rozważam kwestię stropu i mam DYLEMAT W moim rodzinnym domu mamy strop gęstożebrowy typu Akerman i taki miał być początkowo, a teraz chyba zdecyduje się na monolit. Jedyne co daje gęstożebrowy strop do wytłumienie ( z doświadczenia wiem, że i tak słychać na parterze każdy krok zrobiony na piętrze). Gdyby zbudowany był z samej ceramiki to było by superandzko, ale mam w nim bardzo dużo belek betonowych!!!!!!!!!! Mój dziadziuś budując swój domek wpadł na genialny pomysł ( niestety nie da się już tego pomysłu zastosować), a mianowicie na deskach poukładał rurki ceramiczne ( dawniej - jeszcze ja pamiętam produkowano rurki ceramiczne) i owe rureczki zalano betonem. Uzyskano dzięki temu ceramiczny sufit, a robiąc wylewki ocieplono również podłogę na piętrze. Nie porównywałam kosztów jednego i drugiego stropu więc nie wiem który jest droższy ( wydaj mi się, że gęstożebrowy) Są zwolennicy i przeciwnicy jak wszędzie zresztą, a ty inwestorze musisz wybrać sam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 03.02.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dobra chlopaki , a u mnie w srode bylo TAKKKKKKKKKKKKKKK ....................................... http://img145.imageshack.us/img145/7294/img0336x.jpg Uploaded with ImageShack.us Oj napadało u Ciebie że ho ho Widzę, że masz na zbyciu duże pokłady, ale ja Ci dziękuję kochana ŚNIEGU NIE POTRZEBUJĘ co innego gdyby to był piach lub ziemia wzięłabym od ciebie każdą ilość Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 03.02.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Moze i przetrwa ... ale przyznaj , ze to nie to samo ....... Pozdrowionka szczególnie następne pokolenie przy rozbiórce powie : "mocny był ten fundament" hihihihi odrobina pesymizmu nikomu nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RozAnia 12.02.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam wszystkich. Zaczynamy budowę na wiosnę. Poszukuję informacji od użytkowników Gruntowego Wymiennika Ciepła GWC. Czy to się opłaca (interesuje mnie eksploatacja tylko w lecie bez rekuperatora - przewietrzanie/schłodzenie do ok 22 stopni w domu przy zewnętrznej pow 26 i nasłonecznieniu wnętrza domu). Jakiego typu GWC, kto w Tarnowie i okolicach to robi i jakie ceny wykonanie+materiał. Było by miło gdyby się zalazł ktoś kto posiada GWC i go używa - od takich osób oczekuję odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe666 15.02.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam ponownie Grupę Wsparcia Wykruszył się nam tynkarz Możecie kogoś polecić w Tarnowie ? Tynki tradycyjne na Ytonga. Termin - koniec marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.03.2011 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 szczególnie następne pokolenie przy rozbiórce powie : "mocny był ten fundament" hihihihi odrobina pesymizmu nikomu nie zaszkodzi A moze powie tak : Mocny ten fundament ..... madry inwestor ktory zdecydowal sie na lany , a nie z bloczkow ....... popatrz Zenus na te domy w okolicy same gruzy ...kamien na kamieniu nie zostal , a tego nawet zab czasu nie nadgryzl .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 06.03.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam ponownie Grupę Wsparcia Wykruszył się nam tynkarz Możecie kogoś polecić w Tarnowie ? Tynki tradycyjne na Ytonga. Termin - koniec marca Podrzućcie coś na temat ekip tynkarskich - oczywiście najbardziej interesuje mnie kwestia ceny (najchętniej z materiałem) i jakości. Chciałbym w kwietniu wykonać ten zakres. Macie już własne doświadczenia lub ewentualnie przymiarki do sprawdzonych ekip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Podrzućcie coś na temat ekip tynkarskich - oczywiście najbardziej interesuje mnie kwestia ceny (najchętniej z materiałem) i jakości. Chciałbym w kwietniu wykonać ten zakres. Macie już własne doświadczenia lub ewentualnie przymiarki do sprawdzonych ekip? Hejka Dobrych tynkarzy trzeba z wyprzedzeniem umawiac teraz to pewnie trafi ci sie ktos z " lapanki " .... ja swojego w grudniu 2010 na maj 2011 umawialam i juz mial do polowy kwietnia zajete terminy ..... u mnie tynki cementowo - wapienne Baumit-a 23 zl. m2 robocizna z materialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Moze znacie kogos kto zajmuje sie ( prywatnie ) wywozem smieci ... chcialabym pozbyc sie kilkunastu workow z dzialki .... a nie chce jeszcze zamawiac kontenera ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 06.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 tynki cementowo - wapienne Baumit-a 23 zl. m2 robocizna z materialem Edyta, czy to cena z filcowaniem? Napisz mi na priva kto Ci to będzie robił. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 07.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam wszystkich też jestem na etapie tynków:)) Ekipy nie znam chociaż mam ich z "polecenia" ale jak by ktoś z okolicy szyukał MURARZA to mam dobrą = sprawdzona ekipę)) (kontakt nha priva) pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 08.03.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witajcie.Jakiś czas temu pisałam, że panowie z pracowni architektonicznej zapowiedzieli, że pod koniec stycznia składają papiery o pozwolenie na budowę. Jest marzec i... nic. Ech... Się zaczęło pod górkę... Przypominam się - szukam namiarów na ekipę budowlaną - dobrą, sprawdzoną, godną polecenia. Pliz help anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 25.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 chodzi info po Tarnowie nie wiem na ile prawdziwe, że od 01.04 ceny materiałów budowalnych w górę - chodzi głównie o ściany (ceramika, BK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 25.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 OJ tak:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 31.03.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 chodzi info po tarnowie nie wiem na ile prawdziwe, że od 01.04 ceny materiałów budowalnych w górę - chodzi głównie o ściany (ceramika, bk) prima aprilis :p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 02.04.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam ponownie po przerwie, śledze twój dziennik i sam czekam do przyszłego roku z rozpoczęciem budowy. widze że masz szary styro, gdzie to cudo można kupić w Dobrej cenie w Tarnowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.04.2011 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam ponownie po przerwie, śledze twój dziennik i sam czekam do przyszłego roku z rozpoczęciem budowy. widze że masz szary styro, gdzie to cudo można kupić w Dobrej cenie w Tarnowie? Ja kupilam " szary " w lutym jeszcze przed podwyzka ..... lezakuje w zaprzyjaznionym magazynie i czeka na swoja kolejke . W Tarnowie nie kupuje bo ceny w hurtowniach powalaja ..... ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 04.04.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Cytat Napisał witjak chodzi info po tarnowie nie wiem na ile prawdziwe, że od 01.04 ceny materiałów budowalnych w górę - chodzi głównie o ściany (ceramika, bk) prima aprilis :p:p Ale się nabrałam :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igimaks 04.04.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Hejka Dobrych tynkarzy trzeba z wyprzedzeniem umawiac teraz to pewnie trafi ci sie ktos z " lapanki " .... ja swojego w grudniu 2010 na maj 2011 umawialam i juz mial do polowy kwietnia zajete terminy ..... u mnie tynki cementowo - wapienne Baumit-a 23 zl. m2 robocizna z materialem Witam na forum a czy można otrzymać na priv namiary na tego tynkarza ? Jeżeli dobry, to może go sprawdzę Ja za kilka tygodni dopiero zaczynam, ale wkrótce w Tarnowie przybędzie nam jeszcze jeden domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts