Berni Z 29.07.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Berni do dachu nie bierz " byle kogo " Franek jest super fachowcem ... i na pewno nie wystawc Ciebie do wiatru . Ceny ma raczej srednie , ale warto zaplacic .... nic Ciebie nie obchodzi , sa samowystarczalni ... u mnie smazyli sobie kielbaski na ognisku , nie bylo zadnego pijanstwa i pracowali od switu do nocy .... Tak wiem Edytko i dziękuje, podstawa to dobra ekipa na każdym etapie budowania Na pewno porozmawiam z Panem Frankiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 29.07.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 U mnie na budowie od tygodnia tj. od 20 07 2011 mam strop. I już sobie wychodzę na pięterko podziwiać okolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 29.07.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 U mnie na budowie od tygodnia tj. od 20 07 2011 mam strop. I już sobie wychodzę na pięterko podziwiać okolicę Gratulacje!! Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 29.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Aaaa - może jakieś foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 01.08.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo A jak tam u was?? na jakich etapach już jesteście??? Pozdrawiam Bernadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.08.2011 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 U mnie na budowie od tygodnia tj. od 20 07 2011 mam strop. I już sobie wychodzę na pięterko podziwiać okolicę Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 03.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo A jak tam u was?? na jakich etapach już jesteście??? Pozdrawiam Bernadka U nas we wrześniu wchodzi ekipa Wiec na razie cisza... oprócz tego, ze w głowie jeszcze się jakieś pomysły urodziły i chyba będą przeróbki we wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 10.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 U nas we wrześniu wchodzi ekipa Wiec na razie cisza... oprócz tego, ze w głowie jeszcze się jakieś pomysły urodziły i chyba będą przeróbki we wnętrzach Super, wrzesień już nie niebawem Mam nadzieję, że w tym roku będziemy mieć prawdziwą złotą polską jesień czego wam i sobie życzę!!!! Poprawki zdecydowanie lepiej nanosić teraz niż zmieniać jak już wszystko jest zrobione. Ale wiem już z doświadczenia,że dużo więcej "widać" gdy stoją mury. Ja ciągle jeszcze myślę o zmianach. Dzisiaj zdecydowałam, że rezygnuje z jednej lukarni w pomieszczeniu nad garażem. I dach również muszę tam zmienić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.08.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Hejka Berni , a co z dekarzami ..... wybralas lokalnych czy umowilas sie z Frankiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 18.08.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Hejka Berni , a co z dekarzami ..... wybralas lokalnych czy umowilas sie z Frankiem ? Dzwoniłam do Pana Franka, ale niestety jest bardzo zajęty Wolny termin to połowa następnego roku i raczej nic mu się nie zwolni. Dziękuję bardzo za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.08.2011 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzwoniłam do Pana Franka, ale niestety jest bardzo zajęty Wolny termin to połowa następnego roku i raczej nic mu się nie zwolni. Dziękuję bardzo za pomoc i pozdrawiam Szkoda .... bo to swietny dekarz ..... mam nadzieje , ze Twoj " Pan Daszkowy " rownie dobrze wykona swoja prace u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 22.08.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Posiadam do sprzedania POROTHERM 30 P+W z Winerbergera. Całe palety nie rozpakowane. Zainteresowanych proszę o info na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.08.2011 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Posiadam do sprzedania POROTHERM 30 P+W z Winerbergera. Całe palety nie rozpakowane. Zainteresowanych proszę o info na priv. Pozdrawiam Berni a nie mozesz zwrocic do skladu w ktorym kupowalas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjak 24.08.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mam do Was prośbę o szacunkowe podanie zużycia prądu na budowie w okresie powiedzmy stan zero (ławy, ściany fundamentowe + chudziak). Ponieważ prądowcom zajęło ponad 8 miesięcy instalowanie przyłącza to przez pierwsze 5-6 dni na budowie miałem pożyczony prąd od sąsiada, który mi teraz śpiewa 340 zł. Dodam, że na budowie nie chodziła żadna betoniarka a sporadycznie wiertarka, piła do obcinania desek czy drutów. Pewnie chłopaki z 10 razy zagotowali wodę na herbatkę. Wydaje mi się, że uprzejmy sąsiad za dużo śpiewa stąd moje pytanie ile u Was zużyto kWh? Dzięki za ewentualne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.08.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witjak sasiad chce nabic Ciebie w przyslowiowa butelke ...... Ja od 15 .04.2010 do 13. 09.2010 zaplacilam w sumie 188,15 zl. brutto w tym samego zuzycia pradu bylo na kwote 100 zl. reszta to oplaty manipulacyjne .... - stan do polozenia wiezby - kawki i herbatki Panow wykonawcow - osuszanie terenu ( 2 pompy ktore dzialaly przez kilka dobrych dni wyciagajac wode z zalanych fundamentow ) " Zyczliwy " sasiad chce sobie po prostu zaplacic swoj rachunek Twoim kosztem ..... wiesz jak to mowia Dobry zwyczaj nie pozyczaj ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzMag 29.08.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 witjak - to niezłego masz sąsiada...nie zadroszcze - współpraca zaczyna się doskonale...;/ Mam pytanie do was, bo zaczynam fundamenty na jesień, czy izolować je styropianem? Czy też tylko pomalować masą bitumiczną i przykryć na zimę? A resztę izolacji dokończyć na wiosnę...? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.08.2011 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 PrzMag ..... najlepiej zrob to teraz bedziesz pozniej odkopywal czesc lub caly fundament ?.... i nie styropianem a styrodurem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 31.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ....a przy okazji odkopanych fundamentów, wykonałbym drenaż opaskowy. .....a moze i odprowadzenie wody z rynien (jesli wiesz gdze będą schodzić rynny, oraz masz pomysł z zagospodarowaniem tej wody). pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 02.09.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 U nie jak na razie przygotowywania do kolejnego etapu ( a w zasadzie dwóch) 1) do zalewania drugiego stropu 2) etap dachu I właśnie z tym etapem jest związane moje pytanie Co wybrać pełne deskowanie czy płyty OSB??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.09.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 ....a przy okazji odkopanych fundamentów, wykonałbym drenaż opaskowy. .....a moze i odprowadzenie wody z rynien (jesli wiesz gdze będą schodzić rynny, oraz masz pomysł z zagospodarowaniem tej wody). pozdrowienia Drenaz dobra rzecz ...... kanalizacje deszczowa radze zrobic jednak po elewacji i przy wykonywaniu sciezek wokol domu ..... osadnik musi byc zabetonowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts